PLAN DE AFACERI

CUPRINS:
1.Afacerea
1.1.
Prezentarea
investitiei................................................................................2

2. Piata
2.1.
Descrierea
segmentului
de
piata................................................................3
2.2.
Principalii
concurenti.................................................................................3
2.3.
Principalii
furnizori....................................................................................4

3. Structura organizatorica
3.1.
Obiective
pe
termen
scurt
si
lung................................................................4
3.2.
Vanzare
si
promovare..................................................................................6

4. Informatii financiare
4.1.
Bilantul
initial
si
situatia
rambursarii
creditului ..........................................7
4.2.Cheltuieli....................................................................................
...................10
4.3.Venituri.......................................................................................
..................11
4.4.Buget
de
venituri
si
cheltuieli.......................................................................12
4.5.Situatia
previzionata
a
fluxului
de
numerar..................................................14
1

in spatele Catredalei Mitropolitane si avand ca panorama locul cel mai central al orasului. parcare subterana . Spl. Tudor Vladimirescu. bar. in centrul orasului Timisoara la intersectia a doua bulevarde importante: Bv. fax. Camerele vor fi dotate la un standard ridicat de confort specifice categoriei de clasificare :  mobilier din lemn masiv. cu 60 de camere duble si 4 apartamente situate la ultimul etaj al cladirii. toate pe o suprafata de teren de peste 1500 de metri patrati.L. Vasile Parvan si Bv.1. baie in camera foarte bine echipata  frigider cu bar  aer conditionat si incalzire asigurate de un singur sistem cu ventiloconvertoare in functie de anotimp  televizor. restaurant. 20 Nume actionar: Enescu George 1. Spalaiul Tudor Vladimirescu nr.R. Piata Victoriei si Teatrul National Timisoara. telefon. intr-un mediu natural pitoresc pe bulevardul de pe malul stang a raului Bega.1. Prezentarea investitiei Hotelul Placebo (3 stele) va fi situat in Timisoara. Tipul activitatii principale: servicii-hoteluri Capital social: 3430 lei Adresa. acces internet atat prin retea LAN a hotelului cat si wireless  sistemul de acces in camere si in parcarea subterana se va face pe baza de cartela magnetica Alte facilitati si dotari : 2 . Mihai Viteazu. sediul social: Timisoara. mocheta. Afacerea Denumirea firmei: HOTEL PLACEBO Forma juridica de constituire: S. Ansamblul hotelier va fi compus dintr-o cladire clasificata la 3 stele structurat pe trei nivele.

Coca Cola. ambele avand circuit deschis. Siemens AG. Solectron. atat national cat si international. printre acestia numarandu-se companiile de traning. sauna.Descrierea segmentelor de piata carora li se adreseaza produsele / serviciile 3 . Continental AG. Un alt element al pietei caruia Hotelul Placebo i se adreseaza este piata formata din oameni de afaceri si angajaţi sau reprezentanţi ai marilor companii multinaţionale care au investit in judeţul Timiş ca : Alcatel. 2. Piaţa Dupa realizarea investiţiei si inceperea exploatarii. holuri. Barum Automotive. jacuzzi. bucatarie. TRW Automotive.1. Orange Business Services. atat pentru turisti cat si pentru clienti externi activitatea de la receptie. 2. seif de valori. fara un maxim inregistrat pe vreun sezon calendaristic previzionam ca din numarul total al clienţilor circa 20% dintre clienti hotelului vor proveni dintre aceştia. Servicii auxiliare se vor adresa acelor clienti care doresc inchirierea salilor transformate in sali de conferinte (50 locuri). Tinand cont de faptul ca Timişoara si zona Banatului in general sunt considerate atractii turistice de nivel mediu. in exteriorul cladirii si subsoluri vor fi monitorizate printr-un sistem video performant ce inregistreaza imagini non stop. masaj. schimb valutar casa de valori hotelul va fi dotat cu un lift modern la parter va functiona un restaurant iar la demisol un bar. roomservice. piata pe care va opera Hotelul Placebo va fi formata in principal din persoane care provin mai ales din mediul de afaceri atat romani cat si straini.     sala de fitness. restaurant. parcare. O alta categorie importanta de clienti este aceea care va rezulta din circuitul turistic. Draxlmaier. bar.

