QUESTION: 1

Your client uses a dimension named ITEM CLASS with different dimension values
to define different types of items on sales postings. You need to modify the
dimension settings so that sales-related ledger entries contain information on the type
of item sold. Which two actions should you perform? (Each correct answer presents
part of the solution. Choose two.)



A. Add a unique ITEM CLASS dimension value code to all individual item category
cards.
B. Set the Dimension Value Posting field for the ITEM CLASS dimension code to
Code Mandatory for the sales-relatedG/Laccount cards.
C. Add a unique ITEM CLASS dimension value code to all individual item cards.
D. Set the Dimension Value Posting field for the ITEM CLASS dimension code to
Same Code for the sales-relatedG/Laccount cards.



Answer: B, C



QUESTION: 2
You need to configure Microsoft Dynamics NAV to register when specific users log
on and for how long they stay logged on. Which page should you use?



A. Users
B. Application Setup
C. User Setup
D. Permission Set



Answer: C



QUESTION: 3
Which statement about the reason code on a sales credit memo is true?



A. It determines the location code for item returns.
B. It is transferred toG/L, customer, and item entries and used for analysis.
C. It is required when posting a sales credit memo.
D. It is transferred only to the posted sales credit memo and used for filtering and
analysis.



Answer: B









QUESTION: 4
A G/L account is used in a customer posting group. Which statement is correct?



A. Generally these G/L accounts are set up to allow direct posting as well as indirect
posting.
B. Generally these G/L accounts are set up to allow only direct posting.
C. Generally these G/L accounts are set up with the Blocked field enabled to prohibit
manual posting.
D. Generally these G/L accounts are set up to not allow direct posting.



Answer: D



QUESTION: 5
When posting a sales order, a user receives the following error message: “COGS
Account must have a unique value in General Posting Setup: Gen.Bus.Posting
Group=NATJ ONAL, Gen. Prod. Posting Group=RETAIL. It cannot be zero or
empty.” You need to resolve the error message by adding a ledger account number in
the COGS Account field. Which page should you use?



A. General Product Posting Group
B. General Posting Setup
C. General Business Posting Group
D. Inventory Posting Setup



Answer: B



QUESTION: 6
Users in the accounting department can enter journal data at the same time into
Microsoft Dynamics NAV. How do you ensure that each user’s work is isolated from
other users during data entry?



A. Create a different number series for each user.
B. Create a separate journal batch for each user.
C. Create a separate journal template for each user, with each template having a
different Source Code.
D. No additional configuration is required because each user’s work is automatically
isolated in Microsoft Dynamics NAV based on their User ID.









Answer: B



QUESTION: 7
You need to set a purchase quote limit for an employee. Which Limit Type should
you select in the Approval Templates window?



A. Credit Limits B.
Request Limits C.
No Limits
D. Approval Limits



Answer: C



QUESTION: 8
Before posting a sales order invoice into the Financial module, you enter a valid
dimension value code for DEPARTMENT and CUSTOMERGROUP in the sales
order header. These dimensions, plus an additional dimension value code for
PRODUCTGROUP, are entering on the sales order lines. What dimension
information is posted on the value added tax (VAT) entries as a result of the sales
order?



A. Dimension value codes for each unique posting line
B. The valid dimension combinations
C. None
D. Dimension set ID



Answer: C



QUESTION: 9
A company has users that have only infrequent access to Microsoft Dynamics NAV.
These users bring their own laptops, which are not part of the client network. These
users have not been added to Active Directory. You need to set up authentication for
these users. Which type of user authentication should you use?



A. Windows
B. NavUserPassword






C. SQL Server
D. UserName



Answer: B



QUESTION: 10
How do you create a new fiscal year with 12 monthly accounting periods by using the
Accounting Periods window?



A. Select Create Year, and then enter 12 in the No. of Periods field and Month in the
Period Length field on the Create Fiscal Year window.
B. Create 12 new months, and then check the Date Locked field on the last month of
year.
C. Select Create Year, and then enter 12 in the No. of Periods field. Enter 1M in the
Period Length field on the Create Fiscal Year window.
D. Select Create Year, and then enter 12M as the Period Length.



Answer: C



QUESTION: 11
A company requires a 10% prepayment for all new customers before shipping their
orders. Which steps should you take to enable this?



