Here are Analogies 20 Questions with Answers.

Now
prepare your sefl for NTS (National Testing Servic
e) Tests, This is effort of NTSFORUMS.com team mem
bers and we will daily add more question and past
papers on https://www.facebook.com/NTS.NAT.GAT.Sch
edule
1: Odometer is to mileage as compass is to ______ .
A. speed B. hiking
C. needle D. direction
2: Marathon is to race as hibernation is to _______
.
A. winter B. bear
C. dream D. sleep
3: Window is to pane as book is to _________.
A. novel B. glass
C. cover D. page
4: Cup is to coffee as bowl is to ________.
A. dish B. soup
C. spoon D. food
5: Yard is to inch as quart is to ________.
A. gallon B. ounce
C. milk D. liquid
6: Elated is to despondent as enlightened is to ___
_______.
A. aware B. ignorant
C. miserable D. tolerant
7: Optimist is to cheerful as pessimist is to _____
_____.
A. gloomy B. mean
C. petty D. helpful
8: Reptile is to lizard as flower is to ________.
A. petal B. stem
C. daisy D. alligator
9: Play is to actor as concert is to _________.
A. symphony B. musician
C. piano D. percussion
10: Sponge is to porous as rubber is to _________.
A. massive B. solid
C. elastic D. inflexible
11: Careful is to cautious as boastful is to ______
__.
A. arrogant B. humble
C. joyful D. suspicious
12: Pen is to poet as needle is to _________.
A. thread B. button
C. sewing D. tailor
13: Secretly is to openly as silently is to _______
.
A. scarcely B. impolitely
C. noisily D. quietly
14: Embarrassed is to humiliated as frightened is t
o _________.
A. terrified B. agitated
C. courageous D. reckless
15: Pride is to lion as shoal is to _________.
A. teacher B. student
C. self-respect D. fish
16: Artist is to painting as senator is to ________
_.
A. attorney B. law
C. politician D. constituents
17: Exercise is to gym as eating is to __________.
A. food B. dieting
C. fitness D. restaurant
18: Candid is to indirect as honest is to _________
.
A. frank B. wicked
C. truthful D. untruthful
19: Guide is to direct as reduce is to _________.
A. decrease B. maintain
C. increase D. preserve
20: Oar is to rowboat as foot is to _______.
A. running B. sneaker
C. skateboard D. jumping
Answers:
1: D
2: D
3: D
4: B
5: B
6: B
7: A
8: C
9: B
10: C
11: A
12: D
13: C
14: A
15: D
16: B
17: D
18: D
19: A
20: C

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.