You are on page 1of 17

GRATIS E-BOOK

PUUR30

ASTRID JONGBLOED

PUUR 30
PUUR 30

Dit gratis E-book is gesponsord door

PUUR 30 Dit gratis E-book is gesponsord door De informatie in dit boekje is geen medisch

De informatie in dit boekje is geen medisch advies. Bij lichamelijke klachten of twijfel hierover adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts of behandelaar. Iedereen die bij het tot stand komen van dit boekje is betrokken, gaat uiterst zorgvuldig te werk bij het inhoud geven aan deze publicatie. Niettemin sluiten zij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen van het handelen op grond van de informatie of adviezen die de lezer in dit boekje aantreft, evenals voor fouten die desondanks nog aanwezig zijn.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

PUUR 30
PUUR 30

Inhoudsopgave

 

3

Puur30

4

Alles draait om balans. Jouw balans

....................................................................................................

4

Oerkracht

5

Team Oerkracht stelt zich voor

5

Wat is puur

6

Een stukje

6

7

7

Industriële

7

Terug naar de basis

8

Wat is

9

De

10

Het Puur30

11

Puur30 voorbeeldmenu

13

Voorbeeld

13

Voorbeeld

14

Voorbeeld

15

Het Puur30

0

PUUR 30
PUUR 30

Inleiding

Gelukkig en gezond zijn. Zo sterk en energiek als een oermens. Dat willen we allemaal. Gezond eten en bewegen zijn voorwaarden om je krachtig en fit te voelen. Maar over gezonde voeding bestaan nogal wat misverstanden. Eten volgens de traditionele schijf van vijf bijvoorbeeld, blijkt niet zo gezond als vroeger werd beweerd. De effecten van de overdaad aan toevoegingen, zuivel, suiker en koolhydraten in het dagelijks menu worden zichtbaar. En voelbaar. Steeds meer mensen kampen met vermoeidheid, overgewicht en gezondheidsklachten. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Door weer terug te gaan naar onze basis: de voeding van onze voorouders. En ontzettend te genieten van wat er op ons bord ligt.

Eet wat de natuur te bieden heeft, beweeg, speel, geniet en ga naar buiten, breng je lijf weer in balans en je zult versteld staan van de veranderingen die je teweeg kan brengen:

             Een normale gezonde
Een normale gezonde relatie met eten, zonder er krampachtig mee bezig te zijn.
Gewichtsverlies en spieropbouw
Stabiele bloedglucosespiegel, dus minder vaak trek .
Veel meer energie en een goed uithoudingsvermogen
Betere spijsvertering; geen opgeblazen gevoel, maagzuur, verstopping of diarree meer.
Beter slapen en uitgerust wakker worden
Een mooie strakke en gladde huid
Gezonde en minder pijnlijke gewrichten
Verbeterd immuunsysteem, minder vaak ziek en verkouden
Geen of minder last van allergieën
Beter geheugen en concentratievermogen
Beter humeur en minder emotionele schommelingen
Genieten van je eten en eten tot je vol zit!

Let food be thy medicine and medicine be thy food Hippocrates

PUUR 30 Inleiding Gelukkig en gezond zijn. Zo sterk en energiek als een oermens. Dat willen
PUUR 30
PUUR 30

Puur30

Er bestaan onnoemelijk veel diëten en nog veel meer dieetboeken van dieetgoeroe s die het licht gezien hebben en dé ultieme methode hebben ontwikkeld waar je de rest van je leven slank en fit van blijft. Je koopt het boek, volgt het plan en het werkt! Je raakt je kilo s kwijt en voelt je beter dan ooit tevoren. Voor ongeveer zes maanden. Je raakt toch net die laatste paar kilo s niet kwijt of je begint toch weer te verlangen naar je favoriete hapje. Langzaam sluipen oude gewoontes weer terug in het dagelijks leven een aantal jaar later ben je vaak weer terug bij af.

Je leest veel op het internet, je zoekt naar dé methode voor een lang en gezond leven of een blijvende remedie voor jouw klachten. Overal vind je succesverhalen dus je zou zeggen dat het jou toch ook een keer zou moeten lukken. Je probeert een beetje van het één en een beetje van het ander. Soms is het een succes en soms niet. Je zit nog steeds niet helemaal lekker in je vel, je blijft moe, hebt regelmatig hoofdpijn en bent vaak ziek. Klachten komen en gaan maar je kunt er geen duidelijke lijn in ontdekken. Je koopt een tweede boekenkast voor alle succes boeken die je tegen beter weten in toch blijft kopen en bent er inmiddels van overtuigd dat er met jouw lijf of je geestelijke gesteldheid toch echt iets mis is. Andere lukt het tenslotte wel, waarom jou dan niet?

Alles draait om balans. Jouw balans.

Er zijn zoveel dieetboeken, succesboeken en verschillende methodes omdat er, gelukkig, zoveel mensen zijn die hun balans weten te vinden. Ze vinden wat voor hen werkt en bij hun past. Past dit ook bij jou? De kans is groot van niet. Dus je blijft zoeken en probeert links en rechts wat stukjes uit. De klachten blijven, verergeren en de kans dat jouw wanhoop toeneemt is groot.

Puur30 biedt je basisrichtlijnen, helpt je afkicken van je suikerverslaving en drang naar koolhydraten, zodat je weer kunt gaan luisteren naar je lichaam. Puur30 leert je wat nu echt pure voeding is. Je moet het Puur30 programma zien als een uitgangspositie, een nulpunt, een schone lei. Gun je lijf die tijd en rust en ga vervolgens opzoek naar jouw persoonlijke balans.

Wat past bij jou? Waar voel jij je goed bij. Ik acht de kans erg groot

Wat past bij jou?
Wat
past bij
jou?

dat je niet de rest van je leven volgens het Puur30 programma zult eten. En dat hoeft ook niet! Wanneer de basis goed is en je weer hebt leren luisteren naar je lijf kun je er ook achter komen wat nu precies bij jou past!

Pas dan kunnen we de krampachtige relatie met voeding loslaten. Eten wanneer het jou uitkomt en niet omdat je staat te shaken en te bibberen omdat je bloedsuikerspiegel te laag is. Eten wat en hoeveel je lekker vindt zonder bang te hoeven zijn dat je morgen niet meer in je broek past. Eten dat je lijf voedt in plaats van vult zodat we gezond oud kunnen worden!

Wil jij ook aan de slag? Bestel vandaag nog jouw Puur30 programma op

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

PUUR 30
PUUR 30

Oerkracht Voedingsadvies

De overgang naar een gezonde leefstijl kan best even wennen zijn. Welke ingrediënten hebben de voorkeur en waarom? Hoe past gezond eten in een druk leven met werk en gezin? Hoe kies je de juiste producten uit het grote aanbod in de supermarkt? Wat past bij mij en mijn gezin? Oerkracht Voedingsadvies biedt jou een helpende hand zodat je door de bomen het bos weer kunt zien en jouw balans kunt vinden.

Dat doen we door het organiseren van Puur30 workshops en lezingen. Maar ook voor individueel advies kun je bij ons terecht. Kom je er zelf niet uit om jouw balans te vinden? Kom dan eens bij ons langs voor een adviesgesprek en wel helpen je graag op weg! Voor een afspraak stuur je een mail naar info@oerkrachtvoedingsadvies.nl

Volg ons ook op FB voor tips, recepten en nog veel meer!

www.facebook.com/OerkrachtVoedingsadvies

Team Oerkracht stelt zich voor

PUUR 30 Oerkracht Voedingsadvies De overgang naar een gezonde leefstijl kan best even wennen zijn. Welke

Astrid Jongbloed, eigenaar van Oerkracht Voedingsadvies, voedingscoach en Moderator. Voeding heeft altijd al mijn interesse gehad omdat ik jarenlang zelf met gezondheidsproblemen kampte. Puur30 heeft van mij en mijn gezin weer oergezonde actieve mensen gemaakt. Nadat ik de benodigde opleidingen heb gevolgd, ben ik een eigen praktijk begonnen. Met veel plezier help ik mensen op een praktische en no-nonsense manier met de overgang naar een gezonde levensstijl en samen zoeken we naar de balans die bij jou past!

PUUR 30 Oerkracht Voedingsadvies De overgang naar een gezonde leefstijl kan best even wennen zijn. Welke

Helen Sturgess, voedingscoach, Moderator en keukenprinses. Eten en gezondheid hebben mij altijd geboeid. Ik werk al jaren in de reguliere gezondheidszorg en heb helaas de chronische ziektes alleen zien groeien in plaats van afnemen. Toen ik in aanraking kwam met een Puur30 leefstijl viel alles op zijn plek. Het was werkelijk een bevrijding voor mij om eindelijk naar mijn lichaam te luisteren en voelen. Mijn oer gevoel had gelijk.

PUUR 30 Oerkracht Voedingsadvies De overgang naar een gezonde leefstijl kan best even wennen zijn. Welke

Debby Rummens-Heynen, Moderator en marketingexpert. Ik ben met Puur30 in aanraking gekomen via mijn sport CrossFit. Ik ben eerst op eigen houtje met diverse informatie en recepten van internet aan de slag gegaan, maar had toch behoefte aan wat extra begeleiding. Kreeg ik wel de juiste verhoudingen en genoeg eiwitten, vetten en koolhydraten binnen? Hoe combineer je deze levensstijl met een gezin en drukke baan etc.? Uiteindelijk kwam ik bij Oerkracht en Astrid terecht en meldde me aan voor de groepsbegeleiding. Inmiddels IS Paleo mijn nieuwe levensstijl en ben ik heel blij met de energie die ik hierdoor gekregen heb! Bijna niet te beschrijven hoe dat voelt.

PUUR 30
PUUR 30

Wat is puur eten?

Iedereen heeft zo zijn eigen idee over gezonde voeding. Maar wat is nu écht gezond eten? Een volkoren boterham en een glas melk? Een sojaburger in plaats van vlees? Alles rauw? Of misschien veel vlees en groenten. De waarheid zal wellicht ergens in het midden liggen en het zal per individu verschillen waar we ons prettig bij voelen. Luisteren naar ons eigen lijf dus en onze persoonlijke behoefte. Maar kunnen we dat nog wel? Worden wij nog wijs uit de signalen die ons lijf afgeeft?

Ik denk het niet. Door ons haastige bestaan, schreeuwerige marketingcampagnes, makkelijke kant- en-klaar producten en een overdaad aan suikers en geraffineerde producten zijn we ergens in de loop der jaren de vaardigheid om naar ons eigen lichaam te luisteren kwijt geraakt. En met het verliezen van deze vaardigheid zijn we steeds verder van het gezonde pad afgedwaald. Chronische klachten, kwaaltjes en ziekten zijn aan de orde van de dag, het hoort er gewoon bij. We bestrijden ze met medicijnen en de bijwerkingen weer met andere medicijnen. Kan dat dan echt niet anders? Tuurlijk wel! Door weer te leren luisteren waar ons lichaam behoefte aan heeft en door in de basis weer gezond te gaan eten en leven.

Maar hoe doe je dat? Waar begin je in vredesnaam? Wanneer je nu naar je lijf luistert, schreeuwt het wellicht om een Snickers of een glas cola. Gezond? Nee, daar zijn we het allemaal wel over eens. Maar wat dan? En hoe komt het toch dat je lijf om Cola roept terwijl we best weten dat het niet gezond is?

Een stukje geschiedenis

Laten we even in vogelvlucht kijken naar onze evolutie. Ongeveer 60 miljoen jaar geleden ontstonden de eerste primaten en van daaruit hebben we ons in een hele reeks stappen geëvalueerd tot ongeveer 160.000 jaar geleden de eerste Homo-sapiens op aarde rondliepen. De homo-sapiens leefde net als hun voorgangers als jager-verzamelaars in en met de natuur. In al die miljoenen jaren hebben we ons dus perfect kunnen aanpassen aan deze natuurlijke omstandigheden.

PUUR 30 Wat is puur eten? Iedereen heeft zo zijn eigen idee over gezonde voeding. Maar

Aan de hand van archeologisch onderzoek kunnen we dan ook aantonen dat de jager- verzamelaar een oergezond mens was. Sterke botten, gezond gebit, geen chronische ziekten, grote herseninhoud én hij kon best heel erg oud worden. De gemiddelde leeftijd van de Jager- verzamelaar was echter niet hoog. Hij eindigde regelmatig als maaltje voor een sabeltand tijger en ook de kindersterfte was erg hoog. Een gebroken been betekende het einde van je bestaan en voor een simpele infectie was geen effectieve remedie. Het leven van de jager-verzamelaar was hard, bikkelhard. Maar gezond was hij wel! En dat kunnen wij vandaag de dag niet meer zeggen.

Wat is er dan veranderd dat we weliswaar steeds ouder worden maar niet langer gezond zijn? Ongeveer 10.000 jaar geleden werd de landbouw geïntroduceerd. Men ging zelf gewassen verbouwen en vee houden. We gingen granen eten, melk drinken en konden gewassen telen om te bewaren voor de lange hongerwinter om onze overlevingskansen te vergroten.

