Universitatea din București

Facultatea de Administrație și Afaceri

Analiză comparativă Carrefour Market & LaDoiPași
Master Consultanță în afaceri, an I

București 2014

Analiză comparativă .Carrefour Market – descriere 2.LaDoiPași – descriere 3.Cuprins 1.

accesul în orașele cu mai puțin de 100. Carrefour Market Buzău este primul supermarket al grupului Carrefour deschis în Buzău. produse Carrefour la preț Carrefour. adaptată local. Carrefour Market Carrefour intră pe segmentul supermarketurilor în România. Se identifică astfel strategia grupului Carrefour de a-și întări prezența pe piețele în creștere. fructe și legume de o prospețime controlată zilnic. pentru a completa prezența sa puternică pe cel al hipermarketurilor. Aceasta permite extinderea acoperirii geografice a Grupului în România. băuturi. cosmetică și machiaj. Supermarketul propune un nou stil de a face cumpărături bazându-se pe valorile promovate: rapiditate la case. Pe o suprafața de 930 mp se găsesc articole de la produse de brutărie. produse Bio și Dietetice. de echipele care se ocupă de controlul de calitate și o echipă de 36 de profesioniști bine formați. proximitate. satisfacție sau rambursare. . întreținerea casei. patiserie și până la produse de larg consum din raioanele de băcănie. sub un singur brand. În plus. printr-o abordare multi format. precum și o gamă mult mai largă decât în magazinele de proximitate.000 de locuitori este posibil întocmai prin supermarketul Market care va deveni magazinul preferat pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale și unde clienții vor găsi produse de calitate la prețuri mici.1.

. pui proaspeți. unt etc. mâncare animale. Serviciile care îl diferențiază de hypermarket:    Rapiditate la case : întrucât cumpărăturile din supermarket sunt în principal axate pe produse de bază. legume fructe. Produse alimentare proaspete includ raioanele: măcelărie. În acest sens. disponibil 24 de ore din 24. alimentare. detergenți. în fiecare zi a săptămânii. inclusiv cardul Carrefour Mastercard. coșul fiind mai mic. Tot în acest raion clientul găsește o gamă largă de ape minerale. rapiditatea trebuie să fie un atuu. legume. țigări. Carrefour Market se angajează să deschidă o casă suplimentare. . băuturi. La un maxim de 3 clienți la o casă. Produse marca proprie Carrefour“Economisești și ai și calitate!”: Carrefour Market oferă în gamă sa. pâine. PRODUSE ALIMENTARE La raionul cu autoservire clientul poate alege de la produse din lapte și derivate din lapte (cașcaval. conserve. bere și băuturi alcoolice aranjate ideal pentru a fi ușor reperate.PRODUSE ALIMENTARE PROASPETE În acest departament se găsesc o mulțime de produse: fructe. Prospețime și Calitate: toate produsele alimentare sunt atent verificate printr-un sistem de control sanitar-veterinar și calitativ. cafea. sucuri. dar și vinuri fine din toată lumea. din punct de vedere calitativ. Carrefour Market schimbă sau rambursează în 7 zile sumă plătită pentru un produs dacă acesta nu satisface deplin așteptarea clientului. astfel încât clienții Carrefour să găsească zilnic produse de calitate și foarte proaspete. PRODUSE DE LARG CONSUM Raionul băuturIi conține o gamă variată de vinuri autohtone. precum și alte informații utile: TELVERDE 0800 0800 02. Împărțit în mai multe zone. peste 1. gastronomie. specialități marine). precum și înghețată simplă sau cu topping. „Satisfacție sau rambursare!”. dulciuri. la aceeași calitate. carne. Categoria este completată de semipreparate din peste (salate de icre. Produse de larg consum înseamnă: produse alimentare de bază. la același preț ca în hypermarketurile Carrefour și cu minimum 20% mai mic față de prețul mărcilor naționale. departamentul include și biscuiți..). dacă este cazul. legume și produse congelate. bomboane. multiple modalități de plată: cu tichete de masă sau utilizând carduri bancare. Toate acestea sunt de o calitate și de o prospețime ireproșabile. produse panificație. margarină. până la mezeluri tradiționale și specialități din carne. mezeluri și brânzeturi cu servire asistată. Paleta de servicii include:   apel gratuit pentru clienții Carrefour care doresc să afle diferite informații legate de produsele. serviciile disponibile.000 de produse marca proprie Carrefour.