A. Create a customer posting group with a Prepayment % of 10 and enable Check
Prepmt. WhenPosting in the Sales & Receivables Setup window.
B. Create a customer price group with a Prepayment ? of 10 and set the Blocked field
to Ship on the Customer Card window.
C. Create a customer price group with a Prepayment ? of 10 and select Check Prepmt.
WhenPosting in the Sales & Receivables Setup window.
D. Create a customer posting group with a Prepayment % of 10 and enable Check
Prepmt. When Posting in the General Ledger Setup window.



Answer: C



QUESTION: 12
How is the Due Date of a Reminder calculated?






A. Original transaction Document Date +Reminder Level Due Date Calculation
B. Reminder Document Date +Reminder Level Due Date Calculation +Reminder
Level Grace Period
C. Reminder Document Date +Reminder Level Due Date Calculation
D. Original transaction Document Date+Reminder Level Due Date Calculation ¡Â
Reminder Level Grace Period



Answer: C



QUESTION: 13
You need to ensure that users are prompted to confirm a payment discount before
they post a short payment from a customer. What steps do you need to take in the
General Ledger Setup window?



A. Populate the Payment Tolerance do and Max. Pmt. Tolerance Amount fields and
run the Change Payment Tolerance batch job.
B. Enable Payment Tolerance Warning, set Payment Tolerance Posting to Payment
Discount Account, and run the Change Payment Tolerance batch job.
C. Enable Pmt. Disc. Tolerance Warning, set Pmt. Disc. Tolerance Posting to
Payment Discount Accounts, and run the Change Payment Tolerance batch job.
D. Enable Payment Tolerance Warning, set Payment Tolerance Posting to Payment
Discount Account, and populate the Payment Tolerance % and Max. Payment
Tolerance Amount fields.



Answer: B



QUESTION: 14
A company has four open invoices, as described in the following table:





All invoices are due on the same date, but you have only (LCY) 2000. Vendors B and
C have been configured with a Priority of 1. You open the Suggest Vendor Payments
batch job, select the Use Vendor Priority check box, and enter 2000 in the Available






Amount (ICY) field. Which invoices are suggested for payment after running the
Suggest Vendor Payments batch job?



A. Invoice 1 only
B. Invoices 3 and 4
C. Invoice 3 only
D. Invoices 1 and 3



Answer: B



QUESTION: 15
What happens in a general journal when the Amount on all the lines balances to zero?



A. If set up on the journal’s batch, the Document No. on the subsequent line is given
the next sequential number.
B. The journal posts automatically.
C. The user is asked to confirm if the journal is to be posted now.
D. If set up on the journal’s batch, the Posting Date on the subsequent line is
incremented by one day.



Answer: A



QUESTION: 16
How do you prevent users from posting transactions into a prior accounting period?



A. Populate the Allow Posting To field on the General Ledger Setup window.
B. Check the Date Locked field in the relevant accounting period record.
C. Check the Closed field in the relevant accounting period record.
D. Populate the Allow Posting From field on the General Ledger Setup window.



Answer: D



QUESTION: 17
You need to turn in your periodical value added tax (VAT) declaration. Where can
you report the tax amounts to be settled?






A. VAT exceptions
B. VAT registers
C. VAT statements
D. VAT adjustments



Answer: D



QUESTION: 18
What effect does the Additional Reporting Currency field in the General Ledger
Setup window have when running the Close Income Statement batch job?



A. The closing income general journal will be created in the currency specified in the
Additional Reporting Currency field.
B. The closing income general journal will be created and then posted automatically.
C. It has no effect.
D. The Close Income Statement batch job is prevented from running if the Additional
Reporting Currency field is populated.



Answer: B



QUESTION: 19
A company has a large number of part-time employees, each working a different
number of hours every week. The payroll expense for these employees must be
recorded weekly. You set up a recurring journal. Which Recurring Method should
you use to record the payroll expenses?



A. Variable
B. Fixed
C. Reversing Fixed
D. Balance



Answer: D



QUESTION: 20
Which settings should you use to allow value added tax (VAT) differences in
purchase documents?