PUUR 30
PUUR 30

Koolhydraten

We wisten dondersgoed dat bepaalde gewassen meer energie bevatten dan andere. Fruit bijvoorbeeld en zetmeelrijke knollen. Waarom? Omdat ze een grote hoeveelheid koolhydraten bevatten welke ons directe energie oplevert, en alles wat we niet direct gebruiken kan heel eenvoudig worden opgeslagen in de vorm van vet als appeltje voor de dorst .

Fruit en zetmeelrijke knollen komen van naturen enkel in de zomer en herfst voor. En dan moest je ervan eten wat je eten kon om te zorgen dat je de hongerwinter kon overleven. In de winter zijn tenslotte maar weinig natuurlijk bronnen van koolhydraten te vinden en moest de jager-verzamelaar het veelal doen met wat het jagen kon. We hebben dus een genetische drang naar koolhydraten, naar zoetigheid. Pakken wat je pakken kan om zoveel mogelijk vet op te kunnen slaan. Zolang er dus koolhydraatrijke voedsel aanwezig is blijven wij het signaal krijgen dat we er zoveel mogelijk van moeten eten. Handig wanneer je de hongerwinter moet kunnen overleven.

PUUR 30 Koolhydraten We wisten dondersgoed dat bepaalde gewassen meer energie bevatten dan andere. Fruit bijvoorbeeld

Met de introductie van de landbouw veranderde er een heleboel. Koolhydraatrijke gewassen konden verbouwd gaan worden zodat we een voorraad konden opbouwen voor de winter en het hele jaar energierijk voedsel konden eten. Echter ging dit wel ten kosten van de diversiteit aan producten die we gewend waren om te eten. Planten, kruiden en vruchten die niet (in grote hoeveelheden) verbouwd konden worden maar wel de broodnodige vitamines en mineralen bevatten werden minder gegeten. Vee was duur om te houden dus vlees werd een luxe product. Door landbouwgrond intensiever te bewerken raakte deze langzaam uitgeput. In plaats van een eiwitrijk dieet, zoals die van de jager-verzamelaar, verschoof onze leefstijl naar een koolhydraatrijk dieet.

Mismatch

En daarmee nam de gezondheid van de mens langzaam af. Een archeoloog kan met het blote oog bepalen of botten afkomstig zijn van een jager-verzamelaar of van iemand uit het landbouw tijdperk. Deze boer heeft namelijk brozere botten, is kleiner van postuur, heeft een slecht gebit en ook zijn herseninhoud nam af. Ook vertonen deze overblijfselen vaak tekenen van chronische ziekten. De gemiddelde boer was niet gezond en was geen lang leven beschoren.

Door niet langer te eten volgens het ritme van de natuur was er een mismatch ontstaan tussen onze genen en onze leefstijl. Want genetisch gezien zijn we niet zo flexibel. We kunnen ons vrij snel op kleine veranderingen in onze leefomgeving aanpassen maar genetisch gezien veranderen we maar 0,5% per miljoen jaar. Niet snel genoeg om grote veranderingen, zoals het eten van graan of het drinken van melk, aan te kunnen zonder consequenties. Een verslechterde gezondheid in dit geval.

Industriële revolutie

De degeneratie van onze voeding kwam, met de introductie van de industriële revolutie, in een sneltreinvaart. Niet langer was een stukje land en een ploeg nodig om je voedsel te verbouwen. Voedsel kon ook gemaakt worden in de fabriek! Naar voedingswaarde werd niet gekeken. Naar snelle energie wel! Voedsel welke de massa kon voeden. Voedsel voor volle buikjes. Nog meer koolhydraatrijke voeding en het liefst makkelijk en snel te bereiden zodat de arbeiders de fabriek weer in konden. Het liefst ook lang houdbaar zodat je veel tegelijk kan produceren. En het moet er wel

Voedsel moet voeden niet enkel vullen
Voedsel
moet
voeden niet
enkel vullen
PUUR 30
PUUR 30

lekker uitzien natuurlijk, het oog wil ook wat. Naast het feit dat de voedingswaarde van het voedsel steeds verder daalde werden ook al meer onnatuurlijke toevoegingen in ons eten gepompt om bederf tegen te gaan en het er smakelijk uit te laten zien. Het aanbod en de kwaliteit van de voeding werd niet langer bepaald door de natuur of de boer maar door de voedingsindustrie. Gezondheid moest plaats maken voor omzet. Vandaag de dag zien we door de bomen het bos niet meer. De ene verpakking schreeuwt nog harder dan de andere verpakking dat het een gezond product bevat. Wetenschappelijke onderzoeken tuimelen over elkaar heen om elkaars tegendeel te bewijzen en de media draagt graag een steentje bij aan de complete verwarring.

Van een eiwitrijk dieet naar een koolhydraatrijk dieet naar gedegenereerd voedsel. Er is weinig overgebleven van onze oorspronkelijke leefstijl. Een leefstijl die genetisch gezien nog steeds het beste bij ons past. Onze drang naar koolhydraten is nog steeds krachtig aanwezig ondanks het feit dat de hongerwinter nooit meer zal komen. Ook de drang naar bepaalde voedingstoffen is nog steeds aanwezig maar we hebben geen flauw idee meer hoe we deze moeten interpreteren. Wist je bijvoorbeeld dat een drang naar bananen of cacao wellicht kan betekenen dat je lijf magnesium tekort heeft?

PUUR 30 lekker uitzien natuurlijk, het oog wil ook wat. Naast het feit dat de voedingswaarde

Terug naar de basis

De snelste manier om weer te gaan leren luisteren naar je lichaam is door weer volledig te gaan eten zoals genetisch gezien het beste bij je past. Deze leefstijl wordt ook wel Oervoeding of een Paleo leefstijl genoemd. Door een periode van minimaal 30 dagen te eten als een Oermens raak je van de drang naar koolhydraten af, krijgt je lichaam de broodnodige rust. Kun je bewust gaan ervaren wat voeding met je doet en kun je weer leren luisteren naar wat je lijf jou probeert te vertellen.

Is deze stap jou te groot? Het Puur30 programma is speciaal ontwikkeld om het voor iedereen haalbaar te maken om gezonder te gaan leven. De nadruk van het Puur30 programma ligt op het afkicken van de suikerverslaving, het schrappen van alle onnodige kunstmatige toevoegingen en het verminderen van de hoeveelheid antinutriënten in onze voeding. Jij bepaalt zelf wat je wel en niet laat staan en zoekt naar jouw eigen balans!

PUUR 30
PUUR 30

Wat is Oervoeding?

De basis van het Puur30 programma ligt in onze Oervoeding, de voeding van de jager-verzamelaar. De voeding waar we dankzij miljoenen jaren van evolutie perfect op zijn toegepast.

Deze voeding bestond hoofdzakelijk uit:

Vlees

Rundvlees, varkensvlees, kip, alle soorten wild, orgaanvlees, geiten en lams vlees, kalkoen, gevogelte.

Maar ook insecten!

Vis

Vergeet ook zeker de schaal- en schelpdieren niet.

Ei

Alle eieren.

Groente

Alle soorten groenten, het liefst in het seizoen, met uitzondering van witte aardappels . Vergeet ook de zee-groenten niet!

Fruit

Alles soorten fruit.

Paddenstoelen

Alle soorten paddenstoelen, denk aan champignons, oesterzwammen, portobello s, etc.

Kokos

PUUR 30 Wat is Oervoeding? De basis van het Puur30 programma ligt in onze Oervoeding, de

En alle afgeleide producten van kokos zoals kokosmelk, kokosschaafsel, kokosolie, kokosroom etc.

Kruiden en Specerijen

De smaakmakers van moeder natuur! Gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga weer

experimenteren met verse en gedroogde kruiden en specerijen. Het smaakt zoveel beter!

Noten en zaden

Alles soorten.

Cacao

Kies voor pure en het liefst rauwe cacao poeder, bevat heel veel heilzame stoffen.

Vetten en oliën

Kokosolie is het meest heilzame vet die je kunt kiezen en is heel veelzijdig. Kies kokosolie vooral wanneer je voedingsmiddelen tot hoge temperaturen gaat verhitten/bakken. Olijfolie is prima te gebruiken in salades. Gebruik extra-vierge olijfolie uitsluitend in koude gerechten zoals salades en gebruik milde olijfolie voor bijvoorbeeld mayonaise of in warme gerechten. Alle soorten notenolie, zoals walnoten, hazelnoten, en amandelolie zijn toegestaan. Gebruik echter met mate en kies het liefst voor een koudgeperste variant. Ook biologische reuzel en rundvet zijn een goede bron van vet en uitstekend om in te bakken. Ten slot is ook cacaoboter een gezonde bron van vet.

