You are on page 1of 5

FIRST PERIODICAL

EXAM
(Grade 6)

Submitted By:
Sherwin Cariaga
Mon David Morante
McBernard Cubacub

Submitted To:
Maam Joy Chi

FIRST PERIODICAL EXAM


Name:__________________
Year and Section:_________________

Date:__________________
Score:__________________

I. Directions: Multiple Choice. Read the questions very carefully and circle the correct
answer for the following question.
1. How many counts does a quarter note have?
A. 1

B. 2

C. 4

D. 3

2. What is the value of a dotted quarter rest in a 4/4 measure?


A. 3

B. 1 1/2

C. 4

D. 5

3. What is the use of rest symbol?


A. stop

B. look

C. listen

D. play

4. How many eight notes are there in a half note?


A. 3

B. 2

C. 4

D. 1

5. Who is the famous Moonlight Sonata composer?


A. Mozart

B. Tarrega

C. Sor

D. Beethoven

6. How many sharps do you have to put in key of A?


A. 2

B. 3

C. 4

D. 6

7. To return to its original rate of speed is called?


A. a tempo

B. coda

C. piano

D. forte

8. One of historys most tragic figures, who began his performing career as a child
prodigy. Music came easy to him but he was constantly trying to please every one
and never felt he did.
A. Bach

B. Mozart

C. Beethoven

D. Chopin

9. An Elementary music teacher asks a group of fourth grade students to map the
layers of sound in a recording of a symphony orchestra. This type of lesson
primarily focuses students attention on which of the following elements of music?
A. tempo

B. dynamics

C. form

D. texture

10. A music teacher is orchestrating an original piece for the high school full
orchestra and working with the melody that requires both agility and fluidity. To
which of the following instruments should the music teacher assign the melody to
most effectively meet these performance requirements?
A. French horn

B. Cello

C. Flute

D. Trombone

II. Modified True or False. Write the word True if the statement is correct, if not change
the underlined word or phrase to make the statement true.
1. In 4/4 time there are 4 beats per measure.
2. Common time is same as time.
3. Tempo is an ordered flow of music through time, the pattern duration of notes and
silences in music.
4. A 20th century composer Juaquin Rodrigo who wrote the famous Concerto de
Aranjuez is one of the considered one of the pinnacles of the Spanish music and
of the guitar concerto repertoire.
5. Fermata holds the note shorter.
6. Dynamics is the speed of the music.
7. Audio engineering or the music editing professions concerns the creative and
practical aspects of sounds including speech and music, as well as the development
of new audio technologies and advancing scientific understanding of audible sound.

8. Tie is the symbol that represents silence.


9. In playing a piece for guitar or piano, crescendo is getting louder gradualy.
10. Scale is a collection of pitches in ascending and descending order.

III. Matching Type. Match the symbols to its left with the corresponding correct
answer to its right.
1.

A. Perfect fourth
B. Trumpet range
C. melodic minor
D. minor 3rd
E. A major scale

2.

3.

4.

5.

IV. Identification. Provide the correct answers for the following questions below.
1. Known as the father of symphony __________
2. A 20th century composer who wrote the famous Concerto de Aranjuez is one
of the considered one of the pinnacles of the Spanish music and of the guitar
concerto repertoire. __________
3. One of the famous concertos for guitar by Vivaldi. __________
4. What piece of music did mozart not have the chance to finish? __________
5. What symphony did beethoven express his feelings after losing his hearing?
___________

Test Answers:

7. true
8. rest
9. true
10. true

I.
1. A
2. B
3. A
4. C
5. D
6. B
7. A
8. B
9. D
10. C

III.
1.
2.
3.
4.
5.

A
C
D
B
E

IV.
II.
1.
2.
3.
4.
5.
6.

True
4/4
rhythm
true
longer
tempo

1. Haydn
2. Joaquin Rodrigo
3. Concerto in D Major
(Allegro)
4. Requiem
5. Symphony 5