You are on page 1of 5

GALGOTIAS UNIVERSITY

Greater Noida, Uttar Pradesh


Pre Placement Mock Test, 2015
Paper 15
Department- School of Lifelong Learning Skills
1. If a number X is chosen at random from the set A = (1, 2, 3, 4..100), then the probability that
the chosen number X is a perfect cube is.
a) 1/25
b) 1/2
c) 4/13
d) 1/10
Ans: a
2. If six persons sit in a row, then the probability that three particular persons are always together is
a) 1/20
b) 3/10
c) 1/5
d) 4/5
Ans: c
3. There are some rabbits and peacocks in a zoo. The total number of their heads is 60 and total number of
legs is 192. Find the number of Rabbits.
a) 30
b) 46
c) 40
d) None of these
Ans: d
4. Find the values of *( both of them) in the number below respectively.
(1*8*)
x9
---------------*8*1
a) 0,9
b) 1,8
c) 2,7
d) 3,6
Ans: d
5. The sum of the squares of three consecutive even natural numbers is 1460. Find the three numbers.
a) 18, 20, 22
b) 20, 22, 24
c) 22, 24, 26
d) 24, 26, 28

Ans: b
6. 150 men can consume 1050 kg of rice in 30 days. In how many days will 70 men consume 980 kg of
rice?
a) 30
b) 60
c) 45
d) None of these
Ans: b
7. A boy starts walking in the morning, facing the sun. After some time, he turns left. Later, he again turns
left. In which direction is he moving now?
a) South
b) North
c) East
d) West
Ans: d
8. A general arranges his soldiers in such a way that each row has many soldiers as there are rows. If the
number of soldiers is 2624, then how many soldiers are still to be placed ?
a) 21
b) 16
c) 23
d) 22
Ans: c
9. A beats B by 24 m and C by 20 m, C beats B by 1 sec in a race of 120 m. In how many seconds does A completes the
race?

a) 18
b) 24
c) 20
d) 15
Ans: c
Direction for Q.10 and 11 - Study the following information carefully to answer these questions.
Eleven students A, B, C, D, E, F, G, H, I, J and K are sitting in a row of the class facing the teacher. D, who is to the
immediate left of F, is second to the right of C. A is second to the right of E, who is at one of the ends. J is the immediate
neighbor of A and B and third to the left of G. H is to the immediate left of D and third to the right of I.
10. Who is sitting in the middle of the row?
a). C
b). I
c). B
d). G
Ans: B
11. Which of the following groups of friends is sitting to the right of G?
a). IBJA

b). ICHDF
c). CHDF
d). CHDE
Ans: c

12. Jack was born on 1468 B.C(In BC the next year is 1 year less than the previous year). He had lived one-fourth
of his life as a boy, one-third of his life as a youth, one-fifth of his life as a man and the remaining 52 years as an old man.
Which year did Jack die?

a) 1223 BC
b) 1228BC
c) 1708 BC
d) 1378 BC
Ans: b
13. A reduction of 25% in the price of apples enables a person to buy 2 kgs more for 240. Find the
original price of apples?.
a) 30
b) 120
c) 55
d) None of these
Ans: d
14. An antique clock which gains time uniformly is 10 minutes slow at 9:00 AM on Monday morning and
10 min 48 sec fast at 9:00 PM on the following Monday. When did it show the correct time during the
intervening period?
a) At 11:00 PM on Wednesday
b) At 11:32 PM on Thursday
c) At 11:40 PM on Wednesday
d) At 11:28 PM on Thursday
Ans: b
15. If the L.C.M of two numbers is 750 and their product is 18750, find the H.C.F of the numbers.
a) 50
b) 30
c) Cannot be determined
d) 25
Ans: d
16. If 30% of a number exceeds 20% of it by 18, then find the number.
a) 120
b) 200
c) 180
d) 150
Ans: c
17. One year ago Jaywanti was four times as old as her daughter Nikitha. Six years hence, Mrs. Jayawanti's
age will exceed her daughter's age by 9 years. The ratio of the present ages of Jaya and her daughter is ?
a) 9:2

b) 11:3
c) 12:5
d) 13:4
Ans: d
Direction for Q.18 to Q.20 - Study the following information carefully to answer these questions.
Gopi started walking towards North. After walking 30 m, he turned left and walked 40 m. He then turned
left and walked 50 m.
18. How far is Gopi from his original position?
a) 50 m
b) 30 m
c) 20 m
d) 205 m
Ans: d
19. In which direction is Gopi facing now?
a) South-West
b) South
c) West
d) South-West
Ans: b
20. In which direction is Gopi now with respect to starting point ?
a) South-East
b) West
c) South-West
d) South
Ans: c

21.The average weight of the teacher and six students is 12 kg which is reduced by 5 kg if the weight of the teacher
is excluded. How much does the teacher weigh?

a) 38
b) 48
c) 46
d) 42
Ans: d
22. In how many ways can a garland be made from exactly 10 different flowers?
a) 10!
b) 9!
c) 11!
d) 9!/2
Ans: d

23. All surfaces of a cube are coloured. If a number of smaller cubes are taken out from it, each side 1/4 the size of the
original cube's side, Find the number of cubes with only one side painted.

a) 24
b) 16
c) 40
d) None of these
Ans: a
24. Murali deposited a certain sum of money at S.I, which amounts to Rs. 720 after 2 years and to Rs. 1020
after a further period of 5 years. The sum is .
a) 520
b) 600
c) 580
d) 610
Ans: b
25. What is the next term
1, 1, 4, 8, 9, 27, 16, ?

a) 64
b) 24
c) 32
d) 60
Ans: a

Related Interests