PUUR 30
PUUR 30

De Levels

Geen toevoegingen, geen suiker, geen zuivel en zelfs geen granen. Dat zijn nogal wat veranderingen om in één keer toe te passen in je dagelijks leven. Want ongeveer 70 tot 85% van onze voeding bestaat tegenwoordig uit deze voedingsmiddelen. Het kan dan ook heel goed zijn dat een volledige overstap naar Oervoeding jou te groot is. Het Puur30 programma bestaat daarom uit 3 verschillende levels, Puur, Balans en Optimaal.

Level 1- Puur

Onbewerkt, puur eten én afkicken van de enorme overdaad aan suikers die we dagelijks eten. Al na korte tijd gaat je energieniveau met sprongen omhoog.

Wil jij graag gezonder leven maar zie jij er tegenop om je boterham te laten staan? Dan is dit level het ideale instapniveau voor jou. Dit level is geschikt voor iedereen die wil werken aan een gezonder voedingspatroon en de eerste stap naar een gezond en fit leven. Ook geschikt voor vegetariërs.

Level 2- Balans

De balans tussen puur, onbewerkt eten en Oervoeding is de sleutel tot een gezond leven waarbij je met volle teugen kunt blijven genieten van je eten.

Heb je Level 1 met succes afgerond? Of ben jij al bewust bezig met gezonde voeding maar nog steeds opzoek naar de balans die bij jou past? Zie je er tegen op om al je zuivel en granen te moeten laten staan? Dan is Level 2 het juiste level voor jou. Ook geschikt voor vegetariërs.

Level 3- Optimaal

Terug naar de basis en de voeding van onze voorouders. Oervoeding is de snelste weg naar een gezond, fit en slank lijf.

Heb je Level 1 of 2 met succes afgerond en heb je jouw balans nog niet gevonden? Of kamp je met overgewicht, voedselintoleranties of gezondheidsklachten? Dan past dit level het beste bij jou. Door minimaal 30 dagen terug te gaan naar voeding die genetisch gezien het beste bij ons past geef je jouw systeem de kans om optimaal te gaan herstellen zodat ook jij je balans kan vinden.

PUUR 30 De Levels Geen toevoegingen, geen suiker, geen zuivel en zelfs geen granen. Dat zijn

Wil jij ook aan de slag? Bestel vandaag nog jouw Puur30 programma op

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

PUUR 30
PUUR 30

Het Puur30 programma

Het Puur30 programma is speciaal ontwikkeld om jou te ondersteunen bij de overgang naar een gezonde leefstijl. Het internet heeft veel informatie te bieden, maar een naslagwerk boordevol achtergrondinformatie, een steuntje in je rug en een bevestiging dat je op het juiste pad zit kan echt het verschil uitmaken tussen succes, en een eindeloze zoektocht naar gezondheid. Het programma duurt 30 dagen waarna jij opzoek kan naar jouw balans!

Het Puur30 programma bestaat uit een werkboek, online support via een besloten Facebook groep en, optioneel, extra emailbegeleiding. Ook kun je kiezen voor individuele begeleiding of het volgen van een workshop.

Het werkboek

Na het bestellen van het Puur30 programma krijg je het werkboek thuisbezorgd. Er gaat niks boven een echt boek die je ten allen tijden kan raadplegen. Handig in een ringband gebonden zodat het tenminste ook open blijft liggen op het aanrecht wanneer je bezig bent met het koken van één van de recepten. Het werkboek bestaat uit:

Meer dan 50 pagina s achtergrond informatie

Uitgebreide boodschappen tips en lijstjes Maaltijdplanners

Budgettips Een uitgebreid stappenplan waarbij we je stap voor stap begeleiden tijdens het programma. Een voedingsdagboek 30 dagmenu s En ruim 120 recepten waar jij direct mee aan de slag kunt.

PUUR 30 Het Puur30 programma Het Puur30 programma is speciaal ontwikkeld om jou te ondersteunen bij
PUUR 30 Het Puur30 programma Het Puur30 programma is speciaal ontwikkeld om jou te ondersteunen bij

De Facebook Support Groep

Zit ik op de juiste weg? Doe ik het goed? Is het raar dat ik me zo voel? Hoe maak ik ? Waar koop ik ? Is er een recept voor ? Een verandering van leefstijl houdt nogal wat in en roep veel vragen op. Speciaal voor al jouw vragen maar ook om je verhaal kwijt te kunnen, je ervaringen, tips en recepten te delen, is er de Puur30 Facebook Support Groep. Dit is een besloten groep, enkel voor deelnemers aan het Puur30 programma. Dagelijks worden alle vragen beantwoordt door één van onze voedingscoaches en ontvang je extra tips en heerlijke recepten.

Emailbegeleiding

Wil je graag extra begeleiding? Ben je al met een Paleo of Oergondische leefstijl begonnen maar loop je vast? Of heb je jouw balans nog niet gevonden? Vind je het fijn als één van onze voedingscoaches over je schouder met je meekijkt en je feedback geeft op je voedingsdagboeken? Wil jij graag persoonlijk advies en tips die specifiek op jouw situatie van toepassing zijn? Dat kan! Samen met het Puur30 programma kun je een extra begeleidingspakket bestellen. Dit pakket bestaat uit 5 emailconsulten waarbij jij persoonlijke advies en feedback op je voedingsdagboeken

PUUR 30 Het Puur30 programma Het Puur30 programma is speciaal ontwikkeld om jou te ondersteunen bij
PUUR 30
PUUR 30

ontvangt. Deze aanvullende begeleiding is uitermate geschikt voor mensen met een dieetverleden of (chronische) klachten. Je kunt op elk gewenst moment beginnen met je emailbegeleiding, zelfs tot drie maanden na het aanschaffen van je programma!

Intensieve persoonlijke begeleiding

Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons langs te komen voor een intensieve persoonlijke begeleiding. Stap voor stap begeleiden we je naar jouw balans. In totaal kom je vier keer bij één van onze professionele voedingscoaches langs. Daarnaast ontvang je emailbegeleiding en kun je uiteraard ook terecht in de Facebook Support groep.

Workshops

Groepen bieden wij de unieke mogelijkheid om een Puur30 workshop te volgen. Wij komen graag op locatie langs voor een 3,5 uur durende workshop. Bij uitstek geschikt voor CrossFit, sportscholen en bedrijven. Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers extra achtergrond informatie over gezonde voeding, een uitgebreide uitleg over het Puur30 programma en veel tips. De inhoud van het programma kunnen wij aanpassen aan de samenstelling en aard van de groep. De leden van een CrossFit box zijn nu eenmaal op zoek naar andere informatie dan de werknemers van bijvoorbeeld een schoonheidssalon.

De deelnemers ontvangen het Puur30 werkboek vol recepten, handige tips over boodschappen, planning, budget en nog veel meer. Na afloop van de workshop gaat het puur30 programma online verder op Facebook in een besloten groep, énkel voor de leden van de workshop. Dagelijks worden alle vragen beantwoordt door één van onze voedingscoaches en ontvangen de deelnemers extra tips en heerlijke recepten.

Neem voor meer informatie over workshop en groepsbegeleiding contact met ons op

info@oerkrachtvoedingsadvies.nl

PUUR 30 ontvangt. Deze aanvullende begeleiding is uitermate geschikt voor mensen met een dieetverleden of (chronische)

Wil jij ook aan de slag? Bestel vandaag nog jouw Puur30 programma op

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

PUUR 30
PUUR 30

Puur30 voorbeeldmenu’s

Gezond eten is echt verschrikkelijk lekker en hoeft helemaal niet tijdrovend of moeilijk te zijn. We geven je graag even een voorproefje!

Voorbeeld 1

Ontbijt Groene Smoothie

Smoothie van banaan, meloen, halve avocado, bleekselderij, spinazie en kokosmelk.

(Level 1 en 2; kokosmelk kan vervangen worden door yoghurt)

Lunch Gemengde salade

Salade van Chinese kool, stukje paprika, stengel bleekselderij, 2 tomaten, gesneden uitje, een blikje tonijn en een lepel mayonaise. Garneren met wat zonnebloempitten of pompoenpitten.

Snack Handje nootjes

Avondmaal - Gevulde Aubergine

Ingrediënten:

1 aubergine (courgette kan natuurlijk ook) Ongeveer 100 ml pastasaus (kant en klaar of zelfgemaakt)* 250 gram gehakt 6 plakken bacon (of ontbijtspek) Peper en zout

Werkwijze:

PUUR 30 Puur30 voorbeeldmenu’s Gezond eten is echt verschrikkelijk lekker en hoeft helemaal niet tijdrovend of

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aubergine en droog deze weer af. Snij de aubergine doormidden. Hol deze ongeveer voor de helft uit zodat je voldoende ruimte hebt voor je vulling maar ook nog voldoende vruchtvlees over houdt. Besprenkel beide helften met een beetje peper en zout en verdeel de saus over beide helften Breng de gehakt op smaak met peper en zout (en eventueel kruiden naar smaak) , verdeel in tweeën, en leg deze op de pastasaus in de aubergine. Dek de gehakt af met de bacon. Plaats de aubergine in een vuurvaste schaal en bak voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.