A. Max. VAT Difference Allowed on the General Ledger Setup window and Allow
Vat Difference on the Purchases and Payables Setup window
B. Max. VAT Difference Allowed on the General Ledger Setup window and Allow
Vat Difference on the General J ournal Templates window
C. Full VAT on the VAT Posting Setup window and Allow Vat Difference on the
Purchases and Payables Setup window
D. Max. VAT Difference Allowed on the General Ledger Setup window and Full
VAT on the VAT Posting Setup window



Answer: A



QUESTION: 21
When processing purchase invoices, employees at a company enter the following
information: order number, invoice number, vendor number, vendor order number,
vendor invoice number, and item numbers. Which of these numbers can be made
mandatory by using the Ext. Doc. No. Mandatory check box on the Purchases &
Payables Setup window?



A. Vendor invoice number
B. Vendor number
C. Vendor order number
D. Invoice document number



Answer: A



QUESTION: 22
When creating purchase orders and purchase invoices, a company requires entering
the order number, invoice number, vendor number, vendor order number, vendor
invoice number, and item numbers. You need to check the details related to a posted
vendor’s invoice by using the Navigate function. What should you do?



A. On the External Tab, select Vendor in the Business Contact Type field, and enter
the vendor invoice number.
B. On the Source Tab, enter the vendor number and vendor invoice number.
C. On the Item Tracking Tab, select Vendor in the Business Contact Type field, and
enter the item number.
D. On the General Tab, select Vendor in the Business Contact Type field, and enter
the vendor invoice number.






Answer: C



QUESTION: 23
When entering a purchase invoice based on an associated purchase order, a user finds
multiple item numbers on the vendor’s invoice. You advise the user to process the
invoice lines using the data on the Get Receipt Lines window for each item-related
invoice line, instead of entering these item lines manually. What are two reasons you
advise this action? (Each correct answer presents a complete solution. Choose two.)



A. It is the only way to add the packing slip number to the invoice lines.
B. Lines that are entered manually are not accepted on a purchase invoice based on an
associated purchase order.
C. It prevents the items from being received again, creating double stock, when
posting the invoice.
D. It enables the user to check immediately whether the invoiced items have all been
received completely and if they have been invoiced.



Answer: C, D



QUESTION: 24
A customer reports that in the RoleTailored client, the Customer Statistics FactBox
takes up too much space on the customer list page. What should you do to remove the
Customer Statistics FactBox?



A. Click the Customer Statistics FactBox and drag it out of the customer list page.
B. Click Action on the Customer Statistics FactBox and select Remove.
C. Click the ribbon on the customer list page, click Customize, and then click
Remove Customer Statistics FactBox.
D. Right-click the Customer Statistics FactBox and select Remove.



Answer: A



QUESTION: 25
You create a sales quote, your customer accepts the quote, and you convert the quote
to an order. Which statement is true?






A. The new order keeps the Document Date from the quote, and the Order Date is the
same as the Document Date from the quote. The order lines are not updated with the
unit prices from the item cards.
B. The new order’s Document Date and Order Date are the same as the work date.
The order lines are updated with the unit prices from the item cards.
C. The new order keeps the Document Date from the quote. The order lines are
updated with the unit prices from the item cards.
D. The new order keeps the Document Date from the quote, and the Order Date is the
same as the work date. The order lines are not updated with the unit prices from the
item cards.



Answer: D



QUESTION: 26
You set up a G/L account that is used by Microsoft Dynamics NAV sub ledgers such
as Customer Item and Vendor entries. How should you prevent users from manually
posting entries to this G/L account?



A. Do nothing. This functionality is enabled by default.
B. Disable the Direct Posting option on theG/Laccount
C. Enable the Blocked option on theG/Laccount.
D. Setup restricted dimensions on theG/Laccount.



Answer: B



QUESTION: 27
What is the main purpose of the Item Category Code field?



A. To enable users to run the Post Inventory Cost to C/I batch job
B. To create templates with pre-defined values so users do not have to enter posting
groups when setting up an item card
C. To group items when printing statistics reports
D. To group items so that it is easier to filter them



Answer: B



QUESTION: 28






You need to change the description of an item on the Item List page for the
RoleTailored client. Which standard keyboard shortcut should you use?



A. CTRL+O
B. CTRL+SHIFT+E
C. CTRL+W
D. CTRL+E



Answer: B



QUESTION: 29
A customer is using the default sales order Role Center profile. In the ribbon, the
sales invoice is displayed as a large icon and the sales order as a small icon. The user
needs to display the sales order icon as a large icon. What should you tell the user to
do?



