‘R ui m

1 gi 5.0 ng 00 en m u ar vo ke or te er ’. s

Powerseminar Marketing 2.0

co-creatie | crossmediale marketingcommunicatie | web 2.0 | buzzmarketing | twitter | ‘mash-ups’ | de ‘you’-economie | viral marketing | event-drivenmarketing | contentsyndicatie | podcasting | search | personalisatie | branding 2.0 | crossmediale mediaplanning | mobile marketing | behavioral targeting | advergaming | social media | weblogs | wiki’s | multichannel marketing | accountability | marketing intelligence | customer lifetime-cycle | marketing innovatie | doelgroep segmentatie | customer insights | word of mouth | webpresence | www-mix | distributie 2.0 | crossmediale doelstellingen | loyalty | connectivity | vodcasting | dialoogmarketing | widgets | sociale intelligentie

Spreker/ inspirator: Richard van Hooijdonk Directeur MarketingMonday
Voormalig marketingdirecteur en schrijver van het boek ‘Op naar Marketing 2.0’, spreker op vele nationale en internationale congressen. Tevens als docent verbonden aan SRM/Erasmus en als gastdocent aan Nyenrode Business Universiteit.

www.marketingmonday.nl/powerseminar

Bent u er klaar voor?
Door technologische en sociale ontwikkelingen staat marketing aan de vooravond van een grote verandering. Nieuwe begrippen, technieken, thema’s en strategieën, zoals: co-creatie, crossmediale marketingcommunicatie, web 2.0, weblogs, twitter, viral marketing, event-driven marketing, contentsyndicatie, podcasting, search, personalisatie, mobile marketing, advergaming, webpresence, www-mix, loyalty, dialoogmarketing, sociale intelligentie worden geïntroduceerd. De consument is al volop bezig met deze nieuwe vormen van marketing. Bent u al voorbereid op al deze veranderingen?
wachten. Ook ontvangt je concrete tips en adviezen die je in staat stellen om zelf up-to-date te blijven en krijg je ‘hands-on’ informatie over hoe je jouw organisatie kunt voorzien van nieuwe kennis en vaardigheden. Daarnaast bieden wij een 100% inspiratiegarantie: als je de bijeenkomst verlaat ben je gegarandeerd geinspireerd!

Wie geeft het seminar?
Het powerseminar wordt gegeven door (internationaal) inspirator, spreker en dagvoorzitter Richard van Hooijdonk. Hij was marketingdirecteur van verschillende organisaties en verantwoordelijk voor verschillende marketinginnovaties, opmerkelijke campagnes en schrijver van artikelen en boeken. Van Hooijdonk is tevens verbonden aan

De veranderende consument is mondiger en stelt nieuwe eisen aan merken, producten, marketingcommunicatie, distributie en verkoop. Loyaliteit en ‘branding’ krijgen een andere inhoud en actiemarketing verandert. Daarnaast is nieuwe marketing dynamisch en bevat een combinatie van oude en nieuwe media en levert ook nog eens een beter marketingrendement op. De consument is al volop bezig met de nieuwe marketingeconomie. Hij is er klaar voor! U ook?

SRM/Erasmus en gastdocent aan Nyenrode Business University. Ruim 15.000 mensen hebben zijn seminar(s) inmiddels gevolgd in Nederland, Europa en USA.

Voor wie is het powerseminar bedoeld?
Het powerseminar is bestemd voor marketingmanagers, productmanagers en het commerciële management van bedrijven. Ook voor algemene marketingmedewerkers is dit powerseminar inspirerend. Communicatiemedewerkers van overheid-, zorg- en charitatieve instellingen profiteren ook van het powerseminar. U kunt ook kiezen voor het dagseminar. Gedurende de dag passeren alle belangrijke onderwerpen de revue en gaat u zelf aan de slag. Er worden opdrachten uitgewerkt, gepresenteerd en beoordeeld. Zo wordt opgedane kennis direct toegepast.

