You are on page 1of 6

Electronic Devices Test 6

Electronic Devices Result & Statistics


1. A silicon diode in a half-wave rectifier has a barrier potential of 0.7 V. This has the effect of
A. reducing the peak output voltage by 0.7 V.
B. increasing the peak output voltage by 0.7 V.
C. reducing the peak input voltage by 0.7 V.
D. no effect.
Answer: Option A
Learn more problems on : Diode Applications
Discuss about this problem : Discuss in Forum
2. Which diode arrangement will supply a positive output voltage?
A. a B. b
C. c D. d
Answer: Option A
Learn more problems on : Diode Applications
Discuss about this problem : Discuss in Forum
3. How many layers of material does a transistor have?
A. 1 B. 2
C. 3 D. 4
Answer: Option C
Learn more problems on : BJT Devices
Discuss about this problem : Discuss in Forum
Marks : 0/20
Total number of questions : 20
Number of answered questions : 0
Number of unanswered questions : 20
Feedback
Quality of the Test :
Difficulty of the Test :
Comments:
Take an Another Random Test!
Go to Online Test Page
Go to Home Page
00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
1 of 6 4/9/2014 1:42 AM
4. You can select the values for the emitter and collector resistors from the information that is
provided for this circuit.
A. True B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : DC Biasing-BJTs
Discuss about this problem : Discuss in Forum
5. For an "on" transistor, the voltage V
BE
should be in the neighborhood of 0.7 V.
A. True B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : DC Biasing-BJTs
Discuss about this problem : Discuss in Forum
6. The slope of the dc load line in a self-bias configuration is controlled by ________.
A. V
DD B. R
D
C. R
G D. R
S
Answer: Option D
Learn more problems on : DC Biasing-FETs
Discuss about this problem : Discuss in Forum
7. Referring to this figure, find Z
o
if y
os
= 20 S.
A. 1.85 k
B. 1.92 k
C. 2.05 k
D. 2.15 k
Answer: Option B
Learn more problems on : FET Amplifiers
Discuss about this problem : Discuss in Forum
00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
2 of 6 4/9/2014 1:42 AM
8. The range of input impedance Z
i
for MOSFETs is ________.
A. 1 k 10 k
B. 100 k 1 M
C. 10 M 100 M
D. 10
12
to 10
15
Answer: Option D
Learn more problems on : FET Amplifiers
Discuss about this problem : Discuss in Forum
9. Calculate the output voltage if V
1
= V
2
= 700 mV.
A. 0 V
B. 12 V
C. 12 V
D. 8 V
Answer: Option A
Learn more problems on : Op-Amp Applications
Discuss about this problem : Discuss in Forum
10. The input impedance of a voltage buffer is ________.
A. very low
B. low
C. high
D. very high
Answer: Option D
Learn more problems on : Op-Amp Applications
Discuss about this problem : Discuss in Forum
11. What is the function of a ladder network?
A. Changing an analog signal to a digital signal
B. Changing a linear signal to a digital signal
C. Changing a digital signal to an analog signal
D. None of the above
Answer: Option C
Learn more problems on : Linear-Digital ICs
Discuss about this problem : Discuss in Forum
00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
3 of 6 4/9/2014 1:42 AM
12. The feedback signal in a(n) ________ oscillator is derived from a capacitive voltage divider in
the LC circuit.
A. Hartley B. Armstrong
C. Colpitts D. [NIL]
Answer: Option C
Learn more problems on : Oscillator Circuits
Discuss about this problem : Discuss in Forum
13. For frequencies up to 1 MHz, the ________ is the most widely used type of sinusoidal RC
oscillator.
A. Wien-bridge B. phase-shift
C. twin-T D. [NIL]
Answer: Option A
Learn more problems on : Oscillator Circuits
Discuss about this problem : Discuss in Forum
14. In a full-wave rectifier, the dc voltage level is ________ the ripple voltage level.
A. smaller than
B. the same as
C. larger than
D. None of the above
Answer: Option C
Learn more problems on : Voltage Regulators
Discuss about this problem : Discuss in Forum
15. Which of the following semiconductor materials is (are) used for manufacturing solar cells?
A. Gallium arsenide
B. Indium arsenide
C. Cadmium sulfide
D. All of the above
Answer: Option D
Learn more problems on : Two-Terminal Devices
Discuss about this problem : Discuss in Forum
16. A Schottky diode has ________ level of current at the same applied bias compared to that of
the p-n junction at both the forward- and reverse-bias regions.
A. a lower
B. a higher
C. the same
D. None of the above
Answer: Option B
Learn more problems on : Two-Terminal Devices
Discuss about this problem : Discuss in Forum
00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
4 of 6 4/9/2014 1:42 AM
17. For a forward-biased diode, as temperature is ________, the forward current ________ for a
given value of forward voltage.
A. decreased, increases
B. increased, increases
C. increased, decreases
D. decreased, decreases
Answer: Option B
Learn more problems on : Semiconductors
Discuss about this problem : Discuss in Forum
18. Refer to this figure. The value of
DC
is
A. 5.3. B. 53.
C. 94. D. 100.
Answer: Option D
Learn more problems on : Transistor Bias Circuits
Discuss about this problem : Discuss in Forum
19. Class D amplifier efficiencies can reach practical levels of more than 90%.
A. True B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : FET Amplifiers
Discuss about this problem : Discuss in Forum
20. The voltage gain of a common-source amplifier is found by the product of g
m
and R
d
.
A. True B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : FET Amplifiers
Discuss about this problem : Discuss in Forum
00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
5 of 6 4/9/2014 1:42 AM
2008-2014 by IndiaBIX Technologies. All Rights Reserved | Copyright | Terms of Use & Privacy Policy
Contact us: info@indiabix.com Follow us on twitter!
Bookmark to:
CKGSB Executive
Education
english.ckgsb.edu.cn/ProgramsEE
Mapping Your China Strategy. Doing
business in China !

00:29:23 http://www.indiabix.com/online-test/electronic-devices-test/126
6 of 6 4/9/2014 1:42 AM