(Level 1 en 2; de gehakt en bacon kunnen eventueel vervangen worden door een vulling van geitenkaas en geroosterde cashewnoten. Eventueel serveren met rijst of couscous)

Wil jij ook aan de slag? Bestel vandaag nog jouw Puur30 programma op

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

PUUR 30
PUUR 30

Voorbeeld 2

Ontbijt Zalmomelet

Maak een omelet van twee eieren en 100 gram zalm en serveer dit met sla, tomaat en komkommer.

Lunch Gevulde avocado

Ingrediënten:        1 avocado 1 ei 50 gram garnalen 8
Ingrediënten:
1 avocado
1 ei
50 gram garnalen
8 zwarte olijven
Groene sla
Olijfolie en citroensap
Mayonaise
Werkwijze
Kook het ei hard, pel het en snij het doormidden.
Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit.
Leg de slablaadjes op een bord met daarop een ½ avocado.
Vul de holte met garnalen en garneer de salade met ei en olijven.
Giet er een scheutje olijfolie en wat citroensap over en garneer het geheel met een klodder
mayonaise.

Snack Appel met notenpasta

Avondmaal Kipkrokant met gegrilde bataat

Ingrediënten:

         1 kipfilet 1 ei 5 el geraspte
1 kipfilet
1 ei
5 el geraspte kokos
0,5 tl paprikapoeder (of meer, naar smaak)
1 tl kerriepoeder (of meer, naar smaak
zout en peper
kokosolie om in te bakken
Bataat
Zeezout

Werkwijze:

De kipfilet halveren zodat je 2 platte filetjes hebt. Ei loskloppen en mengen met de kokos en de kruiden. De kipfilets door het mengsel halen en ze daarna rustig bakken in de koekenpan. De bataat in schijfjes van ongeveer een halve centimeter snijden. Kokosolie in de grillpan verwarmen en daar de schijfjes 5 tot 10 minuten aan elke kant grillen. In de pan bestrooien met zeezout. Serveer met bijvoorbeeld snijboontjes

(Level 1; de bataat kan ook vervangen worden door gewone aardappel)

PUUR 30
PUUR 30

Voorbeeld 3

Ontbijt Bananenpannenkoekjes met vers fruit en kokosroom

Ingrediënten( voor 2-3 kleine pannenkoekjes):        1 banaan 1 ei
Ingrediënten( voor 2-3 kleine pannenkoekjes):
1 banaan
1 ei
Snuf zout
Optioneel; kaneel
Kokosolie om in te bakken
Vers fruit naar keuze
Kokosroom (eventueel opgeklopt)
Werkwijze:

Prak de banaan Kluts het ei met het zout en de kaneel en meng samen met de banaan tot een beslag. Bak van het beslag 2 tot 3 kleine pannenkoekjes op een laag tot middelhoog vuur. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om zodra de bovenkant droog is. Serveer met vers fruit en opgeklopt kokosroom!

Lunch Avocadosalade met rosbief

 

Ingrediënten:

1 avocado

½ grapefruit 50 gr rosbief 50 gr groene sla 1 eetlepel sesamolie Pijnboompitten

Werkwijze:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schil de grapefruit en snijd de parten in stukjes. Vang het grapefruitsap op. Snij de avocado in repen, haal de pit eruit. Meng de avocado en het vruchtvlees en leg dit op een bedje van sla. Maak een dressing van 2 eetlepels grapefruitsap met sesamolie en wat verse geraspte gember. Garneer de salade met rosbief en pijnboompitten. Serveer de dressing bij de salade

Snack Stukje pure chocola (min 70% puur)

Avondmaal Lekker Hollands

Gehaktballen, bloemkoolpuree en sperzieboontjes

(Level 1 kan de bloemkoolpuree eventueel vervangen door aardappelen)

Wil jij ook aan de slag? Bestel vandaag nog jouw Puur30 programma op

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

Het Puur30 Programma

Ben je enthousiast? Wil jij

ook

graag

het Puur30

programma volgen om een gezonde basis te leggen?

Bestel dan snel het werkboek

en meld

je

aan

bij

de

Puur30 besloten Facebook groep voor support.

In het werkboek vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw eigen balans te vinden. Inclusief 120 heerlijke recepten, budgettips, maaltijdplanners, boodschappentips en lijstjes, en nog veel meer.

Ga

naar

www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/puur-30/

en

bestel vandaag nog je werkboek!