1 Plaza *** 4 80 60 42 56 de de . 6. vanzări directe catre clienţi corporatişti. numara 56 locatii care ofera servicii hoteliere. Principalii concurenti Piata hotelurilor din Timisoara. Hotel Savoy 2.7A *** Bd-ul Iosif Bulbuca **** nr. In ceea ce priveşte piata clientilor corporatisti. Mangalia nr. Posibile schimbari ce vor avea loc pe piata Piata timisoreana este una in plina expansiune. Conform studiilor. 8.Tudor nr. 7. 1 Mai nr. aflate in constructie dupa ce acestea vor fi operationale. societatea va incheia acorduri preliminare cu companiile care vor manifesta interes pentru serviciile oferite.3 *** 164 Str. inchirieri si organiari de evenimente sau turism de bussines. 1. Dinu Lipatii nr.3 **** 90 Bd-ul Revolutiei nr. Segmentele de piaţa pe care le va ataca serviciul oferit de Hotelul Placebo sunt sejururile turistice. Majoritatea hotelurilor sunt de 3 stele si au intre 30 si 50 de camere. Denumire crt.2. La categoria de confort de 4 si 5 stele se estimeaza in acelasi studiu ca lantarile hoteliere internationale nu vor investi in Timisoara. (revista Capital ) piata Timisoreana a spatiilor de cazare si servicii conexe nu va cuprinde intr-un viitor prea apropiat nici un hotel afiliat unui lant hotelier international. 4.2 Nr.25 *** Hotel President Hotel Royal Str. sejururile de afaceri. 5. Sportivilor nr. Dintre concurenţi cei mai importanţi sunt : Tabel nr. batalia ducandu-se intre spatile mai mici de cazare mai ales la categoria de confort de 3 stele. Lorena nr. 2. serviciile hoteliere si de cazare mergand pe un trend ascendent atat din punct de vedere calitativ cat si al numarului de spatii de cazare. Locatie Categorie de Numar clasificare locuri cazare Vladimirescu **** 56 Sp.2 ** 210 Str. competitia pentru piata fiind intre cele existente respectiv.Serviciile ce vor fi oferite sunt adresate acelor categorii de clienti care apreciaza calitatea si al caror stil de viata impune pastrarea anumitor standarde la nivel ridicat.18 Str.2 Str. Hotel Timisoara Hotel Ambasador Hotel Continental Hotel Boavista Hotel Lido 3.

Selgros) 3. fiind la vedere din doua bulevarde principale cat si din piata centrala • arhitectura moderna a intregului ansamblu hotelier. Kaufland. gaze. Punctele forte: • amplasarea complexului in centrul oraşului. 16/24 4 Chelneri 4 2 tura. 8/24 3 Bucatari 2 1 tura.Puterea concurentiala a firmei este data de diferenta neta intre punctele forte si punctele slabe ale firmei analizate din punctul de vedere a pietei. 16/24 5 . 24/72 2 Cameriste 4 2 pe tura.3. repartizati astfel: Tabel nr. Principalii furnizori Furnizorii complexului hotelier Placebo pentru utilitati (energie electrica.1 Nr. salubritate) vor fi companiile locale specializate in productia si distribuirea acestora iar pentru produsele alimentare si materiale pentru intretinere se vor avea in vedere firmele de comercializare si distribuitorii locali(Metro. Cramele Recas. Personalul folosit va cuprinde un numar de 30 de salariati. de ultima generatie • raportul calitate-pret al serviciilor oferite (hotel de 3 stele la pret de 2 stele ) Punctele slabe: • capacitatea de cazare nu foarte mare • costul ridicat si posibilitatile financiare limitate • numarul relativ mare de angajati • lipsa unor sali de conferinta specializate 2. Real. unica in Timisoara • gradul de confort clasificat la 3 stele • gradul de utilare cu tehnologie moderna si performanta. Structura organizatorica Aceasta societatea va avea ca obiect de activitate prestarea de servicii hoteliere si asimilate acestora prin oferirea de spatii de cazare si servicii hoteliere clientilor care pot fi turisti . usor de localizat. Crt Meseria \ Functia \ Locatia Numar Persoane Observatii 1 Receptioneri 4 1 pe tura. oameni de afaceri sau reprezentanti ai unor firme atat din tara cat si din strainatate aflati in Timisoara sau in vestul tarii in interesul afacerilor sau in interes privat.

