You are on page 1of 5

This picture is for number 1 6!

1. The current magnitude of that following circuit is


A. 2 A
B. 4,2 A
C. 2,4 A
Answer :
E + IR = 0
(-24) + I (1+2+3+4) = 0
10I = 24
I = 2,4 A <C>
2. The current magnitude at R1 , R2 and R3 is
A. 2 A
B. 4,2 A
C. 2,4 A
Answer :
I1 = I2 = I3 = I = 2,4 A <C>
3. Potential difference between A and C is
A. 7,2 V
B. 9,6 V
C. 16,8 V
Answer :
VAC = E + IR
= 0 + 2,4 (2 + 3)
VAC = 12 V <D>
4. Potential difference between A and D is
A. 7,2 V
B. 9,6 V
C. 16,8 V
Answer :
VAD = E + IR
= 0 + 2,4 (2 + 3 + 4)
VAD = 21,6 V <E>
5. Electric power from that following circuit is
A. 24 W
B. 21,6 W
C. 51,8 W
Answer :
P = I2 R
= (2,4)2 (1 + 2 + 3 + 4)
= 5,76 x 10
P = 57,6 W <D>
6. Energy from that circuit in 5 minutes is
A.
12.000 J
B. 24.000 J
C. 17.280 J
Answer :
W = I2 RT
= (2,4)2 (1+2+3+4) (5 x 60)
= 5,76 x 10 x 300
W = 17.280 J <C>

This picture is for number 7 11


7. The current magnitude of that circuit is...
A. 12 A
B. 2,4 A
C. 3,6 A

D. 2,5 A

E. 3 A

D. 2,5 A

E. 3 A

D. 12 V

E. 21,6 V

D. 12 V

E. 21,6 V

D. 57,6 W

E. 46,08 W

D. 32.000 J

D. 1,2 A

E. 18.000 J

E. 4,6 A

Answer :
I = V/R
= 24/20
I = 1,2 A <D>
8. Potential difference at the edge of resistor R 1 is...
A. 12 V
B. 36 V
C. 18 V
Answer :
V1 = I1R1
= 0,6 x 20
= 12 V <A>
9. Potential difference at the edge of resistor R 4 is...
A. 12 V
B. 36 V
C. 18 V
Answer :
V4 = I4R4
= 1,2 x 10
= 12 V <A>
10. The electric power at R1 is...
A. 7,2 W
B. 2,4 W
C. 5,6 W
Answer :
P = VI
= 12 x 0,6
= 7,2 W <A>
11. The current magnitude that pass throught R 4 is...
A. 24 A
B. 1,2 A
C. 12 A
Answer :
I4 = I = 1,2 A <B>