Wat levert het seminar jou op?
Binnen ruim 2 uur komen alle nieuwe ontwikkelingen in duidelijke taal en in duidelijke samenhang voorbij. Je krijgt modellen en methoden aangereikt om nieuwe marketing te begrijpen. Het inspiratieseminar is een ‘eyeopener’. Je krijgt voorbeelden, cases en resultaten te zien die je nooit zou ver-

The New Marketing Cycle©
webpresence 2.0
Steeds meer consumenten komen naar aanleiding van crossmediale campagnes terecht op uw website. is uw online aanwezigheid persoonlijk, functioneel en daadkrachtig genoeg? Bent u in staat om bezoekers door middel van minisites, weblog-concepten en applicaties online te converteren? En bent u ook in staat om bezoekers die niets ondernemen, wel te profileren in uw database zodat u ze later kunt bewerken? Heeft personalisatie van het aanbod op uw site plaatsgevonden? Heeft u al nagedacht over web 2.0-applicaties als onderdeel van uw online presentatie?

Doestellingen 2.0

Doelstellingen vormen de basis voor ambitie. formuleert u specifieke doelstellingen voor merkwaarde, behoud of voor up-/cross- en deepselling? Of per communicatie-instrument, communicatieflow (crossmedia), product of productgroep? Voor online bezoek, klik- en aanvraaggedrag, mobiele respons of virale effecten? Goed gespecificeerde doelstellingen zorgen voor goede ‘monitoring’ en aanzienlijk betere marketingresultaten.

Doelgroepen 2.0
KLANT wAARDE

Heeft u in kaart voor welke doelgroepen u van betekenis kunt zijn? Bent u in het bezit van de juiste ‘customer-insights’ op basis waarvan u wellicht nieuwe doelgroepen kunt aanspreken of bestaande groepen veel beter van dienst kunt zijn? Meer dan ooit staan klanten en prospects open voor een intelligente doelgroepbenadering.

Multichannel 2.0
Tijdens de verschillende fasen van het verkoopproces maakt de consument gebruik van verschillende kanalen (internet, telefoon, print en persoonlijk). is de inrichting en output van de kanalen afgestemd op de wensen van uw klanten? is de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven van de verschillende kanalen gezond? Heeft u nagedacht over kanaalinnovatie om hierdoor kosten te verlagen en opbrengsten te verhogen?

Productontwikkeling 2.0
Door technologische ontwikkelingen verandert marketing de komende jaren drastisch. Marketing 1.0 maakt plaats voor Marketing 2.0 met consequenties voor de commerciële strategie. NiEUwE KANSRiJKE KLANTEN

KlantfocuS PRioRiteit

Producten en diensten die voorzien in een duidelijke behoefte zijn succesvol. Gebruikt u de juiste ‘customer-insights’ voor de ontwikkeling van onderscheidend makende doelgroepproducten? Betrekt u uw klanten door middel van ‘co-creatie’ bij de ontwikkeling van producten en diensten die zij later bij u zullen kopen? Durft u de touwtjes voor een deel uit handen te geven in ruil voor onderscheidend makende producten, diensten en proposities?

DiStRibutie belangRijKe DRijfVeeR

Distributie 2.0
De consument bepaalt waar hij zijn product koopt. Dat kan via dealers, direct of via andere distributiepartners. Consumenten kopen graag producten op basis van een goede relatie met de ‘afzender’. Distributiepartners bieden daarom krachtige mogelijkheden tot samenwerking en hebben in sommige gevallen een loyalere band met de eindconsument. Van deze band kunt u gebruik maken. Urgentie is vereist! Op dit moment worden volop langetermijnafspraken gemaakt tussen krachtige distributiepartners en bedrijven uit verschillende branches.

Branding 2.0
LifE-TiMECyCLE

De consument is mondiger, grilliger en minder loyaal. is uw merk onderscheidend, is het vertrouwenwekkend en geniet het voorkeur en waardering? is uw merk klaar voor de nieuwe consument die laagdrempeligheid, transparantie, multichanneling, crossmedia en de dialoog met uw merk als eis stelt om zaken met u te doen?

Marketing intelligence 2.0
Goede kennis over concurrenten, klantbehoefte, klantwaarde, iife-time-cycle, prospects en gedetailleerde marketingresultaten is cruciaal. Ontwikkelt u op basis van deze kennis analyses en scenario’s die u een beter resultaat opleveren? Zoals nieuwe kansrijke doelgroepen, lagere verkoopkosten, hogere conversie en/of efficiëntere marketingcommunicatie.

Social Branding

technologie VeRanDeRt MeDia

Marketing-iT
Marketing technologiseert. Dit betekent dat we nieuwe technieken nodig hebben om nieuwe marketing mogelijk te maken. Denk daarbij aan web 2.0 applicaties, content-management, campagnemanagement-systemen, intelligente CRM en goede oplossingen voor marketing-intelligence. Hiervoor is uitgekiende kennis en nodig en een goede samenwerking tussen marketing & iT.