Nr. 24/72 Total 26 Organigrama organizaţiei Manager Receptioneri Contabil Cameriste Bucatari Chelneri Barmani Femei de serviciu Portari Instalatori Electricieni 6 Responsabil aprov. contabil. . responsabil aprovizionare Portari 4 1 tura. Crt Meseria \ Functia \ Locatia Numar Persoane Observatii 5 Barmani 2 1 tura. 16/24 6 Instalatori 1 7 Electricieni 1 8 Femeie serviciu 9 10 de 1 8 ore/zi Personal Administrativ 3 Director.

1. Pe termen scurt : . ziare si reviste) � participarea la targuri tematice 7 . � publicitate prin mass-media (radio. Reclama Vanzarea serviciilor oferite de Hotelul Placebo se va face prin trei modalitati: a) Vanzari directe catre persoane fizice sosite pentru afaceri sau in delegatie in Timisoara b) Vanzari prin intermediari: companii de turism.3. 3. bannere. acestea incluzand : cazare. Budapesta si Viena. De asemenea se are in vedere construirea unui site performant atat pentru prezentare cat si pentru rezervarea si plata on-line a prestatiilor oferite si aparitii publicitare pe toate mediile de informare : � afise. mai ales in perioada de week-end. restaurant sau organizarea de evenimente la cerere. companii de intermediere c) Contracte speciale cu mari investitori prezenti in Timis pentru persoane din conducere sau angajaţi detasati in Romania Serviciile oferite prin aceste moduri de distribuţte se refera la toata gama. pliante.Vanzare. TV. Obiectiv : crestere gradului de ocupare la peste 75 % in cursul saptamanii si la 60 % in week-end. Obiectiv : numarul vizitatorilor si implicit al potentialilor clienti ar putea creste pentru atingerea unui grad de ocupare cel putin similar cu cel din cursul saptamanii la peste 75 % in cursul saptamanii si la 60 % in week-end. Obiective pe termen lung si scurt Pe termen lung : .2.implementarea si participarea la realizarea unui program impreuna cu autoritatile locale si societati hoteliere in vederea introducerii Timisoarei in circuitul turistic de week-end dupa modelul oraselor Bratislava.cresterea gradului de ocupare a hotelului prin incheierea de parteneriate cu agentiile de turism specializate pe bussines si prin continua imbunatatire a calitatii serviciilor si a ofertelor.

6 2 40848.1. Situatia privind rambursarea si calculul dobanzii datorate pentru creditul de 5000000 lei Dobanda anuala 12% pe an Perioada de restituire 60 luni ( 5 ani) Tabel nr.44 I 12 4223549 68303.38 8 Doband a 50000 49388 48769 48145 47514 46877 46234 45583.5 2 42235.91 I 10 4359480 66957.4 9 41545. urmand apoi sa fie cumparate materialele si dotarile necesare. s-a recurs la un credit bancar in valoare de 5000000 de lei pe o perioda 5 ani cu o dobanda anuala de 12%. Informatiile financiare Cladirea va fi achizitionata.75 II 2 4114512 69676.53 I 9 4426438 66294.3 An I I I I I I I Luna 1 2 3 4 5 6 7 Sold 4938778 4876943 4814490 4751413 4687705 4623360 4558371 Rambursar e 61222 61834 62453 63077 63708 64345 64989 I 8 4492733 65638.71 II 1 4084885 68986. In urma analizei contabile.7 1 44927.86 I 11 4291853 67627.8 0 42918.62 II 3 3943435 70373.8 5 Rata 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 . 4.3 3 44264.4.3 8 43594.

4 1 37259.4 5 35017.13 II 9 3577245 74702.83 II 8 3651947 73963.4 2 21866.9 0 33486.8 5 29520.95 III 10 2535334 85018.6 5 23627.7 5 31130.36 III 3 3113076 79298.90 III 12 2362737 86727.33 III 1 3270888 77736.82 IV 3 2097316 89355.9 2 28703.1 2 39434.51 III 9 2620352 84176.72 III 11 2449465 85868.12 II 5 3871647 71787.89 II 6 3799141 72505.2 4 32708.3 4 24494.4 7 37991.77 II 10 3501795 75449.59 IV 1 2275142 87594.48 III 5 2952092 80892.39 III 6 2870391 81701.5 2 25353.1 6 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 .3 7 22751.49 III 4 3032985 80091.1 0 36519.87 IV 2 2186671 88470.29 II 12 3348624 76966.9 1 27878.08 9 40145.7 6 30329.II 4 3871647 71077.7 3 27045.00 III 2 3192378 78513.31 III 7 2787873 82518.9 5 34255.7 1 20973.3 5 38716.8 8 31923.33 III 8 2704529 83343.52 IV 4 2007067 90249.2 9 26203.4 7 35772.79 II 11 3425590 76204.77 II 7 3725910 73230.