A. Right-click the ribbon, click Customize Ribbon, click Sales Order, and select the
large icon size.
B. Right-click the ribbon, click Sales Order, and select the large icon size.
C. The user cannot change the icon size since this requires administrator rights.
D. The user cannot change the icon size in the RoleTailored client, but can do this in
the Microsoft Dynamics NAV Development Environment.



Answer: A



QUESTION: 30
You plan to use the Copy Budget function to create a budget for next year based on
this year’s budget. Income and cost are projected t increase by 4%. How should you
create the new budget?



A. Set Source toG/LEntry and enter an Adjustment Factor of 4%.
B. Set Source toG/LEntry and enter an Adjustment Factor of 1.04.
C. Set Source toG/LBudget Entry and enter an Adjustment Factor of 4%.
D. Set Source toG/LBudget Entry and enter an Adjustment Factor of 1.04.



Answer: D






QUESTION: 31
Which source type is not valid to use in cash flow forecasting?



A. Cash Flow Manual Revenue
B. G/LEntry
C. G/L Budget
D. Liquid Funds



Answer: B



QUESTION: 32
You implement the following rule in the Cost Accounting module: Income (G/L) =
Operational Value +Actual Accruals Which two statements are always true? (Each
correct answer presents part of the solution. Choose two.)



A. G/Laccounts of type Balance Sheet are not transferred.
B. Non-G/L-related cost postings are always posted to a cost center and a cost object.
C. AllG/Lentries from income statements are transferred.
D. Non-G/L-related cost postings are always posted with a single balancing account.



Answer: A, B



QUESTION: 33
Which window is not an option for analyzing cash flow?



A. Cash Flow Account Schedule
B. Cash Flow Ledger Entries
C. Cash Flow Date List
D. Cash Flow Report Selection



Answer: D



QUESTION: 34
How many dimensions can you use as a filter in the G/L Budgets window?
A. 2






B. 4
C. 6
D. 8



Answer: C



QUESTION: 35
Which statement about cost allocations is true?



A. A cost allocation can have a fixed amount, and the total allocation percentage is
always 100.
B. A cost allocation can have a fixed amount and a time period applies to cost
allocations.
C. The total allocation percentage is always 100, and a time period applies to cost
allocations.
D. Cost allocations can be nested, and a cost allocation can have a fixed amount.



Answer: C



QUESTION: 36
What does the Adjust Exchange Rates batch job do in relation to customer records?



A. It scans the Customer Ledger Entry records before the batch job’s Posting Date
and posts the adjusted amounts to the Realized Gains Acc. and Realized Losses Acc.
for the currency.
B. It scans the open Customer Ledger Entry records and creates a new Detailed
Customer Ledger Entry that reflects the adjusted amount on the transaction.
C. It scans the open Customer Ledger Entry records and posts the adjusted amounts to
the Realized Gains Acc. and Realized Losses Acc. for the currency.
D. It scans all Customer Ledger Entry records and creates a new Detailed Customer
Ledger Entry that reflects the adjusted amount on the transaction.



Answer: B



QUESTION: 37
What amounts can you always view and analyze from the Analysis by Dimensions
Matrix window?







A. Global Dimension 1, Global Dimension 2, andG/Laccounts
B. Cash flow accounts,G/Laccounts, and period
C. The dimensions defined in the analysis view, Global Dimension 1, and Global
Dimension 2
D. The dimensions defined in the analysis view,G/Laccounts, and period



Answer: D



QUESTION: 38
What effect does setting the Fix Exchange Rate Amount field in the Currency
Exchange Rates window have in Microsoft Dynamics NAV?



A. It determines the threshold over which currency conversion rounding errors are
repaired.
B. It determines the exchange rate to be used when the Adjust Exchange Rates batch
job is run.
C. It determines the threshold under which currency conversion rounding errors are
repaired.
D. It determines whether the currency or the relational currency exchange rate can be
changed on transactions and journals.



Answer: D



QUESTION: 39
What does selecting the Update on Posting check box indicate in an analysis view?



A. The budget amounts of the analysis view will be updated every time a transaction
posts.
B. The actual and the budget amounts of the analysis view will be updated every time
a transaction posts.
C. The actual amounts of the analysis view will be updated every time a transaction
posts.
D. TheG/Laccounts specified in the analysis view will be updated every time a
transaction posts.



Answer: C






QUESTION: 40
You need to record maintenance costs using the fixed asset journal. Which field
should you set?



A. FA Posting Type B.
Next Service Date C.
Under Maintenance
D. Maintenance Vendor No



Answer: A



QUESTION: 41
A fixed asset with a book value of $1000 is depreciated to an expected salvage value
of S100 in 48 time periods. The depreciation amount must be the same each period.
Which depreciation method should you assign to the depreciation book?



A. DB2/SL
B. Half-Year Convention
C. Declining-Balance 1
D. Straight-Line



Answer: D



QUESTION: 42
A company uses Microsoft Dynamics NAV Fixed Assets (FA) to keep track of gains
and losses when selling fixed assets. A fixed asset has a value of $800. You sell the
asset for $600. What steps should you take to post this transaction to the G/L entries
and FA entries?



A. Create a sales invoice on a line using the Fixed Asset type with the amount of
$800 dollars and a second line using the G/L Account type with the amount of -/-
$200.
B. Create a sales invoice on a line using the Fixed Asset type with the amount of
$600, and then dispose of the fixed asset in the FA G/L journal for $200.
C. Create a sales invoice on a line using theG/LAccount type with the amount of
5600, then dispose of the fixed asset in the FAG/Ljournal for $800.
D. Create a sales invoice on a line using the Fixed Asset type with the amount of
$600. The difference value (loss) is posted automatically.







Answer: D



QUESTION: 43
Which two statements about fixed assets insurance are true? (Each correct answer
presents a complete solution. Choose two.)



A. The posting fields on each insurance card must be populated before posting to a
G/L.
B. Depreciation books and insurance depreciation books are identical.
C. Running the Insurance - Uninsured FAs report creates a list of fixed assets that are
not covered by insurance.
D. Each insurance card must be linked to a predefined insurance type.



Answer: B,C



QUESTION: 44
Which two options do you use to track the maintenance of fixed assets? (Each correct
answer presents part of the solution. Choose two.)



A. Maintenance Vendor No. and Next Service Date
B. Under Maintenance and Repair Status Code
C. Under Maintenance and Warranty Date
D. Maintenance Vendor No. and Service Period



Answer: A, C



QUESTION: 45
A user posts a fixed asset (FA) appreciation of $20,000 on fixed asset X. The value of
this appreciation must also be taken into account o the next monthly depreciation
calculation. You need to ensure that the added value of fixed asset X is depreciated
over time. You enable Part of Depreciable Basis for the FA posting type
Appreciation. Where is the correct location to set up the depreciable basis?



A. Fixed assets setup
B. Depreciation books
C. FA G/L journals
D. Fixed asset cards









Answer: B



QUESTION: 46
You create a new customer. You need to add posting group information. Which
FastTab do you use to add the posting group information?



A. General FastTab
B. Foreign Trade FastTab
C. Invoicing FastTab
D. Payments FastTab



Answer: C



QUESTION: 47
A user enters thl2 into a document date field. Which calendar date is the result of this
entry?



A. The first Thursday of the twelfth month
B. Next Thursday the twelfth day of the month in the current year
C. Thursday in week number 12 in the current year
D. Next Thursday of the current week in 2012



Answer: C



QUESTION: 48
You need to zoom in on the Item List page in the RoleTailored client so that you can
view all available fields and their values at the same time. What should you do?



A. Press CTRL+Z
B. Right-click anywhere on the page and select Zoom
C. Press SHIFT+CTRL+Z
D. Expand the Table Fields FastTab on the About This Page window



Answer: D







QUESTION: 49
You have five sales orders with shipped lines that need to be invoiced on one sales
invoice. You use the Get Shipment Lines function on the sales invoice. What happens
to the sales orders when you post the sales invoice?



A. The sales orders are updated with the value from the Invoiced Quantity field. You
then have to delete the sales orders manually or by running the Delete Invoiced Sales
Orders batch job.
B. The sales orders are deleted when you post the invoice.
C. An internal sales return order is created with the same date as that of the invoice
that is posted using the Ship and Invoice option.
D. The sales order shipment lines are reversed, and the sales invoices are posted using
the Ship and Invoice option.



Answer: A



QUESTION: 50
A customer does not need the Responsibility Center and Location Code fields on the
customer list and asks you to remove them. What should you do to remove these fields?



A. Right-click each of the fields and select Delete in the pop-up menu
B. Select the field you want to remove on the customer card and click Delete in the
ribbon
C. Right click one of the two fields, click Select Columns, select the two fields you
want to remove, and then click the Remove button.
D. The two fields can be deleted only in the Microsoft Dynamics NAV Development
Environment.