12. The electric voltage at that circuit is...


A. 14,4 V
B. 1,44 V
Answer :
V = V 4 + V1
= I4R4 + I1R1
= (7,2)(1) + (3,6)(2)
= 14,4 V <A>

D. 24 V

E. 1,2 V

D. 24 V

E. 1,2 V

D. 9 W

E. 6,5 W

D. 2,4 A

E. 3,6 A

C. 144 V

This picture is for number 13-15


13. Potential differece between B and C is...
A. 6 V
B. 9 V
C. 12 V
Answer :
VBC = E + IR
= E2 + 3I3

D. 1440 V

D. 8 V

E. 14400 V

E. 4 V

= 9 + 3 (-1/3)
= 8 V <D>
14. Potential difference between B and D is...
A. 6 V
B. 9 V
C. 12 V
D. 8 V
E. 4 V
Answer :
VBD = E + IR
= E3 + 6 (-I2)
= 12 + 6 (-2/3)
= 12 4
= 8 V <D>
15. Electric Energy at resistor R1 is...
A. 1 W
B. 2 W
C. 3 W
D. 4 W
E. 5 W
Answer :
P = I2 R
= (1)2 (2)
= 2 W <B>
16. A simple home subscribe electricity grid, using 2 25 watt lamp and a lamp 15 watts, an average
of 10 hours light per day. If the price of 1 kWh USD 500.00 then the cost of electrical energy that
must be paid for 1 month (30 days) is ....
A. Rp 4.250,00
B. Rp 6.500,00
C. Rp 9.750,00
D. Rp 12.850,00
E. Rp 13. 550,00
Answer : C
17. A ____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\____B
12
4
6
Changer resistor of surface AB (RAB) is .
A. 22
B. 16
C. 10
D. 5
E. 2
Answer : E
18. A simple home subscribe electricity grid, using 2 25 watt lamp and a lamp 15 watts, an average
of 10 hours light per day. If the price of 1 kWh USD 500.00 then the cost of electrical energy that
must be paid for 1 month (30 days) is ....
A. Rp 4.250,00
B. Rp 6.500,00
C. Rp 9.750,00
D. Rp 12.850,00
E. Rp 13. 550,00
Answer : C
19. Reading lamp 220 Volt, 100 watt. Barriers are owned by the lights .....
A. 121
B. 242
C. 484
D. 968
E. 686
Answer : D

20.
____/\/\/\/\____
3
____/\/\/\/\____
3
_______/\/\/\/\________/\/\/\/\_____
3
3
A

The changer resistor in the circuit above is.


A.
3
B.
1/3
C.

D.
1
E.
4
Answer : A
21. Four resistors of 10 , 25 , 40 , 35 respectively. Are serially circuited. Determine the
resistance of a replacement resistor (RP) to replace them.
A. 110
B. 120
C. 130
D. 50
E. 25
Answer : A
22. There are three resistors, each worth 6 , 4 , and 3 in series. Determine replacementresistor
of that circuit!
A. 13 A
B. 10.5 A
C. 12 A
D. 14 A
E. 15 A
Answer : A
23. A lamp that has a 5 Ohm resistance mounted on a current source which has a 12-volt potential
difference. Many charge that flows through the lamp for 5 minutes at ........
A. 360 C
B. 480 C
C. 640 C
D. 720 C
E. 240 C
Answer : D
24. To move 4 colomb from A to B need 10 joule. Determine the potential diference between A and
B!
A. 2,5 V
B. 40 V
C. 35 V
D. 6 V
E. 1 V
Answer : A
25. A Conductor is made of copper has 2 m length and 1.5 mm 2 cross-sectional area. Obstacle
Conductor is of 200 . Conductor resistance, what is it?
A. 1,5.10-8
B. 1,5.10-9
C. 2.10-8

D. 2.10-9
E. 3.10-8
Answer : A
26. Resistance wire grid will increased in summer reasons:
1) The wire becomes longer
2) An electric current decreased during the day
3) Inhibition type of wire increases
4) Area cross section wire swell
The correct statement is ....
A. (1), (2) and (3)
B. (1) and (3)
C. (2) and (4)
D. (4)
E. All
Answer : B
27. Within 2 minutes of flow of 180 Coulomb charge on a conductive wire. Large currents flowing on
the wire is .......
A. 0,5 A
B. 0,75 A
C. 1,5 A
D. 2,25 A
E. 3 A
Answer : B
28. Ammeters are used to measure the strong currents that passes through a resistor was shown
value of 1.5 A. What is the charge that flows through the resistor in half a minute? .
A. 40 C
B. 35 C
C. 25 C
D. 45 C
E. 50 C
Answer : D
29. If the huge flow of incoming 200 mA, then calculate the strength of currents I5.!
A. 150 mA
B. 260 mA
C. 270 mA
D. 380 mA
E. 200 mA
Answer : E
30.To move cargo 4 coulomb from point A to B is required effort by 10 joules. Determine the
potential difference between points A and B!
A. 2 V
B. 3 V
C. 2.5 V
D. 2.75 V
E. 4 V
Answer : C