Meditacija sjedinjenja

„ ...Sjediniti se sam sa Sobom znači sjediniti se sa svojim Istinskim Bićem i biti u svjesti Jednote. Ipak muškarac traži ženu, a žena muškarca da tu alkemijsku čaroliju sjedinjavanja svjesti i energije izvedu zajedno... “
(::)

©2009 Crystal Aurora

Meditacija sjedinjenja
Ovo je meditacija sjedinjenja dvoje ljudi i kao takva stvorena je za dvoje ljubavnika. Naravno ona ne mora nužno biti samo za ljubavnike, meditaciju također mogu prakticirati i prijetelji/ce međusobno, u svrhu zajedničkog spiritualnog rada. Naposljetku svi smo mi jedna velika cjelina. Prije početka meditacije pobrinite se da su vam aura i čakre potpuno čiste, a um potpuno smiren. Kako ne biste prenjeti na svog/ju partnera/icu negativnu energiju i nemir. Također, neiskusnim osobama savjetujem da izbjegavaju ovu meditaciju u slučaju da je netko od partnera bolestan. Meditaciju započinjete tako što ćete sjesti jedno nasuprot drugog koristeći klasični tantrički položaj. Cilj je da budete što bliži i prisniji dok izvodite ovu meditaciju, no isto tako vrlo je bitno da vam je udobno. Ako vam ova poza iz nekog razloga ne odgovara, slobodno eksperimenirajte, nemojte se ustručavati. Još jedan položaj koji možete koristiti prikazan je na gornjoj slici (iznad naslova) koji ja osobno koristim isključivo zbog partnera i njegova komforta.

Sada, spojite dlanove s vašim partnerom/icom, isprepletite prste ili ih ostavite ispruženima. Ruke neka budu jedna uz drugu, neka se lagano dodiruju. Opustite se i uđite u meditativno stanje, lagani trans nebi bio na odmet. Preporučam da si za ovo uzmete onoliko vremena koliko vam treba prije nego krenete dalje jer što je jači trans, meditacija je učinkovitija. No, za ovo bi trebali biti poprilično usklađeni kako bi svaki korak radili u isto vrijeme. Zato bi bilo dobro da osmislite neki signal koji bi označavao prijelaz na sljedeći korak, kao što je lagani stisak ruke. Sada se fokusirajte na ruke i energiju u rukama. Vizualizirajte blještavu bijelo-zlatnu energiju koja proizlazi iz vaših dlanova, koja sve više i više jača, širi se i postaje blještavijom.Tada, formirajte energetsku kuglu koja obavija vaše ruke. To neka bude centar i izvor energije. Držite tu sliku neko vrijeme, pokušajte osjetiti to što radite.

Nakon što ste formirali kuglu, vizualizirajte da kroz dlanove šaljete energiju vašem partneru koja cirkulira kroz cijelo njegovo/njezino tijelo i vraća se natrag vama. To isto radi i vaš partner/ica. Znači ono što vi zapravo radite je to da izmjenjujete vaše energije, odnosno energija kruži vašim tijelima i time se spajate i postajete jedno na spiritualnoj razini. Istovremeno, kako šaljete energiju svom partneru/ici, vizualizirajte da energetska kugla sve više bliješti i jača. Veličina te kugle neka bude kao veličina odbojkaške lopte. Vizualizirajte da energija bliješti u tolikoj mjeri da jedva vidite vaše ruke. (Ruke neka budu centar, izvor energije.) Sada, polako formirajte drugu energetsku kuglu koja proizlazi iz centra, ona se plako širi sve više i više dok vas potpuno neobavije. Vi se sada nalazite u ogromnoj energetskoj kugli. Širite ju onoliko koliko vi mislite i osjećate da treba. Bitno je samo da se potpuno nalazite u njoj. Kada to napravite, držite tu sliku koliko god ste u mogućnosti. Pokušajte osjećati energiju i sve što radite kroz cijelu meditaciju. Bitno je osjećati što više. Osjećajte svakim vašim djelićem bića. Osjećajte bliskost, ljubav, osjećajte sjedinjenje...prepustite se!

Vi ste sada jedno! Zapamtite, meditirajte na ovo onoliko koliko možete, odnosno onoliko koliko vam je ugodno. Nema potrebe da se silite. Za sve treba vremena, vježbe i strpljenja. Neka sve ide spontano. Također, ako ste u mogućnosti ovo raditi negdje vani, možete iskoristiti energiju Sunca ili punog Mjeseca (samo u ruke upijajte energiju i od nje formirajte kuglu...). Ovom meditacijom možete doći do mnogo zajedničkih odgovora, poboljšati vezu i vaše odnose, bolje shvatiti jedno drugo i biti tolerantniji. Ovo može uvelike produbiti vaše odnose i vašu ljubav. Također ova meditacija može biti predivna predigra za seks, koji može učiniti mnogo boljim i intenzivnijim. Ipak se ovom meditacijom spajate na jednoj određenoj spiritualnoj razini, a seks nije samo fizička radnja već je uvelike i spiritualna (dobar primjer su odnosi s Božanskim bićima) . Bilo bi dobro da malo proučite tantru kako biste shvatili o čemu govorim. (Nemojte se ustručavati da meditirate potpuno goli jer ako planirate nakon toga voditi ljubav to bi vam bilo idealno). Obavezno nakon meditacije razgovarajte o tome kako ste se osjećali, što ste doživjeli i kako se osjećate nakon meditacije. Podjelite iskustva! U vezama je općenito vrlo bitan razgovor, iskrenost i povjerenje. Sada ste tim. A zajednički spiritualni rad može zaista biti predivan. Meditacija vam zaista može koristiti kao terapija (umjesto „bračnog“ savjetovališta i sl.) Budite sami svoji majstori. Uživajte!

Slava Ocu Luciferu i Veliko Hvala na ovoj prekrasnoj meditaciji!
(::)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful