You are on page 1of 7

1. Applications are programs that interact directly with the database.

A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Introduction to Database
Discuss about this problem : Discuss in Forum
2. Which of the following is the original purpose of SQL?
A. To specify the syntax and semantics of SQL data definition language
B. To specify the syntax and semantics of SQL manipulation language
C. To define the data structures
D. All of the above.
Answer: Option D
Learn more problems on : Introduction to SQL
Discuss about this problem : Discuss in Forum
3. The format SELECT-FROM-WHERE is the fundamental framework of SQL SELECT
statements.
A. True
B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : Introduction to SQL
Discuss about this problem : Discuss in Forum
4. The primary key is selected from the:
A. composite keys.

B. determinants.
C. candidate keys.
D. foreign keys.
Answer: Option C
Learn more problems on : The Relational Model and Normalization
Discuss about this problem : Discuss in Forum
5. If attributes A and B determine attribute C, then it is also true that:
A. A C.
B. B C.
C. (A,B) is a composite determinant.
D. C is a determinant.
Answer: Option C
Learn more problems on : The Relational Model and Normalization
Discuss about this problem : Discuss in Forum
6. We have normalized a table into BCNF if all candidate keys are determinants.
A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Database Design Using Normalization
Discuss about this problem : Discuss in Forum
7. A ternary relationship is so called because in contains two entities and one association
between them.
A. True

B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Data Modeling with ER Model
Discuss about this problem : Discuss in Forum
8. Which of the following data constraints would be used to specify that the value of a
cell in one column must be less than the value of a cell in another column in the same
row of the same table?
A. A domain constraint
B. A range constraint
C. An intrarelation constraint
D. An interrelation constraint
Answer: Option C
Learn more problems on : Data Models into Database Designs
Discuss about this problem : Discuss in Forum
9. The data model produced from the reverse engineering process is a true logical model.
A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Database Redesign
Discuss about this problem : Discuss in Forum
10. The left-leaning slash tells Oracle to execute whatever statement is in the buffer.
A. True
B. False

Answer: Option B
Learn more problems on : Managing Databases with Oracle
Discuss about this problem : Discuss in Forum
11. Sequences guarantee valid surrogate key values.
A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Managing Databases with Oracle
Discuss about this problem : Discuss in Forum
12. Which of the three possible types of triggers does SQL Server support?
A. INSTEAD OF only
B. AFTER only
C. BEFORE only
D. INSTEAD OF and AFTER only
Answer: Option D
Learn more problems on : SQL Server 2000
Discuss about this problem : Discuss in Forum
13. Which of the following refers to the SQL Server transaction isolation level which
places and holds locks on all rows that are read?
A. REPEATABLE READ
B. SERIALIZABLE
C. READ COMMITTED
D. READ UNCOMMITTED

Answer: Option A
Learn more problems on : SQL Server 2000
Discuss about this problem : Discuss in Forum
14. Most operational databases can be used for many BI applications.
A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Database Processing for BIS
Discuss about this problem : Discuss in Forum
15. A supertype/subtype hierarchy is which of the following?
A. Each subtype has only one attribute.
B. Each supertype has only one attribute.
C. Each subtype has only one supertype.
D. Each supertype has only one subtype.
Answer: Option C
Learn more problems on : ER Model and Business Rules
Discuss about this problem : Discuss in Forum
16. The entity integrity rule states that:
A. no primary key attribute may be null.
B. no primary key can be composite.
C. no primary key may be unique.
D. no primary key may be equal to a value in a foreign key.

Answer: Option A
Learn more problems on : Logical Database Design
Discuss about this problem : Discuss in Forum
17. A null value is assigned when no other value applies.
A. True
B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : Logical Database Design
Discuss about this problem : Discuss in Forum
18. Symmetric multiprocessing (SMP) architectures are useful for situations where data
must remain in memory during processing to achieve the desired performance level.
A. True
B. False
Answer: Option A
Learn more problems on : The Client-Server Database
Discuss about this problem : Discuss in Forum
19. A method defines the form or protocol of the operation, but not its implementation.
A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Object-Oriented Data Modeling
Discuss about this problem : Discuss in Forum
20. An aggregation is a stronger form of association relationship and is represented with a
solid diamond at the aggregate end.

A. True
B. False
Answer: Option B
Learn more problems on : Object-Oriented Data Modeling
Discuss about this problem : Discuss in Forum