Answer: C



QUESTION: 51
Which two actions do the Begin-Total and End-Total accounts on the Chart of
Accounts page enable you to do? (Each correct answer presents a complete solution.
Choose two.)



A. Compare the G/L balance in different time periods.
B. View the total for a range of G/L accounts.






C. Group G/L accounts with the same dimensions.
D. Indent the Chart of Accounts to improve readability.



Answer: B, D



QUESTION: 52
You create a purchase order. The work date is October 25, the order date is October
29, the document date is November 2, and the posting date is November 3. Payment
terms are 14D. Which date is the due date?



A. November 8
B. November 12
C. November 15
D. November 17



Answer: C



QUESTION: 53
When entering a purchase invoice based on an associated purchase order, a user finds
multiple item numbers on the vendor’s invoice. You advise the user to process the
invoice lines using the data on the Get Receipt Lines window for each item-related
invoice line, instead of entering these item lines manually. What are two reasons you
advise this action? (Each correct answer presents a complete solution. Choose two.)



A. It is the only way to add the packing slip number to the invoice lines.
B. It prevents the items from being received again, creating double stock, when
posting the invoice.
C. Lines that are entered manually are not accepted on a purchase invoice based on an
associated purchase order.
D. It enables the user to check immediately whether the invoiced items have all been
received completely and if they have been invoiced.



Answer: B, D



QUESTION: 54
An organization purchases an asset that consists of multiple components. The
components have a different depreciation method and vendor. You need to track the






total costs of the asset. What two actions should you perform? (Each correct answer
presents part of the solution. Choose two.)



A. Connect each component asset to the other component assets using the FA
subclasses.
B. Create fixed asset cards for the asset and each component.
C. Set up each component asset as a main asset component from the main asset card.
D. Set up an FA class that is connected to the FA subclasses.



Answer: A, D



QUESTION: 55
Which two statements are true about fixed asset (FA) journals? (Each correct answer
presents a complete solution. Choose two.)



A. A calculated depreciation for a fixed asset is entered using the FA journal. When
the journal is posted, an entry is created for the fixed asset number in the Fixed Asset
module.
B. A manually calculated depreciation for a fixed asset is entered using the FA G/L
journal. When the journal is posted, an entry is created for both the G/L Account
number as well as the fixed asset number in the Fixed Asset module.
C. Fixed assets depreciation is automatically posted using the Calculate Depreciation
batch job.
D. General ledger entries based on fixed asset ledger entries are only created when
using the depreciation book selected on the Fixed Assets Setup window.



Answer: A, B



QUESTION: 56
A company purchases 10 laptops and enters them in Microsoft Dynamics NAV as
one asset code X. The company sells one of the laptops after two years. What steps
should you take, in order, to process this change in the Fixed Assets (FA) module?



A. Dispose and post 10% of asset values X using an FA G/L journal, and then sell
asset X using a Fixed Asset sales invoice line type.
B. Create fixed asset card Y, post 10% of asset values X to asset Y by using an FA
journal, and then sell asset Y using a Fixed Asset sales invoice line type.
C. Create fixed asset card Y, post 10% of asset values X as a disposal to asset Y by
using an FA






reclassification journal, and then sell asset Y using a Fixed Asset sales invoice line
type.
D. Create fixed asset card Y, post 10% of asset values X to asset Y by using an FA
reclassification journal, and then sell asset Y using a Fixed Asset sales invoice line
type.



Answer: D



QUESTION: 57
You need to record maintenance costs using the fixed asset journal. Which field
should you set?



A. Maintenance Vendor No
B. FA Posting Type C.
Next Service Date D.
Under Maintenance



Answer: B



QUESTION: 58
You are registering an acquired fixed asset. You need to post the acquisition cost to
the fixed asset (FA) ledger entries and the G/L entries. What steps should you take?



A. Register the acquisition cost in a purchase invoice line and post the purchase
invoice.
B. Register the acquisition cost in an FA journal line and post the journal.
C. Register the acquisition cost in a G/L journal line and post the journal.
D. Register the acquisition cost in a FA reclassification journal line and post the
journal.



Answer: A



QUESTION: 59
You need to differentiate the depreciation of a fixed asset for income taxes and your
internal financial statement. What two actions can you take? (Each correct answer
presents a complete solution. Choose two.)






