You are on page 1of 3

Q1. series........

52,42,37,27,22,x,y
Ans: (a) x=12;y=7

find x,y

Q 30. How many squares are there in given 4 by 4


square box
Ans: 4 square + 3 square + 2 square + 1 square
= 30.
Now ,the following are not i order.
3.How many balls of 1cm radius ca be kept in cube of
6 cm side.
Ans: 27.
4. A can do a work in 4 days, B in 5 days.
A ,B,C in 2 days. In how many days C alone can
do?
Ans: 20 days .
5. 55 Rs is didtributed among some girls and bioys.
Each boy gets 25paise ,each girl gets 50 paise.
How many girls?
Ans: 80.
6. 3 taps ,A ,b and c.
(Not clear.Look this type of q)
A can fill in 20 hrs,b in 22 hrs.
C can empty in 24 hrs.
If all r opened simaltanueoslyhow much
time needed to fil the tank.
7.Doctor ......... ____________ pain.
Ans : (c)
alleviates.
8.A frog has to climb 12 m. It climbs 1 m in 1 hr and
drops down 1/2 m. How much time will it take to climb?
Ans: 35 hrs.
9.Theory is to practice
Ans: (d) planning is to execution.
10. 80 heads are there in a zoo.
Legs are 150 (or 160.Look at this type o f problem)
Find no of rabits(i.e. 4 leg things) and no of 2
leg things.
11. A,B are back to back. A moves 4 Km straight,then
turns left moves 1Km again takes left moves 4Km again
left 1Km.
B moves 6Km straght, then left 8 Km.
Find distance b/w A and B.
No answer.........
Afraid..? Just Joked....
Ans: 10Km south east
12. 'rat race' =
Ans) Use less work.
13. Lookk at this type of problem.
Passengers of I , II, III class are in ratio
P1:P2:P3. Fares of I,II,III class are in ratio
R1:R2:R3. Total money is X ( 8050 in our q).
Find share of II class passengers.
14. Some word is coded.Then asked for CARE.
Ans:
(d)

15. Boats problem.Up an down strream speeds were


given.
Look at it in RS agarwal.
16. Age problem
Father said, I was of ur present age when u were
born.Father's age is 64. ? will be the F's age after
10 yrs from now.
Ans: 42 yrs.
17. A can do a work in 4 days, b in 5 days.They
started working alternate days with A first.In how
many days the work will be completed?
Ans: 2

2/5 days( 2 purnankam 2/5)

18. 24 red and 24 blue socks are there in a drawer.How


many socks should be taken fron drawer so thst atleat
to should be of same colour.
Find the answer .I don't know.
Answers were 4 , 5 , 20 like that...
19. 10,000 is population. It increases 20% in 1 year
10 % in second yr.Toatal population after two yrs???
ans: 13,200

------------------------------------sec 2.
Q1.while(1)
{
printf(---------);
a++;
b++;
}
ans: (b) runs forever
Q2.main ( )
{
fun(a,b)}
fun1(int a,unsigned b)
{
a--;
b--;
if(b){fun2(b,a);}
}
fun2(inta, intb)
{a++,b++,fun1(a,b);}
how many times it uns???
Q3.mutex
ans:allof the above
Q4.red-block three experiments o(--)??
ans:(a)o(logn) (b)o(2logn)
Q5.insrtion sort
ans (a)o( ) (b) o( ) (c) o( )
Q6.diverjort's alsouite
ans (a)o(l) (b)o( ) (c)o( )

Q7.Eedgs,V ventus
ans (A)o( )(B)o( ) (C)o( )
q8.DMA.....
ans :(D) none of the above
Q9.VMS....
ans : (C) it loads ram of dik space
Q10.virtuval distructueres....
nas: (A) no problem in this programme
Q11.one
base:7
devised:15
Q12.a,b,c ......which disturbs structure??
ans: c is disturbs structure
Q13intk;
int*p,**q;
p=ck,*q=p;
int*&ref,**&ref p;
ans: **ref p
Q14.i=0;
printf("%d",i,i++,++i)
ans: 2 1 1
Q15.p=collas(100,0)
ans; (A)error (B)compailar default (C)no error.