You are on page 1of 5

Copstead-Kirkhorn: Pathophysiology, 4

th
Edition
Chapter 10: Alterations in Immune Funtion
!est "ank
!#$E%FA&'E
1. Type I, II, and III hypersensitivity reactions are mediated by antibodies.
ANS: T
2. Asthma is caused by a type II hypersensitivity reaction.
ANS: F
3. Type I hypersensitivity reactions are also called anaphylactic reactions.
ANS: T
. Type II hypersensitivity reactions are also called immune comple! reactions.
ANS: F
". #elayed$type hypersensitivity reactions re%uire participation by T lymphocytes.
ANS: T
&. Type I hypersensitivity occurs 'hen mast cells release e!cessive in(lammatory )ranules
in response to anti)en.
ANS: T
*. +ast cells bind to the Fc portion o( I), antibodies.
ANS: T
-. .nly persons 'ith aller)ies produce I), antibodies.
ANS: F
/. A type II hypersensitivity reaction occurs 'hen red blood cells are lysed a(ter an
incompatible blood trans(usion.
ANS: T
10. 1ontact dermatitis is a delayed$type hypersensitivity reaction.
,lsevier items and derived items 2 2010, 200" by Saunders, an imprint o( ,lsevier Inc.
Test 3an4
ANS: T
($&!IP&E C)*ICE
1. #ramatic hypotension sometimes accompanies type I hypersensitivity reactions because
a. massive histamine release (rom mast cells leads to vasodilation.
b. to!ins released into the blood inter(ere 'ith cardiac (unction.
c. anaphyla!is results in lar)e volume losses secondary to s'eatin).
d. hypo!ia due to bronchoconstriction impairs cardiac (unction.
ANS: A
2. Autoimmune diseases
a. are due to increased T suppressor cell activity associated 'ith a)in).
b. occur only 'hen lymphocytes are in close contact 'ith body cells durin)
embryo)enesis.
c. result (rom (ailure o( the immune system to di((erentiate sel( and nonsel(
molecules.
d. are o(ten communicable to others by direct contact.
ANS: 1
3. 5.3. developed an opportunistic in(ection that is to be mana)ed 'ith an antibiotic. 5.3.
has received this antibiotic once previously 'ith no adverse reactions. 6hich o( the
(ollo'in) statements should )uide administration o( the dru) this time7
a. No chance o( anaphyla!is since no reaction the (irst time the antibiotic 'as )iven.
b. Anaphyla!is is antibody mediated and may occur on second e!posure.
c. Anaphyla!is is T$cell mediated and slo' to develop.
d. Antibiotics are rarely associated 'ith anaphylactic reactions.
ANS: 3
. 6hich o( the (ollo'in) disorders is associated 'ith a type III hypersensitivity mechanism
o( in8ury7
a. Systemic lupus erythematosus
b. Type I diabetes mellitus
c. ,rythroblastosis (etalis
d. Addison disease
ANS: A
". ,!cessive production o( 'hich T$helper cyto4ine has been implicated in the development
o( type I hypersensitivity7
a. I9$2
b. I9$
c. I9$&
d. Inter(eron
,lsevier items and derived items 2 2010, 200" by Saunders, an imprint o( ,lsevier Inc.
10$2
Test 3an4
ANS: 3
&. A patient is )iven an intradermal in8ection o( anti)en and develops redness and induration
at the site *2 hours later. This is an e!ample o( type ::::: hypersensitivity.
a. I
b. II
c. III
d. I;
ANS: #
*. A child 'ith a history o( recent strep throat in(ection develops )lomerulonephritis. This is
most li4ely to be a type ::::: hypersensitivity reaction.
a. I
b. II
c. III
d. I;
ANS: 1
-. <lasmapheresis to remove incitin) antibodies 'ould not be a therapeutic option (or
a. 6e)ener )ranulomatosus.
b. =oodpasture disease.
c. myasthenia )ravis.
d. transplant re8ection.
ANS: #
/. 1ertain autoimmune diseases are associated 'ith the presence o( speci(ic proteins on a
person>s cells. These proteins are called ::::: proteins.
a. complement
b. antibody receptor
c. ?9A or +?1
d. T1@ or 31@
ANS: 1
10. 6hich o( the (ollo'in) disorders is not a type I; hypersensitivity disorder7
a. 3lood trans(usion reaction
b. =ra(t$versus$host disease
c. Transplant re8ection
d. 1ontact dermatitis
ANS: A
11. In 'hich o( the (ollo'in) patients 'ould administration o( @ho=A+ Aan @h antibodyB be
appropriate7
a. @h$ne)ative 'oman 'ith positive @h antibody titer carryin) @h$positive (etus
b. @h$positive 'oman 'ith ne)ative @h antibody titer carryin) @h$ne)ative (etus
,lsevier items and derived items 2 2010, 200" by Saunders, an imprint o( ,lsevier Inc.
10$3
Test 3an4
c. @h$ne)ative 'oman 'ith ne)ative @h antibody titer carryin) @h$positive (etus
d. @h$ne)ative 'oman 'ith ne)ative @h antibody titer carryin) @h$ne)ative (etus
ANS: 1
12. 6hich o( the (ollo'in) disorders is considered a primary immunode(iciency disease7
a. ?I;CAI#S
b. +alnutrition immunode(iciency
c. 1ancer immunode(iciency
d. @adiation immunode(iciency
ANS: A
13. 6hich o( the (ollo'in) immunode(iciency diseases is attributed to a )enetic de(ect in
enDyme (unction7
a. Selective I)A de(iciency
b. #i=eor)e syndrome
c. Severe combined immunode(iciency AS1I#B
d. 1ushin) syndrome
ANS: 1
1. 6hich o( the (ollo'in) endocrine disorders 'ould contribute most si)ni(icantly to
immunode(iciency7
a. ?ypersecretion o( thyroid hormone
b. ?ypersecretion o( )lucocorticoid hormone
c. ?yposecretion o( adrenocorticotropic hormone
d. ?ypersecretion o( prolactin hormone
ANS: 3
1". <atients 'ith immunode(iciency disorders are usually identi(ied because they develop
in(ections
a. unresponsive to therapy.
b. (rom e!otic or)anisms.
c. o( the brain.
d. (rom opportunistic or)anisms.
ANS: #
(A!C)I+,
Match the following mechanisms of hypersensitivity injury with the autoimmune
disorders below (letters may be used more than once).
a. 1ytoto!ic
b. Immune comple!
1. =rave disease
,lsevier items and derived items 2 2010, 200" by Saunders, an imprint o( ,lsevier Inc.
10$
Test 3an4
2. Addison disease
3. Systemic lupus erythematosus
. Type 1 diabetes mellitus
". +yasthenia )ravis
1. ANS: A
2. ANS: A
3. ANS: 3
. ANS: A
". ANS: A
,lsevier items and derived items 2 2010, 200" by Saunders, an imprint o( ,lsevier Inc.
10$"