A. Enter the Duplicate in Depreciation Book on the journal line.
B. Apply the DB1/SL or DB2/SL depreciation methods.
C. Enable the C/I Integration option in both depreciation books.
D. Enable the Part of Duplication List option in the depreciation book.



Answer: A, D



QUESTION: 60
A user must record a journal each month to receive rental payments from customers.
The journal is comprised of lines with different document numbers and amounts. A
single deposit is made to the bank. How should you create the journal template for the
user?



A. Set Type to Cash Receipts and ensure Force Doc. Balance is unchecked.
B. Set Type to Payments and Source Code to CUSTOMER.
C. Set Type to Payments and Reason Code to RENT.
D. Set Type to Cash Receipts and Reason Code to RENT.



Answer: A



QUESTION: 61
The Source Type field on the G/L Entry table is blank. What does this indicate about
the record?



A. It was created when posting a fixed asset.
B. It was created when posting to a bank account.
C. It was created when posting a sales invoice or purchase invoice.
D. It was created when posting a general journal.



Answer: D



QUESTION: 62
Which window do you use to create a new user?



A. User Personalization Card
B. User Setup
C. Permission Sets






D. User Card



Answer: D



QUESTION: 63
Before posting a sales order invoice into the Financial module, you enter a valid
dimension value code for DEPARTMENT and CUSTOMERGROUP in the sales
order header. These dimensions, plus an additional dimension value code for
PRODUCTGROUP, are entering on the sales order lines. What dimension
information is posted on the value added tax (VAT) entries as a result of the sales
order?



A. Dimension value codes for each unique posting line
B. The valid dimension combinations
C. None
D. Dimension set ID



Answer: C



QUESTION: 64
A company uses dimension values for every posting on ledger accounts for sales
turnover. A sales order invoice is posted. The sales order header includes a valid code
for the relevant salesperson. Which statement is true?



A. Dimension set IDs on the sales order lines and the dimension set ID on the sales
order header cannot be viewed before posting.
B. Dimension values on the sales order lines cannot be taken from the customer card.
C. Dimension set IDs on the sales order lines cannot have the same code as the
dimension set ID on the sales order header.
D. The dimension value posting on the sales revenue ledger account cards is set to
Code Mandatory for the relevant sales dimension values.



Answer: D



QUESTION: 65
Your company’s sales manager has to approve all sales orders before they are posted.






You need to ensure a notification is sent by email automatically to the sales manager
after a sales order is created. Which page should you use to set up the sales manager’s
email address for the notification?



A. Approval Request Entries
B. Approval Template C.
Approval User Setup D.
Approval Setup



Answer: C



QUESTION: 66
You post a physical inventory journal line in the warehouse module. This posting
creates a G/L entry. General posting groups X and Y are available to accommodate
the resulting G/L entry. Which set of general posting groups on the General Posting
Setup window is used to create the G/L entry records?



A. General Business Posting.Group X and General Product Posting Group Y
B. General Business Posting.Group <Blank>and General Product Posting Group
<Blank>
C. General Business Posting.Group <BLANK>and General Product Posting Group
D. General Business Posting.Group X and General Product Posting Group <Blank>



Answer: B



QUESTION: 67
How do you adjust the amount of payment discount on an invoice entry in the
Customer Ledger Entry table?



A. You cannot adjust the discount amount after posting.
B. Enter the new discount amount in the Remaining Pmt. Disc. Possible field.
C. Reduce the value in the Remaining Amount field, so the difference between the
Original
Amount and Remaining Amount will be posted to the payment discount account.
D. Enter the new discount amount in the Original Pmt. Disc. Possible field.



Answer: B







QUESTION: 68
A customer has made an invoice payment without specifying which invoice. You
have fully applied the payment to the wrong invoice. You then unapply it using the
Unapply Entries function. Which two items can you inspect to verify that the invoice
has been unapplied? (Each correct answer presents a complete solution. Choose two.)



A. In the Customer Ledger Entry table, the invoice and payment entries are marked
with a reason code.
B. In the Customer Ledger Entry table, Open =Yes.
C. In the Detailed Customer Ledger Entry table, the invoice and payment entries are
marked with a reason code.
D. In the Detailed Customer Ledger Entry table, new entries are created and marked
as Unapplied=Yes, and the initial entry is also marked as Unapplied =Yes.



Answer: B, D



QUESTION: 69
Why should you close a fiscal year?



A. to run the batch jobs Post Inventory Cost to G/L and Adjust Exchange Rate
B. to ensure that balances are displayed only for the open year
C. to post in a new year
D. to use P1 through P12 when printing reports



Answer: B



QUESTION: 70
Which statement about the value added tax (VAT) calculation type reverse charge
VAT is true?



A. This option creates two G/L entries with the VAT amount that balance to U and
two VAT entries.
B. This option is used only by Purchases & Payables transactions and creates two
VAT entries with the VAT amount that balance to 0.
C. This option creates two G/L entries with the VAT amount that balance to 0 and
one VAT entry.
D. This option is used only by Sales & Receivables and creates two VAT entries with
the VAT amount that balance to 0.









Answer: C



QUESTION: 71
How do you set up a recurring journal that, after the initial posting, always posts on
the last day of every month?



A. Enter CM+1M in the Recurring Frequency field.
B. Enter CM+1M in the Recurring Method field.
C. Enter 1M+CM in the Recurring Frequency field.
D. Enter 1M+CM in the Recurring Method field.



Answer: C



QUESTION: 72
A company requires value added tax (VAT) for prepayments, and this is due when
the invoice is paid. Which setup options should you use?



A. Unrealized VAT in the General Ledger Setup window and the Reverse Charge
VAT calculation type
B. Unrealized VAT Type in the VAT Posting Setup window set to Last and
Prepayment Unrealized
VAT on the General Ledger Setup window
C. Unrealized VAT Type in the VAT Posting Setup window set to Last (Fully Paid)
and Prepayment Unrealized VAT on the General Ledger Setup window
D. Unrealized VAT and Prepayment Unrealized VAT in the General Ledger Setup
window



Answer: C



QUESTION: 73
How do you set the two global dimensions in a new installation of Microsoft
Dynamics NAV?



A. Populate the Shortcut Dimension Code 1 and Shortcut Dimension Code 2 fields on
the Genera? Ledger Setup window.






B. Click Change Global Dimensions on the Actions tab on the General Ledger Setup
window.
C. Populate the Global Dimension 1 Code and Global Dimension 2 Code fields on the
General Ledger Setup window.
D. Highlight all the records on the Chart of Accounts page, and then click
Dimensions-Multiple on the Navigate tab to set the global dimensions on each G/L
account.



Answer: B



QUESTION: 74
When should you set the Appln. Between Currencies field in the Sales & Receivables
Setup window to All?



A. When you must apply a customer’s payment in a currency different than that of the
invoice.
B. When you must post an invoice to a customer in a currency different than that of
the customer card.
C. When all invoices must be paid in the same currency as the original invoice.
D. When you must apply a customer’s payment in a currency different than that of the
customer card.



Answer: A



QUESTION: 75
Which options can be compared by the Budgets feature in Microsoft Dynamics
NAV?



A. Departments, projects, and G/L accounts
B. Departments, projects, and customer groups C.
G/L accounts, periods, and global dimensions D.
G/L accounts, periods, and analysis views



Answer: A



QUESTION: 76
Which two statements about cash flow forecasting are true? (Each correct answer
presents part of the solution. Choose two.)









A. The Suggest Worksheet Lines batch job calculates and posts the Cash Flow
Worksheet lines into the cash flow forecast.
B. Payment terms set on customers and vendors are considered when creating cash
flow entries.
C. Discount options are considered when creating cash flow entries.
D. General ledger account balances are used in the cash flow ledger entries
calculation.



Answer: A, D



QUESTION: 77
You have the rule:
Cost Type Balance =Cost Center Balance +Cost Object Balance
Which two statements are true? (Each correct answer presents part of the solution.
Choose two.)



A. All cost types are linked to both a cost center and a cost object.
B. All cost entries are linked to either a cost center or a cost object.
C. All cost entries are linked to both a cost center and a cost object.
D. All cost types are linked to either a cost center or a cost object.



Answer: B, D



QUESTION: 78
What are the components of an account schedule?



A. A schedule name, a list of lines, and a column layout
B. A schedule name, a list of G/L accounts, and a column layout
C. An analysis view name, a defined list of G/L accounts, and a column layout
D. An analysis view name, a list of lines, and a defined list of G/L accounts



Answer: A