55 IV 9 1542102 94852.52 1101. 4 10 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 111222 66733 20 .04 101694.09 V 2 1053419 99691.13 V V V V V V V V V V 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 952731 851036 748325 644585 539809 433985 327102 219151 110121 0.38 105824.85 3271.86 5398.1 1 10534.IV 5 1915915 91151.2 0 9527.0 1 13495.09 IV 7 1730868 92983.38 107951.21 5000000 336927 Total Tabel nr.4 2 12518.69 IV 10 1446300 95801.23 IV 12 1251814 97726.1 5 18238.03 2191.0 2 14463.5 2 17308.5 5 15421.6 7 19159.1 5 11531.6 8 16369.87 103738.09 4339.37 7483.21 109030.22 IV 11 1349541 96759.82 V 1 1153110 98704.72 IV 8 1636955 93913.57 IV 6 1823852 92063.00 100688.03 20070.99 104776.32 8510.92 102711.14 106882.72 110121.25 6445.

11 .

5 Nr.5 Consumabile restaurant Consumabile bar Costul cu transportul (km) Costul cu energia electrica (kw) Total 12 Frecven ta 20 17 30 110 Total cheltuieli 400 255 60 55 770 5390 21560 zi sapt. luna . angajati 4 4 2 4 2 1 1 1 4 1 1 1 26 Venit 1300 1000 1600 1200 1200 1100 1100 900 950 3000 2000 1400 16750 Total .crt.2. crt. Cheltuielile Costul cu personalul pe luna Tabel nr. Explicatie Cost 1 2 3 5 20 15 2 0.7 Nr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Total Functie Receptioneri Cameriste Bucatari Chelneri Barmani Instalatori Electricieni Femeie de serviciu Portari Director Contabil Responsabil aprov.6 Cheltuieli cu materiale directe Tabel nr. Nr.indirect Venit total 5200 4000 3200 4800 2400 1100 1100 900 3800 3000 2000 1400 32900 26500 6400 Costul cu promovarea si publicitatea Tabel nr.4.direct Total .

. servicii asimilate(bar si restaurant) si inchierea salii de conferinta.Costul acestor materiale cresc direct proportional cu numarul serviciilor prestate. se estimeaza ca in primele 2 luni de la deschiderea hotelului. (mc) 6 Costul cu energia electrica.Veniturile Incasarile organizatiei vor venii din cazare clientilor... 3 luni – 60%. 1 2 Cost Costul cu intretinerea 20 Costul cu apa -admin.... (kw) Frecven ta 5 4 30 Total cheltuieli 100 24 15 139 973 3892 Total zi sapt. Venituri din cazare Tabel nr...10 Nr..crt..5 admin... Tabel nr.x x=21560*100/55=26321 lei Cheltuieli cu materiale indirecte Acestea raman neschimbate indiferent de numarul de clienti..3.. Astfel.... In celelalte luni se preconizeaza o usoara crestere(3 luni – 55%.... Crt Explicatii 1 2 Camera dubla Apartament Tarif/clien t 250 380 Total 13 Frecven ta 20 2 Venit estimat 5000 760 5760 40320 161280 zi sapt.... gradul de ocupare a acestuia va fi de 48%. luna 4... calculandu-se prin regula celor 3 simple ca in exemplul urmator: 55%......... luna ..0..8 Explicatie Nr.....21560 100. 4 luni – 70%).

Explicatii 1 2 Tarif/clien t 60 50 Bar Restaurant Frecven ta 15 10 Total Venituri din sala conferinta Tabel nr.11 Nr.13 14 Venit estimat 900 500 1400 9800 39200 Venit estimat 1000 zi sapt luna luna . Bugetul de venituri si cheltuieli Bugetul de venituri si cheltuieli pentru primul an de activitate Tabel nr.Venituri din servicii asimilate Tabel nr.4.12 Nr. Crt Explicatii Tarif/loc 1 20 Sala conferinta Frecvent a 50 4. crt.

14 15 .Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anii 2 si 3 de activitate Tabel nr.

4.5. Situatia previzionata a fluxului de numerar Situatia previzionata a fluxului de numerar pentru primul an 16 .

15 Situatia previzionata a fluxului de numerar pentru anii 2 si 3 de activitate 17 .Tabel nr.

16 18 .Tabel nr.