marketing și promovare.cu avantajele comerțului modern . dulciuri. organizare modernă a magazinului. Ca o alternativă la brandurile populare aflate pe piață La Doi Pași vine cu propunerea unor sortimente proprii Metro Cash & Carry: Aro și Fine Food. Produse Bio și Dietetice: Carrefour Market include în gamă și produse speciale pentru sănătatea clienților săi . În magazinele LaDoiPași clientul poate găsi peste 1500 de produse la preţuri foarte bune de la fructe. De asemenea. de o calitate impecabilă și de o prospețime controlată zilnic de echipele care se ocupă de controlul de calitate. . legume. produse lactate şi preparate din carne până la băuturi răcoritoare.    Proximitate: este primul atribut care diferențiază supermarketul de hypermarket. își va păstra numele alături de cel al francizei. prin intrarea în franciză. Profesionalismul echipelor: Noul supermarket funcționează cu o echipă de 40 de profesioniști. bine formați. păstrându-ți totuși independența financiară și managerială. LaDoiPași La Doi Pași este un sistem de franciză ce îmbină punctele forțe ale comerțului tradițional apropierea dintre proprietar și client . unde găsești zilnic. chiar dacă magazinul proprietarului va face parte dintr-un grup mai mare. Fructe și Legume: Tot la același nivel. detergenţi. instruire pentru angajați. sprijin și consultanță. Totodată proprietarul beneficiază de suportul și experiența unui lider de piață din domeniul retail-ului modern. își va stabili singur programul de funcționare pentru magazin și să va fi unicul factor de decizie pentru afacerea sa. cosmetice.imagine unitară. Supermarketul trebuie să devină un vecin de încredere. gama de produse include și o varietate de fructe și legume. conserve. tot ce ai nevoie. majoritar din România. sortiment de produse optimizat. cafea şi alcool. Intrarea într-o astfel de franzică oferă oportunitatea de a face parte dintr-o rețea națională de magazine. care vor răspunde cu promptitudine solicitărilor clienților. 2. zilnic.

supermarketul dispune de 2 treimi din spațiu dedicate articolelor din industria FMCG. fie că vrea să facă o aprovizionare mai consistentă pentru acasă. va fi tratat cu profesionalism şi întâmpinat cu un zâmbet.În magazinul LaDoiPași București clientul:        poate merge liniştit la cumpărături. primeşte cele mai noi informaţii despre ofertele şi promoţiile din catalogul LaDoiPași. mărci cu preţuri excelente pentru categoria lor de calitate. găseşte toate produsele preferate într-un singur loc. Existența mărcilor proprii la majoritatea articolelor din raioane. personalul bine instruit îi oferă întotdeauna consultanţă şi sprijin. la produsele . 3. Analiză comparativă Număr articole în magazin Proporție articole FMCG Proporție mărci proprii Fiind amplasat pe o suprafață de aproximativ 900 mp. începând de la raionul de lactate (unde se poate găsi lapte Carrefour). fie că vrea doar un produs. va putea găsi produsele ARO şi Fine Food. gaseşte o gamă largă de produse proaspete.

3 Similare cu cele din cadrul hypermarketurilor Carrefour. marfa ajunge prin intermediul distribuitorilor autorizați Carrefour la nivel national conform strategiei generale a grupului. Spațiu doar pentru cumpărătorii care sosesc cu coșul de cumpărături. Casa de marcat este dotată și cu cântar electronic. precum și apă plată/minerală și băuturi carbogazoase. alături de un monitor touch-screen. articolele pentru uz casnic. Făcând parte din lanțul Carrefour.Cum ajunge marfa în magazin Număr case de marcat Cum arată casele de marcat Servicii conexe Timpul de stat la coadă congelate. respectiv mărcile pe care și le dorește în magazine prin intermediul distribuitorilor sau prin intermediul Metro Cash & Carry.       Plata cu cardul Cartele electronice Cântar electronic Tichete de masa Automat de cafea Parcare .  Plata cu cardul  Cartele electronice  Cântar electronic  Tichete de masa  Zona de mâncare gata preparată Aproximativ 5 minute în intervalul 14:00.17:00 Deținătorul francizei poate să aleagă să își facă singur cumpărăturile. Printr-o ieșire separată pe care clientul nu o poate observa și care nu se află în zona de trafic a acestuia.