You are on page 1of 140

A6

Audi A6 Limousine | A6 Avant | A6 hybrid | A6 allroad quattro
Audi S6 Limousine | S6 Avant
Audi
Voorsprong door techniek

Fascinatie
4

Audi A6 Limousine en A6 Avant

22

Audi A6 allroad quattro

18

Audi A6 hybrid

30

Audi S6 Limousine en S6 Avant

40

Audi efficiency

58

adaptive air suspension

42

Audi ultra

60

Audi connect

44

FSI®/TFSI®

62

MMI® – Multi Media Interface

46

TDI®

64

Assistentiesystemen

48

hybrid

66

Audi pre sense

52

S tronic®

68

Nachtzichtassistent/head-up display

54

quattro®/quattro® met sportdifferentieel

70

LED-koplampen

56

Audi drive select

74

Audi exclusive

100

Verlichting en spiegels

76

S line

101

Exterieur

80

Styleguides

103

Interieur

84

Lakkleuren

107

Infotainment

87

Velgen/banden

111

Assistentiesystemen

90

Stoelen/stoelbekledingen

113

Techniek

97

Hemelbekledingen

115

Audi Car Plus Assurance

98

Decoratielijsten

Techniek

Uitrusting

Overig
Extra informatie via Audi QR-codes
Kom nog meer te weten over interessante onderwerpen door met uw
smartphone de QR-codes te scannen
die in deze brochure staan.

De uitrusting van de in het Fascinatie-deel afgebeelde auto’s vindt u op pagina 137.
Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120.

116

Audi Originele Accessoires

130

Index

120

Technische gegevens

138

Fascinatie voor Audi

127

Afmetingen

.

Audi A6 Limousine/A6 Avant 5 Fascinatie uit zich op vele manieren. hangt af van de som der delen. A6 Audi A6 Limousine | A6 Avant . Zult u elke dag opnieuw onder de indruk zijn van alles wat hij te bieden heeft? De Audi A6 Limousine en de Audi A6 Avant beschikken over vooruitstrevende technologieën. Of een auto de perfectie benadert. blinken uit door hun rijeigenschappen en combineren sportiviteit met elegantie.

.

Elke hoek en elke lijn zorgt ervoor dat de Audi A6 Limousine vanuit elk standpunt indruk maakt. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120.Audi A6 Limousine/A6 Avant Een sterk staaltje design. Een elegant ontwerpdetail waarmee de A6 Limousine tegelijk daadkracht uitstraalt. zichtbaar in elke lijn. Een goed voorbeeld van de kracht van dit design is de tornadolijn die onder de zijramen loopt. 7 . Het is één ferme streep van de koplampen naar de achterkant.

8 Audi A6 Limousine/A6 Avant Sportief en elegant. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Praktisch en comfortabel. . U ziet elegante proporties en strakke lijnen. relatief lage zijramen en een coupé-achtige daklijn. Op slag herkenbaar. De A6 Avant bewijst dat je met uiteenlopende karaktereigenschappen evengoed in balans kunt zijn. Het is een aangenaam design met naar verhouding hoog opgetrokken plaatwerk.

.

.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. geometrische lijnen van de beroemde Audi singleframe grille.Audi A6 Limousine/A6 Avant 11 Tijdens de ontwikkeling van de Audi A6 is scherp op alle details gelet. Deze versterken de indruk dat de auto letterlijk vooruit wil. Dit is een krachtige bolide. Ook de antracietkleurige en deels gepolijste gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design maken indruk. . ook als hij stilstaat. De horizontale spijlen zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. De optionele LED-koplampen passen naadloos in het totaalbeeld en zijn van veraf herkenbaar.

.

maar ook zien: deze komen automatisch uit het dashboard omhoog en verdelen het geluid gelijkmatig over het interieur. . Buitengewone extra’s voegen naar wens exclusiviteit toe. zoals de uitvoerig elektrisch verstelbare comfortstoelen met ventilatie en massagefunctie. voordat de reis is begonnen.Audi A6 Limousine/A6 Avant 13 In deze toonaangevende auto draait alles om de bestuurder.200 watt. 15 luidsprekers inclusief subwoofer en centerspeaker zijn samen goed voor 1. U en uw medepassagiers nemen plaats in een ruim en comfortabel interieur. Met het Bang & Olufsen Advanced Sound System geniet u op elke zitplaats van een indrukwekkende sound. Met de Audi A6 Limousine en A6 Avant bent u als het ware gearriveerd. En met de akoestische lenzen kunt u muziekgenot niet alleen horen.

.

Wat uw plannen ook zijn. Niemand kan uw spullen zien liggen. ook als het om comfort gaat. In het uitermate ruime en comfortabele interieur is het ontspannen reizen – tijdens korte trips en lange tochten. 15 bagageruimte-inhoud bedraagt 565 liter en met neergeklapte bank 1. En ja. Door vanuit de bagageruimte de achterbankleuning te ontgrendelen. . komt deze heel handig plat te liggen.680 liter. De elektrische bagageruimteafdekking schuift bij het sluiten van de elektrisch bedienbare achterklep automatisch over uw bagage. bij het openen van de klep schuift de afdekking automatisch weer weg. Handigheden zoals de geïntegreerde rails met verschuifbare bagageogen plus telescopische dwarsstang en de vastzetriem aan de linkerkant helpen om uw bagage goed vast te zetten. Creëer achterin een privébioscoop en muzieklounge met behulp van een hogeresolutie kleurenscherm.Audi A6 Limousine/A6 Avant Genereus. geschikt voor diverse mediabronnen. Voor extra gebruiksgemak is de leuning in twee helften 40 : 60 gedeeld. De Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. de Audi A6 Avant weet er raad mee. De vele opbergvakken en praktische opbergmogelijkheden dragen daaraan bij. zodat u zonder extra handeling kunt beginnen met uitladen.

Allemaal zaken die het milieu ten goede komen. Dankzij de LEDs zijn diverse lichtconfiguraties mogelijk en is de verschijningsvorm uniek.audi. Deze lampen verbruiken immers minder stroom dan andere lichtbronnen. Dit werkt afhankelijk van de rijomstandigheden. dat in stilstand de motor tijdelijk uitschakelt en het innovatieve thermomanagement dat de opwarmfase van de motor bekort. De 7-traps S tronic met dubbele koppeling draagt bij aan veel rijplezier. TFSI.en TDI-motoren. QR-Code De Audi A6 Avant in actie zien? Scan de QR-code met uw smartphone of ga naar: www. Dankzij minder wrijvingsverliezen en vroeg schakelen bij lagere toerentallen werkt de aandrijflijn efficiënter. De naar wens leverbare volledige LED-koplampen dragen eveneens bij aan de efficiency. Dat komt door de gewichtsbesparende aluminium-hybride constructie en de krachtige.16 Audi A6 Limousine/A6 Avant Een nieuw licht op efficiënt presteren. efficiënte FSI-. maar ook te voelen. Ter vermindering van het brandstofverbruik maakt een efficiencyprogramma deel uit van het bestuurdersinformatiesysteem. Het optionele quattro met sportdifferentieel brengt de aandrijfkracht over op de weg. De vooruitstrevende eigenschappen van de Audi A6 zijn niet alleen te zien. Op uitvoeringen met voorwielaandrijving zorgt ESC met elektronische sperfunctie met gerichte remingrepen voor een betere tractie.com/a6avantfilm Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. meer dynamiek en verhoogde rijveiligheid. Met deze krachtbronnen accelereert de auto schijnbaar moeiteloos en bij elk toerental is op afroep vermogen beschikbaar. . Verder zijn er nog het start-stopsysteem.

.

18 Audi A6 hybrid .

A6 Audi A6 hybrid .Op de stroom vooruit.en elektromotor is de performance van topniveau. De aandrijving van de Audi A6 hybrid: de innovatieve combinatie van de 2. Daarnaast beschikt de Audi A6 hybrid over voorwielaandrijving en de veelvuldig bekroonde TFSI-technologie. de hybride-aandrijving. overtuigt door te presteren.0 TFSImotor en hybridetechnologie. Dankzij de combinatie van een verbrandings. De motivatie van zijn engineers: efficiency. Het hart van de auto. Het resultaat is een Limousine die met innovatieve hybridetechniek en een progressieve lichte bouwwijze richting een toekomst met gereduceerde emissies rijdt. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 123.

Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 123. Ook het design. een lakkleur die binnen het A6-gamma exclusief aan deze uitvoering is voorbehouden. Ook de velgen zijn exclusief: gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design. . De Audi A6 hybrid is er naar wens in arcticzilver metallic. De eerste herkenningstekens van het vooruitstrevende karakter van deze uitvoering zijn de elegante hybrid-logo’s op de achterklep en voorspatborden.20 Audi A6 hybrid Een progressief karakter. Verder zijn deze logo’s terug te vinden op de instaplijsten op de dorpels. op het instrumentenpaneel en op de motorafdekplaat onder de motorkap.

.

.

Welke doelen u ook stelt. karakteristieke design. de A6 allroad quattro helpt om deze te bereiken. Val voor het buitengewoon fraaie. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 124.en TDI-motoren de krachtbron die het beste bij u past. Geniet van alle ruimte in het interieur en van de grote bagageruimte. Waarom een geëffend pad kiezen? Met de Audi A6 allroad quattro heeft u een auto gevonden waarmee u uw eigen weg inslaat. Kies uit de TFSI. En niet te vergeten: ervaar de A6 allroad quattro op uw eigen manier. Op vertrouwde routes en onbekende trajecten. A6 Audi A6 allroad quattro .Audi A6 allroad quattro 23 De aantrekkelijkste manier om een eigen weg in te slaan.

De kenmerkende allroad quattro singleframe grille is in aluminiumoptiek uitgevoerd met verticale spijlen in platinagrijs.680 liter. . Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 124. De achterbank is 40 : 60 gedeeld neerklapbaar. bredere spatborden.24 Audi A6 allroad quattro De leukste manier van eigen keuzes maken. De nieuwe lakkleur javabruin is bijzonder fraai en exclusief beschikbaar voor de A6 allroad quattro. De A6 allroad quattro is daar op voorbereid. Het is onmiskenbaar een A6 Avant. Wie grootse plannen heeft. de singleframe grille met verticale spijlen en de bodembescherming over de volle bumperbreedte. Een dakspoiler en de dakreling met hogere pootjes accentueren het markante silhouet. Deze auto oogt gespierd dankzij de strakke lijnen. Ook de spatborden zijn het aanzien waard: de verbrede randen en de afwerking in contrastkleur of naar wens in carrosseriekleur benadrukken dat dit model stevig op zijn wielen staat. Zijn bagageruimte is 565 liter groot en met neergeklapte achterbank zelfs 1. De roestvrijstalen strips op de dorpels verfraaien het zijaanzicht. Optionele LED-koplampen maken met hun design een onuitwisbare indruk. hand- matig bij de bank of comfortabel met de leuningontgrendeling in de bagageruimte. heeft ruimte nodig om die te verwezenlijken. maar ook overduidelijk een A6 allroad quattro.

.

.

De afdaalassistent houdt op weg naar het dal naar wens uw voorkeurssnelheid vast. voorzien van exclusieve contraststiksels. terwijl ESC de koersvastheid van de auto verbetert. zowel op vlakke stukken als bergafwaarts. Ook de interieurtint santosbruin en de stoffen bekleding Sierra/mono. Naar wens zijn voorin met leder beklede sportstoelen gemonteerd. De ruimte is rustgevend. zeker als u kiest voor de exclusief aan de A6 allroad quattro voorbehouden lijsten in aluminium Delta. 27 Dankzij de standaard hellingshoekweergave ziet u direct in welke positie uw Audi A6 allroad quattro zich bevindt.pur 350 zijn alleen in de A6 allroad quattro mogelijk. Op de vloer van uw A6 allroad quattro liggen hoogwaardige jacquard voetmatten. De aluminium decoratielijsten bepalen mede de sfeer. De kleur daarvan past bij de interieurtint – ter versterking van het premium karakter.Audi A6 allroad quattro Als u instapt in de Audi A6 allroad quattro ervaart u de bijzondere ambiance. . wat vooral van pas komt op onverharde ondergrond. Deze stoelen ondersteunen het lichaam zeer goed. Kunt u de uitdagingen van avontuurlijke gebieden weerstaan? Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 124.

De permanente vierwielaandrijving is de kers op de taart. Naar wens is er quattro met sportdifferentieel. Dat geldt op vrijwel elk traject en ook bij slecht weer. want quattro draagt bij aan het sportieve rijgevoel. accelereren snel en zijn toch efficiënt.of TDI-technologie. Ze trekken moeiteloos een 2.5 ton zware caravan of aanhanger voort. Net zo vooruitstrevend is de aluminium-hybride bouwwijze van de A6 allroad quattro. Voor welke motor u ook kiest in uw Audi A6 allroad quattro. Dat versterkt uw onafhankelijkheid en flexibiliteit. .com/a6allroadfilm Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 124.audi.28 Audi A6 allroad quattro De krachtigste manier om een eigen weg in te slaan. Dankzij recuperatie gebruiken ze hun power zinvol en intelligent. dat de aandrijfkracht variabel over de achterwielen verdeelt en de auto op indrukwekkende wijze uit bochten laat versnellen. De koppelrijke en soepele krachtbronnen. naar keuze met TFSI. het is altijd een zescilinder. Dit aspect van Audi ultra scheelt brandstof en maakt de auto nog agieler. QR-Code De Audi A6 allroad quattro in actie zien? Scan de QR-code met uw smartphone of ga naar: www. De auto ontleent zelfs zijn naam aan deze aandrijftechniek.

.

.

De elegante lijnen zijn geboetseerd met staal en aluminium. Wij laten u met genoegen kennismaken met de Audi S6 Limousine en Audi S6 Avant. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 125. Het is een representatieve zakenauto.Audi S6 Limousine/S6 Avant Sportiviteit als kernwaarde. S6 Audi S6 Limousine | S6 Avant 31 . Kies voor de Limousine of Avant en ontdek welke krachten er in de S6 schuilgaan. Deze Audi heeft een V8 TFSI-motor met ’cylinder on demand’. De Audi S6 heeft veel gezichten. een ruime gezinswagen en een snelle sportauto. Dan is het des te fraaier dat het merk met de S6 bewijst dat een dynamische bolide nog steeds in het plaatje past. quattro permanente vierwielaandrijving en het individueel instelbare Audi drive select. Audi houdt goed rekening met wat er leeft in de wereld en probeert bewust om te gaan met grondstoffen en het milieu.

.

33 . De Audi S6 lijkt altijd klaar voor de actie. Ook de achterzijde ademt sportiviteit.Audi S6 Limousine/S6 Avant Leiderschap tonen betekent ook één lijn trekken. Net zoals voorop zegt het S6-logo waar het op staat. Dorpelverbredingen en verchroomde dubbele uitlaatsierstukken links en rechts verwijzen duidelijk naar de power van de S6. De platinagrijze singleframe grille met dubbele horizontale chroomlamellen en de gespierde voorbumper scheppen eveneens hoge verwachtingen over het prestatiepotentieel. Opvallend element is het platinagrijze diffusorgedeelte met een metaalkleurige strip. Het elegante carrosserie-ontwerp is neergezet met enkele verfijnde. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 125. maar scherpe lijnen. De krachtige tornadolijn onder de zijramen bevestigt de sportieve inborst. De achterspoiler maakt het beeld compleet.

.

Vooruitstrevend en dat is van dichtbij en veraf te zien. Naar wens heeft de Audi S6 innovatieve koplampen die volledig met LEDverlichting werken. maar 20 inch is ook mogelijk. . Adaptive light zorgt ervoor dat bochten beter worden uitgelicht. Dat is bijna net zo helder als daglicht. 19 inch gegoten lichtmetalen velgen zijn standaard. wat voor extra goed zicht zorgt. De Xenon verlichting met kenmerkende LED-dagrijverlichting is een voorbeeld van efficiënte technologie met een fraai design.

.

In plaats S6 aanneemt. gebruiken. Vanaf het multifunctionele De met alcantara en leder beklede sportstoelen ondersteulederen sportstuurwiel bedient u de radio. Deze stoelen zijn 12-voudig elektrisch verdaarvan kunt u ook het touchpad van MMI navigatie plus stelbaar en bovenaan de rugleuningen prijkt trots het S6-logo. Geniet van de heldere klanken van het Bang & Olufsen Advanced Naar wens zit u voorin op S-sportstoelen. 37 . dat uw wensen bliksemsnel doorheeft.Audi S6 Limousine/S6 Avant Een pittig karakter vraagt om een sterke hand en een kalme pols. forsere zijwangen en geïntegreerde hoofdsteunen. ook als u de uitdagingen van de dersinformatiesysteem. Deze hebben nog Sound System en bewonder het sportieve interieur. het bestuurnen uw lichaam zeer goed. de telefoon en navigatie. U bepaalt wat er gebeurt.

.

Wij vatten de Audi S6 even samen.7 seconden. Dit bewijst dat toonaangevende sportiviteit en een vanzelfsprekende dynamiek uitstekend in het huidige tijdsgewricht passen. Een 4. een start-stopsysteem en doordachte warmtehuishouding voegen efficiency toe aan de kerncompetenties van deze topsporter op wielen. Een vermogen van maar liefst 309 kW en een flink koppel van 550 Nm. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 125. De slimme cilinderregeling. 39 .6 seconden naar de 100 sprinten en in de Audi S6 Avant in 4. In de Audi S6 Limousine in 4.Audi S6 Limousine/S6 Avant Efficiency staat voor reduceren zonder iets in te leveren. De Audi S6 gebruikt zijn enorme krachten buitengewoon slim.0 V8 TFSI.

bekort de warmloopfase en vermindert daardoor inwendige wrijving in motor en transmissie. Deze innovatieve manier om lichtere auto’s te bouwen werd tot nu toe vooral voor sportauto’s gebruikt. Het start-stopsysteem en energierecuperatie zorgen voor extra efficiency De S tronic transmissie met dubbele koppeling benut optimaal de voordelen van de soepele en krachtige Audi motoren. Dankzij de combinatie van directe inspuiting en turbokracht ontbrandt de dieselbrandstof uiterst efficiënt. . Met de vooruitstrevende hybridetechnologie en de slimme cylinder-ondemand-technologie bewijzen de Audi A6 hybrid resp. Meer informatie hierover staat op de volgende pagina’s. De efficiencystand van Audi drive select helpt u om nog meer te besparen. Sinds jaar en dag worden Audi motoren consequent verder ontwikkeld. Het thermomanagement. dat warmte gericht verdeelt over motor. Bovendien gaan ze slim om met grondstoffen. U ziet het: de Audi A6 en S6 zitten vol technologieën die uw rit comfortabeler. Dankzij de brede spatiëring presteert de auto ook goed bij lage toerentallen. Een indrukwekkend bewijs dat onze strategie werkt om uit een kleinere motorinhoud meer vermogen te halen. De TFSI-motoren maken eveneens indruk met een hoog vermogen en koppel en een gunstig verbruik. dynamischer en efficiënter maken. transmissie en interieur. Dat verlaagt het brandstofverbruik. Het verbruik daalt erdoor. minder wegen en minder verbruiken. Een goed voorbeeld is de aluminium-hybride carrosserie. Een ander voorbeeld zijn de TDI-motoren met commonrailtechnologie. de agiliteit verbetert en de efficiency gaat er ook op vooruit.Ook uw Audi heeft ons teken voor hoge efficiency: Onze auto’s zijn sportief en vooruitstrevend en bevatten veel technische innovaties. Audi S6 wat uitdagende progressiviteit is. Dit betekent dat ze tegenwoordig krachtiger zijn dan ooit.

Audi efficiency 41 .

In dit totaalconcept draait het om innovatieve materialen.en TFSI-krachtbronnen in de Audi A6. is meer dan de som der delen. De moderne TDI. Bovendien is er een gunstig effect op het verbruik. Veel Audi ultra maatregelen ter gewichtsbesparing zijn nu al in de Audi A6. Elke lichte component leidt tot een kettingreactie. In cijfers: een 100 kg lichtere auto vraagt zo’n 0. . Dat begint al bij de carrosserie. De aluminiumhybride body paart een laag gewicht aan een hoge stijfheid. slimme constructiemethodes en grondstofbesparende productieprocessen. de vernieuwende Audi technologie om lichtere auto’s te bouwen.en S6-modellen halen meer vermogen uit een kleinere inhoud en zijn daardoor duidelijk lichter dan motoren uit vroegere modellen.en S6-modellen te vinden. De carrosserie is samengesteld uit een mix van staal en aluminium. De bekroning van dit principe is de combinatie van een viercilinder motor met een hybridemotor. Het resultaat is een voortgaande ontwikkeling die zorgt voor steeds minder kilo’s en een steeds hogere efficiency. Deze constructie is uiterst veilig en zorgt er ook voor dat de auto extra wendbaar aanvoelt.3 liter minder brandstof per 100 kilometer. Dankzij technologieën zoals directe inspuiting en turbopower zijn de Audi motoren steeds sterker geworden.42 Audi ultra Met Audi ultra op het podium: de Audi R18 TDI Audi ultra: elke gram minder vergroot de voorsprong. omdat andere delen dan ook lichter zijn uit te voeren. Audi ultra.

In 2011 won op Le Mans de R18 TDI met V6-motor. Zijn eveneens succesvolle voorganger R15 TDI had nog een V10 onder de kap. De eis: het moet zeer goed aan de taak voldoen en zo weinig mogelijk wegen. Het resultaat: een doordachte materiaalmix die zelfs de inzet van kleinere motoren toelaat. Enerzijds moeten ze uitblinken wat betreft prestaties en comfort en anderzijds op het vlak van zuinigheid en efficiency. Audi ultra brengt deze uitersten bij elkaar. Die kunnen een lichtere auto immers net zo vlot maken als voorheen grotere motoren. Aluminium plaatwerk Aluminium gietwerk Aluminium profiel Warmgevormd staal Koudgevormd staal . Wij nemen elk onderdeel onder de loep.Gewichtsbesparing Moderne auto’s moeten aan eisen voldoen die niet met elkaar in overeenstemming lijken.

En waarom? 3.44 FSI®/TFSI® distributieketting hogedrukpomp geïntegreerde druklader vraaggestuurde waterpomp Vele uren ontwikkelingstijd.0 TFSI (A6-motor) . Duizenden testkilometers.

