You are on page 1of 5

Astra Asigurari

Istoricul societatii
ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de
experienta de 31 de ani a acesteia, devenind a doua companie de asigurari din piata romaneasca.
ASTRA Asigurari a fost privatizata in august 2002 de catre Nova Trade, devenind singura
companie cu capital integral autohton prezenta in topul primelor companii de asigurare de pe
piata romaneasca.
In anul 2005 ASTRA Asigurari a devenit ASTRA-UNIQA, UNIQA Group Austria a
achizitionat 27 % din actiunile ASTRA Asigurari, aceasta facand parte acum dintr-un important
grup multinational cu prezenta in toata Europa.
In anul 2011 Uniqa a iesit din actionariatul Astra Asigurari vanzandu-si pachetului minoritar de
27% din actiuni catre actionarul majoritar - firma The Nova Group (TNG), detinuta de omul de
afaceri Dan Adamescu
In 2014 Astra Asigurari a fost plasata in procedura de redresare financiara, dupa ce mai multe
service-uri auto au anuntat ca vor cere insolventa Astra Asigurari pentru neplata daunelor.

Sursa:  www.insuranceprofile.ro

1

• Experienta si profesionalismul angajatilor. agentii si puncte de lucru situate in toata tara. • Filiale fara personalitate juridica Amenintari: • Concurenta crescanda • Activitea de promovare a firmelor concurente 2 . Puncte slabe: • Buget mic alocat promovarii daca ne raportam la concurentii directi.Tipuri de asigurari • Asigurari auto • Asigurari locuinta • Asigurari viata • Asigurari sanatate • Asigurari raspundere civila • Asigurari de animale • Asigurari maritime si aviatie • Asigurari transport • Asigurari financiare • Asigurari agricole Analiza SWOT Puncte tari: • Compania de asigurari cu cel mai mare capital Euro. • Cel mai vast portofoliu de servicii de asigurare din Romania. • Acoperire teritoriala completa prin cele 220 de sucursale. 55 mil. • Locul I la polite marine social de pe piata autohtona.

prejudiciu pentru care Asiguratul răspunde potrivit legii. Asigurătorul va despăgubi Asiguratul până la limita răspunderii prevăzută în contractul de asigurare. 3 .000.400 reprezentand cheltuieli pentru mutarea epavei. Raspundere civila profesionala medici/avocati Asigurătorul acoperă prejudiciile pe care Asiguratul le produce în desfăşurarea activităţii sale profesionale clienţilor săi. care efectua in 30.83 % din numarul total al petitiilor formulate si inregistrate. pentru:   sumele pe care Asiguratul este obligat să le plătească cu titlu de desdăunare pentru prejudicii produse prin comiterea din culpă. In timpul decolarii de pe Aeroportul International Henri Coanda. Raspundere civila fata de terti a detinatorilor de caini 2.Oportunitati: • Piata asigurarilor va creste cu 5% in 2014 ASTRA Asigurari este compania care a platit cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania pentru o aeronava Tarom.2007 o cursa spre Sharm El Sheikh. ca urmare a comiterii unor acte de imprudenţă sau neglijenţă. cheltuielile de judecată făcute de Asigurat în procesul civil. ASTRA a platit companiei TAROM valoarea asigurata a aeronavei. Cea mai reclamata companie de asigurari pentru neplata despagubirilor in anul 2013 cumuland 31. a unor acte de imprudenţă sau în baza legii.12. în perioada de asigurare. aeronava a lovit un autovehicul utilitar aflat pe pista. Asigurarea de raspundere civila Asigurarea de raspundere civila se imparte in doua categorii: 1. precum si USD 432.000. un Boeing 737-300. In baza politei Casco si Raspunderi Linie Aeriana. Raspundere civila profesionala medici/avocati Raspunderea civila fata de terti a detinatorilor de caini Prezenta asigurare acoperă răspunderea Asiguratului pentru prejudiciile cauzate unor terţe persoane de comportamentului agresiv/ atacului câinelui aflat în proprietatea acestuia sau deţinut temporar. Astra Asigurari a inaugurat in 2010 la Budapesta prima sucursala in strainatate a unei companii de asigurari din Romania. in suma de USD 10.

avarii/pierderi la bunuri apartinand tertilor inclusiv persoanele care tin in custodie animalele de companie pe perioada determinata.) pierdute.  accidentele rutiere. Facilitati:   Plata primei de asigurare în rate sau integral (acordându-se o reducere a primei de asigurare). cheltuieli de judecata la care este obligat asiguratul in procesul civil. registre de casă. Unitati veterinare partenere din Bucuresti: - Alfavet Animal Help Intervet Prato Impex 4 . pisici si cai) si are doua sectiuni:  1.  vatamarea cauzata direct cat si ca urmare a distrugerii adapostului. distruse sau deteriorate din culpa Asiguratului. cheltuieli adiacente pentru evaluarea si dimensionarea prejudiciilor. cheltuieli de refacere şi/sau înlocuire a documentelor originale (facturi. balanţe contabile etc. Iar in cadrul sectiunii 2 se pot acoperi urmatoarele riscuri: vatamare corporala. imbolnavire sau deces cauzate tertilor. asigurarea pentru raspunderea proprietarilor si detinatorilor temporari de animale de companie In cadrul sectiunii 1 se pot acoperi riscuri precum: spitalizarea animalelor ca urmare a unui accident.      intepaturile insectelor veninoase. asigurarea facultativa de accidente a animalelor de companie   2. Se pot asigura si puii animalelor daca si mamele acestora sunt cuprinse in asigurare. Produsul se adreseaza proprietarilor de animale de companie (caini. ordine de plată. Aplicarea oricărei franşize va reduce prima de asigurare. state de salarii. chitanţe. Asigurari de animale ANIMAL PROTECT PLUS Asigurarea complexa a proprietarilor de animale de companie.  tratamentele in unitati veterinare. extrase de cont.

5 .