Name: __________________________

Encircle the right answer

1. If each of the following expressions is simplified, which is equivalent to x-1.

a) ( )( )


b) ( ) ( ) .


c) ( ) ( )
( )

d)



2. Simplify:

a)


b)


c)


d)

3. Multiply or divide:
( )

a) 1
( )

b) 1
( )

c) 1
( )

d) 1
( )
4. Multiply or Divide:



a) ( )

( )

b) ( )


(x+4)

c)

( )
( )

d)

( )
( )

5. Add or Subtract:


a) ( )


b)
( )

c) ( )


d)
( )

6. Add or subtract:


a) ( )
( )( )

b) (

( )( )

c) ( ) ( )
(

– )

d) (

)
( ) ( )

7. Solve:


a)

b)

c)

d)

8. Simplify:

a)

b)

c)

d)

9. Simplify:

a)

b)


c) 3

d)

10. Simplify:

a)


b)


c)


d)


11. Multiply:


a)


b)


c)


d)


12. Simplify: 1
4



a) ( )

b) ( )

c)
( )

d)
( )

13. Subtract:



a) (

– )
( )( )

b) ( )( )
(

)

c) ( )( )

d)

)
( )( )

14. Find the Least Common Multiple:

and

a) ( )( )( )

b) ( )( )( )

c) ( ) ( )) ( )

d) ( )( )( )

15. Add:

8

a)

b)

c)

d)

16. Divide:

a)
( )

b) ( )
( )

c)
( )

d)
( )

17. What value if X makes the equation

a)

b)

c)

e)

18. Each month, Leo must make copies of a budget report. When he uses both the large
and the small copier, the job takes 30 minutes. If the small copier is broken, the job
takes him 50 minutes. How long will the job take if the large copier is broken?
a) 80 minutes

b) 1 hour

c) 30 minutes

d) 75 minutes or 1

hours






19. Water flowing through both a small pipe and a big large pipe can fill a tank in 7 hours.
Water flowing through the small pipe alone can fill the tank in 15hours.

a) Write an equation that can be used to find the mumber of hours it would take to full
the tank using only the large pipe.
b) How many hours would it take to fill the tank using only the large pipe?

a) 22 hours
b) 13hours
c) 8 hours
d) 11 hours


20. Beth can tile a floor in about 6 hours. When Beth and Mike work together, they can
tile a floor in about 2.4 hours. About how long would it take Mike to tile a floor if he
works by himself?

a) 4.2 hours
b) 4 hours
c) 3 hours
d) 6 hours























Answer key:

1) b
2) c
3) a
4) d
5) b
6) d
7) a
8) c
9) d
10) a
11) b
12) b
13) a
14) c
15) b
16) d
17) c
18) d
19) b
20) b



Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times