You are on page 1of 6

1.

It consists of all organisms in a community as well as the abiotic environment with which the
organisms interact.
a. Community
b. Ecology
c. Ecosystem
d. None of the above
2. Producers are also called___________ which means self-nourishing.
a. Autotrophs
b. Decomposers
c. Heterotrophs
d. Both b and c
3. They depend on the production of autotrophic organisms.
a. Autotrophs
b. Decomposers
c. Heterotrophs
d. None of the above.
4. The sequence of an organism feeding upon another at a lower trophic level.
a. Energy flow
b. Food chain
c. Food web
d. Predation
5. The breakdown of organic materials to inorganic ones.
a. Decomposers
b. Decomposition
c. Detritus
d. Photosynthesis
6. A network of interconnecting food chains
a. Energy flow
b. Food chain
c. Food web
d. Either a or b
7. Trophic levels that eat the primary consumers.
a. Primary consumer
b. Secondary consumer
c. Tertiary consumer
d. Quaternary consumer
8. Every use of chemical energy by an organism involves a loss of some energy to the
surroundings in the form of ________.
a. Air
b. Heat
c. Water
d. None of the above
9. It indicates the flow of energy within the different levels of the pyramid, with the lower levels
having more energy.
a. Pyramid of biomass
b. Pyramid of energy
c. Pyramid of numbers
d. One way flow
10. The process by which autotrophs make sugar from sunlight, carbon dioxide and water.
a. Evaporation
b. Photosynthesis
c. Respiration
D. Transpiration
11. It shows graphical representation of the relative amount of biomass at each trophic level.
a. Pyramid of biomass
b. Pyramid of energy
c. Pyramid of numbers
d. None of the above
12. The dead materials produced at all the trophic levels.
a. Decomposition
b. Detritivores
c. Detritus
d. Organic matters
13. What do you call the organisms that feed on animals?
a. Carnivores
b. Herbivores
c. Omnivores
d. Scavengers
14.__________ percent of energy available in a trophic level appears at the next higher trophic
level.
a. 10
b. 20
c. 50
d.100
(For numbers 15-17, refer to the diagram below)
Plant- Grasshopper- Mouse- Snake- Hawk
15. What will happen if mouse disappear in the food chain?
a. The food chain stays the same.
b. There will be an increase number of snake.
c. There will be a decrease number of grasshopper.
d. There will be an increase number of grasshopper.
16. In the diagram above, what organism belongs to quaternary consumer?
a. Grasshopper
b. Mouse
c. Hawk
d. Snake
17. Which of the organism below gets the highest percentage of energy?
a. Grasshopper
b. Mouse
c. Plant
d. Snake
18. Light energy is converted to ____________ which plants use to carry on their life processes.
a. Chemical energy
b. Mechanical energy
c. Sound energy
d. Thermal energy
19. What do you call the organisms that consume only producers such as plants or algae?
a. Carnivores
b. Herbivores
c. Omnivores
d. Scavengers
20. The flow of energy through an ecosystem is __________.
a. One-way
b. Two-way
c. Both a and b
d. None of the above




















PRE-TEST/POST-TEST
KEY ANSWER

1. C
2. A
3. C
4. B
5. B
6. C
7. B
8. B
9. B
10. B
11. A
12. C
13. A
14. A
15. D
16. C
17. C
18. A
19. B
20. A