Social Branding vergroot de betrokkenheid van klanten en relaties. Deze betrokkenheid moeten we ‘uitlokken’ door de klant actief en interactief te betrekken bij relevante onderwerpen. Zodat klanten kunnen participeren, creeren, verspreiden of zelfs evangeliseren. Om dit te realiseren introduceren we social media, waar men kan delen, waarderen en creëren. we maken daarbij gebruik van interne en externe sociale media, welke wij integreren in onze crossmediale communicatiemix. Social Marketing zal de komende jaren uitgroeien tot het meest krachtige instrument dat de marketeer tot zijn beschikking heeft: het is goedkoper, sneller en effectiever.

Sales 2.0
Bijna 75% van de consumenten geeft aan dat ze graag zaken willen doen met bedrijven die selfservice aanbieden. Ze willen ongestoord zelf (online) zaken doen en transacties verwerken. Heeft u het selfserviceniveau van uw dienstverlening afgestemd op de wensen van uw doelgroep? welke vormen van selfservice dragen bij aan de commerciële strategie?

Crossmediale communicatie 2.0

in de zoektocht naar producten en diensten levert crossmediale communicatie de beste resultaten op. Zijn uw marketeers in staat om de juiste combinaties te maken tussen offline- en online marketing en hierover een goede regie te voeren? Bestaat er voldoende kennis over de inhoud, werking en organisatie van crossmediale campagnes? Ruim 60% van alle marketingactiviteiten ten aanzien van behoud en cross-, up- en deepselling kan worden geautomatiseerd, zodat uw klanten en prospects op basis van gedragstriggers hun eigen individuele campagne ontvangen. Heeft u reeds kennis gemaakt met event-driven technieken en ontdekt hoe eenvoudig resultaten snel kunnen worden verbeterd?

Organisatie en cultuur
Een nieuwe benadering van marketing eist een verandering in denken en werken. Marketingmonday ontwikkelde hiervoor een speciale methode die inmiddels al vele malen met succes toegepast binnen kleine en grote organisaties. De iKVB-methode richt zich op inspiratie, kennisoverdracht, vaardigheden en de borging binnen uw organisatie.

Referenties
“Richard is een van de meest gedreven marketeers die ik in de afgelopen 25 jaar ben tegen gekomen. Enorm veel energie, die hij ook op anderen weet over te brengen. Origineel en creatief in het vinden van oplossingen.” Max Kohstamm. Publicist en directie SRM “Gepassioneerd en veel energie. Met een goede visie en capaciteit om ingewikkelde marketingconcepten logisch op te dienen.” ‘He is ahead of the marketing game.” Maarten Smit, SNS “Soms ontmoet je mensen die je inspireren. Richard is een van die “Erg goede presentatie die geen moment verveelde. ik zat op het puntje van mijn stoel! Eindelijk weer eens!” Marcel Glaser, General Manager, Golden Tulip Hotels “Na de sessie bij KPN is Richard er in geslaagd om mensen in beweging te krijgen. De hele groep is 1000% geinspireerd en heeft veel nieuwe kennis en ideeen opgeleverd, waarvan er al een aantal in de executie-fase zitten.” Marie-Jose van Den Boomgaard, marketingmanager KPN Hi “Zelden maak je een sessie mee waarin harde zakelijke doelstellingen en oude en nieuwe marketing zo helder worden verbonden.” Hedwig wassing, directeur Euro Relais “Voor mijn werk zit ik regelmatig bij diverse presentaties. Maar zijn presentatie was een eye-opener en de beste presentatie die ik dit jaar heb bezocht. Bedankt!” Ron Grevink, director of marketing RES software “Goede sessie. Veel drive, energie, kennis & flair.” Robert-frank Goorhuis, coach “Met zijn drive, enthousiasme en out of the box handelen/denken prikkelt hij zalen vol marketeers om van hun stoel af te komen! Richard inspireerde mij om me weer verder te ontwikkelen in ons mooie vak... en daarvoor ben ik hem erg dankbaar.” Emy Piers, Het Customer Care Center “Het was inderdaad een powersessie! Jammer dat Richard na 1,5 uur moest stoppen. Hij had wat mij betreft nog uren door kunnen presenteren.” Herman Bos, strategic director Cegelec “Als enthousiasmeren het 2.0 buzzwoord is, dan zijn de sprekers van MarketingMonday de verpersoonlijking ervan. Denkt vooral groot, breed en buiten de waan van de dag. Enjoy the ride!” Job Koopman, Strategy Director marketingbureau Etcetera “MarketingMonday vatte de ontwikkelingen op het gebied van marketing goed samen in de Marketing 2.0-presentatie en vertelde hoe je het beste kunt inspringen op deze veranderingen. Niet alleen vanuit een disciplinair, maar ook vanuit een zakelijk oogpunt en het effect op organisaties. Zeer inspirerend en zeker iets om over na te denken.” Robert Gijsbers, Directeur Albert Heijn “Richard is een enthousiaste persoonlijkheid die in een presentatie de boodschap die hij wil overbrengen ook daadwerkelijk overbrengt. Na zijn uur vol energie heb je het gevoel dat je teruggaat naar kantoor vol nieuwe ideeën en enthousiasme.” Claire Van Campen, Manager Eden Hotel Group “MarketingMonday is een zeer inspirerend bedrijf. Tijdens de presentatie waren zij erg enthousiast en je kon zien dat ze hun werk doen met passie. Ze kunnen een boodschap overbrengen. Zet ze op een podium en ze weten het publiek te pakken. Neem contact op met MarketingMonday en ook jij zult dit ondervinden.” Liesbeth Janssen, Standaard Uitgeverij, België “Richard is iemand met wie ik direct een “klik” had. Zijn passie voor de zaak is hier de belangrijkste reden voor. Richards sterke punt: hij kan strategisch denken en denkt daarbij ook aan de veranderingen binnen de onderneming als gevolg van zijn strategie. Daarbij is hij volledig op de hoogte van de meest actuele (interactieve) ontwikkelingen en mogelijkheden. Daarom noem ik hem een “Enterprise 2.0-expert”.” werner Duimel, Online Director UPC zeldzame mensen die je direct kunnen inspireren tijdens trainingen, workshops of seminars. Als je Richard tegenkomt bij een seminar is dat altijd goed voor ingevingen en nieuwe ideeën. En als je iets wilt weten over Marketing 2.0 is hij zeker degene die je daarover moet aanspreken.” Lilian Heijmans, Marketing Director TBwA “Richard was een van de trekkers van de OHRA innovatie, met ingrijpende consequenties op het gebied van strategie, marketing en bedrijfscultuur. Een innovatief marketeer die een ongekende drive koppelt aan frisse ideeën. Zijn kracht: resultaat en doen!” Ronald Sterk, journalist “Richard geeft met Marketing 2.0 een nieuwe denktrend voor marketing aan.” Marc Ruys, Unive

Kortom • waardevolle Marketing 2.0-update. • Nieuwste ontwikkelingen, begrippen thema’s, media/middelen en technieken. • Nieuwe inspiratie voor marketing-, product- en salesmanagers, marketing medewerkers & uiteraard uw management. • Ook mogelijk als dagseminar. • Ook verkrijgbaar als Masterclass en jaarprogramma. • Ervaren marketeer en inspirator Richard van Hooijdonk. • Kijk op www.vanhooijdonk.com voor video, artikelen en recente updates

een greep uit de bedrijven die u voor gingen:

• Microsoft • Ministrie van Volksgezondheid • Europese Commissie • Randstad • Dolfinarium • Euroforum • Delta Lloyd • NVGA • 3M • RAi

• Dutch Retail Masters • Universiteit van Groningen • Disneyland • SRM • Nyenrode • NiMA • Provincie Gelderland • EMERCE • Adformatie • NH Hotels

Richard van Hooijdonk
uur ontvangen de ‘‘ Binnen tweeeen volledige updeelnemers date met veel interessante en herkenbare voorbeelden. Het is een interessante sessie vol inspiratie en nieuwe kennis!
U kunt ook contact opnemen via telefoonnumer

+31(0)20 6541941. wilt u direct contact +31(0)6 41330000.

’’

Voor meer informatie over het powerseminar kunt u terecht op: www.marketingmonday.nl
Evert van Beekstraat 310 1118 CX Schiphol-Centrum T +31(0)20 6541941 f +31(0)84 7163822 E info@marketingmonday.nl www.marketingmonday.nl

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful