Philips start in juli met bouw Campusafslag

Door JULES HEZEMANS

EINDHOVEN – Philips start in juli met de bouw van de exclusieve aansluiting voor de High Tech Campus Eindhoven op de A2/A67 (Randweg Eindhoven). Een jaar later moet de aansluiting al klaar zijn, inclusief een nieuw viaduct over de snelweg heen.

De plek voor de exculsieve aansluiting van de campus is nu nog leeg. (Foto Jurriaan Balke)

De High Tech Campus is het enige Nederlandse bedrijventerrein dat een exclusieve op- en afrit van de snelweg krijgt. Philips Nederland kreeg hiervoor bijna vijf jaar geleden groen licht van toenmalig minister Netelenbos van Verkeer, nadat het concern beloofde de kosten voor eigen rekening te nemen. Die kosten bedragen negen miljoen euro, aldus E. Nagelsmit, die de supervisie over de aanleg voert namens Philips. Dat bedrag is inclusief de aanleg van een verbindingsweg tussen de op- en afrit, en de campus-randweg. Bouwconcern Heijmans gaat de klus klaren. Dit bedrijf won de aanbestedingsprocedure, waar nog vier andere bedrijven aan deelnamen. In 2001 werd groen licht gegeven voor de nieuwe op- en afrit na jaren soebatten over nut, noodzaak en kosten tussen het rijk en Philips. Nagelsmit: „De samenwerking verloopt momenteel prima. Maar iedereen weet dat Rijkswaterstaat deze extra aansluiting eigenlijk niet wilde, en wij vinden nog steeds dat we eigenlijk niet zelf voor de kosten op zouden moeten draaien maar het Rijk. Ook burgemeester Sakkers van Eindhoven vindt dat, heeft hij onlangs nog gezegd. Maar dat is allemaal een gelopen race.“ Korte bocht De eigen aansluiting op de snelweg was en is volgens Philips nodig, omdat er uiteindelijk achtduizend werknemers op het bijna honderd hectare grote terrein actief zullen zijn. Dat zijn 5600 auto’s, heeft het bedrijf berekend. „We verwachten namelijk dat zeventig procent met de wagen komt“, zegt Nagelsmit. Nu telt de campus vijfduizend werknemers. De aansluiting, iets ten westen van de campus, krijgt een rotonde aan de campuszijde en een korte bocht aan de zuidbaan. „Dat laatste verbaast ons, omdat die bocht met hooguit dertig kilometer per uur te nemen is“, zegt Nagelsmit. „Maar Rijkswaterstaat wil het zo. Dus zal het wel kloppen.“ Wel zit er een ruime uitvoegstrook voor de bocht. Als het nieuwe knooppunt De Hogt klaar is, en er alleen verkeer van en naar de campus gebruik van maakt, wordt de afrit aan de zuidkant

omgebouwd tot een rotonde. De nieuwe aansluiting wordt het eerste zichtbare werk aan de nieuwe Randweg. Rijkswaterstaat bouwt de A2 en A67 om Eindhoven de komende zes jaar om. De huidige snelweg worden vervangen door een snelweg met erlangs parallelwegen voor het regionale verkeer. Alle op- en afritten komen aan die regionale wegen te liggen. Dat geldt ook voor die voor de High Tech Campus. Dat geldt echter pas als de nieuwe Randweg klaar is, naar schatting van Rijkswaterstaat in 2010 of 2011. Hoewel de aansluiting exclusief voor de campus is, wordt die de eerste drie jaar ook gebruikt door verkeer dat niet op de campus hoeft te zijn. De aansluiting wordt ingezet als omleiding voor verkeer vanuit de A67 Eersel-Antwerpen dat richting het noorden wil. Dat kan drie jaar lang niet via knooppunt De Hogt, omdat daar dan volop wordt gewerkt.
Eindhovens Dagblad, 31 januari 2006