Tussen 2. Door de directe gaspedaalrespons en de fenomenale elasticiteit van het blok is deze achtcilinder uw beste kompaan op de weg.0 TFSI-motor in de Audi S6 bij deellast niet de volledige kracht van de 8 cilinders nodig heeft. sluit Audi cylinder on demand de in. De 3. 4. Voor die cilinders stoppen ook de ontsteking en brandstofinspuiting.5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en de A6 Avant in 5. De betreffende cilinders produceren dus ook geen uitlaatgassen. Het vermogen bedraagt 309 kW en het koppel komt uit op 550 Nm.6 seconden. De Audi A6 Limousine kan in 5. De variabele kleppenbediening van het AVS zorgt voor een lager verbruik. dat wil zeggen twee per cilinderrij. Er wordt geen lucht aangezogen en geen benzine ingespoten. Als de V8 4.0 TFSI quattro levert 228 kW.en S6-modellen beschikken onder andere over TFSI-technologie. De Audi A6. In combinatie met de 7-traps S tronic met dubbele koppeling en quattro permanente vierwielaandrijving brengt de 2. De 2.Audi cylinder on demand in de TFSImotor.1 seconden en de A6 Avant in 8.7 seconden. stoot hij minder CO₂ uit.8 FSI is er ook als voorwielaandrijver met multitronic®.en S6-modellen voldoen aan de Euro 5-emissienorm. voor een nog betere krachtsontplooiing.8 FSI de A6 Limousine in 8.500 min¯¹. De zescilinder reageert alert en werkt zeer soepel bij elk toerental.en TFSI-motoren in de A6. Alle FSI.500 min¯¹ is minstens 90 % van het volledige koppel beschikbaar. De top is elektronisch begrensd op 250 km/h.8 FSI (150 kW) met Audi valvelift system (AVS) vult het motorenaanbod in de Audi A6 aan.en uitlaatkleppen van vier cilinders. Ook het koppel van 440 Nm maakt indruk. wat ideaal is bij een dynamische rijstijl. De 2. De motor draait mooi rond en levert altijd power.6 seconden van 0 naar 100 km/h en de S6 Avant in 4. net zoals de beschikbaarheid ervan. waardoor de zescilindermotor kracht paart aan een bescheiden verbruik. De 4.3 seconden van 0 naar 100 km/h. . de snelheid bedraagt minstens 25 km/h en de 7-traps S tronic staat in III of hoger.0 TFSI (S6-motor) Dat merkt u na enkele seconden. Dat is mede te danken aan de innovatieve mechanische compressor en koeling van de inlaatlucht. De S6 Limousine kan in 4. maar onder de streep is hij navenant zuiniger en Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Het bijzondere daaraan is dat de voordelen van FSI zijn gecombineerd met druklading. Cilinderuitschakeling werkt als aan de volgende eisen is voldaan: het toerental inlaattraject met regelkleppen lucht-water-intercooler twin-scroll biturbo Audi cylinder on demand regelklep in koelcircuit voor thermomanagement dynamo met terugwinfunctie ligt tussen de 960 en 3.900 en 4.0 V8 TFSI-motor in de Audi S6 heeft iets nieuws en slims: Audi cylinder on demand. Bij deellast doen slechts vier van de acht cilinders mee en daar merkt u helemaal niets van.

. voor het laatst in 2011. Wat nu vanzelfsprekend is. De A6 Limousine verbruikt met deze motorisering slechts 4. Sinds de eerste TDI zijn de motoren zuiniger geworden. motor in de Audi A6 is de 2. Dit gebeurt met een druk tot wel 1. Dit levert een stillere en rustiger werkende motor op.3 l bij een CO₂-uitstoot van 139 g.0 TDI met 150 kW verbruikt slechts 5. Inmiddels is TDI nog efficiënter geworden. Met de eerste 2. Met succes. Het is dan ook niet vreemd dat dieselmotoren hun weg naar de autosport hebben gevonden. Deze werken vanzelfsprekend met de slimme commonrail-technologie. De 3.5 TDI-motor zorgde Audi voor een revolutie.0 TDI met 130 kW en een koppel van 380 Nm. Ook erna zegevierde Audi regelmatig. Voor de Audi A6 heeft u keuze uit vier soepele TDI-versies. De piëzoinjectoren verdelen de brandstof zeer nauwkeurig.1 seconden van 0 naar 100 km/h en de A6 Avant in 6. bijvoorbeeld met commonrail-inspuiting. want in 2006 won de Audi R10 TDI als eerste diesel de 24 Uren van Le Mans. heeft een dieselmotor onder de kap. De top qua prestaties is de als biturbo geconcipieerde 3. terwijl het specifiek vermogen meer dan verdubbeld is. De 3.9 l bij een CO₂-emissie van 129 g.3 seconden. was twintig jaar geleden zeer bijzonder.46 TDI® De piëzo-injectoren openen en sluiten in milliseconden en spuiten meerdere malen brandstof in de cilinders.0 TDI quattro met 230 kW. Als clean diesel-variant beschikt hij over een nieuwe technologie die gericht stikstofoxide reduceert. Tijdens een inspuitcyclus worden gefaseerd zeer kleine hoeveelheden ingespoten van minder dan eenduizendste gram.0 TDI quattro met 180 kW versnelt uw A6 Limousine dankzij het forse koppel van 580 Nm in 6.800 bar. De efficiëntste Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 121. In deze uitvoering voldoet hij a an de emissienorm Euro 6. Ook de zescilinder motoren bewijzen: rijplezier sluit efficiency niet uit. TDI® Met andere woorden: waar is de tank? De helft van alle Audi’s die vandaag de dag wereldwijd wordt gekocht. De voorinspuiting draagt bij aan een geleidelijke ontbranding.

0 TDI (180 kW) .turbo met verbeterde schoepenverstelling hogedrukinspuiting van 1.800 bar lagere interne wrijving drukgestuurde oliepomp innovatief thermomanagement met gescheiden koeling van de cilinderwanden en cilinderkoppen 3.

Afhankelijk van de rijomstandigheden zorgt hij voor de aandrijving of werkt hij als dynamo of startmotor.en verbrandingsmotor. Bovendien zijn deze componenten compact. Onder vrijwel alle omstandigheden is de auto in staat om snel vaart te maken en vlotte tussensprints uit te voeren. wat betekent dat hij fasegewijs puur elektrisch – en emissievrij – kan rijden. Daarmee rijdt de Audi A6 hybrid vrijwel geluidloos. Net zo indrukwekkend is de combinatie van elektro. Hybride-elektronica: regelt autonoom de energiestromen tussen de hoogvoltage accu en de elektromotor. De parallelhybridetechniek brengt het aandrijfkoppel op directe wijze over. De Audi A6 hybrid is een full hybrid.0 TFSI-motor: vijf keer bekroond als Engine of the Year*. Elektromotor: is efficiënt en dynamisch. Het Audi valvelift system (variabele kleppenbediening) maakt deze krachtbron zuiniger en krachtiger. De lichte en compacte accu levert in de EV-modus energie voor puur elektrisch rijden. Dit betekent dat de airconditioning constant beschikbaar is. die voor het eerst in een Audi uit dit segment is te vinden. Ook de elektromotor levert een fors koppel.48 hybrid e-airconditioning: werkt via een elektrische aircocompressor en is daardoor onafhankelijk van de verbrandingsmotor. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 123. met een constante snelheid van 60 km/h maximaal 3 kilometer ver. waardoor ze samen voor dynamische acceleraties zorgen. Opgeladen met vooruitstrevende ideeën. . Hij levert 40 kW en 210 Nm. Dit is mogelijk dankzij de zeer krachtige lithium-ion accu. Een volgende stap naar een toekomst met minder emissies. Aangedreven door hybridetechnologie. 2. ook als de auto puur elektrisch rijdt en als de verbrandingsmotor in stilstand is uitgeschakeld. De compacte en lichte elektromotor is via een koppeling met de krukas verbonden. De nieuwste technologieën dragen bij aan een goede werking. En opnieuw een bewijs voor de vooruitstrevendheid van de Audi hybridetechnologie. Zorgt ervoor dat het boordnet energie krijgt.

Is via een koppeling aan de verbrandingsmotor verbonden. omdat deze geen kracht van de verbrandingsmotor nodig heeft. Ten opzichte van de conventionele nikkel-metaal-hydride accu’s zijn er twee grote voordelen. maar indien nodig gebruikmaakt van stroom.com/engineoftheyear . Elektromechanische stuurbekrachtiging: verhoogt de efficiency. Op de tweede plaats scheelt de compacte constructie gewicht. Het dynamische schakelprogramma DSP bepaalt autonoom het ideale schakelmoment en past zich aan uw rijstijl aan. UKIP Media & Events Ltd. 8-traps tiptronic: hierin is de elektromotor ondergebracht. Biedt schakelgemak.ukipme. die een inhoud heeft van 375 liter boven de bagagevloer. www. Op de eerste plaats is het vermogen hoger dankzij een hogere energiedichtheid. werkt sportief en is efficiënt. zodat deze geen extra inbouwruimte vergt. Bovendien hebben die maten gunstige gevolgen voor de bagageruimte. * De International Engine of the Year Awards worden toebedeeld door gerenommeerde autojournalisten uit meer dan 30 landen. De Audi A6 hybrid is een van de eerste auto’s in het hogere segment die fasegewijs puur elektrisch kan rijden met behulp van een lithium-ion accu.Lithium-ion accu: bepaalt de kracht en actieradius van de hybride-aandrijving. Actieve koeling van de accu zorg ervoor dat de voordelen van het hybridesysteem vaker benut kunnen worden en dat de accu langer meegaat.

50 hybrid Twee staafdiagrammen tonen per 5 minuten het gemiddeld verbruik van de verbrandingsmotor (oranje) en hoeveel energie de elektromotor heeft teruggewonnen (groen). De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor Verbrandingsmotor 100 % Limiet voor bijschakelen verbrandingsmotor in EV-stand Bereik waarin puur elektrisch rijden mogelijk is Auto gebruiksklaar Laadniveau van de lithium-ion accu Accu bijladen door energieterugwinning tijdens uitrollen en remmen Krachtig remmen Ontsteking uit .

Deze heeft er drie. De auto rijdt dan puur elektrisch. Selecteer met een druk op de knop bijvoorbeeld de EV-stand. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u op pagina 123. met zowel oog voor het verbruik als voor de prestaties. inclusief ondersteuning met de boostfunctie van de elektromotor. In de S-stand ligt het accent op dynamiek dankzij een sportieve afstemming van motor en transmissie.Recuperatie Elektrisch rijden Boost Gecombineerd rijden in de hybridestand Elke auto heeft een karakter. de powermeter in het instrumentenpaneel toont de actuele werking van de hybrideaandrijving. vrijwel geluidloos en met gereduceerde emissies. tot 100 km/h. Of kies voor de D-stand. . Zeer efficiënt rijden of er een dynamische rijstijl op nahouden is een kwestie van uit de drie rijprogramma’s kiezen. Het hybridesysteem past zich dan aan uw persoonlijke wensen aan. Welke keuze u ook maakt.

.52 S tronic® S tronic: twee lamellenkoppelingen zorgen voor een sportieve dynamiek en een efficiënte werking.

Al in 1985 testte Walter Röhrl deze techniek in de Sport quattro S1. maar er is er altijd maar één met de motor verbonden. Het maakt niet uit of de bestuurder kiest voor de volautomatische werking met de standen D Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Twee lamellenkoppelingen bedienen elk een eigen rijtje versnellingen. De moderne S tronic schakelt bliksemsnel. Behalve dynamisch is de S tronic ook uiterst efficiënt. dat u het amper merkt.Waarom twee koppelingen? Om dubbel te besparen: tijd en energie. Zo snel en vloeiend. Een grote koppeling brengt de kracht over van de oneven versnellingen en een tweede koppeling staat via een holle as in contact met de even verzetten. Schakelen kost slechts enkele honderdste seconden en gebeurt vrijwel zonder onderbreking van de trekkracht. Inmiddels kunnen heel wat Audi rijders zich dat enthousiasme voorstellen. De 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt snel en vrijwel zonder onderbreking van de trekkracht. Dat is nog eens efficiënt. Dankzij het hoge rendement draagt deze versnellingsbak bij aan een lager verbruik en minder schadelijke emissies. Accelereert de auto in III. dan is de eerste deeltransmissie aan zet. Beide deeltransmissies zijn permanent actief. . Tijdens het schakelen ontkoppelt de eerste koppeling en maakt de tweede juist contact. (Drive) en S (Sport) of via de optionele schakelpaddels handmatig van verzet wisselt: het schakelgevoel is exact en zeer sportief. Hij was er direct enthousiast over. In de tweede deeltransmissie is IV dan alvast ingelegd.

Tijdens insturen of uit een bocht accelereren gaat er extra kracht naar het buitenste achterwiel. . Auto’s vertonen in bochten onderstuurneigingen. als een auto er vier heeft? quattro® permanente vierwielaandrijving. Het middendifferentieel regelt dit automatisch en permanent. ‘Alsof de auto aan de weg kleeft’. De voordelen zijn een betere tractie tijdens accelereren en een verhoogde veiligheid dankzij de goede grip. gaat de aandrijfkracht naar de andere as. totdat de auto de nieuwe richting volgt. Met het sportdifferentieel in de achteras wordt dit grotendeels tegengegaan. Als de wielen van een as grip verliezen en dreigen door te slippen. Tijdens versnellen uit bochten drukt er minder kracht op de vooras. De regelunit bepaalt de koppelverdeling aan de hand van onder meer de stuurhoek. zeggen veel klanten.’ De banden en beweegbare delen van het onderstel verzetten zich. Deze zorgen ervoor dat de afzonderlijke wielen een verschillende hoeveelheid koppel ont- vangen. Aan het quattro-differentieel in de achteras zijn links en rechts tweetraps overbrengingsunits toegevoegd. Het optionele quattro met sportdifferentieel versterkt dit onnavolgbare quattro-gevoel. Wij formuleren het als volgt: quattro zorgt voor een zo goed mogelijk wegcontact en is veiliger. De auto onderstuurt. de wet van de traagheid: ‘Een voorwerp waarop geen resulterende kracht inwerkt. Tot zover de techniek. De basisverdeling is dat 40 % van de aandrijving naar voren gaat en 60 % naar achteren. Hierop is de eerste wet van Newton van toepassing. Een elektrohydraulische actuator bedient de koppelingen. waardoor deze minder dwarskrachten op de banden kan overbrengen. Het effect is dat de aandrijfkracht de auto als het ware de bocht induwt.54 quattro®/quattro® met sportdifferentieel Waarom slechts twee wielen benutten. waardoor deze de richting van de voorwielen volgt. is in rust of beweegt zich rechtlijnig met constante snelheid voort. gierhoek en snelheid. quattro is een permanente vierwielaandrijving. want het is het gevoel dat rijden met quattro zo bijzonder maakt. dwarsversnelling. Het koppelverschil links en rechts stuurt mee en de tot nu toe gebruikelijke stuurcorrecties zijn bijna niet meer nodig.

Dit zorgt in bochten voor extra wendbaarheid en een uitstekende rijdynamiek.quattro met sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten traploos variabel tussen de achterwielen. .

56 Audi drive select Waarom de Audi A6 en de S6 zo goed bij u passen? Omdat zij zich aan u aanpassen. comfort dynamic Audi drive select. auto efficiency individual .

en TDI-motoren draagt bij aan het optimaliseren van het verbruik. auto en individual. Motor en versnellingsbak reageren per stand spontaner of soepeler op het gaspedaal. Comfort is vooral geschikt om lange afstanden ontspannen af te leggen. . Met een druk op de knop verandert u de instellingen van componenten die het karakter van uw Audi beïnvloeden. Voor extra sportiviteit. Er zijn vijf standen: efficiency. Verder is de besturing aan de rijsituatie aan te passen. Dankzij het standaard Audi drive select kan dit. de reversibele gordelspanners en de bochtverlichting. quattro met sportdifferentieel. is er dynamic. drive select de motor. comfort. Wij denken er zo over: het rijkarakter moet bij uw stemming passen.motor adaptive air suspension versnellingsbak stuurinrichting quattro met sportdifferentieel reversibele gordelspanners MMI – Multi Media Interface bochtverlichting Over rijdynamiek heeft iedereen een eigen mening. Het sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten variabel over de achterwielen. De stand efficiency voor de TFSI. Indien aanwezig reageert het systeem ook op de adaptive air suspension met demperregeling. Standaard beïnvloedt Audi Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Via adaptive air suspension zijn de onderstelhoogte en de hardheid van de dempers te variëren. Als integraal onderdeel van Audi drive select wijzigt het schakelprogramma en gaat de auto zuiniger met energie om. bijvoorbeeld op een bochtenrijk traject. De stand auto levert een comfortabel en toch sportief rijgevoel op. Ook verandert het toerental waarbij de bak schakelt: hoog in dynamic en laag in comfort. versnellingsbak en besturing. De auto-eigenschappen in elke stand zijn afhankelijk van de uitrusting. Tot slot past ook de bochtverlichting de verdraaiing van de lichtbundel aan de rijmodus aan. van sportief-zwaar tot comfortabel. om agiel door bochten te rijden en er goed uit te kunnen accelereren. waarmee u zelf alle afzonderlijke instellingen bepaalt. dynamic. Het aanspreekmoment van de rever- sibele gordelspanners (onderdeel van Audi pre sense basic) wordt in dynamic aangepast.

audi. De remschijven zijn gemaakt van keramiek dat met koolstofvezel is versterkt. waardoor deze onder zware omstandigheden beter zijn werk blijft doen. aansturing van adaptive air suspension sport ver loopt via Audi drive select. Hierdoor komt de gegoten schijf minder onder spanning te staan. lift) kiezen.en assensoren geven voortdurend informatie door over de actuele rijsituatie. Dat materiaal zorgt voor een enorme slijtbestendigheid. Wendbaarheid staat voorop. kan voor de optionele 19-inch keramische remschijven* gaan.58 adaptive air suspension Volledige luchtvering voor en achter zorgt voor een sportief en comfortabel weggedrag. Bovendien zorgt de luchtvering ervoor dat het gewicht van personen en bagage in de auto amper invloed heeft op de rijeigenschappen.nl of vraag uw Audi dealer om meer informatie. comfort. In de Audi A6 allroad quattro regelt de standaard adaptive air suspension automatisch de wagenhoogte en demping. allroad. zonder het comfort te vergeten. Elke weg is anders. De S6 en S6 Avant beschikken over krachtig aangrijpende high-performance remmen met rondom geventileerde remschijven. Dynamiek en comfort waren tegenstellingen. Via het optionele Audi drive select kunt u uit vijf instellingen (dynamic. die de A6 allroad quattro tot 18. auto. Als basis dient het harde en slijtvaste siliciumcarbide. Audi bewijst dat dit mogelijk is. Carrosserie. In de Audi A6 en A6 Avant past de optionele adaptive air suspension het onderstel aan de rijomstandigheden en de wegconditie aan. De Audi S6 en S6 Avant hebben standaard de nieuwe adaptive air suspension sport die specifiek op deze auto’s is afgestemd. De schijven zijn zwevend gelagerd: een gegoten buitenste ring en aluminium binnenring zijn met metaalstiften aan elkaar verbonden. De *Lees meer over keramische remmen op www.5 cm bodemspeling geven – dat is 5 centimeter meer dan met de A6 Avant. De luchtvering met variabele demperregeling voelt steviger aan en de carrosserie ligt dichterbij het asfalt. Die zijn er voor de S6 en S6 Avant en in combinatie met bepaalde motoren ook voor de Audi A6. Het zou mooi zijn als dit gegeven niet van invloed is op het rijcomfort. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Wie nog hogere eisen stelt. Bij Audi is dat nu van de lucht. . De elektronisch geregelde luchtvering werkt hiervoor samen met de traploos adaptieve demping. een lange gebruiksduur en ongevoeligheid voor thermische belasting.

Zelfs als de belasting asymmetrisch over de auto verdeeld is. .De vrijwel traploze demping past zich automatisch en in een fractie van een seconde aan elke situatie aan. blijft deze dankzij de permanente niveauregeling mooi vlak liggen.

¹ Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze app beschikbaar is. Audi connect brengt niet alleen internet naar de auto. Dit was mogelijk dankzij elektronica die in auto’s met wel iemand achter het stuur helpt om gevaarlijke situaties te vermijden.Audi connect Onderzoeksproject Audi Urban Mobility 60 Eenzaam naar de top. Audi connect: de slimme koppeling tussen internet. Met behulp van dergelijke kennis en ervaringen ontwikkelen wij Audi connect voortdurend verder. Hoe zinvol het is om een netwerk te maken van de auto en zijn omgeving. Het dataverkeer gaat via de UMTSmodule van telefoonvoorbereiding online (Bluetooth). tablet of laptop bieden. Via Audi connect en MMI kunt u op internet naar POI’s zoeken. Passagiers kunnen onderweg hun e-mail lezen en internetten. Voor nog meer rijplezier en comfort. Als onderdeel hiervan beklom in september 2010 een Audi TTS zonder bestuurder de 20 kilometer lange pasroute over de Pikes Peak in de Rocky Mountains. Het draait in de wereld steeds meer om connectivity en dat geldt ook voor uw Audi. Zo bent u steeds beter connected en daardoor veiliger onderweg. ² Google en het Google-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc. dataverkeer en -kosten in het brochuredeel over de uitrusting of raadpleeg uw Audi dealer. Voor sommige smartphones is er een app voor Audi music stream¹. de auto en uzelf. het laatste nieuws ontvangen en de actuele weersvoorspelling zien voor de navigatiebestemming. . maar gebruikt ook de mogelijkheden die uw smartphone. bewijst het onderzoeksproject Audi Urban Mobility. Kijk voor gedetailleerde informatie over beschikbaarheid. waarmee MMI navigatie plus is uit te breiden. Audi connect zorgt ook voor draadloos internet via een WLAN-hotspot. Ook data-uitwisseling tussen auto’s en tussen auto en infrastructuur is in de toekomst mogelijk met Audi connect.

POI-search
Inclusief
spraakbediening
Bestemmingsinvoer via myAudi
of Google Maps
Audi music stream¹
Met een smartphone-app
en de WLAN-verbinding
toegang tot radiostations
wereldwijd
Navigatie met
Google Earth beeld²

Online verkeersinformatie
Gedetailleerde informatie over
verkeersstromen, bijvoorbeeld
op afzonderlijke weggedeeltes.
Sneller op de hoogte van nieuwe
en opgeloste files

Google Street View²
360 graden zicht op
de bestemming

Online nieuws
Actueel nieuws in
woord en beeld

Weer
Voorspellingen en
kaarten van elke plaats
Reisinformatie
Actuele reistips en
graphics van internet,
over de ingevoerde
route

QR-Code

WLAN-hotspot

De vele mogelijkheden zien van Audi
connect? Scan de QR-code met uw
smartphone of ga naar www.audi.com/
audiconnecta6

62

MMI® – Multi Media Interface

Telefoon: aan de optionele telefoonvoorbereiding en telefoonvoorbereiding online
(Bluetooth) is een menuscherm gekoppeld
met onder andere oproepinfo, contacten en
nummerkeuze.

MMI touch: op dit touchpad schrijft u met
uw vinger. Het systeem herkent cijfers en
letters. Dit werkt voor het navigatiesysteem
en de telefoon. Met veegbewegingen bladert
u in de jukebox door uw muziekalbums.

Navigatiesysteem: het harddisk-navigatiesysteem MMI navigatie plus met MMI touch
werkt met 3D-kaarten, inclusief 3D-weergave
van bekende gebouwen en bezienswaardigheden.

Volg uw intuïtie.
Dan komt u overal.
Aan onze belofte ‘Voorsprong door techniek’ willen wij op alle mogelijke manieren voldoen. Een
goed voorbeeld is de doorontwikkelde versie van
MMI (Multi Media Interface). Met MMI bedient
u veel mediasystemen in de auto, de navigatie en
andere comfortfuncties.

dia en volume zitten bij elkaar. De andere zes
hardkeys, onder andere voor telefoon en navigatie, zijn bij de centrale draai-drukknop geplaatst.
Die kunt u blindelings vinden. Ook nieuw is de
cirkelweergave op het MMI-display. Zeer overzichtelijk, zodat u snel in het juiste menu komt.

De bediening van MMI was al eenvoudig en toch
hebben wij kans gezien er een schepje bovenop te
doen. Het geringere aantal bedieningsknoppen
zorgt voor overzicht. De toetsen voor radio, me-

Bij de optionele MMI navigatie plus is de unieke
MMI touch inbegrepen. Deze bevindt zich links
van het centrale bedieningsdeel en werkt zeer
gemakkelijk. De nieuwe transmissiehendel helpt

daarbij. Met de MMI touch bedient u op een
nieuwe, slimme manier onder andere het navigatiesysteem, namelijk door letters en getallen met
uw vinger op het touchpad te schrijven. U hoort
na elk teken een bevestiging van het systeem.
Verder bladert u in de jukebox met handige veegbewegingen door uw muziekalbums.

Media: overzicht van beschikbare mediabronnen zoals de jukebox, SDHC-kaarten,
Audi music interface, CD’s en DVD’s en de
eventueel aanwezige TV-tuner.

Audi connect: online verkeersinformatie
Niet alleen de juiste, maar ook de snelste
route naar uw bestemming. Met online
verkeersinformatie werkt de dynamische
routebegeleiding nog beter. Er is een betere
dekking van het wegennet, informatie over
het ontstaan en oplossen van files komt sneller binnen en u ziet op welke weggedeeltes
stremmingen zijn.

Audi connect: reisinformatie/weer
Weersvoorspellingen en het actuele weer,
bijvoorbeeld infographics en weerkaarten van
de navigatiebestemming. Audi connect:
online nieuws met berichten over de actuele
toestand in de wereld.

Audi connect: navigeren met Google Earth en Street View door middel van hogeresolutie luchten satellietfoto’s, situatiefoto’s, terreininformatie, straten, straatnamen en bedrijfsvermeldingen.
Met Street View weet u onder het rijden al hoe uw bestemming eruitziet. Met POI search achterhaalt u gedetailleerde informatie over een bestemming. Dit werkt via spraakherkenning. Verder
kunt u een bestemming invoeren via myAudi of Google Maps. Werk thuis of op kantoor een
route uit en verstuur deze naar uw auto. Aan het begin van de rit haalt MMI navigatie plus deze
route binnen.

voelt u een milde. Moderne assistentiesystemen kunnen helpen de ernst van de gevolgen te beperken. bijvoorbeeld wegens onoplettendheid. is ook daarop een melding te zien. zodat u veilig uw bestem- ming bereikt. de verlichting en de helderheid van de strepen en lijnen zelf. Radarsensoren. blijft deze correctie achterwege. De techniek kijkt met u mee. Voordat u over de wegbelijning rijdt die wordt gezien door de camera achter de voorruit. een videocamera en de parkeersensoren houden de omgeving om uw auto in de gaten. optrekt en stapvoets rijdt. In stroperig verkeer en in de file zorgt Audi adaptive cruise control ervoor dat uw auto afremt. De assistentiesystemen werken in een netwerk. A adaptive cruise control met stop & go-functie inclusief Audi pre sense front* is het hart van de assistentiesystemen. waardoor ze op slimme. B Audi active lane assist* ondersteunt u vanaf een snelheid van circa 60 km/h als u uw rijstrook onbedoeld verlaat. Welke rijbaanmarkeringen de sensor ziet. Als uw auto het optionele head-up display heeft.64 Assistentiesystemen U bepaalt de koers. doordachte en daadkrachtige wijze kunnen ingrijpen. Dankzij deze elektronica rijdt u ontspannen en veiliger. U kunt via MMI kiezen uit een vroeg [A] of laat [B] reagerend systeem. . Zodra er een mogelijk probleem opdoemt. corrigerende stuuringreep. hangt af van het weer. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. klinkt een waarschuwingsgeluid en ziet u een waarschuwing in het bestuurdersinformatiesysteem. Op een lege rijstrook houdt dit systeem de ingestelde snelheid aan en regelt de afstand tot de voertuigen voor u. Als de richtingaanwijzer aanstaat. Audi ondersteunt u met diverse technologieën. maar u begrijpt dat zelf opletten onvervangbaar is. Een groot deel van de verkeersongevallen is te wijten aan menselijke fouten. Audi lane assist kan u ondersteunen.

Die ziet u alleen als u net op dat moment in de spiegels kijkt. De waarschuwing wordt daarom feller van kleur en gaat knipperen. De felheid is via MMI in vijf niveaus in te stellen. verschijnt een informatieve aanduiding in de linker of rechter buitenspiegel. Gebeurt het voorgaande als u de richtingaanwijzer gebruikt. Als Audi side assist op basis van het snelheidsverschil en de onderlinge afstand concludeert dat een inhaalmanoeuvre niet verstandig is. .Audi side assist inclusief Audi pre sense rear*: in de buitenspiegels zijn indicatoren geïntegreerd. dan denkt Audi side assist dat u daadwerkelijk van rijstrook gaat veranderen. Zij ondersteunen de bestuurder. Boven de 30 km/h meten twee radarsensoren met een bereik van circa 70 meter de afstand tot andere auto’s en het snelheidsverschil tussen u en die auto’s. maar zelf opletten blijft het belangrijkste. Goed om te weten: de systemen kennen hun technische beperkingen. * Optionele uitrusting.

.

Aan de hand van deze bronnen krijgt Audi pre sense een zeer realistische indruk van de omgeving. Het optionele Audi pre sense basic bestaat uit systemen voor de preventieve bescherming van de inzittenden. Audi pre sense. & go-functie. De hoge kwaliteit daarvan is nog niet eerder vertoond in de autobranche. Ook een videocamera registreert wat er voor de auto gebeurt.Audi pre sense 67 Omdat een seconde in een noodgeval 0. Dit werkt via de radarsensoren van de optionele Audi adaptive cruise control met stop Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Radarsensoren aan de voor. In kritieke omstandigheden waarschuwt Audi braking guard de bestuurder en bouwt alvast de benodigde remdruk op. Audi pre sense front let ook op het verkeer voor de auto.en achterkant (afhankelijk van de uitrusting) bewaken de ruimte voor en achter uw auto. . In een noodsituatie worden de gordelspanners voorin aangespannen. ofwel het hoogste punt binnenin de auto. gaan de waarschuwingsknipperlichten aan. zou je een soort zevende zintuig kunnen noemen. In het uiterste geval treden ook de preventieve beschermingssystemen in werking.9 seconde te lang duurt: Audi pre sense. Ook de ESCregelunit geeft informatie door.en S6-modellen zijn van veel technische innovaties voorzien. De snelheidsafname kan wel 40 km/h bedragen. Als aanvulling op Audi pre sense front grijpt Audi braking guard in als een aanrijding onvermijdelijk is. Dan wordt uit alle kracht geremd om de botssnelheid te verlagen. De Audi A6. Audi pre sense plus gaat samen met Audi adaptive cruise control met stop & go-functie en Audi side assist. sluit het eventueel aanwezige schuifdak en gaan ook de zijramen dicht. en maakt 25 opnames per seconde. bijvoorbeeld om de impact van een botsing te verkleinen. Deze zit bij de binnenspiegel. Eén daarvan. Diverse systemen werken daarin samen om rijsituaties te beoordelen en indien nodig preventieve beschermingsmaatregelen te nemen. Audi pre sense rear let met de sensoren van Audi side assist (optie) op achteropkomend verkeer.

Als het systeem een gevaarlijke situatie vermoedt (bijvoorbeeld een mogelijke aanrijding met een voetganger). wordt de markering rood en hoort u een waarschuwingssignaal. maar het kent desondanks zijn beperkingen. Het menselijk oog is een van de gevoeligste zintuigen. Het oog heeft moeite met duisternis en tegenlicht. Een zinvolle aanvulling op de nachtzichtassistent is het optionele head-up display. het alarmsignaal en het beeldcontrast in te stellen. Als de nachtzichtassistent voetgangers heeft herkend en gemarkeerd. De optionele nachtzichtassistent kijkt met een infraroodcamera naar het gebied voor de auto en markeert met een gele kleur op het display voetgangers die circa 15 tot 90 meter ver weg zijn.68 Nachtzichtassistent/head-up display Nachtzichtassistent met persoonsherkenning Geen verschil tussen dag en nacht. verschijnt in het head-up display een waarschuwing. wordt u aanmerkelijk minder afgeleid van wat er in het verkeer gebeurt. Bovendien beschijnt de rechter koplamp deze persoon drie keer kort achter elkaar. Wij doen er alles aan om u in deze situaties te helpen. Dit projecteert een altijd goed en snel afleesbaar virtueel kleurenbeeld op de voorruit. U schakelt de nachtzichtassistent aan en uit met een knop bij de verlichtingsdraaiknop. In het car menu zijn de markering van personen. Met een druk op de knop. Doordat u uw hoofd niet hoeft te bewegen om de gegevens te zien. Behalve de snelheid en navigatie-instructies bijvoorbeeld meldingen van assistentiesystemen en weergave van snelheidslimieten. Het head-up display is comfortabel op uw zitpositie in te stellen. Met andere woorden: de informatie van het head-up display draagt bij aan de veiligheid. Via het car menu bepaalt u zelf welke informatie u ziet. De informatie verschijnt in uw directe blikveld. .

Als voetgangers zijn opgemerkt. Bij ongevalgevaar verandert de markering van geel in rood en klinkt een alarmsignaal. Schematische weergave . krijgen deze op het scherm een gele markering. Ook wordt de persoon door de rechter koplamp 3x kort achtereen beschenen (markeringslicht).

De ventilator blaast de warme lucht echter langs het glas. Doordat alle functies in de lampunits met dezelfde techniek werken. LED-lampen zijn vanwege de bijzondere technologie gevoeliger en mogen daarom niet warmer dan 150 °C worden. Een ventilator zuigt de warmte weg bij de LEDelektronica. Zo zijn de Audi A6 en S6 ook ’s nachts direct herkenbaar. Daarnaast beschikt uw auto over een dagrijlicht-richtingaanwijzercombinatie en all- Het brandstofverbruik en de CO₂-emissies vindt u vanaf pagina 120. Het slimme is dat deze ventilator een handige tweede functie heeft. Ook het grootlicht. waardoor dit bij lage temperaturen ontdooit of bij temperatuurverschillen niet beslaat. richtingaanwijzer . Zo hebben de Audi A6 en S6 voor elke situatie het juiste licht. LED-koplampen verbruiken minder stroom dan andere verlichtingstypen en zijn dankzij de heldere lichtkleur ook prettiger voor de ogen. Gloeilampen worden warm en kunnen in de winter daardoor het koplampglas ontdooien. In 2008 verlegde Audi grenzen op het gebied van autoverlichting door op de R8 volledige LEDverlichting aan de voorzijde te leveren. Het dimlicht bestaat uit negen lichtmodules die op karakteristieke wijze naast elkaar zijn geplaatst. Deze bijzondere verlichting is nu naar wens ook op de Audi A6 en S6 beschikbaar. De Audi technici wilden de gunstige energiebalans van de LED-koplamp niet verstoren en hebben daarom een alternatieve oplossing bedacht. De snelwegverlichting verdubbelt bijna de reikwijdte van de lichtbundel aan bestuurderskant (van circa 70 meter met dimlicht naar 120 meter met snelweglicht). De motor zorgt ervoor dat het in de buurt van de koplampen al 120 °C is. meer licht: de Audi A6 en S6 met volledige LED-koplampen. Met LEDs lukt dat niet. dat conventionele mistlampen overbodig maakt.70 LED-koplampen Verlichting <300 °C Gloeilampen kunnen wel 300 °C worden. dagrijverlichting dimlicht Minder energie. zijn nieuwe lichtensceneringen mogelijk. de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers profiteren van LED-technologie. Theoretisch is voor de LED-koplampen daarom extra koeling nodig. weatherlicht. Door gerichte aansturing van de afzonderlijke LED-modules ontstaat een nieuwe lichtverdeling die minder reflecteert in regen of mist.

parkeerlicht en dagrijverlichting 4 Regelunit voor afbuiglicht en allweatherlicht 5 Regelunit voor dimlicht. dagrijverlichting 12 Afdekking 13 Afdekking 14 3D-effect voor parkeerlicht. grootlicht en snelweglicht 6 Lens 7 Dimlichtgroep (9 lichtmodules) 8 Koelelement 9 Frame dimlicht 10 Paneel voor dimlicht 11 Flexboard voor richtingaanwijzer. richtingaanwijzer 15 Reflector voor afbuiglicht en allweatherlicht 16 Koellichaam 17 Lichtlens voor afbuiglicht en allweatherlicht . parkeerlicht. dagrijverlichting.3 5 4 1 7 2 6 8 7 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 Koellichaam 2 Reflector voor grootlicht 3 Regelunit voor richtingaanwijzer.

72 Uitrusting .

Ook de uitrusting bepaalt het karakter van uw Audi. .

dat uw Audi een personal touch geeft met Audi exclusive. Hoe dat kan? Dankzij de diensten van quattro GmbH. Precies volgens uw persoonlijke smaak. Combineer fraaie houtsoorten. Van de uwe echter maar één.Audi exclusive Exclusiviteit hoort compromisloos te zijn. met grenzeloze mogelijkheden. Uw Audi dealer en de Audi exclusive studio in Audi Forum Neckarsulm staan open voor uw wensen. Audi verkoopt jaarlijks wereldwijd meer dan een miljoen auto’s. kleurrijk leder en uw favoriete individuele lakkleur uit het grote aanbod van Audi exclusive met elkaar. . Zo ontstaat uw unieke auto.

Decoratielijsten in zwarte pianolak. karmijnrode stiksels en een brede karmijnrode bies in het midden.Audi exclusive Comfortstoelen met zwarte bekleding. Van quattro GmbH 75 . Audi exclusive bedieningselementen met karmijnrode stiksels.

.76 S line Audi A6/A6 Avant S line. het interieur een sportief tintje te geven en de wegligging aan te passen. Door in een Audi A6/A6 Avant te rijden maakt u duidelijk dat u van sportieve auto’s houdt. Met de S line uitvoeringen versterkt u de dynamische uitstraling van uw Audi A6/A6 Avant. Kies ook voor extra sportiviteit. De uitrusting omvat items om het fraaie design te benadrukken. Zichtbaar meer sportiviteit.

luchtroosters in de voorbumper.S line exterieur Bumpers. side skirts en diffusorgedeelte In een sportief design Diffusorgedeelte Platinagrijs gespoten S line dakspoiler (A6 Avant) Instaplijsten Met S line logo’s (niet in combinatie met ambienteverlichting) S line logo’s Op de voorspatborden Voorbumper met een sportief ogend luchtroosterdesign Sportief diffusorgedeelte in de achterbumper S line dakspoiler (A6 Avant) .

78 S line Audi A6/A6 Avant S line multifunctioneel lederen sportstuurwiel met gekleurde stiksels en S line logo Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Zwart interieur met gekleurde stiksels. decoratielijsten in geborsteld mat aluminium Transmissiehendelknop met geperforeerd zwart leder . met geperforeerd alcantara en leder beklede sportstoelen met S line reliëflogo’s.

Sportstoelen Met elektrisch verstelbare lendensteunen. banden 255/40 R 19 of Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segmentspaak design of 5-arm rotor design (titaanoptiek. banden 245/45 R 18 (alleen voor de 4-cilinders) of maat 8.5 J x 20. maat 8. het lederen sportstuurwiel en de versnellingspookmanchet.Stoelbekledingen Stof Sprint/leder zwart Decoratielijsten Geborsteld mat aluminium S line Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 8 J x 18. maat 8. banden 255/35 R 20. banden 255/40 R 19. Stof Sprint/leder of geperforeerd alcantara/ leder met gekleurde stiksels op de stoelen. stuurwielen en lakkleuren: Stoelbekleding stof Sprint/leder.5 J x 19. geperforeerd alcantara/leder of leder Valcona Altijd in het zwart. Optie: S sportstoelen* Keuze uit de volgende stoelbekledingen. Optie: zwarte pianolak of bruin naturel gevlamd essenhout Leder Valcona zwart Bruin naturel gevlamd essenhout Extra lakkleuroptie Daytonagrijs pareleffect * Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze stoelen leverbaar zijn. glanzend gepolijst). Met S line reliëflogo op de leuningen van de voorstoelen S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Bekleed met geperforeerd leder of S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels Naar keuze verwarmbaar. Verder keuze uit andere velgen van 18 inch of groter S line sportonderstel Met dynamischere afstelling en 30 mm verlaagd. dashboard en hemelbekleding Zwart. Beide stuurwielen zijn bekleed met zwart leder (deels geperforeerd) en voorzien van een S line logo Lakkleuren Alle lakkleuren en de speciale kleur Daytonagrijs pareleffect . Optie: adaptive air suspension S line logo’s Op de voorspatborden Instaplijsten Met S line logo’s (in combinatie met ambienteverlichting zonder S line logo’s) Geperforeerd alcantara/leder zwart Zwarte pianolak Van quattro GmbH Interieur. Middenconsole onderaan met leder bekleed S line decoratielijsten Van geborsteld mat aluminium. Optie: Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design.5 J x 19.

80 Styleguide Audi A6 Limousine Audi A6 Limousine in oolonggrijs metallic met LED-koplampen en gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design. Uitrusting: comfortstoelen met fluweelbeige leder Milano. donkerbruine wortelnotenhouten decoratielijsten .

Uitrusting: sportstoelen met titaangrijs alcantara/leder.Audi A6 Limousine in granaatrood pareleffect met gegoten lichtmetalen velgen in 15-spaak ster design. decoratielijsten van bruin naturel gevlamd essenhout en een multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel .

lederpakket en decoratielijsten van bruin naturel gevlamd essenhout . Uitrusting: comfortstoelen met nougatbruin leder Milano.82 Styleguide Audi A6 Avant Audi A6 Avant in ijszilver metallic met LED-koplampen en gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design.

Audi A6 Avant in moonlightblauw metallic met gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design. met leder beklede portierarmsteunen en decoratielijsten van eikenhout Beaufort . Uitrusting: geventileerde comfortstoelen met fluweelbeige leder Valcona incl. het onderste gedeelte van de middenconsole bekleed met leder.

84

Lakkleuren

Uni lakkleuren

Ibiswit

Briljantzwart

Aviatorblauw metallic

De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.

Metallic lakkleuren

Gletsjerwit metallic

Quartzgrijs metallic

Aviatorblauw metallic

Arcticzilver metallic

Dakotagrijs metallic

Moonlightblauw metallic

IJszilver metallic

Oolonggrijs metallic

Havannazwart metallic

Javabruin metallic

86

Lakkleuren, velgen/banden

Pareleffect lakkleuren

Kristaleffect lakkleuren

Audi exclusive individuele lakkleuren

Contrastkleur/volledig in carrosseriekleur
Contrastkleur
Onderste gedeelte van de bumpers en de dorpels in mat
antraciet of mat zwart
Mat antraciet
Te combineren met ibiswit, briljantzwart, gletsjerwit
metallic, oolonggrijs metallic, moonlightblauw metallic,
phantomzwart pareleffect, javabruin metallic, diepgroen
pareleffect, havannazwart metallic

Granaatrood pareleffect

Estorilblauw kristaleffect

Audi exclusive individuele lakkleuren
Van quattro GmbH

Mat zwart
Te combineren met ijszilver metallic, dakotagrijs
metallic, granaatrood pareleffect
Volledig in carrosseriekleur
Onderste gedeelte van de bumpers en de dorpels in
carrosseriekleur. Leverbaar in combinatie met metallic
en pareleffect lakkleuren

Diepgroen pareleffect

Phantomzwart pareleffect

De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.

5 J x 19. banden 235/55 R 18 Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 8 J x 18. banden 255/40 R 19 Gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design Maat 8 J x 17. banden 245/45 R 18. banden 225/55 R 17 Gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design Maat 8 J x 18.5 J x 19. banden 245/45 R 18 Gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design (S-design) Maat 8.Velgen/banden 16-inch combinatie. banden 225/55 R 17 Gegoten lichtmetalen velgen in 5-spaak V-design Maat 8 J x 18. banden 255/45 R 19 .5 J x 19. Maat 8 J x 18. Van quattro GmbH Gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design Maat 8. banden 245/45 R 18 Gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design (hybrid-design) Antraciet. banden 245/45 R 18 Gegoten lichtmetalen velgen in 15-spaak ster design Maat 8. gedeeltelijk gepolijst. banden 255/40 R 19 Deze 17-inch combinatie is niet leverbaar in Nederland Gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design Maat 8 J x 18. niet leverbaar in Nederland Gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design (hybrid-design) Maat 8 J x 17.

banden 255/35 R 20 Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm rotor design Titaanoptiek.5 J x 19. banden 255/35 R 20.5 J x 20. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. banden 255/40 R 20 Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segmentspaak design Maat 8. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. glanzend gepolijst. Maat 8. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design Maat 8. banden 255/35 R 20 In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar.5 J x 20.5 J x 20. banden 255/40 R 19. gedeeltelijk gepolijst. banden 255/40 R 19.88 Velgen/banden Velgen/banden Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 8. Van quattro GmbH In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires Gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design Maat 8. Van quattro GmbH Gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak ster design (S-design) Maat 8. Van quattro GmbH Gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design Antraciet. .5 J x 19.5 J x 20. Maat 8. banden 255/35 R 20.5 J x 20. Van quattro GmbH In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar.

Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar.Velgen/banden All-season banden In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar Banden met noodloopeigenschappen In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar Diefstalwerende wielbouten Alleen los te draaien met bijgeleverde adapter In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. toegestane snelheid 80 km/h Opvouwbare reserveband Met compressor Reservewiel Ruimtebesparend Bandenspanningscontrolesysteem Waarschuwt met een waarschuwingssymbool en geluidssignaal voor drukverlies in één of meer banden. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires Bandenreparatieset Met 12V compressor en bandendichtmiddel. Weergave in het bestuurdersinformatiesysteem In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires Boordgereedschap In de bagageruimte Krik In de bagageruimte . opgeborgen onder de bagagevloer. Max.

gordelhoogte. rugleuning. Rechts afgebeeld is een handmatig verstelbare standaard stoel met stoelventilatie en fluweelbeige leder Milano De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. In de S6/S6 Avant elektrische verstelling van zithoogte. Links afgebeeld is een handmatig verstelbare standaard stoel met fluweelbeige leder Milano.90 Stoelen/stoelbekledingen Stof instellen van hoofdsteunhoogteen hoek instellen van gordelhoogte instellen van rugleuning Stof Effekt zwart instellen van zithoogte Stof Effekt titaangrijs instellen in lengterichting Standaard stoelen voor¹ Handmatige verstelling van zithoogte. lengterichting. hoofdsteunhoogte en -hoek. Stof Silhouette zwart . lengterichting en rugleuning. Naar keuze met stoelventilatie voor.

pur 350 Leder Milano nougatbruin³ Leder Valcona titaangrijs Leder Valcona goabeige ¹ Ook leverbaar met bekleding van Audi exclusive. ² Naar keuze met stoelventilatie voor. Het leder op de voorstoelen en buitenste zitplaatsen achter is dan geperforeerd. ³ Alleen leverbaar met stoelventilatie voor. Het leder op de voorstoelen en buitenste zitplaatsen achter is dan geperforeerd. .Stof Leder Stof Silhouette titaangrijs Leder Milano zwart² Leder Milano fluweelbeige³ Leder Valcona nougatbruin Stof Silhouette fluweelbeige Leder Milano titaangrijs² Leder Valcona zwart Leder Valcona fluweelbeige Stof Sierra/mono.

zithoek en rugleuning. hoofdsteunhoek en gordelhoogte.en hoek handmatig verstelbare gordelhoogte elektrisch verstelbare rugleuning pneumatisch instelbare leuningzijwangen Leder Milano zwart Leder Milano fluweelbeige Leder Milano titaangrijs Leder Valcona zwart* Leder Milano nougatbruin Leder Valcona titaangrijs* pneumatisch instelbare lendensteunen pneumatisch instelbare zittingzijwangen elektrisch verstelbare zithoogte elektrisch verstelbare zithoek elektrisch verstelbaar in lengterichting elektrisch verstelbare bovenbeensteun Comfortstoelen voor met geheugenfunctie Elektrische verstelling van lengterichting. zithoogte. Afgebeeld is een comfortstoel met stoelventilatie en titaangrijs leder Valcona De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.92 Stoelen/stoelbekledingen Leder handmatig verstelbare hoofdsteunhoogte. Handmatige verstelling van hoofdsteunhoogte. Naar keuze met stoelventilatie voor. . bovenbeensteun. Pneumatische instelling van de zijwangen (leuning en zitgedeelte) en lendensteunen. Inclusief geheugenfunctie voor beide voorstoelen en de buitenspiegels.

Leder Leder Valcona fluweelbeige* Audi exclusive leder Valcona bekledingen Van quattro GmbH Leder Valcona goabeige* Leder Valcona santosbruin* * Alleen leverbaar in combinatie met stoelventilatie voor. Het leder op de voorstoelen en buitenste zitplaatsen achter is dan geperforeerd. .

. Elektrische verstelling van lengterichting. rugleuning. hoofdsteunhoogte. S6-logo. zithoogte. zithoek en rugleuning. zithoek. Handmatige verstelling van hoofdsteunhoogte en -hoek. Elektrisch in 4 richtingen instelbare lendensteunen.94 Stoelen/stoelbekledingen Stof Leder handmatig verstelbare hoofdsteunhoogte handmatig verstelbare gordelhoogte handmatig verstelbare rugleuning Stof Kontur zwart Alcantara/leder zwart Stof Kontur titaangrijs Alcantara/leder titaangrijs elektrisch 4-voudig instelbare lendensteunen handmatig verstelbare zitdiepte handmatig verstelbare zithoogte handmatig verstelbare zithoek handmatig verstelbaar in lengterichting Sportstoelen voor Handmatige verstelling van lengterichting. zithoogte/-diepte. Bovenbeensteun uittrekbaar. In de S6/S6 Avant met forsere zijwangen voor extra zijdelingse steun in bochten. hoofdsteunhoek en gordelhoogte. Afgebeeld is een sportstoel voor met zwart leder Valcona De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.

Leder Leder Valcona zwart Leder Valcona fluweelbeige Leder Valcona titaangrijs met gekleurde stiksels Leder Milano zwart Leder Valcona titaangrijs Leder Valcona goabeige Leder Valcona santosbruin met gekleurde stiksels Leder Milano zwart met gekleurde stiksels Leder Valcona nougatbruin Leder Valcona zwart met gekleurde stiksels Leder Valcona fluweelbeige met gekleurde stiksels Audi exclusive leder Valcona bekledingen Van quattro GmbH .

Met geïntegreerde hoofdsteunen. elektrisch verstelbaar in lengterichting. Elektrisch 4-voudig instelbare lendensteunen. zithoogte. elektrisch 4-voudig instelbare lendensteunen S-sportstoelen voor* Geven zeer veel zijdelingse steun en zien er uiterst sportief uit.96 Stoelen/stoelbekledingen. Afgebeeld is een S-sportstoel voor met zwart leder Valcona en gekleurde stiksels De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. Audi exclusive lederen bekledingen Van quattro GmbH . hemelbekledingen Leder handmatig verstelbare gordelhoogte elektrisch verstelbare rugleuning Alcantara/leder zwart Leder Valcona zwart met gekleurde stiksels Alcantara/leder maanzilver Leder Valcona maanzilver met gekleurde stiksels elektrisch verstelbare zithoogte elektrisch verstelbare zithoek. Bovenbeensteun uittrekbaar. In de S6/S6 Avant met S6-logo. Elektrische verstelling van lengterichting. zithoek en rugleuning.

middenarmsteun achter.en leuningzijwangen.en lederuitrustingen Stof Sierra/mono. Inclusief leder op het onderste gedeelte van de middenconsole als dit nog niet via een andere optie is besteld. De bekleding is vuilafstotend. Stoelmiddenbanen en deel van portierpanelen bekleed met alcantara Leder Milano Stoelen. Leder Milano is door en door geverfd. middenarmsteun voor en het onderste gedeelte van de middenconsole bekleed met leder. Van quattro GmbH Leder Valcona met S-logo’s Stoelen. De kleuren van het leder. hoofdsteunen en middenarmsteun voor bekleed met leder Milano. airbagcover Kenmerken zoals van het lederpakket inclusief airbagcover. hoofdsteunen. De stoelaanbouwdelen zijn in een bijpassende kleur. Leder Valcona is chroomvrij gelooid. Leder Milano is chroomvrij gelooid en oogt hoogwaardig door de verfijnde structuur Hemelbekledingen Leder Valcona Stoelen. Van quattro GmbH Audi exclusive lederpakket incl. Als aanvulling op pakket 1 zijn ook de portierarmsteunen en achterkanten van de voorstoelen bekleed met leder. In de A6 hybrid en S6/S6 Avant ook het onderste gedeelte van de middenconsole bekleed met leder.pur 350 op de zijwangen en hoofdsteunen Alcantara/leder De alcantara/lederen bekleding geeft de sportstoelen een exclusieve en sportieve uitstraling. alcantara en de stiksels zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. kan tegen een stootje en gaat lang mee. het onderste gedeelte van de middenconsole en de portierpanelen. middenarmsteun. Van quattro GmbH Met leder beklede portierarmsteunen Audi exclusive lederuitrusting (pakket 2) Leder Valcona. mono. het onderste gedeelte van de middenconsole en de middenarmsteunen voor en achter bekleed met leder Lederpakket incl. De met alcantara beklede middenbanen zorgen voor een goede houvast en komen hierdoor bij een dynamische rijstijl goed tot hun recht. deel van portierpanelen.Stof. Leder op de stoelen. Hoogwaardig leder dat bijdraagt aan de elegante interieuruitstraling.pur 350 Stof Sierra op de middenbanen. Stoelmiddenbanen en portierpanelen naar keuze voorzien van alcantara. Van quattro GmbH * Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze stoelen leverbaar zijn. De kleuren van het leder en de stiksels zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. Van quattro GmbH Lederpakket Het onderste gedeelte van de middenconsole en de portierarmsteunen bekleed met leder Audi exclusive biezen op de comfortstoelen Alleen leverbaar in combinatie met Audi exclusive lederuitrusting pakket 1 of 2. De zijwangen zijn bekleed met verfijnd leder. het onderste gedeelte van de middenconsole en de middenarmsteun voor bekleed met leder Valcona. zitting. De kleuren van het leder en de stiksels zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. door en door geverfd en voorzien van lichtbestendige verfpigmenten Audi exclusive lederuitrusting (pakket 1) Leder Valcona of alcantara/leder Valcona. gemakkelijk te reinigen en slijtvast Alcantara/leder (parelnappa) Hoofdsteunen. Het leder is dankzij een laklaag optimaal beschermd. Dankzij de snelle temperatuurnivellering combineert deze bekleding zitcomfort met een aangenaam stoelklimaat. airbagcover Met leder beklede portierarmsteunen en zwart leder op het middendeel van het stuurwiel. hoofdsteunen. deel van portierpanelen. Dankzij de dunne laklaag kan het goed ademen en de onbewerkte bovenlaag benadrukt het hoogwaardige karakter. Hemelbekleding van stof Afgestemd op de interieurkleur Hemelbekleding van zwarte stof .

98 Decoratielijsten Decoratielijsten Micrometallic platina Geborsteld mat aluminium Carbon Atlas Bruin naturel gevlamd essenhout Staalgrijze reflexlak Aluminium Trigon Zwarte pianolak Van quattro GmbH Eikenhout Beaufort Veenbruine reflexlak Aluminium Delta Donkerbruin wortelnotenhout Audi exclusive decoratielijsten Van quattro GmbH De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. .

de portieren en bovenlangs het dashboard Decoratielijsten in carbon Atlas Op het dashboard. omlijstingen op de portierpanelen en middenconsole in aluminiumoptiek. Eikenhout Beaufort wordt op een innovatieve manier samengesteld uit laagjes eikenhout in twee kleuren en doet denken aan het hout van zeil. de middenconsole en de portieren.Decoratielijsten in micrometallic platina Op het dashboard. Met een lijst in aluminiumoptiek Decoratielijsten in zwarte pianolak Op het dashboard. nootmuskaatbruin gevlamd mirtenhout.en motorjachten Audi exclusive decoratielijsten Keuze uit gevlamd essenhout nougat. Veenbruin in combinatie met een fluweelbeige interieur Decoratielijsten in aluminium Op het dashboard. omlijstingen op de portierpanelen en middenconsole in aluminiumoptiek Decoratielijsten in eikenhout Beaufort Op het dashboard. de middenconsole. Staalgrijs in combinatie met een zwart. de portieren en bovenlangs het dashboard. nougatbruin of santosbruin interieur. de middenconsole. brons vavonahout. Van quattro GmbH Decoratielijsten in hout Op het dashboard. de middenconsole en de portieren. de middenconsole. de middenconsole en de portieren. Lijst bovenlangs het dashboard. de portieren en bovenlangs het dashboard Decoratielijsten in reflexlak Op het dashboard. omlijstingen op de portierpanelen en middenconsole in aluminiumoptiek. sepia eikenhout. Van quattro GmbH . Lijst bovenlangs het dashboard. Lijst bovenlangs het dashboard. de middenconsole. de portieren en bovenlangs het dashboard. goud modronehout en donkerbruin naturel tamohout. titaangrijs.

en grootlicht. Daarmee wordt de weg zeer goed en gelijkmatig verlicht. De statische verlichting gaat op lagere snelheid aan als de richtingaanwijzer langere tijd aanstaat en zorgt zo voor extra licht in de nieuwe rijrichting. In de lichtunits zitten verder achteruitrijlampen en twee mistachterlichten. Inclusief allweatherlicht. Mistlampen in de voorbumper. dagrijverlichting. allweatherlicht en snelwegverlichting met LED-lampen. Verder zijn er 3 snelheidsafhankelijke koplampinstellingen voor in de stad. Het derde remlicht zit bovenin de achterruit LED-kentekenplaatverlichting Onderhoudsvrij en energiebesparend Adaptieve remlichten Bij een noodstop knipperen de remlichten om achteropkomend verkeer te waarschuwen. Energiezuinige LED-dagrijverlichting Koplampreinigingsinstallatie Werkt met water onder hoge druk. Schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht. grootlicht. De traploze hoogteregeling werkt met behulp van een lichtgevoelige camera achter de binnenspiegel. Zodra de auto stilstaat. Bovendien zijn deze lampen ook zeer goed door andere verkeersdeelnemers te zien. achterlichten. Inclusief koplampreinigingsinstallatie Grootlichtassistent Onderdeel van de LED-koplampen. adaptive light inclusief traploze hoogteregeling Dynamische en statische bochtverlichting en traploze hoogteregeling. Op de A6 allroad quattro chroomomrande mistlampen LED-koplampen Dimlicht. De reikwijdte en breedte van de lichtbundel worden traploos glijdend tussen dimlicht en grootlicht aangepast. Herkent binnen de systeemgrenzen automatisch koplampen van tegemoetkomend verkeer. Deze lichtconfiguraties en de kruisingverlichting werken mede op basis van route-informatie van de optionele MMI navigatie plus met MMI touch. statische bochtverlichting. Deze reageren snel. Parkeerlicht. op de snelweg en op provinciale wegen. U heeft goed zicht zonder dat andere deelnemers worden verblind. De automatisch-dynamische hoogteregeling voorkomt verblinding van tegemoetkomend verkeer. afhankelijk van de lichtintensiteit respectievelijk neerslag. LED-verlichting benadert de helderheid van daglicht.100 Verlichting en spiegels. Dagrijverlichting. Voor een betere verlichting en goed zicht dankzij minder strooilicht De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. achteruitrijlampen en mistlampen. wat veiliger en comfortabeler is. zowel dichtbij als veraf. Inclusief koplampreinigingsinstallatie Achterlichten Halogeen remlichten. Elektrisch instelbare lichtbundelhoogte. achterlichten van andere voertuigen en bebouwing. LED-kentekenplaatverlichting LED-achterlichten Gemonteerd in combinatie met Xenon plus en LEDkoplampen. exterieur Verlichting Koplampen Halogeen met multifacet reflectoren en helder glas. gaan automatisch de alarmknipperlichten aan. De allweatherfunctie vermindert terugkaatsing van het eigen licht in de mist en regen en bij sneeuwval. De snelwegverlichting vergroot boven 110 km/h automatisch de reikwijdte van de lichtbundel. richtingaanwijzers.en achterlichten en richtingaanwijzers met LEDs. Rem. Tot slot omvat Audi adaptive light ook kruisingverlichting (met een brede lichtbundel) en een reisstand die op basis van GPS-info de verlichting op links of rechts rijdend verkeer instelt. Inclusief vertraagd uitschakelen/automatisch inschakelen van de achterlichten en kentekenplaatverlichting bij het afsluiten/ontgrendelen van de portieren . Het activeren van de knipperlichten werkt afhankelijk van de gebruikte remkracht Licht-/regensensor Schakelt dimlicht en ruitenwissers automatisch in en uit. afhankelijk van de verkeerssituatie Xenon plus inclusief koplampreinigingsinstallatie Koplampen met duurzame gasontladingstechniek voor dim. waardoor achteropkomend verkeer eerder wordt gewaarschuwd. De dynamische verlichting volgt met meedraaiende Xenon koplampen tussen 10 en 110 km/h het verloop van bochten. Inclusief grootlichtassistent voor automatisch switchen tussen dimen grootlicht. is energiezuinig en gaat lang mee.

Brillenvak boven de binnenspiegel. licht interieur. Zorgt voor een aangenaam. portierhendels. opbergvak in de middenconsole. Te configureren via MMI Inklapbaar.Verlichting Spiegels Daken Buitenspiegels met LED-richtingaanwijzers Elektrisch verstel. Lichtranden om de middenconsole (zwevend effect). Twee leeslampjes voor en achter. Met getint enkellaags veiligheidsglas en traploos instelbare zonwering. Geïntegreerde windgeleider.en uitstappen in het donker. Het voorste glasdeel schuift of kantelt elektrisch open. Comfortsluiting van buitenaf via de centrale portiervergrendeling of radiografische afstandsbediening. op de S6/S6 Avant in aluminiumoptiek bovendien naar keuze: Inklapbaar Inclusief kantelfunctie van de rechter spiegel Automatisch dimmend Inclusief kantelfunctie van de rechter spiegel Ambienteverlichting Niet-verblindende LED-interieurverlichting als aanvulling op het lichtpakket voor in. voetenruimtes en portierhendels. vlak of asferisch spiegelglas.en exterieur Exterieur: in de portierhendels zitten LEDs om de grond en de portierhendel zelf te verlichten. LEDs voor: voetenruimtes voor. Waarschuwingsverlichting in de portieren. verlichting van portiervakken. ambienteverlichting in de middenconsole. Interieur: instapverlichting. Handig om bijvoorbeeld de stoeprand te zien Binnenspiegel naar keuze: Dimbaar Lichtpakket voor in. Elektrisch bedienbare zonwering voor de voor. Deze automatisch dimmende binnenspiegel is standaard in Nederland Glazen panoramadak Tweedelig. Verlichte instaplijsten (A6/A6 Avant: in combinatie met S line zijn deze niet voorzien van S line logo’s).en exterieur. deze gaan automatisch aan bij het ontgrendelen van de portieren en vergemakkelijken in. Uplighters op de middenconsole en portierpanelen voor een betere ruimtelijke oriëntatie. Getint glas. ambiente-uplight in de portierpanelen Automatisch dimmend Herkent met een fotocel fel koplamplicht van achteropkomend verkeer en dimt dan automatisch. Met convex. make-upspiegels. Comfortsluiting van buitenaf via de centrale portiervergrendeling en radiografische afstandsbediening . automatisch dimmend Inclusief kantelfunctie van de rechter spiegel De kantelfunctie houdt in dat het glas automatisch richting de grond draait als de achteruit wordt ingeschakeld. Behuizingen in carrosseriekleur. Prettiger interieurklimaat door de efficiënte ontluchting Glazen schuif/-kanteldak Elektrisch bedienbaar. Inclusief geheugenfunctie en kantelfunctie van de rechter spiegel in combinatie met elektrisch verstelbare voorstoelen.en achterinzittenden.en verwarmbaar.

m. Vervolgens ontgrendelt de achterklep. De vergrendeling is ook te bedienen vanaf het linker voorportier Comfortsleutel inclusief sensorgestuurde achterklepontgrendeling Een sensor in de achterbumper maakt na herkenning van de juiste beweging (schoppen met de voet) contact met de comfortsleutel. Een bijzonder comfortabele manier om de bagageruimte te gebruiken Achterklep elektrisch openend en sluitend Openen met de radiografische afstandsbediening. Afsluiten van de auto met knoppen op alle portierhendels. schakelaar in het linker voorportier of via de optionele comfortsleutel.en verlichtingssystemen. Op de A6/A6 Avant en S6/S6 Avant optioneel ook met comfortsleutel met bewegingssensor.102 Exterieur.eurohomelink. schakelaar in het linker voorportier of softtouchknop in de achterklepgreep. om inladen te vergemakkelijken.v. Track & trace is verkrijgbaar via de Audi dealer De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. motorkap en achterklep Voorbereiding voor track & trace Om een autovolgsysteem aan te sluiten waarmee het mogelijk is om uw auto snel te lokaliseren als deze bijvoorbeeld gestolen is. Vraag uw Audi dealer welke afstandsbedieningen compatibel zijn of kijk op www. hellingshoeksensor (uitschakelbaar). Inclusief uitschakelbare interieurbeveiliging. Inclusief comfortsluiting/-opening van de ramen en separate ontgrendelingsknop voor de achterklep. Sirene met eigen stroomvoorziening. Voor de vergrendeling van portieren. A6 allroad quattro en S6 Avant inclusief programmeerbare openingshoek van de achterklep en zowel elektrisch als handmatig openende en sluitende bagageruimteafdekking Garagedeuropener (HomeLink) Programmeerbare radiografische afstandsbediening met bedieningstoetsen boven de binnenspiegel. De klep gaat dan automatisch open. Voor het openen van veel garagedeuren en toegangshekken en het bedienen van beveiligings. achterklep en tankklep. Met stapsgewijze programmeerhulp via MMI. . Inclusief aluminiumkleurige sierstrips op de portierhendels Achterklep elektrisch openend Openen met de afstandsbediening. Sluiten met een knop aan de binnenzijde van de achterklep. Bewaakt portieren. schakelaar in het linker voorportier of softtouchknop in de achterklepgreep. Handmatig sluiten Centrale portiervergrendeling Met radiografische afstandsbediening in de autosleutel. U hoeft de sleutel alleen bij u te hebben. met codeherkenning en bijbehorende gebruikershandleiding op het display. Bedieningsvriendelijk dankzij goede integratie in MMI. interieur Openen en sluiten Start-stopknop Starten en uitschakelen van de motor met de engine start-stopknop op de tunnelconsole. U hoeft de sleutel alleen bij u te hebben Servosluiting van de portieren Trekt portieren die niet geheel zijn gesloten automatisch in het slot Comfortsleutel Toegangssysteem. Inclusief servosluiting. Op de A6 Avant.com Diefstalalarm Met wegsleepbeveiliging d.

en motoraanduiding A6/A6 Avant: op de achterzijde. Extra donker getint glas voor de achterruit. Met controlelampjes in de bagageruimte en op het instrumentenpaneel die aangeven of de trekhaak goed vergrendeld is. dubbel links en dubbel rechts Extra donker getinte ramen (privacy glass) Voor de achterruit. Mechanisch draaibaar via bowdenkabel. achterste zijramen en achterportierramen Blanke sierlijsten Raamomlijsting van geanodiseerd aluminium. achterste zijramen en achterportierramen. Grille-binnenwerk. kentekenplaathouder. stabiel en aerodynamisch. naadloos. De trekhaak is leverbaar via Audi Originele Accessoires Dakreling Eendelig. op het lederen sportstuurwiel en in de toerenteller. achterzijde. V8 T op de voorspatborden Dakspoiler Achterspoiler Geïntegreerd in de achterklep Neerklapbare achterbankleuning 40 : 60 gedeeld of volledig neerklapbaar. quattro-logo rechts op het dashboard. In combinatie met quattro-aandrijving quattro-logo’s in de grille. quattro-logo’s in de grille. motorafdekplaat. Op de S6/S6 Avant platinagrijs met dubbele horizontale chroomlouvres Type. extra donker getint (privacy glass) Isolerend en akoestisch glas voor de voorruit en voorportierramen. Van geanodiseerd aluminium. voor een geluidwerend effect en bescherming tegen inbraak. op de achterzijde en rechts op het dashboard A6 allroad quattro: op de achterzijde. in de grille. Zowel links als rechts met een verlichte make-upspiegel achter een klepje Zonwering Handmatig bedienbaar voor de achterruit (elektrisch in de A6/S6 Limousine) en achterportierramen Aluminiumoptiek exterieur Dakreling en raamomlijsting van geanodiseerd aluminium. omlijstingen van de radarsensoren in de voorbumper en raamomlijstingen (A6 Avant) mat zwart. Portierhendels met aluminiumkleurige sierstrips. op de A6 allroad quattro in een specifieke vorm S6/S6 Avant: ovaal.0 TDI: dubbel links 2. Op de A6 allroad quattro zwart met dubbele pootjes Geluiddempend/akoestisch glas 2 lagen glas met ertussen een kunststof folie. Met reflecterende laag die opwarming van het interieur vermindert. Voorruit van gelaagd glas.Ramen Warmtewerend glas Groen getint. In de A6/S6 Avant en A6 allroad quattro comfortabel en snel neer te klappen met een ontgrendelingshendel aan de zijkant van de bagageruimte Achterbank Driezits.0 TFSI en zescilinders: enkel links en rechts. Inclusief aanhangerstabilisering via de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) Uitlaatsierstukken Verchroomd A6/A6 Avant en A6 allroad quattro: 2. Met zichtvenster rechtsboven voor bijvoorbeeld een tolkastje Trekhaak Van gesmeed staal. Dorpels met roestvrijstalen strips Audi singleframe Hoogglans zwart. Voorruit met zichtvenster rechtsboven voor bijvoorbeeld een tolkastje Audi exclusive optiekpakket zwart Grille-omlijsting hoogglans zwart. op de achterzijde en rechts op het dashboard A6 hybrid: hybrid-logo’s op de voorspatborden. Naar wens ook leverbaar zonder motoraanduiding of zonder motor. Op de A6 allroad quattro in aluminiumoptiek met platinagrijze verticale spijlen.en typeaanduiding. Op de A6 Avant/A6 allroad quattro en S6/S6 Avant standaard glas in de achterruit. Van quattro GmbH Zonnekleppen Beweegbaar naar boven/beneden en opzij. aangepaste regelunits en motorkoeling. B-stijlen (middenstijlen) in hoogglans zwart. gelijkend op de voorstoelen . Op de A6 Avant zijn ook de driehoekjes in de achterportieren hoogglans zwart Geluiddempend/akoestisch glas. hybrid-vermelding in de bagageruimte S6/S6 Avant: S6-logo’s op de achterzijde. instaplijsten en het instrumentenpaneel. Met zichtvenster voor bijvoorbeeld een tolkastje Overige exterieuruitrusting Stoelen/zitcomfort Trekhaakvoorbereiding Bedrading tot aan de regelunit.

Multifunctioneel bedieningsconcept voor MMI. Per zitplaats instelbaar Hoofdsteunen Voor alle 5 de zitplaatsen. Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel Met fullsize airbag. audiobronnen en navigatie. Werkt met een ventilatieopening (standaard stoelen) of van binnenuit de stoel (comfortstoelen). het bestuurdersinformatiesysteem en. Bediening met multifunctionele knop op de stoel en via MMI 4-voudig instelbare lendensteunen Van beide voorstoelen elektrisch instelbaar. ook als het warm is. de radio. de telefoon. indien aanwezig. audiobronnen en navigatie. Hoogte en hoek handmatig verstelbaar. indien aanwezig. zithoogte en zithoek elektrisch instelbaar. Multifunctioneel bedieningsconcept voor MMI. In combinatie met stoelventilatie voor is het leder op de voorstoelen en buitenste zitplaatsen achter geperforeerd Middenarmsteun voor Voor bestuurder en voorpassagier. van sportstoelen en/of met lederen bekleding ook de zijwangen. Via het aircobedieningspaneel regelbaar in drie standen. voor een beter zicht naar achteren ISOFIX kinderzitjesbevestiging op de buitenste zitplaatsen achter Bevestigingsmethode volgens ISO-norm voor het op een gemakkelijke manier plaatsen van kinderzitjes. Bedieningsvlakken in aluminiumoptiek Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel met schakelpaddels Kenmerken zoals die van het multifunctionele vierspaaks lederen stuurwiel. Voorzien van schakelpaddels voor handmatig schakelen met de automatische versnellingsbak Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel. Per zitplaats in drie standen instelbaar via knoppen op het aircobedieningspaneel Middenarmsteun achter Eendelig. opklapbaar. schouders) in 5 intensiteiten. stretchen. in horizontale en verticale richting Stoelventilatie voor Actieve ventilatie van de middenbanen en het bovenbeengedeelte van beide voorstoelen. maar uitgebreid voor de achterpassagiers. In de A6/A6 Avant en S6/S6 Avant inclusief elektrisch bedienbare kindersloten in de achterportieren De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. Bedieningsvlakken in aluminiumoptiek . In hoek verstelbaar en opklapbaar Stoelverwarming voor Van beide voorstoelen. Met opbergvak Stoelverwarming voor en achter Zoals de stoelverwarming voor. verwarmbaar Kenmerken zoals die van het multifunctionele vierspaaks lederen stuurwiel en bovendien verwarmbaar Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Met fullsize airbag. Geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel Stuurwielen/versnellingspoken/bediening Massagefunctie voor Spiermassage met behulp van 10 pneumatische kussens. kloppen. Verwarmt zitting en rugleuning. de telefoon. 5 instellingen (golven. Inclusief 4-voudig elektrisch instelbare lendensteunen. Uw Audi dealer levert passende zitjes uit de collectie van Audi Originele Accessoires ISOFIX kinderzitjesbevestiging op de passagiersstoel Met uitschakelbare passagiersairbag.104 Interieur Stoelen/zitcomfort Elektrisch verstelbare voorstoelen Lengterichting. Hoofdsteunen achter L-vormig. de radio. rugleuning. het bestuurdersinformatiesysteem en. Zorgt voor een aangenaam stoelklimaat. lendenen.

Voorzien van donkerbruin wortelnotenhout. In hoogte en diepte verstelbaar Elektrisch verstelbaar stuurwiel In hoogte en diepte. Van quattro GmbH Transmissiehendelknop met Audi exclusive hout Audi exclusive hout. Recirculatiestand met vochtsensor en combi-/fijnstoffilter. versnellingspook-/transmissiehendelknop en -manchet. Met schakelpaddels voor de handmatige bediening van de automatische versnellingsbak. Audi exclusive lederkleur en stikselkleur naar keuze. Bovendien verwarmbaar. Leverbaar als vierspaaks stuurwiel met schakelpaddels. Van quattro GmbH Audi exclusive aluminium versnellingspookknop Van quattro GmbH Transmissiehendelknop in leder Aangepast aan de interieurkleur Versnellingspook-/transmissiehendelknop in leder Met sierring in aluminiumoptiek en lederen manchet Audi exclusive lederen bedieningselementen Met leder bekleed stuurwiel. Van quattro GmbH Stuurwiel met houtsegmenten Leverbaar als multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel met schakelpaddels. Gescheiden temperatuurregeling links/rechts voor. Niet leverbaar met donkerbruin naturel tamohout. In de S6/S6 Avant met gekleurde S-specifieke stiksels. In hoogte en diepte verstelbaar Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels. S6-logo en schakelpaddels in aluminiumoptiek. Regelt elektronisch de luchttemperatuur. In de S6/S6 Avant met gekleurde S-specifieke stiksels. S6-logo en schakelpaddels in aluminiumoptiek. met in-/uitstapautomaat Klimaatregeling Audi exclusive stuurwiel met houtsegmenten Stuurrand geïndividualiseerd met Audi exclusive-hout. Niet leverbaar met donkerbruin naturel tamohout. Van quattro GmbH Transmissiehendelknop in aluminiumoptiek Comfortairconditioning Met indirecte ventilatie en zonlichtafhankelijke werking. Van quattro GmbH Audi exclusive lederen stuurwiel De kleuren van het leder en de stiksels zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. Ventilatie achter via de middenconsole. Van quattro GmbH Transmissiehendelknop in hout Donkerbruin wortelnotenhout. -hoeveelheid en -verdeling. Met schakelpaddels voor de handmatige bediening van de automatische versnellingsbak. verwarmbaar Kenmerken zoals die van het multifunctionele driespaaks lederen sportstuurwiel.Stuurwielen/versnellingspoken/bediening Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels Kenmerken zoals die van het multifunctionele driespaaks lederen sportstuurwiel. Sleutelherkenning .

zoals maximaal 4 paar ski’s of 2 snowboards. Gekoeld dashboardkastje. Met telescoopstang en bevestigingsriem. een bagagenet in de bagageruimte en twee 12V aansluitingen achter Bekerhouders 2 in de middenconsole voor Tassenhaakjes Links en rechts in de bagageruimte Scheidingsnet Te bevestigen aan de zijkanten van de bagageruimte of aan de neergeklapte achterbankleuning. schuiflades onder de voorstoelen. Sleutelherkenning Interieurvoorverwarming/-ventilatie De verwarming zorgt voor een warm interieur en vorstvrije ramen zonder dat de motor hoeft te lopen. Regelt elektronisch de luchttemperatuur. Opbergvakken in de middenconsole en een 12V aansluiting Dashboardkastje Aan passagierszijde. -hoeveelheid en -verdeling. Keuze uit alleen ramen ontdooien of ontdooien en het interieur voorverwarmen Opbergpakket Twee bekerhoudes in de middenarmsteun achter. Grote inhoud. Met verlichting en penhouder Comfortairconditioning met 4 zones Met indirecte ventilatie en zonlichtafhankelijke werking. -hoeveelheid en -verdeling. Zeer handig met een rechtop geplaatste. Uitneembaar Omkeerbare bagagemat De ene kant is bekleed met velours en de andere met rubber. opbergvakken in de voorportieren met ruimte voor 1-liter flessen. Bedieningspaneel voor met digitale weergave. De temperatuurregeling is links/rechts voor en links/rechts achter gescheiden.106 Interieur. infotainment Klimaatregeling Bagage en opbergen Opbergruimte Netten aan de achterzijde van de voorstoelen. Benutting motorrestwarmte. de voorventilatie zorgt voor verkoelende lucht en verlaagt de interieurtemperatuur. Separate radiografische afstandsbediening met verlicht display. Groot genoeg om ook met neergeklapte achterbank te gebruiken. Gescheiden regeling voetenruimtetemperatuur. De instellingen voor de achterzones zijn ook voorin te regelen. In de A6 Avant en A6 allroad quattro met uitvouwbaar deel voor over de laadrand en bumper Dubbele bagagevloer Met eronder een diepe. Automatische recirculatiestand met luchtsensor. Afsluitbaar. In combinatie met een reservewiel (in de A6 allroad quattro een opvouwbare reserveband) maakt deze bak plaats voor een afdekplaat De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. Ventilatie achter via de middenconsole en ventilatieroosters in de middenstijlen. eenvoudig te reinigen bak. Om de bagageruimte in te delen en bagage vast te zetten Doorlaadopening met uitneembaar ski-/snowboardfoedraal Handig om lange voorwerpen mee te nemen. intensief. Ideaal voor bijvoorbeeld modderlaarzen of -schoenen. normaal. deels neergeklapte of volledig neergeklapte achterbankleuning. De airco werkt in drie stijlen: zacht. Vochtsensor en combi-/ fijnstoffilter. Met timer en programmeerbare vertrektijd (het regelprogramma berekent zelf een efficiënte opwarmtijd). Met 4 bagageogen die overal op de rails zijn vast te zetten . Bedieningspaneel achter met digitale weergave voor het instellen van de luchttemperatuur. Levert geen hinder op voor de achterinzittenden op de buitenste zitplaatsen Railsysteem In de bagageruimte. Fixeerset Voor het railsysteem in de bagageruimte.

Luxemburg. Zweden en Zwitserland MMI® navigatie plus met MMI touch Harddisk-navigatie met 8-inch hogeresolutie TFTkleurenscherm. Nederland. MMI® navigatie SD-kaart navigatie met 6. Roemenië. Malta. Estland. Wit-Rusland. Inclusief MMI radio plus. 4 bagageogen op de vloer. bestuurdersinformatiesysteem met 7-inch kleurendisplay en DVD-speler (ook voor MP3.5-inch TFT-kleurenscherm voor hoogwaardige kaartweergave en met talloze gedetailleerde weergavemogelijkheden. Noorwegen. TMCpro op de route). Van quattro GmbH Instaplijsten met aluminium segmenten Op de dorpels. navigeren met Google Earth en Street View. Groot-Brittannië. Van quattro GmbH Audi exclusive vloerbekleding en voetmatten De kleuren van de vloerbekleding. Dynamische routebegeleiding met TMCpro (indien beschikbaar). Inzoomen op kruisingen. Montenegro. Voorlezen van TMCpro-meldingen. In de A6 hybrid met hybrid-logo’s. Oostenrijk en Zwitserland. In de A6 Limousine een sierlijst in aluminiumoptiek op de laadrand Audi exclusive voetmatten De kleuren van de matten en biezen zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. Dynamische routebegeleiding met TMC (indien beschikbaar). Denemarken. Naar keuze in het zwart Voetmatten achter Van velours. In de A6/S6 Avant en A6 allroad quattro met een vastzetriem aan de linkerkant. Kroatië. Vaticaanstad. waarbij u in hele zinnen kunt spreken. AAC en MPEG-4). Spanje (incl. Door de route scrollen en in de kaart manoeuvreren. Servië. Tsjechië. Route-informatie op splitscreen (wegsituaties. Alternatief: een 12V aansluiting achter 12V aansluiting in de bagageruimte Rechtsachter in het zijpaneel Pedalen en voetsteun in aluminiumoptiek * Beschikbaar in België. Griekenland. afgestemd op de interieurkleur. Letland. België. In de A6 allroad quattro en S6/S6 Avant met quattro logic-knoppen in aluminiumoptiek op het MMI-bedieningspaneel Navigatie SD-kaart Met navigatiedata (voor zover beschikbaar) voor Albanië. Bulgarije. Oekraïne. Bosnië-Herzegovina. Naar keuze in het zwart Voetmatten Vimentum voor en achter Van hoogwaardig jacquard. Audi online verkeersinformatie*) . nieuws. San Marino. Portugal. Turkije. Moldavië. Groot-Brittannië. Hongarije. met verlichting. Litouwen. afgestemd op de interieurkleur Bagageruimte Grote inhoud.Bagage en opbergen Overige interieuruitrusting MMI® en navigatie Voetmatten voor Van velours. Inclusief een net aan de rechterkant. Frankrijk. Frankrijk. Duitsland. Luxemburg. weer. In de A6 allroad quattro en S6/S6 Avant met quattro logic-knoppen in aluminiumoptiek op het MMI-bedieningspaneel. snelwegafritten en rijstrookaanbeveling ook in het bestuurdersinformatiesysteem. Met brede doorlaadopening. In combinatie met telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) is gebruik van Audi connect mogelijk (o. afgestemd op de interieurkleur. Macedonië. WMA.a. Canarische Eilanden). Hoogwaardige kaartweergave met topografiekleuren. Oostenrijk. Bestemmingsinvoer met gesproken instructies. Liechtenstein. matten en biezen zijn vrij te kiezen uit het aanbod van Audi exclusive. Ierland. Gibraltar. Harddisk met 20 GB ruimte voor muziek. Italië. Toont veel bezienswaardigheden en stedelijke modellen in 3D. Polen. Spraakherkenning. Inclusief MMI radio plus. In de S6/S6 Avant met S6-logo’s Aanstekers en asbakken Voor en achter. of via de MMI touch. Op navigatiegegevens gebaseerde auto-ondersteuning en weergave van snelheidslimieten. Slowakije. Andorra. Rusland. 12V aansluiting. In de A6 allroad quattro met allroad-logo’s. waarbij u in volledige woorden kunt spreken. POI’s langs de snelweg. Pijlweergave in het bestuurdersinformatiesysteem. Finland. Duitsland. Nederland. Keuze uit 3 alternatieve routes volgens de voorkeuren snel/kort/economisch. Monaco. Italië. Slovenië.

108

Infotainment

MMI® en navigatie
Navigatie-harddisk
Met navigatiedata (voor zover gedigitaliseerd) voor:
Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië en
Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland,
Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland,
Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië,
Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg,
Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro,
Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen,
Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië,
Slovenië, Slowakije, Spanje (incl. Canarische Eilanden),
Tsjechië, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden en
Zwitserland
Amerika: Canada, Maagdeneilanden, Mexico, Puerto
Rico, VS (inclusief Alaska, Hawaii)
Azië: China, Hongkong, Japan, Macao, Maleisië,
Singapore, Zuid-Korea
Andere landen: AGCC (Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar,
Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten),
Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika

MMI® touch
Is onderdeel van MMI navigatie plus. Een touchpad om
MMI intuïtief mee te bedienen. Zonder uw blik van het
verkeer af te wenden schrijft u er met uw vinger letters
en getallen op. Dankzij handschriftherkenning weet
MMI welke navigatiebestemming, contactpersoon of
telefoonnummer u bedoelt. U hoort na elk teken een
bevestiging van het systeem. Ook kunt u er eenvoudig
mee door de navigatiekaart bewegen en een POI
kiezen. Opvragen van 6 radiozenders

MMI® radio
Geïntegreerd bedieningsconcept met MMI-terminal
(bedieningspaneel) en elektrisch uitschuifbaar MMIdisplay (6,5-inch kleurenscherm in het dashboard).
Radio met phase diversity, CD-speler (ook MP3 en
WMA), 8 passieve luidsprekers voor en achter. In de
A6 allroad quattro met quattro logic-knoppen in
aluminiumoptiek op het MMI-bedieningspaneel

MMI® radio plus
Geïntegreerd bedieningsconcept. Zoals MMI radio en
bovendien 2 SDHC-kaartlezers (maximaal 32 GB),
Audi sound system, telefoonvoorbereiding basis
(Bluetooth) met ondersteuning van Bluetooth audio
streaming en TP-memofunctie (automatisch opslaan
van de laatste verkeersinformatie onder het rijden).
Zowel de kaartlezer als de CD-speler zijn geschikt voor
MP3, WMA en AAC. Inclusief AUX-IN. In de A6 allroad
quattro inclusief car menu. In de A6 allroad quattro en
S6/S6 Avant met quattro logic-knoppen in aluminiumoptiek op het MMI-bedieningspaneel

Middendisplay
Weergave van o.a. buitentemperatuur, actieradius,
radiofrequentie, versnelling, service-interval, oliedruk,
remdefect, koelvloeistofniveau/-temperatuur, remslijtage, geopende portieren en laag brandstofniveau

Bestuurdersinformatiesysteem
Met wit 5-inch TFT-monochroomdisplay in het directe
blikveld van de bestuurder. Weergave van informatie
van de radio (frequentie, zender of titel), MMI, de
boordcomputer met korte- en langetermijngeheugen
en grafische verbruiksmeter en, indien aanwezig, GPSklok, navigatie of telefoonmenu. Digitale snelheidsweergave. Melding geopende portieren/achterklep.
Rustpauzeadvies. Het efficiencyprogramma ondersteunt u met verbruiksoverzichten, weergave actuele
stroomverbruikers en tips voor een zuinigere rijstijl.
Bedienbaar vanaf het multifunctionele stuurwiel

Bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay
Onderdeel van MMI navigatie plus met MMI touch.
Met hogeresolutie 7-inch TFT-kleurendisplay in het
directe blikveld van de bestuurder. Aanvullend op het
bestuurdersinformatiesysteem ook weergave van informatie van de assistentiesystemen en infotainmentsystemen, versnelling (automatische versnellingsbak),
buitentemperatuur en MMI-informatie (indien van
toepassing) over navigatie, nachtzichtassistent en
telefoon. Rustpauze-advies. Het efficiencyprogramma
ondersteunt u met verbruiksoverzichten, weergave
actuele stroomverbruikers en tips voor een zuinigere
rijstijl. Overzichtelijk dankzij goed leesbare kop- en
statusregels (tabbladen) en automatische regeling van
de lichtsterkte. Bedienbaar vanaf het multifunctionele
stuurwiel

Rustpauze-advies
Onderdeel van het bestuurdersinformatiesysteem.
Sensoren houden de stuurbewegingen en bediening
van knoppen en pedalen in de gaten. De auto vergelijkt
die informatie met het individuele patroon dat van de
bestuurder bekend is. Als de auto tekenen van beginnende onoplettendheid vermoedt, verschijnt een
melding in het bestuurdersinformatiesysteem en is
een geluidssignaal te horen. Het systeem werkt vanaf
65 km/h en is op elk moment in het car menu aan of
uit te zetten

De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.

Audio en TV
Digitale radio-ontvangst
Om als aanvulling op de analoge ontvangst naar
digitale zenders te luisteren. Deze hebben een betere
geluidskwaliteit volgens DAB-standaard. Inclusief
DAB+ en DMB audio. Afhankelijk van de zender is een
slideshow te zien met aanvullende gegevens, bijvoorbeeld artiest, track, cover. Ook is weergave mogelijk
van andere informatie die de zender verstrekt, zoals
nieuws, weer en verkeer. In combinatie met MMI
navigatie plus zoekt een tweede DAB-tuner continu
naar alternatieve ontvangstfrequenties van de
gekozen zender en tegelijkertijd wordt de zenderlijst
geactualiseerd. De ontvangst is afhankelijk van de
plaatselijke beschikbaarheid van een digitaal ontvangstsignaal

TV-ontvangst
Ontvangst van digitale (DVB-T) ongecodeerde TVzenders (MPEG-2 of -4), DVB-T radio, teletekst en
Electronic Program Guide (EPG). AV-IN voor externe
bronnen via een adapterkabel uit de collectie van Audi
Originele Accessoires. De TV-ontvangst is afhankelijk
van de beschikbaarheid van een digitaal zendersignaal.
AV- en TV-video werken alleen in een stilstaande auto,
geluid doet het altijd

Audi sound system
Is onderdeel van MMI radio plus, MMI navigatie en
MMI navigatie plus met MMI touch. 6-kanaals
versterker, 10 luidsprekers met een uitstekend geluid,
inclusief een centerspeaker in het dashboard en een
subwoofer in de hoedenplank of in de A6/S6 Avant en
A6 allroad quattro in de reservewielruimte. Totaal
vermogen 180 watt

CD-wisselaar
In het dashboardkastje, voor 6 CD’s (ook met MP3- en
WMA-bestanden). Met schokbeveiliging. Gemakkelijk
toegankelijk, zonder magazijn: elke CD is afzonderlijk
laad- en verwisselbaar. Het is niet mogelijk om
muziekbestanden af te spelen die via DRM tegen
kopiëren zijn beveiligd

BOSE Surround Sound
Surround soundweergave via 14 luidsprekers, inclusief
een centerspeaker in het dashboard en een subwoofer.
2 surroundluidsprekers in de achterste raamstijlen.
12-kanaals versterker met een totaal vermogen van
meer dan 600 watt. AudioPilot® past automatisch het
volume aan het omgevingsgeluid aan. Krachtige, exacte basweergave en een levensechte sound met een
natuurlijke klankkleur en ruimtelijk effect voor een
uitstekende geluidservaring. Deze geluidsinstallatie is
volledig afgestemd op de interieurakoestiek. In combinatie met MMI navigatie plus met MMI touch weergave van 5.1 surround sound

Bang & Olufsen Advanced Sound System
Surround soundweergave via 15 luidsprekers, waaronder een subwoofer en centerspeaker, met elk een
eigen versterkerkanaal. Gepolijste aluminium luidsprekerroosters. Automatisch uitschuifbare akoestische lenzen voor een zeer goede geluidsbeleving op
elke zitplaats. 10-kanaals volledig digitale versterker
(DSP). Voor bastonen en de subwoofer een volledig
digitale en zeer efficiënte 5-kanaals ICE-power versterker met een totaal vermogen van meer dan 1.200
watt. Weergave van 5.1 surround sound. Dankzij ingekapselde luidsprekerbehuizingen is buiten de auto
minder geluid te horen, waardoor ook handsfree telefoongesprekken met meer privacy zijn te voeren en
de geluidsweergave beter is. Volume-aanpassing aan
het omgevingsgeluid

DVD-/CD-wisselaar
In het dashboardkastje. Voor 6 audio/video DVD’s of
CD’s (MP3, WMA, AAC, MPEG-4). Ondersteunt max.
4.000 titels per medium. Met schokbeveiliging. Elk
schijfje is afzonderlijk verwisselbaar. Snel vooruit- en
terugzoeken, shuffle play. Het is niet mogelijk om
muziekbestanden af te spelen die via DRM tegen
kopiëren zijn beveiligd

110

Infotainment, assistentiesystemen

Audio en TV

Telefoon en communicatie
Telefoonvoorbereiding basis (Bluetooth)
Is onderdeel van MMI radio plus, MMI navigatie en
MMI navigatie plus met MMI touch. Om Bluetooth
telefoons met de auto te verbinden. Handsfree bellen
via de automicrofoon. Ondersteunt Bluetooth audio
streaming. Kijk voor compatibiliteit op www.audi.nl >
Service & accessoires > Top Service > Geteste mobiele
telefoons (Engelstalig)

Audi music interface
Voor de aansluiting van een iPod vanaf generatie 4, iPhone (muziekweergave), USB-sticks en MP3-spelers.
De Audi music interface zit in de middenconsole en is te bedienen via MMI en het multifunctionele lederen stuurwiel. Functioneert alleen met speciale adapterkabels van Audi Originele Accessoires. Kijk voor compatibiliteit
op www.audi.com/mp3 (Engelstalig) of raadpleeg uw Audi dealer. De separate AUX-IN vervalt

Adapterkabels voor de Audi music interface
2 verbindingskabels om een iPod/iPhone of opslagmedium/mediaspeler op de USB-poort (type A) aan te sluiten.
Deze en andere adapterkabels zijn bij uw Audi dealer verkrijgbaar uit de collectie van Audi Originele Accessoires.
Kijk voor compatibiliteit op www.audi.com/mp3 (Engelstalig) of raadpleeg uw Audi dealer

Adapterkabels plus voor de Audi music interface
Als aanvulling op bovenstaande adapterkabels ondersteunt deze set ook de weergave van cover arts en videofuncties, afhankelijk van het type iPod (alleen de nieuwere generaties). Kijk voor compatibiliteit op www.audi.com/
mp3 (Engelstalig) of raadpleeg uw Audi dealer

Voorbereiding voor Rear Seat Entertainment
Bestaande uit bekabeling en montagepunten voor de beeldschermhouders in de rugleuningen van de voorstoelen.
Audi Entertainment mobile (9-inch beeldscherm met geïntegreerde DVD-speler) en de houder of een iPad™adapter zijn als plug-and-play-set te vinden in de collectie van Audi Originele Accessoires (zie ook pagina 118)

De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130.

Telefoonvoorbereiding (Bluetooth)
Met handsfreefunctie en spraakbediening van de
telefoonfuncties. Voorbereid op een toestelspecifieke
houder/lader van Audi Originele Accessoires inclusief
koppeling aan de auto-antenne. Bedienbaar via MMI,
het multifunctionele lederen stuurwiel en spraakherkenning. De telefoon past in het vak in de middenarmsteun. Kijk voor compatibiliteit op www.audi.nl >
Service & accessoires > Top Service > Geteste mobiele
telefoons (Engelstalig)

Telefoonvoorbereiding online (Bluetooth)
Praktische koppeling van een Bluetooth toestel aan de
UMTS-module van de auto (uw toestel moet SIM
Access Profile ondersteunen). Bovendien een SIMkaartlezer in het paneel van MMI navigatie plus met
MMI touch. Overname van telefoonboekgegevens in
de auto en gebruik van oproeplijsten. Inclusief de Audi
connect diensten¹ online verkeersinformatie², POI
search met spraakbediening, navigeren met behulp
van Google Earth en Street View, een bestemming invoeren via myAudi of Google Maps, informatiediensten
voor nieuws en weer, een WLAN-hotspot om te internetten met bijvoorbeeld een smartphone, tablet of
laptop en Audi music stream³. Kijk voor compatibiliteit
op www.audi.nl > Service & accessoires > Top Service >
Geteste mobiele telefoons (Engelstalig)

Bedieningshoorn voor telefoonvoorbereiding online
(Bluetooth)
Met kleurendisplay en geïntegreerde SIM-kaartlezer.
Voor discreet telefoneren. Eenvoudig sms’en dankzij
automatische woordherkenning

Twee radarsensoren en een camera herkennen binnen de systeemgrenzen voertuigen voor u en houden daarvan afstand door automatisch te remmen en accelereren. zoals het verloop van bochten en het soort weg. Werkt van 60 tot 250 km/h. Anders kunnen hoge telefoonkosten ontstaan. De bestuurder heeft de keuze uit continue ondersteuning of vlak voor het overschrijden van de wegmarkering (vroege of late ingreep instelbaar). In hoogte instelbaar. Dan wordt uit alle kracht geremd om de botssnelheid te verlagen. meerkleurige weergave waarvoor u uw blik nauwelijks hoeft af te wenden van het verkeer Audi pre sense basic Dankzij de koppeling van diverse systemen is het mogelijk om rijsituaties te beoordelen en indien nodig inzittenden preventief te beschermen. Groot-Brittannië. Vraag uw Audi dealer om meer informatie. om de ernst van de impact te beperken of een botsing te voorkomen. Audi pre sense plus is inbegrepen als ook Audi side assist wordt besteld. Als aanvulling op Audi pre sense basic houdt Audi pre sense rear binnen de systeemgrenzen met de sensoren van Audi side assist achteropkomend verkeer in de gaten om zo een mogelijke aanrijding van achteren te herkennen. Als Audi side assist op basis van het snelheidsverschil en de onderlinge afstand concludeert dat een inhaalmanoeuvre niet verstandig zou zijn. De snelheidsafname kan wel 40 km/h bedragen. de alarmknipperlichten in te schakelen en het schuifdak (indien aanwezig) en de ramen te sluiten Cruise control Houdt elke snelheid vanaf circa 30 km/h vast. Oostenrijk en Zwitserland. Nederland. Als preventie tegen de dreiging van een botsing aan de voorzijde houdt Audi pre sense front binnen de systeemgrenzen de omgeving in de gaten met de diverse sensoren van Audi adaptive cruise control met stop & go-functie. Aan het gebruik van deze diensten komt veel dataverkeer te pas. in uw directe blikveld. Duitsland. Met behulp van routeinformatie uit het navigatiesysteem. Ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen bij het veranderen van rijstrook.Assistentiesystemen adaptive cruise control met stop & go-functie inclusief Audi pre sense front Automatische afstandsregeling die werkt van 0 tot 250 km/h. Als aanvulling op Audi pre sense front grijpt Audi braking guard in bepaalde situaties in als een botsing niet te vermijden is. Bediening via eigen stuurhendel ¹ Online diensten werken alleen in combinatie met een telefoonabonnement waarin mobiel internet is inbegrepen en alleen in gebieden waar het mobiele netwerk dekking heeft. corrigerende stuuringrepen de auto binnen de herkende wegbelijning te houden. Aanvullende weergave in het head-up display (leverbaar als optie) Audi side assist inklusive Audi pre sense rear Inhaalassistent. . Kijk op de website van uw telefoonprovider welke datalimieten er zijn. Deze preventieve inzittendenbescherming is inclusief Audi braking guard dat de bestuurder waarschuwt via de remassistent. Werkt van 30–250 km/h. Luxemburg. waardoor een telefoonabonnement met zo hoog mogelijke datalimiet is aan te bevelen. bijvoorbeeld tijdens het volgen van een andere auto op een bochtig traject. Als aanvulling op Audi pre sense front grijpt Audi braking guard in bepaalde situaties in als een botsing niet te vermijden is. Dan wordt uit alle kracht geremd om de botssnelheid te verlagen. helpt het systeem met milde. Audi side assist meet met twee radarsensoren de afstand tot andere auto’s en het snelheidsverschil tussen u en die auto’s. verschijnt een aanduiding in de linker of rechter buitenspiegel. Dit gebeurt door de gordels aan te spannen. Vraag uw Audi dealer om meer informatie. dynamic en auto) instelbaar. Audi pre sense front is een aanvulling op Audi pre sense basic. Bovendien kan de auto onder de 30 km/h zelf uit volle kracht remmen als een botsing dreigt met een rijdende of stilstaande voorligger. Contrastrijke. In de buitenspiegels zitten indicatoren. In combinatie met MMI navigatie plus is het gebruik van Audi connect diensten mogelijk. Audi pre sense plus is inbegrepen als ook Audi adaptive cruise control met stop & go-functie wordt besteld. comfort. Italië. Als Audi active lane assist is ingeschakeld en de richtingaanwijzer niet aanstaat. werkt de afstandsregeling nog comfortabeler. Frankrijk. Apart instelbaar of het stuurwiel ook gaat trillen. ³ Vraag uw Audi dealer vanaf wanneer deze dienst beschikbaar is. De auto kan volledig tot stilstand komen en naar wens vanzelf weer versnellen. Ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen op comfortabele wijze bij het aanhouden van de eigen rijstrook. ² Beschikbaar in België. De snelheidsafname kan wel 40 km/h bedragen Head-up display Projecteert naar wens informatie van de assistentiesystemen en het navigatiesysteem alsmede waarschuwingen op de voorruit. 4 afstanden en 4 programma’s (efficiency. zover de prestaties van de motor of de remmende werking op de motor dit toelaten. Goed om te weten: adaptive cruise control is nu ook via Audi drive select te bedienen Audi active lane assist Rijstrookassistent.

2. Ook weergave mogelijk in vogelperspectief. inclusief tijdelijke limieten. dwars voor en achter de auto. Weergave op het MMI-display. Dankzij de groothoekcamera’s is de auto dan van bovenaf in de eigen omgeving te zien. Deze verschijnen geel ingekleurd op het optionele kleurendisplay van het bestuurdersinformatiesysteem. inparkeren parallel aan de weg of het aankoppelen van een caravan/aanhanger. inclusief hulp. Zet de auto vrijwel automatisch op zijn plek. recht achter de auto. bijvoorbeeld op snelwegen. Parkeerhulp plus Akoestische en grafische weergave van de ruimte voor en achter de auto. Om veiliger uit krappe parkeervakken. Weers.112 Assistentiesystemen. Helpt u in het donker verder te kijken dan het schijnsel van dimlicht.en milieu-omstandigheden zijn van invloed op de beeldkwaliteit Wegrijassistent Houdt de auto stil na het stoppen. De auto stuurt zelf en u hoeft alleen gas te geven of te remmen. als de auto een grotere hoek maakt dan 25° resp. uitritten en parkeergarages te rijden. 35°. Binnen de systeemgrenzen wordt ook rekening gehouden met speciale omstandigheden zoals regen. 4. Aanvullende weergave in het head-up display (leverbaar als optie). recht voor de auto. wordt de inkleuring rood en klinkt een waarschuwing. Comfortabel wegrijden zonder dat u de elektromechanische parkeerrem gebruikt Snelheidslimietherkenning met behulp van camera Herkenning met behulp van een camera en weergave van snelheidsborden. toont het systeem via Audi connect de limiet volgens de gegevens van MMI navigatie plus (indien aanwezig). Aanvullende weergave in het head-up display (leverbaar als optie) Hellingshoekweergave Toont op het MMI-display de hoek van de auto (dwars en in lengterichting) ten opzichte van de ondergrond. Berekent voor vakken dwars op de weg de ideale inparkeermanoeuvre en voor vakken parallel aan de weg de ideale in. Als het systeem aan de hand van de bewegingsrichting en positie van iemand een gevaarlijke situatie vermoedt. techniek Assistentiesystemen Nachtzichtassistent met persoonsherkenning Met infraroodcamera.en geleidingslijnen en de punten waarop bij fileparkeren het stuur de andere kant op gedraaid moet worden. Deze functie helpt om veiliger en krasvrij in en uit te parkeren door de juiste stuurhoek aan te geven. De camera is onopvallend geïntegreerd in de handgreep van de achterklep . Met dynamische weergaven van de berekende rijrichting. tot bepaalde tijdstippen beperkte snelheidsbeperkingen. op vrijwel alle vlakke wegen en op vrijwel alle hellingen. afhankelijk van de camerabeelden: 1. Het systeem ondersteunt ook steken als de manoeuvre niet in één keer kan. afhankelijk van de stuurhoek. Ook wordt de persoon door een koplamp 3x kort achtereen beschenen (markeringslicht). wegwerkzaamheden en gebruik van een caravan of aanhanger. Vier weergave-opties op het MMI-display. Afhankelijk van de stuurhoek waarschuwt de omgevingsweergave voor hindernissen naast de auto. Inschakelen met een druk op de knop. Als de camera een bord niet herkent. Weergave van links/ rechts opzij voor en links/rechts opzij achter. Inparkeren werkt nu ook in krappe parkeervakken en in bochten. Uit te breiden met een achteruitrijcamera of omgevingscamera’s Omgevingscamera’s Achteruitrijcamera onopvallend geïntegreerd in de handgreep van de achterklep. Meting door ultrasone sensoren die onopvallend in de bumpers zijn geïntegreerd. Start dan automatisch met de afdaalassistent Afdaalassistent Houdt bij helling afrijden de ingestelde snelheid vast De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. 3. met hulplijnen voor inparkeren dwars op de weg. van bovenaf Parkeerassistent met omgevingsweergave Zoekt met ultrasone sensoren naar geschikte parkeerplekken langs de kant van de weg. net zolang als u dat wenst. Waarschuwt in 2 stappen visueel voor het gevaar van omslaan. Uit te breiden met een achteruitrijcamera of omgevingscamera’s Achteruitrijcamera Camerabeeld van de ruimte achter de auto op het MMI-display.en uitparkeermanoeuvre. Maakt infraroodopnames en een beeldbewerkingsprogramma herkent daarop automatisch mensen.

5 standen in de A6 allroad quattro: comfort. verzinkt Licht dankzij aluminium-hybride bouwwijze. afhankelijk van de rijomstandigheden. Dat merkt u in bochten. optionele adaptive cruise control en airconditioning extra efficiënt adaptive air suspension sport Met S specifieke afstemming. 12 jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit Flankbescherming In de voor. Remsysteem Tweekrings en diagonaal gescheiden. Bovendien elektrisch kinderslot voor de achterportierramen Fullsize airbags Voor bestuurder en voorpassagier. Voorzien van speciale koelkanalen. Inclusief niveauregeling. efficiency en individual. gaspedaalrespons.nl of vraag uw Audi dealer om meer informatie. Aangepast worden de zwaarte van de besturing (zoals bij de elektromechanische stuurbekrachtiging) en de stuurhoek (stuuroverbrenging). Bovendien noodremfunctie op alle vier de wielen tijdens het rijden Keramische remmen* High performance remsysteem inclusief met koolstofvezel versterkte 19-inch keramische remschijven rondom. geventileerd en geperforeerd. Stevigere demping. De standen zijn via Audi drive select instelbaar. Elektromechanische parkeerrem op de achterwielen. geïntegreerd in de rugleuningen.en achterportieren geïntegreerde aluminium profielen Kindersloten Elektrisch voor de achterportiersloten. Dan werken de motor. allroad en lift Audi drive select Veranderen van de rijeigenschappen door beïnvloeding van de stuurbekrachtiging. dynamic. Rembekrachtiging. bedienbaar vanaf het linker voorportier. auto. Ontvouwt zich als een beschermend gordijn langs de zijramen Zijairbags Voor in de rugleuningen geïntegreerd Zijairbags achter Voor de buitenste zitplaatsen op de achterbank. dynamic. Zijairbags voor in de rugleuningen geïntegreerd. voor met opschrift ‘Audi ceramic’ Carrosserie. Regelt automatisch de wagenhoogte en demping. Voor een directer wegcontact en sportieve rijeigenschappen S line sportonderstel Met dynamischere afstelling en met 30 mm verlaagd Dynamische besturing Verbetert de rijdynamiek en verhoogt het rijcomfort met een dynamische regeling van de besturing. Dit systeem beïnvloedt bovendien de werking van diverse optionele uitrustingen. schakelmomenten en adaptive air suspension.audi. De dynamische besturing ondersteunt ook de stabiliteit via ESC * Lees meer over keramische remmen op www. De standen zijn comfort.Onderstel/remmen Techniek/veiligheid adaptive air suspension Elektronisch geregelde luchtvering met traploos adaptief dempingssysteem rondom. tijdens inhaalmanoeuvres en bij inparkeren. Voorgeprogrammeerde kreukelzones voor en achter. 4 standen (comfort. Hoogglans antraciet remklauwen. Op de S6/S6 Avant een high performance remsysteem met zwart gelakte remklauwen. De efficiencystand is aanwezig in combinatie met TFSI. Antiblokkeersysteem (ABS).en achterinzittenden op de buitenste zitplaatsen achter bij een aanrijding van opzij. lift) die via MMI zijn te kiezen. elektronische remkrachtverdeling (EBV) en hydraulische remassistent. dynamic. Als aanvulling op de flankbescherming in de portieren en het hoofdairbagsysteem . Regelt automatisch de wagenhoogte en demping.of TDI-motor (uitgezonderd in de A6 hybrid). voor met S6-logo’s Elektromechanische parkeerrem Functioneert als parkeerrem bij stilstand en wegrijassistent door automatisch uit te schakelen bij het wegrijden. Hoofdairbagsysteem: beschermt de voor. Afhankelijk van de stand komt de carrosserie tot 20 mm lager te liggen Sportonderstel Met circa 20 mm verlaagd en stuggere vering en demping. Inwendig geventileerde schijfremmen rondom (op de A6/A6 Avant achter vanaf 180 kW). versnellingsbak. auto. Inclusief niveauregeling en extra hoge stand. Elektronisch geregelde luchtvering met traploos adaptieve demping rondom. tweetraps adaptief (werking afhankelijk van de botsenergie en het postuur van de inzittenden). Zelfdragend en aan de bodemgroep gelast. Volledig verzinkt op roestgevoelige plaatsen. auto.

Verbetert verder de tractie en dynamiek in bochten multitronic® Voor uitvoeringen met voorwielaandrijving. afhankelijk van de rijsituatie. Traploze transmissiegeneratie met dynamisch regelprogramma en sportstand. Handmatige bediening met de schakelpaddels achter het multifunctionele stuurwiel . Maakt kortere schakeltijden mogelijk en schakelt vrijwel zonder merkbare onderbreking van de trekkracht. Van quattro GmbH Gordeldraagherkenning Voor bestuurder en voorpassagier. Hydraulisch geregelde lamellenkoppeling Handgeschakelde versnellingsbak 6 versnellingen. Weergave van koelvloeistoftemperatuur en brandstofvoorraad. EBV.en controlelampjes. afhankelijk van de rijsituatie. Vermindert het doorslippen van de aangedreven wielen De modelspecifieke standaarduitrusting en meeruitvoeringen staan in de index vanaf pagina 130. Daardoor verbetert de beschermende werking en is er minder kans op een whiplash Instrumentenpaneel Met regelbare verlichting. Bedienbaar met de schakelpaddels achter het stuurwiel of met de transmissiehendel.en dagteller. In bochten zorgt het elektronische sperdifferentieel voor een exacter en neutraler rijgedrag zonder onderstuur. De gordelspanning voor wordt aangepast aan het postuur van de inzittende. toerenteller met digitale klok. In de A6 allroad quattro met allroad-logo in de toerenteller. Reversibele gordelspanners. S6-logo in de toerenteller en naalden die na het starten tot de aanslag en terug bewegen Powermeter op het instrumentenpaneel Om de werking weer te geven van de techniek in de Audi A6 hybrid: puur elektrisch rijden. Modificeert met gerichte remingrepen de aandrijfkrachten. weergave van radiofrequentie. Zorgt bij elke snelheid door gericht afremmen van de afzonderlijke wielen en ingrepen in het motormanagement voor meer stabiliteit ESC met elektronische sperfunctie Voor uitvoeringen met voorwielaandrijving. Elektromechanische stuurbekrachtiging Onderhoudsvrije tandheugelbesturing met snelheidsafhankelijke bekrachtiging. 8-traps handmatige bediening. Voorzien van automaatstand met programma’s Drive en Sport tiptronic 8-traps automatische transmissie met dynamisch schakelprogramma (DSP) en sportstand. recupereren of alleen met de verbrandingsmotor rijden. Geïntegreerd in ESC. volledig gesynchroniseerd. 7-traps transmissie met elektrohydraulisch bediende dubbele koppeling. Tweemassavliegwiel S tronic® Voor uitvoeringen met quattro-aandrijving. service-intervalmelder. In de S6/S6 Avant een instrumentenpaneel dat specifiek is voor de S. EDS en die van eigen sensoren en vergelijkt deze met referentiewaarden. Gordelkleur afgestemd op de interieurkleur Audi exclusive veiligheidsgordels In een Audi exclusive kleur naar keuze. ASR. bedoeld als stuuradvies voor een betere stabilisering van de auto Wielafhankelijke koppelverdeling Geïntegreerd in ESC. met grijze wijzerplaten. boost. Hydraulisch bediende enkelvoudige drogeplaatkoppeling met asbestvrije platen. In bochten zorgt de koppelverdeling voor een exacter en neutraler rijgedrag zonder onderstuur.114 Techniek. Met actieve tegenstuurondersteuning. gaat een waarschuwingslampje aan en is een geluidssignaal te horen. Voor een exact stuurgevoel bij hogere snelheden en optimale assistentie bij inparkeren. waarschuwings. Een controlelampje en geluidssignaal herinneren aan het omdoen van de gordel Accu-energiemanagement Regelt de stroomvoorziening onder het rijden en als de auto geparkeerd staat Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) Gebruikt informatie van ABS. Als de bestuurder en/of voorpassagier de gordel niet omheeft. Modificeert met gerichte remingrepen de aandrijfkrachten. buitentemperatuur en actieradius. Verbetert verder de tractie en dynamiek in bochten Brandstoftank 65 l Brandstoftank 73 l Brandstoftank 75 l Gevarendriehoek Bevestigd aan de binnenzijde van de achterklep Veiligheidsstuurkolom Als aanvulling op de beschermende werking van veiligheidsgordel en airbags Elektronisch sperdifferentieel (EDS) Op een glad wegdek met gripverschil remt deze wegrijhulp automatisch doorslippende aangedreven wielen af en zorgt zo voor maximale tractie EHBO-set In het opbergvak in de middenarmsteun achter Antiblokkeersysteem (ABS) Met elektronische remkrachtverdeling (EBV) en hydraulische remassistent Aandrijfslipregeling (ASR) Voor goede tractie en dwarsstabiliteit. adaptieve spankrachtbegrenzers en hoogteverstelling voor. Audi Car Plus Assurance Techniek/veiligheid Integraal hoofdsteunsysteem Bij een aanrijding van achteren vangen de stoelen dankzij hun vormgeving het bovenlichaam op en ondersteunen zij het hoofd. In de A6 hybrid met hybrid-logo en geïntegreerde hybrideweergave van de powermeter. witte naalden. Geeft ook weer welke delen van het hybridesysteem beschikbaar zijn Veiligheidsgordels Driepunts rolgordels. snelheidsmeter met disproportionele schaalverdeling en elektronische kilometer.

waardoor de stikstofoxide uiteenvalt in stikstof en water. Een pomp injecteert minieme hoeveelheden van de biologisch afbreekbare toevoeging AdBlue®*. de looptijd (12 of 24 maanden) en de maximale kilometergrens (100. Deze verzekering biedt u aansluitend op de fabrieksgarantie nog eens 1 of 2 jaar extra zekerheid tegen een zeer aantrekkelijke premie.audi. Het additief verandert in de hete uitlaatgassen in ammoniak. Dit proces heet selectieve katalytische reductie (selective catalytic reduction). voor een goede controle quattro® met sportdifferentieel Het elektronisch gestuurde sportdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten variabel over de achterwielen. (VDA). De premie van de Audi Car Plus Assurance is afhankelijk van het motorvermogen van uw Audi. Dit zorgt voor een uitstekende acceleratie uit bochten en stabiliseert de auto als lastwisselreacties optreden. In het display op het instrumentenpaneel verschijnt een melding als het nodig is om de separate AdBlue-tank bij te vullen. Andere voordelen zijn toegenomen wendbaarheid en directer insturen met minder stuurkracht Energieterugwinning A6: door de dynamospanning te verhogen. Kijk voor meer informatie op www.000 of 150. wordt tijdens remmen en uitrollen bewegingsenergie omgezet in bruikbare elektrische energie. De bewegingsenergie van de auto verandert in stroom en wordt opgeslagen in de lithium-ion accu.000 km). Wij raden aan om dit aan de Audi dealer over te laten (ongeveer elke 15. De verdeling van de aandrijfkrachten over de wielen is afhankelijk van de rijsituatie. Alvast de belangrijkste voordelen op een rij: 1 of 2 jaar extra zekerheid tegen onverwachte reparatiekosten als aanvulling op de 2 jaar fabrieksgarantie Geen eigen risico Active Noise Cancellation Het Active Noise Cancellation-systeem kan stoorgeluiden compenseren die een eigen. Deze energie komt van pas om de elektromotor. Voor een optimale herstart begint de startprocedure al bij het loslaten van het rempedaal of bij het intrappen van de koppeling (handgeschakelde versnellingsbak).Techniek/veiligheid quattro® Permanente vierwielaandrijving met zelfsperrend middendifferentieel en wielafhankelijke koppelverdeling.nl > Service & accessoires > Audi Car Plus Assurance. V. maar ook een nieuw type nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen dat zorgt voor minder emissies. 100% vergoeding van arbeidsloon en materialen Geldig bij alle Europese Audi dealers Gekoppeld aan de auto en overdraagbaar op een volgende eigenaar Op elk moment af te sluiten binnen de periode van de fabrieksgarantie . zoals voor een verkeerslicht. de airconditioning en het boordnet van stroom te voorzien. Deze stroom ontlast de dynamo tijdens de eerstvolgende acceleratie en zo is tot 3% brandstof te besparen Audi Car Plus Assurance Audi TDI clean diesel De uitvoering met Audi TDI clean diesel heeft niet alleen een katalysator en roetfilter. Uitschakelbaar met een druk op de knop * Geregistreerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e. De stikstofoxidekatalysator (DeNOx-katalysator) aan het einde van het uitlaattraject vermindert de stikstofoxideuitstoot. Dit draagt flink bij aan de efficiency Start-stopsysteem Verlaagt het brandstofverbruik en de CO₂-emissie door uitzetten van de motor bij stilstand. toerentalafhankelijke frequentie hebben A6 hybrid: tijdens remmen en uitrollen werkt de elektromotor als generator.000 km) Audi Car Plus Assurance Af te sluiten bij aankoop van een nieuwe Audi of op een later tijdstip gedurende de 2-jarige looptijd van de fabrieksgarantie.

nl te downloaden onder het A6-menu. Op de volgende pagina’s ziet u een exclusieve selectie.116 Audi Originele Accessoires Goede smaak blijkt uit de juiste accessoires. Kijk voor een compleet overzicht van de fraaie en praktische accessoires in de accessoirebrochure en bijbehorende prijslijst. De Audi A6 en A6 Avant zijn uitstekende auto’s.audi. Gebruik daarvoor de uitgebreide mogelijkheden die Audi Originele Accessoires u biedt. . Deze zijn af te halen bij uw Audi dealer of van www. Toch ontbreekt er iets aan: uw personal touch.

audi. A6 Audi A6 Limousine | A6 Avant accessoires Audi Originele Accessoires .nl te downloaden onder het A6-menu. af te halen bij uw Audi-dealer of van www.1 Kijk voor meer informatie in de Audi A6 accessoirebrochure en bijbehorende prijslijst.

Een zeer goede beeldkwaliteit dankzij een digitaal hogeresolutie display. Ook buiten de auto te gebruiken. 5 Dakdragers Basisdragers van geanodiseerd aluminium. Geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (ca.en reinigingsmiddelen Alle Audi onderhouds. opbouwdelen en bagage mogen samen maximaal 100 kg wegen. 3½ tot 12 jaar). ¹ Werkt alleen als uw auto af fabriek is voorbereid op de montage van Rear Seat Entertainment (zie pagina 110). Aan beide zijden te openen en te beladen. voor montage van onder andere een fietshouder. De dakdragers. 4 Ski. . Maximale belading 50 kg.5 J x 16 met 225/60 R 16-winterbanden. ² Met behulp van de houder voor mobiele apparaten is de adapter voor de iPad™ 1 en 2 eenvoudig te bevestigen aan de rugleuningen van de voorstoelen. Talloze aansluitmogelijkheden. Alleen te gebruiken in combinatie met Audi dakdragers. Velgmaat 8.en bagagekoffer.10 m. Gemakkelijk te monteren en af te sluiten.118 Audi Originele Accessoires 2 1 Gegoten lichtmetalen velgen in 5-tri-spaak design Elegante velgen met glanzend gepolijste spaken. Het aanbod omvat producten voor zowel het exterieur als het interieur. bijvoorbeeld voor lederonderhoud of velgenreiniging 8 Audi Entertainment mobile¹ Een 9-inch beeldscherm met geïntegreerde DVD-speler dat achterop een van de voorstoelen past. 3 Audi stoelverhoger met rug.en lengterichting) schermt u de bagageruimte af van de rest van het interieur en deelt u deze naar believen in lengterichting in.5 J x 20. kajakhouder of ski. bestemd voor 255/35 R 20 banden. Geschikt voor ski’s tot 2.en reinigingsmiddelen zijn afgestemd op het hoge kwaliteitsniveau van de materialen in uw auto. Alleen voor de A6 Avant. Er zijn twee versies: voor de Limousine en voor de Avant. Gemakkelijk te bevestigen aan de houder voor mobiele apparaten.en bagagekoffer (450 l) Deze afsluitbare skibox is met name geschikt voor de wintersportvakantie. onder andere voor de apart leverbare Bluetooth koptelefoon. zonder gaten te hoeven boren. 6 Gegoten lichtmetalen wintervelgen in 5-arm rotor design Dynamische velgen in de maat 7. iPad™-adapter¹. 7 Onderhouds. 2 Scheidingsrekken Met de praktische scheidingsrekken (in dwars. Leverbaar in themasets.en hoofdsteun Deze verhoger biedt veel comfort dankzij de uitgekiende gordelgeleiding. ² Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer dit accessoire leverbaar is. De rekken zijn gemakkelijk te bevestigen. De rugleuning is verstelbaar in hoogte en breedte.

3 4 5 6 7 8 .

8 J x 17 Banden 225/55 R 17 225/55 R 17 225/55 R 17 225/55 R 17 Gewichten/inhouden Limousine Avant Leeggewicht² in kg 1615 [1640] 1680 [1705] Max.4] 10.2 10.4] 8.7 [9.3 5.2] [5.5 5. Toelichting ¹ tot en met ¹¹ op pagina 126.0 10.4] [6.2 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 193 127 151 [187] [127] [149] 196 129 154 [191] [129] [152] 243 139 177 [224] [142] [172] 243 139 177 [224] [142] [172] 249 151 187 249 151 187 252 153 190 252 153 190 Emissienorm Euro 5 [ ] Waarden met multitronic. totaalgewicht in kg 2120 [2145] 2235 [2260] 2290 2360 2350 2420 Max.6] 7.8 FSI (150 kW) A6 2.4 5.7 6.6] [6.6 Brandstof Euro 95⁶ Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) – Max.7] 8. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.4] 10.8 6. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal. aanhangerlast³ in kg ongeremd geremd Tankinhoud ca. daklast/kogeldruk in kg 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 100/85 100/85 100/85 100/85 750 1400 [750] [1500] 750 1400 [750] [1500] 750 1700 [750] [1900] 750 1700 [750] [1900] 750 1900 750 1900 750 2100 750 2100 65 [65] 65 [65] 65 [65] 65 [65] 75 75 75 75 Topsnelheid in km/h 232 [226] 224 [218] 242 [240] 232 [230] 240 230 250⁵ 250⁵ Acceleratie 0–100 km/h in s 8. in l Limousine Avant 1645 [1685] 1705 [1735] 2150 [2190] 2260 [2290] Limousine Avant Limousine Avant 1755 1805 1815 1865 Prestaties/verbruik⁴ Euro 95⁶ Euro 95⁶ Euro 95⁶ Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 8. koppel in Nm bij min ¹ Aandrijving/wielen Max.9 [7.1 8.0 7.6] [6.1] [7.5 [8.5 6.6 8.5] 10.5 6.0 7. vermogen¹ in kW bij min ¹ – Max.1] [5.8 6.7 6.9] 8.7 [9. handgeschakeld [multitronic] 7-traps S tronic 7-traps S tronic Velgen Gegoten lichtmetaal.0 10.1 [8.5 6.4 6.120 Technische gegevens Model A6 2.0 TFSI quattro (228 kW) Motorbouwwijze Viercilinder-in-lijn benzinemotor met directe inspuiting.5 8.5 8. turbo en Audi valvelift system V6-benzinemotor met directe inspuiting en Audi valvelift system V6-benzinemotor met directe inspuiting en Audi valvelift system V6-benzinemotor met directe inspuiting en mechanische compressor 1984 (4) 2773 (4) 2773 (4) 2995 (4) 132/4000–6000 150/5250–6500 150/5250–6500 228/5500–6500 320/1500–3900 280/3000–5000 280/3000–5000 440/2900–4500 Aandrijving Voorwielen Voorwielen quattro® quattro® Transmissie 6 versnellingen.5] [6.3] 8.6 [8.6 8.1 [7.4 [8.0 TFSI (132 kW) A6 2.8 FSI quattro (150 kW) A6 3. handgeschakeld [multitronic] 6 versnellingen.1] [7. Euro 5 Euro 5 Euro 5 .3 5. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.

7 [8.5 4. 8 J x 17 Banden 225/55 R 17 225/55 R 17 225/55 R 17 225/55 R 17 Gewichten/inhouden Limousine Avant Leeggewicht² in kg 1650 [1660] 1715 Max.9 [6.2] 9.1] [4.0 4.2 5.4 4.1] 6.1 5.8 7.2] 6.5 4.8 5.2 5.4 5.3 Prestaties/verbruik⁴ Diesel⁷ Diesel⁷ Diesel⁷ Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 6. handgeschakeld [multitronic] 6 versnellingen.5] [5.7] [5.9 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 156 114 129 [157] [117] [132] 159 117 132 [162] [119] [135] 171 116 139 [153] [121] [133] 171 116 139 [156] [124] [136] 176 132 149 179 135 152 188 138 156 188 138 156 Emissienorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 .1 4.3 [5.0 TDI quattro (150 kW) A6 3.4 5.0 5.6] [5.5] 7.4] 7.2 6.1 6.0 TDI (150 kW) A6 3.0] 6. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.6 Brandstof Diesel⁷ Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) – Max.1] 6. aanhangerlast³ in kg ongeremd geremd Tankinhoud ca.8] [4.3 [5. handgeschakeld [multitronic] 7-traps S tronic 7-traps S tronic Velgen Gegoten lichtmetaal.0 7.2] 7.7 5.9 7. totaalgewicht in kg 2155 [2165] 2270 Max. daklast/kogeldruk in kg 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 100/85 [100/85] 750 1800 [750] [1600] 750 1800 [750] [1600] 750 1800 [750] [1800] 750 1800 65 [65] 65 [65] 65 [65] Topsnelheid in km/h 228 [222] 222 [216] 242 Acceleratie 0–100 km/h in s 8.5 5.0 TDI (130 kW) A6 3. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.0 [8. vermogen¹ in kW bij min ¹ – Max.9 [7. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.0 [6.0] [4.2 5.0 TDI quattro (180 kW) Motorbouwwijze Viercilinder-in-lijn dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo 1968 (4) 2967 (4) 2967 (4) 2967 (4) 130/4200 150/3750–4500 150/3250–4500 180/4000–4500 380/1750–2500 400/1250–3500 450/1250–3000 580/1750–2500 Aandrijving Voorwielen Voorwielen quattro® quattro® Transmissie 6 versnellingen. koppel in Nm bij min ¹ Aandrijving/wielen Max.Model A6 2.4] [5.2 5.7 6. in l Limousine Avant Limousine Avant Limousine Avant [1725] 1700 [1720] 1765 [1780] 1795 1865 1795 1865 [2280] 2205 [2225] 2320 [2335] 2330 2420 2330 2420 100/85 100/85 100/85 100/85 [750] [1800] 750 1800 750 1800 750 2000 750 2000 65 [65] 75 75 75 75 [240] 232 [230] 240 230 250⁵ 243 [7.9] [4.

8 J x 17 Banden 225/55 R 17 225/55 R 17 Gewichten/inhouden Limousine Avant Limousine Avant Leeggewicht² in kg 1835 1900 1865 1930 Max.0 TDI quattro (230 kW)⁹ Motorbouwwijze V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en biturbo 2967 (4) 2967 (4) 180/4000–4500 230/3900–4500 580/1750–2500 650/1450–2800 Aandrijving quattro® quattro® Transmissie 7-traps S tronic 8-traps tiptronic Velgen Gegoten lichtmetaal. in l Prestaties/verbruik⁴ Diesel⁷ Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 7. 8 J x 17 Gegoten lichtmetaal.1 5.2 6. daklast/kogeldruk in kg 100/85 100/85 100/85 100/85 750 2000 750 2000 750 2100 750 2100 73 73 75 75 Topsnelheid in km/h 250⁵ 243 250⁵ 250⁵ Acceleratie 0–100 km/h in s 6.122 Technische gegevens Model A6 3.3 5.3 Brandstof Diesel⁷ Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) – Max. Euro 6 Euro 5 . ¹⁰ A6 3.6 6.3 5. totaalgewicht in kg 2370 2455 2400 2485 Max.9 8.4 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 192 134 156 192 138 156 210 147 169 210 147 169 Emissienorm Toelichting ¹ tot en met ¹¹ op pagina 126.1 5. koppel in Nm bij min ¹ Aandrijving/wielen Max.6 6.0 TDI clean diesel quattro (180 kW)⁹. vermogen¹ in kW bij min ¹ – Max. aanhangerlast³ in kg ongeremd geremd Tankinhoud ca.4 5.1 5.9 7.0 5.4 8.0 5.

5 40¹¹ Systeemvermogen in kW 180¹¹ Systeemkoppel in Nm 480¹¹ Accutype Lithium-ion Energie-inhoud accu in kWh 1. turbo en Audi valvelift system Prestaties/verbruik⁴ Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) 1984 (4) Max.2 6. koppel in Nm bij min–¹ Topsnelheid in km/h 240 Acceleratie 0–100 km/h in s 7.2 6. daklast/kogeldruk in kg 100/85 Max. 8 J x 17 Banden 225/55 R 17 Gewichten/inhouden Leeggewicht² in kg 1845 Max.3 Aandrijving/wielen Aandrijving Voorwielen Transmissie 8-traps tiptronic Velgen Gegoten lichtmetaal. in l ongeremd geremd 750 1500 73 Euro 95⁶ Brandstof Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 6.Model A6 hybrid Model Motorbouwwijze Viercilinder-in-lijn benzinemotor met directe inspuiting. totaalgewicht in kg 2320 Max. aanhangerlast³ in kg Tankinhoud ca. vermogen¹ in kW bij min–¹ 155/4300–6000 350/1500–4200 Max.2 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 143 146 145 Hybride-aandrijving Elektrisch vermogen in kW A6 hybrid Emissienorm Euro 5 .

0 TDI clean diesel (180 kW) V6-benzinemotor met directe inspuiting en mechanische compressor V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo 2995 (4) 2967 (4) 2967 (4) 2967 (4) 228/5500–6500 150/3250–4500 180/4000–4500 180/4000–4500 440/2900–4500 450/1250–3000 580/1750–2500 580/1750–2500 Aandrijving quattro® quattro® quattro® quattro® Transmissie 7-traps S tronic 7-traps S tronic 7-traps S tronic 7-traps S tronic Velgen Gegoten lichtmetaal.3 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 274 166 206 185 144 159 194 148 165 195 147 165 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 6 Emissienorm Toelichting ¹ tot en met ¹¹ op pagina 126.6 6.7 Brandstof Euro 95⁶ Diesel⁷ Diesel⁷ Diesel⁷ Motorbouwwijze Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) – Max. 8 J x 18 Gegoten lichtmetaal.0 TDI (150 kW) A6 allroad quattro 3. 8 J x 18 Banden 235/55 R 18 235/55 R 18 235/55 R 18 235/55 R 18 Leeggewicht² in kg 1930 1930 1930 1955 Max. vermogen¹ in kW bij min ¹ – Max.1 8. 8 J x 18 Gegoten lichtmetaal. aanhangerlast³ in kg ongeremd geremd Tankinhoud ca.6 6.0 TFSI (228 kW) A6 allroad quattro 3.9 7. . koppel in Nm bij min ¹ Aandrijving/wielen Gewichten/inhouden Max.5 6.124 Technische gegevens Model A6 allroad quattro 3. totaalgewicht in kg 2505 2505 2505 2530 Max.9 7.3 7. 8 J x 18 Gegoten lichtmetaal.8 7.1 7.0 5.4 5.6 6.0 TDI (180 kW) A6 allroad quattro 3. daklast/kogeldruk in kg 100/100 100/100 100/100 100/100 750 2500 750 2500 750 2500 750 2500 75 75 75 73 Topsnelheid in km/h 250⁵ 223 236 236 Acceleratie 0–100 km/h in s 5.5 6. in l Prestaties/verbruik⁴ Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 11.4 5.

0 J X 18 Gegoten lichtmetaal.6 13.0 TFSI quattro (309 kW) Motorbouwwijze V6-dieselmotor met commonrail-inspuiting en biturbo V8-benzinemotor met directe inspuiting en twin-scroll biturbo V8-benzinemotor met directe inspuiting en twin-scroll biturbo 2967 (4) 3993 (4) 3993 (4) 230/3900–4500 309/5500–6400 309/5500–6400 650/1450–2800 550/1400–5200 550/1400–5200 Aandrijving quattro® quattro® quattro® Transmissie 8-traps tiptronic 7-traps S tronic 7-traps S tronic Velgen Gegoten lichtmetaal.9 6.6 4. koppel in Nm bij min ¹ Aandrijving/wielen Gewichten/inhouden Max. in l Prestaties/verbruik⁴ Brandstofverbruik⁸ in l/100 km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 7.7 Brandstof Diesel⁷ Euro 95⁶ Euro 95⁶ Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder) – Max.7 CO₂-emissie⁸ in g/km bebouwde kom buitenweg gemiddeld 208 158 176 312 174 225 314 176 226 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Emissienorm . 8. vermogen¹ in kW bij min ¹ – Max.4 7.Model A6 allroad quattro 3.5 9.5 J x 19 Gegoten lichtmetaal.6 4.4 7. 8. 8.5 J x 19 Banden 235/55 R 18 255/40 R 19 255/40 R 19 Leeggewicht² in kg 1985 1970 2025 Max.7 13.5 9.0 6. totaalgewicht in kg 2560 2505 2580 Max.0 TFSI quattro (309 kW) S6 Avant 4. daklast/kogeldruk in kg 100/100 100/85 100/85 750 2500 750 2100 750 2100 75 75 75 Topsnelheid in km/h 250⁵ 250⁵ 250⁵ Acceleratie 0–100 km/h in s 5.0 TDI (230 kW) S6 Limousine 4. aanhangerlast³ in kg ongeremd geremd Tankinhoud ca.

Dan neemt het vermogen iets af. Door meeruitvoeringen kan zowel het leeggewicht als de luchtweerstandscoëfficiënt worden verhoogd. ⁹ Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze uitvoering leverbaar is.000 km). Goed om te weten Onderhoudsinspectie aan de hand van de serviceintervalmelding. Max. De waarden hebben geen betrekking op één bepaalde auto en zijn ook niet gekoppeld aan ons aanbod. maar dienen alleen om een vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende uitvoeringen. Als deze niet verkrijgbaar is. afmetingen Toelichting ¹ Deze waarde is bepaald met de voorgeschreven meetmethode volgens de actuele versie van richtlijn 80/1269/EEG. CO₂ is het drijfgas dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. aanhangerlast + max. aanhangerlast geldt met een originele Audi trekhaak. ⁴ Het brandstofverbruik en de CO₂-emissie zijn niet alleen afhankelijk van de efficiency waarmee de auto de brandstof benut. De verbruikscijfers zijn berekend met Euro 95 in de tank.000 m boven de zeespiegel en iedere 1. De motor is ook geschikt voor E10. ² Leeggewicht met een bestuurder (68 kg). Dat is Euro 95 die voor 10 % uit ethanol bestaat.000 m hoger dient men steeds 10 % van de totale gewichtscombinatie (max. gemeten volgens de actuele versie van richtlijn 92/21/EEG. bagage (7 kg) en de tank voor 90 % gevuld.126 Technische gegevens. volgens verordening 692/2008/EG. . Indien niet beschikbaar. waardoor het laadvermogen en de topsnelheid dienovereenkomstig afnemen. ¹⁰ In het display op het instrumentenpaneel verschijnt een melding als het nodig is om de AdBlue®-tank bij te vullen. maar ook van de rijstijl van de bestuurder en andere niet-technische factoren. mag u zwavelvrije Normaal 91 tanken. ⁸ De waarden zijn bepaald met de voorgeschreven meetmethode. is ook het gebruik van zwavelhoudende diesel mogelijk. ³ Bij toenemende hoogte neemt het motorvermogen af. ⁷ Wij raden het gebruik van zwavelvrije diesel aan. totaalgewicht) af te trekken. Wij raden aan om dit over te laten aan de Audi dealer (circa om de 15. Vanaf 1. ⁶ Wij raden het gebruik van zwavelvrije Euro 95 aan. ¹¹ Kortstondig. ⁵ Begrensd.

** Breedte op ellebooghoogte. . *** Breedte op schouderhoogte. *** Breedte op schouderhoogte. **** Met dakantenne is de hoogte 1468 mm. * Maximale hoofdruimte. Afmetingen in millimeters. Afmetingen gemeten van onbeladen auto.9 m.9 m. Draaicirkel ca. Inhoud bagageruimte 530/995 l. gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning en belading tot aan het dak. Inhoud bagageruimte 565/1680 l. * Maximale hoofdruimte. Draaicirkel ca. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. **** Met dakantenne is de hoogte 1482 mm. 11. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning. 11.985 912 1091 2912 632 674 104 6* 962 Audi A6 Avant 104 * 6 Audi A6 Limousine 912 2912 4915 1102 4926 1181 1050 1491** 1429*** 1527** 1460*** 1050 1491** 1429*** 1527** 1460*** 1966 1176 949 702 1461**** 1455**** 883 1031 1627 1618 1627 1618 1874 2086 1874 2086 Afmetingen in millimeters. ** Breedte op ellebooghoogte.

gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. ***** Dynamic-mode. Inhoud bagageruimte 375/850 l. Inhoud bagageruimte 565/1680 l. Draaicirkel ca. gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. *** Breedte op schouderhoogte. Afmetingen in millimeters. 11.Afmetingen Audi A6 hybrid 104 * 6 674 624***** 684**** 962 104 * 6 Audi A6 allroad quattro 985 128 912 2912 1091 2905**** 920 1115 4940 4915 1181 1050 1491** 1426*** 1050 1527** 1460*** 1106 1491** 1429*** 1527** 1460*** 1966 949 702 1474***** 1534**** 1452***** 1512**** 1455**** 883 1031 1627 1618 1631**** 1596**** 1874 2086 1898 2084 Afmetingen in millimeters. Draaicirkel ca. . 11. * Maximale hoofdruimte. ** Breedte op ellebooghoogte. ** Breedte op ellebooghoogte. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. bodemspeling met maximale belading. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning. *** Breedte op schouderhoogte. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning en belading tot aan het dak. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. * Maximale hoofdruimte. **** Met dakantenne is de hoogte 1468 mm.9 m. **** Lift-mode.9 m.

. ** Breedte op ellebooghoogte. *** Breedte op schouderhoogte. gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. 11.9 m. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning en belading tot aan het dak. gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm. bodemspeling met maximale belading. Draaicirkel ca. Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning en belading tot aan het dak. 11. bodemspeling met maximale belading.985 919 1096 2916 616 659 962 104 * 6 Audi S6 Avant 104 * 6 Audi S6 Limousine 2916 919 4931 1099 4934 1181 1050 1491** 1429*** 1050 1527** 1460*** 1176 1491** 1429*** 1527** 1460*** 1966 949 702 1446**** 1440**** 883 1031 1615 1606 1615 1606 1874 2086 1874 2086 Afmetingen in millimeters. Afmetingen in millimeters.9 m. **** Met dakantenne is de hoogte 1468 mm. * Maximale hoofdruimte. ** Breedte op ellebooghoogte. Inhoud bagageruimte 530/995 l. **** Met dakantenne is de hoogte 1482 mm. *** Breedte op schouderhoogte. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. Inhoud bagageruimte 565/1680 l. * Maximale hoofdruimte. Draaicirkel ca.

niet leverbaar in Nederland Briljantzwart Metallic lakkleuren 85 Deze 17-inch combinatie is niet leverbaar in Nederland Gletsjerwit metallic Arcticzilver metallic IJszilver metallic Quartzgrijs metallic * Dakotagrijs metallic * 17-inch gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design Oolonggrijs metallic Aviatorblauw metallic 17-inch gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design (hybrid-design) Moonlightblauw metallic Havannazwart metallic Javabruin metallic Pareleffect lakkleuren 86 18-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design. banden 245/45 R 18 Granaatrood pareleffect Diepgroen pareleffect 18-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design.Uni lakkleuren 84 Velgen/banden Ibiswit 87 16-inch combinatie. banden 235/55 R 18 Phantomzwart pareleffect Kristaleffect lakkleuren 86 Estorilblauw kristaleffect Audi exclusive individuele lakkleuren 86 18-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-spaak V-design Audi exclusive individuele lakkleuren Contrastkleur/volledig in carrosseriekleur 86 Contrastkleur 18-inch gegoten lichtmetalen velgen in 10-arm turbine design (hybrid-design) Volledig in carrosseriekleur 18-inch Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Standaarduitrusting Meeruitvoering Niet leverbaar S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Index Pagina 130 .

Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 20-inch Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-segmentspaak design All-season banden Banden met noodloopeigenschappen Diefstalwerende wielbouten * Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer deze lakkleur leverbaar is. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 19-inch Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar.20-inch Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm rotor design. glanzend gepolijst 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 15-spaak ster design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak ster design (S-design) In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina 19-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design (S-design) . titaanoptiek. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 19-inch Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Uw Audi dealer levert wel velgen met winterbanden uit de collectie van Audi Originele Accessoires 20-inch gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar.

pur 350 Leder Valcona zwart Leder Milano zwart² Leder Valcona titaangrijs Leder Milano titaangrijs² Leder Valcona nougatbruin Leder Milano nougatbruin Leder Valcona fluweelbeige Leder Milano fluweelbeige Leder Valcona goabeige Leder Valcona zwart Leder Valcona zwart met gekleurde stiksels Leder Valcona titaangrijs Leder Valcona titaangrijs met gekleurde stiksels Leder Valcona nougatbruin Leder Valcona fluweelbeige Leder Valcona santosbruin met gekleurde stiksels Leder Valcona goabeige Leder Valcona fluweelbeige met gekleurde stiksels Standaarduitrusting Meeruitvoering Niet leverbaar S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Index Pagina 132 .Velgen/banden 89 Audi exclusive leder Valcona bekledingen Bandenreparatieset Stoelbekledingen voor comfortstoelen voor Opvouwbare reserveband 92 Leder Milano zwart Ruimtebesparend reservewiel Leder Milano titaangrijs Bandenspanningscontrolesysteem Leder Milano nougatbruin Boordgereedschap Leder Milano fluweelbeige Krik Stoelen Leder Valcona zwart 90 Leder Valcona titaangrijs Standaard stoelen voor Leder Valcona fluweelbeige Comfortstoelen voor met geheugenfunctie Leder Valcona goabeige Sportstoelen voor S-sportstoelen voor ¹ Stoelbekledingen voor standaard stoelen voor 90 Stof Effekt zwart ¹ Leder Valcona santosbruin Audi exclusive leder Valcona bekledingen Stoelbekledingen voor sportstoelen voor Stof Effekt titaangrijs 94 Stof Kontur zwart Stof Silhouette zwart Stof Kontur titaangrijs Stof Silhouette titaangrijs Alcantara/leder zwart Stof Silhouette fluweelbeige Alcantara/leder titaangrijs Stof Sierra/mono.

Uw Audi dealer vertelt u graag vanaf wanneer de S-sportstoelen leverbaar zijn.Decoratielijsten Micrometallic platina Audi exclusive leder Valcona bekledingen Staalgrijze reflexlak Geborsteld mat aluminium ¹ ¹ Alcantara/leder maanzilver ¹ ¹ Leder Valcona zwart met gekleurde stiksels ¹ ¹ Leder Valcona maanzilver met gekleurde stiksels ¹ ¹ Audi exclusive lederen bekledingen ¹ ¹ Aluminium Delta Carbon Atlas Zwarte pianolak Donkerbruin wortelnotenhout Bruin naturel gevlamd essenhout 97 Eikenhout Beaufort Audi exclusive decoratielijsten Alcantara/leder Verlichting Alcantara/leder (parelnappa) Koplampen Leder Milano Koplampreinigingsinstallatie Leder Valcona Xenon plus inclusief koplampreinigingsinstallatie Leder Valcona met S-logo’s LED-koplampen Met leder beklede portierarmsteunen Grootlichtassistent Lederpakket adaptive light inclusief traploze hoogteregeling Lederpakket incl.en exterieur ¹ Alleen leverbaar in combinatie met S line. airbagcover Achterlichten Audi exclusive lederpakket incl. 100 ¹ S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid Veenbruine reflexlak 96 Alcantara/leder zwart Stof. ² In combinatie met stoelventilatie voor is het leder op de voorstoelen en buitenste zitplaatsen achter geperforeerd. airbagcover LED-achterlichten Audi exclusive lederuitrusting (pakket 1) LED-kentekenplaatverlichting Audi exclusive lederuitrusting (pakket 2) Adaptieve remlichten Audi exclusive biezen op de comfortstoelen Hemelbekleding van stof Hemelbekleding van zwarte stof ¹ Aluminium Trigon Stof Sierra/mono.pur 350 Hemelbekledingen 97 Licht-/regensensor Ambienteverlichting Lichtpakket voor in.en lederuitrustingen A6 Avant 98 Leder Milano zwart met gekleurde stiksels Stoelbekledingen voor S-sportstoelen voor A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina Leder Milano zwart .

en motoraanduiding Comfortsleutel Dakspoiler Start-stopknop Achterspoiler Servosluiting van de portieren Stoelen/zitcomfort Achterklep elektrisch openend Neerklapbare achterbankleuning Comfortsleutel inclusief sensorgestuurde achterklepontgrendeling Achterbank Elektrisch verstelbare voorstoelen Achterklep elektrisch openend en sluitend 4-voudig instelbare lendensteunen Garagedeuropener (HomeLink) Middenarmsteun voor Diefstalalarm Middenarmsteun achter Voorbereiding voor track & trace Hoofdsteunen Ramen 103 Warmtewerend glas Massagefunctie voor Stoelventilatie voor Geluiddempend/akoestisch glas Standaarduitrusting Stoelverwarming voor Meeruitvoering 103 Niet leverbaar 103 S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Index Pagina 134 . extra donker getint (privacy glass) Buitenspiegels elektrisch verstelbaar. verwarmbaar en inklapbaar Zonnekleppen Zonwering Buitenspiegels elektrisch verstelbaar en verwarmbaar automatisch dimmend Overige exterieuruitrusting Trekhaakvoorbereiding Buitenspiegels elektrisch verstelbaar.Spiegels 101 Extra donker getinte ramen (privacy glass) Buitenspiegels met LED-richtingaanwijzers Geluiddempend/akoestisch glas. automatisch dimmend Trekhaak Binnenspiegel dimbaar Blanke sierlijsten Automatisch dimmende binnenspiegel Audi exclusive optiekpakket zwart Daken 101 Aluminiumoptiek exterieur Glazen panoramadak Audi singleframe Glazen schuif/-kanteldak Dakreling Openen en sluiten 102 Uitlaatsierstukken Centrale portiervergrendeling Type. verwarmbaar en inklapbaar.

verwarmbaar Railsysteem Elektrisch verstelbaar stuurwiel Bagageruimte Audi exclusive stuurwiel met houtsegmenten Overige interieuruitrusting Stuurwiel met houtsegmenten Voetmatten voor Audi exclusive lederen stuurwiel Voetmatten achter Audi exclusive lederen bedieningselementen Voetmatten Vimentum Transmissiehendelknop met Audi exclusive hout Audi exclusive voetmatten Transmissiehendelknop in hout Audi exclusive vloerbekleding en voetmatten Audi exclusive aluminium versnellingspookknop Instaplijsten met aluminium segmenten Transmissiehendelknop in leder Aanstekers en asbakken Versnellingspook-/transmissiehendelknop in leder 12V aansluiting in de bagageruimte Transmissiehendelknop in aluminiumoptiek Klimaatregeling 107 Pedalen en voetsteun in aluminiumoptiek 105 MMI® en navigatie Comfortairconditioning MMI® navigatie Comfortairconditioning met 4 zones Navigatie SD-kaart Interieurvoorverwarming/-ventilatie MMI® navigatie plus met MMI touch * Standaard in de 3.Bagage en opbergen ISOFIX kinderzitjesbevestiging op buitenste zitplaatsen achter Opbergruimte ISOFIX kinderzitjesbevestiging op de passagiersstoel Stuurwielen/versnellingspoken/bediening Dashboardkastje 104 Opbergpakket Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel Bekerhouders Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel met schakelpaddels* Tassenhaakjes Scheidingsnet Multifunctioneel vierspaaks lederen stuurwiel.0 TDI 230 kW. 106 107 S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina Stoelverwarming voor en achter . verwarmbaar Omkeerbare bagagemat Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Dubbele bagagevloer Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels Fixeerset Doorlaadopening met uitneembaar ski-/snowboardfoedraal Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels.

MMI® en navigatie 108 Navigatie-harddisk Assistentiesystemen Audi active lane assist MMI® radio Audi side assist inclusief Audi pre sense rear MMI® radio plus Head-up display Middendisplay Audi pre sense basic Bestuurdersinformatiesysteem Cruise control Bestuurdersinformatiesysteem met 7-inch kleurendisplay Nachtzichtassistent met persoonsherkenning Rustpauze-advies Audio en TV 109 Wegrijassistent Snelheidslimietherkenning met behulp van camera Digitale radio-ontvangst Hellingshoekweergave TV-ontvangst Afdaalassistent Audi sound system Parkeerhulp plus BOSE Surround Sound Omgevingscamera’s Bang & Olufsen Advanced Sound System Parkeerassistent met omgevingsweergave CD-wisselaar Achteruitrijcamera DVD-/CD-wisselaar Onderstel/remmen Audi music interface Adapterkabels voor de Audi music interface Dynamische besturing Adapterkabels plus voor de Audi music interface adaptive air suspension Voorbereiding voor Rear Seat Entertainment Telefoon en communicatie 110 adaptive air suspension sport Sportonderstel Telefoonvoorbereiding basis (Bluetooth) S line sportonderstel Telefoonvoorbereiding (Bluetooth) Remsysteem Telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) Bedieningshoorn voor telefoonvoorbereiding online (Bluetooth) Elektromechanische parkeerrem Keramische remmen Meeruitvoering 113 Audi drive select Niet leverbaar ¹ ¹ S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant 111 adaptive cruise control met stop & go-functie inclusief Audi pre sense front MMI® touch Standaarduitrusting A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Index Pagina 136 .

0 TFSI quattro (220 kW) en 3. decoratielijsten: donkerbruin wortelnotenhout Audi exclusive veiligheidsgordels Gordeldraagherkenning Brandstoftank 65 l Brandstoftank 73 l ² ² Brandstoftank 75 l 5 5 De uitrusting van de afgebeelde Audi A6 Limousine (pagina 6): lakkleur: ijszilver metallic. ³ Standaard op auto’s met voorwielaandrijving. velgen: gegoten lichtmetalen velgen in 15-spaak ster design De uitrusting van de afgebeelde Audi A6 Avant (pagina 4–17): lakkleur: gletsjerwit metallic. velgen: gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design. velgen: gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak ster design. stoelbekleding: alcantara/leder zwart. ² Alleen voor de 3. verzinkt Handgeschakelde versnellingsbak Flankbescherming S tronic® Kindersloten tiptronic Fullsize airbags quattro® Zijairbags voor quattro® met sportdifferentieel Zijairbags achter Energieterugwinning Integraal hoofdsteunsysteem Start-stopsysteem Instrumentenpaneel Audi TDI clean diesel Powermeter op het instrumentenpaneel Active Noise Cancellation Veiligheidsstuurkolom Audi Car Plus Assurance Accu-energiemanagement Audi Car Plus Assurance ⁴ ⁴ ² ² 115 Veiligheidsgordels De uitrusting van de afgebeelde Audi A6 Limousine (pagina 4–17): lakkleur: dakotagrijs metallic. stoelen/stoelbekleding: sportstoelen. 3. decoratielijsten: carbon Atlas De uitrusting van de afgebeelde Audi S6 Avant (pagina 30–39): lakkleur: estorilblauw kristaleffect. decoratielijsten: geborsteld mat aluminium ¹ Alleen voor de 3. ⁴ Alleen voor de 3. stoelbekleding: leder Milano fluweelbeige.0 TDI quattro ⁴ S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina S6 Avant S6 Limousine A6 allroad quattro A6 hybrid A6 Avant A6 Limousine Pagina Techniek/veiligheid . decoratielijsten: eikenhout Beaufort Gevarendriehoek EHBO-set Antiblokkeersysteem (ABS) De uitrusting van de afgebeelde Audi A6 allroad quattro (pagina 22–29): lakkleur: javabruin metallic. velgen: gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design.0 TDI quattro (230 kW). ⁵ Standaard op de 2. decoratielijsten: aluminium Delta Aandrijfslipregeling (ASR) Elektronisch sperdifferentieel (EDS) Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) ESC met elektronische sperfunctie Elektromechanische stuurbekrachtiging Wielafhankelijke koppelverdeling ³ ³ ³ De uitrusting van de afgebeelde Audi S6 Limousine (pagina 30–39): lakkleur: ijszilver metallic. leder Valcona santosbruin.0 TDI clean diesel quattro (180 kW). velgen: gegoten lichtmetalen velgen in 5-parallelspaak design.0 TFSI quattro en 3. stoelbekleding: leder Valcona maanzilver.113 multitronic® Carrosserie. stoelbekleding: leder Milano fluweelbeige.8 FSI quattro.0 TDI quattro (230 kW) en alleen in combinatie met 19-inch velgen. velgen: gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaak V-design.

video’s. > www. de boeiende merkgeschiedenis en foto’s. De keuze voor Audi is een keuze voor een merk dat meer biedt: individualiteit. Maak online uitgebreid kennis met de fascinerende wereld van Audi.audi. informatie over service en accessoires. > www. wallpapers.138 Fascinatie voor Audi Bij Audi krijgt u veel meer dan een Audi.nl Met de Audi configurator stelt u uw eigen Audi volledig naar wens samen. exclusiviteit en passie voor techniek en auto’s. Alle actuele modellen. ringtones en apps.nl > m. motoren.audi. Audi online Audi configurator Voorsprong door techniek in digitale vorm: alle actuele modellen.nl . velgen en uitrustingen zijn aanwezig. lakkleuren. gedetailleerde presentaties van Audi occasions.audi.

> www.audi. Wij kunnen ons dan ook beroepen op veel kennis en ervaring op het gebied van financieren. verzekeren en mobiliteit. U ziet er reportages over onze automodellen en technische innovaties. cultuur en lifestyle komen aan bod.Audi tv Audi Bank / Audi Leasing Op Audi tv maakt u kennis met allerlei facetten van het merk. Die combinatie maakt onze dienstverlening uniek. dus een bezoek is altijd de moeite waard.audibank.nl .nl > Service & accessoires > Audi Bank > www. Ook evenementen op het gebied van autosport.tv Audi Bank / Audi Leasing geeft u de zekerheid dat financieren. > www. leasen. Onze focus ligt op de auto én de behoeften van de automobilisten. historie. leasen en verzekeren worden verzorgd door een betrouwbare financiële instelling. De site wordt continu geüpdatet.audi.audi.nl > Belevingswereld > Audi multimedia > www.

prestaties. uiterlijk. Afwijkingen in kleuren en vormen van de afbeeldingen.33 De in deze brochure afgebeelde en beschreven modellen zijn voor een deel uitgerust met tegen meerprijs leverbare meeruitvoeringen.62.nl Geldig vanaf april 2012 Printed in Germany 233/1130. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDI AG is nadruk van deze brochure of delen ervan verboden. vergissingen en drukfouten voorbehouden. Wijzigingen voorbehouden.V. Leusden www. De informatie over uitrusting en technische gegevens heeft betrekking op auto’s voor de Nederlandse markt. Het papier van deze brochure is vervaardigd van chloorvrij gebleekte cellulose. De gegevens over leveringsprogramma.Pon’s Automobielhandel B. .audi. brandstofverbruik en bedrijfskosten komen overeen met de beschikbare gegevens op het moment van ter perse gaan van deze brochure. afmetingen en gewichten.