Dezvoltare personala si spirituala

Se porneste de la ideea ca, in momentul de fata, in societate exista o „sete” uriasa de informatie, teoretica si practica, de buna calitate. Prin urmare, in cadrul acestui program se pot oferi posibilitati de implinire a acestui deziderat, prin organizarea unor cursuri, conferinte, seminarii si ateliere de lucru benefice pentru dezvoltarea armonioasa a participantilor. Proiectul intentioneaza sa reuneasca o gama larga de programe de educatie din diferite domenii de dezvoltare personala si spirituala (medicina traditionala si practica spirituala chineza si tibetana, reiki, diferite terapii energetice, fitoterapie, ayurveda, nutritie, cristaloterapie, programare neuro-lingvistica, psihologie etc). Acest lucru va contribui la echilibrarea fizica, mentala, emotionala si spirituala a participantilor – ceea ce inseamna imbunatatirea nivelului uman al societatii romanesti.

Sanatate fizica si emotionala
Terapiile complementare, care cuprind ramuri ale terapiilor traditionale romanesti si straine, au luat o amploare fara precedent. Din acest motiv, amenajarea unor cabinete unde sa-si desfasoare activitatea terapeuti autentici si cu rezultate notabile in domeniu se impune de la sine. Faptul ca aceste cabinete sunt amplasate intr-un mediu ambiental natural, nepoluat, ecologic sub toate aspectele, nu face decat sa contribuie la reusita unor astfel de tratamente si, mai mult, la crearea unei stari generale de echilibru si armonie. Se pot oferii terapii de medicina traditionala chineza si tibetana, reiki, diferite terapii energetice, fitoterapie, ayurveda, nutritie, cristaloterapie, diferite tipuri de masaj, colonoterapie, acupunctura, detoxifiere fizica si emotionala, biorezonanta, programare neuro-lingvistica, psihologie s.a. Prin Legea nr. 118/2007 privind Organizarea si Functionarea Activităţilor si Practicilor de Medicina Complementara/Alternativa publicată în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 305 din 08 Mai 2007, acestei parţi a medicinei i-a fost recunoscut dreptul oficial de a exista (si, implicit, eficienta sa in prevenirea si tratarea disfunctiilor). Sunt foarte mulţi medici deschisi la minte care deja practica diferite ramuri ale acestui tip de medicina, iar rezultatele sunt mult imbunatatite.

1

Viata ecologica
Un astfel de program nu se poate desfasura decat in conditii de viata ecologice, ceea ce presupune o intreaga organizare, pe baze complet noi. In acest sens, se porneste de la constructii, care vor fi executate predominant din materiale ecologice, benefice pentru sanatate. Hrana va fi obtinuta in buna masura din fermele, gradinile si livezile proprii, in care produsele sunt cultivate intr-un mediu nepoluat, fara ingrasaminte, aditivi chimici sau conservanti. Ele vor fi consumate proaspete, printr-o foarte buna organizare administrativa. Conditiile de trai vor oferi, pe plan material, tot confortul necesar (in limite rezonabile). Pe plan spiritual ele vor fi – atat pentru personal, cat si pentru oaspeti – mai mult decat benefice, prin implinirea sufleteasca pe care o ofera munca spre binele celorlalti, bucuria daruirii si a faptului ca se va trai intr-un mediu de inalta vibratie energetica. Acest deziderat va fi implinit prin aportul tuturor celor care vor lucra sau vor sosi ca oaspeti si beneficiari ai programului.

Asistenta sociala
Aceasta parte importanta a programului urmareste grija pentru anumite categorii defavorizate ale populatiei : batranii, tinerii ce parasesc orfelinatele, mamele tinere, plus oportunitatea de lucru intr-un mediu deosebit pentru persoanele interesate. a. Batranii : Pornim de la ideea ca, la ora actuala, exista foarte multe persoane aflate la pensie care nu reusesc sa se intretina din suma pe care o primesc, care nu mai au unde sa locuiasca, dar care inca sunt dornice de munca si pot face activitati utile, dupa puterile fiecaruia. Astfel, programul ofera casa si masa gratuit acestor persoane, pe care le incadreaza intr-un program de lucru, in functie de priceperea, puterea si vointa fiecaruia. In acest fel, ei pot gasi o motivatie puternica pentru a trai si a se mentine sanatosi. Isi pot gasi prieteni si isi pot forma o noua „familie”, fara a se mai simti inutili, plasati la marginea societatii sau o povara pentru rudele de sange. In plus, conform zicalei „Cine nu are batrani sa-i cumpere”, experienta de viata a lor poate servi ca lectie pentru generatiile mai tinere. b. Tinerii : O mare problema a societatii de astazi o constituie tinerii care, la implinirea

2

varstei de 18 ani, sunt obligati sa plece din orfelinate. Intrucat nu gasesc de lucru si nu au unde sa stea, ei devin prada sigura a influentelor negative ale drogurilor, alcoolului sau a celor care ii indreapta spre infractiuni. Speranta noastra este ca o mare parte dintre ei pot fi ajutati si salvati prin influenta benefica a mediului si a stabilitatii sociale, materiale si emotionale pe care programul le ofera. Se pot organiza cursuri tinute de personalul calificat al fundatiei, pentru ca ei sa-si imbunatateasca cunostintele si aptitudinile, pentru a gasi meseria sau profesia care li se potriveste. c.Mamele tinere : Exista multe femei cu varste incepand de la 14 ani (sau chiar mai putin) care sunt alungate de parinti, in momentul in care raman insarcinate si fie fac avort, fie nasc copiii si nu au cum sa-i creasca. Alaturi de tinerii care sunt alungati din orfelinate la 18 ani, aceasta categorie sociala este cea mai chinuita si are cea mai mare nevoie de ajutor. Practic, intreaga societate este responsabila de suferinta acestor femei care raman insarcinate fie din lipsa de informare, fie din nestiinta, din lipsa de educatie, din prea mare incredere ... si multe alte motive. Cu grija si dragoste din partea noastra, aceste persoane pot fi recuperate, iar copiii lor nu vor mai fi obligati sa creasca in straini, sau pe strazi. d.Personal : Se ofera posibilitatea angajarii unui personal bine remunerat si bine motivat din randul persoanelor care nu sunt la varsta de pensionare, dar care doresc sa lucreze intr-un astfel de centru social si de spiritualitate. Este vorba de oameni care simt ca vor sa faca ceva pentru semenii lor, dar nu au unde si nu stiu cum. Ei fac parte din toate categoriile sociale, cu sau fara diploma universitara, a caror mentalitate si scop in viata s-au modificat in ultimii ani. Faptul ca au posibilitatea de a locui pe domeniu si de a lua parte activa in buna desfasurare a programului reprezinta o stimulare de exceptie, care poate aduce experienta unor persoane cu adevarat deosebite.

3

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful