Cél-Fókusz-Önbizalom CD

Figyelem!
A hanganyag rendszeres használata megváltoztatja az életed!

Nagy Attila www.csaklazan.hu 1.

Üdvözöllek!
Ezt a reggeli motivációs-feladatlistás anyagot azért készítettük, hogy sikeresen induljon és még sikeresebben érjen véged a napod. Sok helyen olvashattad sőt, magad is tapasztalhattad, hogy a reggeli gondolatok, és tettek milyen mélyen meghatározzák a napodat. A napjaid a heted, a heteid a hónapod… tehát nem túlzás azt mondani, hogy az életed fa reggeleidtől függ.

Mi is kell ahhoz, hogy ne bal lábbal induljon a napod? 1. Be kell izzítanod a tested.
Miért is fontos reggelente a testeddel foglalkozni? a) Az érzelmeidet a testeden tudod a leggyorsabban befolyásolni. Ha félsz például, de kihúzod magad, és nevetsz, akármennyire is erőlködsz nem tudod magad félelemben tartani. Megnő az önbizalmad. Tehát hogy a reggeli felkelés okozta sokkot a napod iránti pozitív lendületté alakítsd, a leggyorsabb módja a testeden keresztül vezet. b) A testbeszéded mindent elmond rólad A kommunikációd, és sikere 90%-ban testbeszédeden és a metakommunikációdon múlik. Az hogy, hogy viszonyulnak hozzád az emberek, szintén ezen múlik. Keress egy olyan nőt, aki eddig elzárkózott tőled, húzd ki magad, villants rá egy félmosolyt, és kacsints rá! Figyeld meg a hatását! c) A külsőd is számít! Az emberek között elfoglalt pozíciódat tükrözi. Nem Ők rangsorolnak be téged, hanem magadat pozícionálod be vele. Annak vetülete, hogy Te mit gondolsz magadról! Milyen ruhákban jársz, hány naposakban, milyen divatosakban? Mennyire vagy ápolt, törődsz a testeddel? Mennyire gondolod magad értékesnek, hasznosnak, megbízhatónak ezek alapján?

www.csaklazan.hu 2.

d) Reggeli! A mai rohanó világban szinte eltűnt a reggelizés hagyománya. Pedig egy remek lehetőség, hogy feltöltsd a tested a napi energiával, és hogy letisztázd a gondolataidat. Sokfajta irányzat létezik, hogy hogyan kéne jól reggelizni. Rád hagyom a választást. A fenti két szempont miatt fontold meg, hogy szakítasz rá időt. Energia és gondolat-takarítás.

2. A gondolataidat fókuszba kell hoznod.
Mit is jelent ez a gyakorlatban? e) Ki is vagyok? Minden reggel amikor felkelünk, egy pillanatra nem tudod ki vagy, hol vagy. Néhány másodperc alatt, azonban felismered, hogy hol vagy, és ki is vagy. Elkezdődik a tegnapi nap folytatása. A tudósok nem értik igazán ezt a folyamatot. Miért nem tudsz, valaki más identitásával felébredni? Miért ragaszkodik az elme a tévhiteihez, a rossz szokásaihoz, a fóbiáihoz? Minden esetre reggel a legfogékonyabb az elméd, és ez egy remek lehetőség, hogy kialakíts egy új identitást, vagy újra kalibráld a hitrendszered. f) Mit is akarok ma? Nagyon sok könyvet találsz az időbeosztásról és fontosságáról. Ebbe nem akarok belemenni. Remélem már este megtervezted a napod, és most csak át kell venned gondolatban a tennivalódat. Ha hiszel benne, ha nem, hogy te teremted a napod, akkor is ráhangolod az idegrendszeredet a tennivalókra, és sokkal hatékonyabban és gyorsabban leszel túl rajtuk mint máskor. g) Mire figyelek? Az üzletkötő munkád elengedhetetlen része, hogy fejleszd az önismereted. Minél inkább tisztában vagy a működéseddel, annál hatékonyabban tudod munkára bírni az elméd, és mint tudod ez az elsődleges munkaeszközöd. Nap elején tűzd ki, hogy mi az-az egy dolog, amit meg szeretnél változtatni magadban és figyelni fogsz rá a nap folyamán. Legyen az egy rossz gondolati, vagy fizikai szokás. Például, ha szokásod azt mondani, vagy gondolni, hogy „Nem tudom…”, akkor a mai nap erre figyelj, és ha észreveszed, akkor állítsd le magad. www.csaklazan.hu 3.

A „meditáció” mp3 formátumú, hallgathatod mp3 lejátszóról, vagy mobiltelefonról. A gyakorlatok úgy lettek megalkotva, hogy hallgathatod őket utazás vagy vezetés közben is. Azt feltételezi a start-cd, hogy felébredtél, edzettél, megmosakodtál, reggeliztél, felöltöztél, és elindultál munkába. (Ezeket érdemes szokásoddá tenni, ha még valamelyik nem lenne az) Olyan a hanganyagot hallgatni, mintha a személyi aszisztensed beszélne hozzád menet közben, és felhívná a figyelmed a tennivalóidra. Mire beérsz a munkahelyedre sokkal összeszedettebb, fókuszáltabb, tettrekészebb és magasabb energiaszinten leszel, mint normális esetben! Tedd szokásoddá, és hallgasd minden reggel!

Ha a reggeli startra odafigyelsz, akkor a nap folyamán már csak a repülést kell élvezned!
A következő linkre kattintva tudod letölteni az anyagot!

http://www.csaklazan.hu/morningstart.mp3
(Ha nem működne a link, másold be a böngésződ címsorába!) Sok sikert! Nagy Attila

www.csaklazan.hu 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful