You are on page 1of 74

OracleCertificationQA

Home

APPSDBAInterviewQuestions
APPSDBAInterviewQuestions
1.WhereisConcurrentManagerLogfilelocation?
DBATechnologiesGoogleGroup

Ans:Bydefaultstandardlocationis$APPLCSF/$APPLLOG,insomecasesitcangoto$FND_TOP/logaswell

2.HowyouputApplications11iinMaintenancemode?

Email:

Subscribe
Viewgroup

Ans:UseadadmintochangemaintenancemodeinEBS.IfyoudontwanttoputEBSinmaintenancemodeyoucan
useadpatchoptions=hotpatchfeature.

Categories
OracleCertificationQA

3.CanyouapplypatchwithoutputtingApplications11iinMaintenancemode?
CoreDBAOCPQuestions

Ans:Yes,useoptions=hotpatchasmentionedabovewithadpatch.

Architecture
Backup&Recovery

4.Whatisadspliceutility?
Ans:AdspliceinoracleappsisutilitytoaddanewproducttoEBS

RACDBAInterviewQuestions
APPSDBAInterviewQuestions
ORACLEDBA11gR2

5.Howcanyoulicenseaproductafterinstallation?
ArchitectureQuestions

Ans:YoucanuseadutilityadlicmgrtolicenseproductinOracleApps

Installation
OEL5.4OnWindowsVirtualBox

6.WhatisMRC?WhatyoudoasAppsDBAforMRC?
Ans:MRCalsocalledasMultipleReportingCurrencyinOracleApps.BydefaultyouhavecurrencyinUSDollarsbutif

TroubleShooting
ORACLEAPPSDBAR12

yourorganizationsoperatingbooksareinothercurrencythenyouasappsDBAneedtoenableMRCinApps.
Documentation

7.WhereisJservconfigurationfilesstored?
Ans:Jservconfigurationfilesarestoredin$IAS_ORACLE_HOME/Apache/Jserv/etc.

8.Whereisapplicationsstart/stopscriptsstored?
Ans:Applicationsstart/stopscriptsareindirectory$COMMON_TOP/admin/scripts/$CONTEXT_NAME

9.HowtocheckifOracleApps11iSystemisRapidCloneenabled?
Ans:ForsystemtobeRapidCloneenabled,itshouldbeAutoconfigenabled.YoushouldhaveRapidClonePatches
applied.

10.WhatisyourOracleApps11iWebserverVersionandhowtofindit?
Ans:InordertofindversionunderIAS_ORACLE_HOME/Apache/Apache/binExecute./httpdversion

11.Whereisdatabaseplssqlcachestored?
Ans:plssql&sessioncachearestoredunder$IAS_ORACLE_HOME/Apache/modplsql/cachedirectory

12.WhatisRRA/FNDFS?

TroubleShooting

Ans:ReportReviewAgent(RRA)alsoreferredbyexecutableFNDFSisdefaulttextviewerinOracleApplications11i
forviewingoutputfiles&logfiles.

13.HowtoconfirmifReportServerisUp&Running?
Ans:ReportServerisstartedbyexecutablerwmts60onconcurrentmanagerNode&thisfileisunder
$ORACLE_HOME/binExecutecommandonyourserverlikepsef|greprwmts60

14.HowtoconfirmifAppsListenerisUp&Running?
Ans:lsnrctlstartAPPS_$SID(replaceSIDwithyourInstanceName)soifyourSIDisVISIONthenuselsnrctlstatus
APPS_VISION

15.Howwillyoufindtotalnumberofinvalidobjectsindatabase?
Ans:SQLPLUS>selectcount(*)fromdba_objectswherestatuslikeINVALID'

16.HowtocompileInvalidObjectsindatabase?
Ans:Youcanuseadadminutilitytocompileoryoucanuseutlrp.sqlscriptshippedwithOracleDatabasetocompile
InvalidDatabaseObjects.

17.Whatisdifferencebetweenadpatch&opatch?
Ans:#adpatchisutilitytoapplyoracleappsPatcheswhereas#opatchisutilitytoapplydatabasepatches

18.Canyouusebothadpatch&opatchinApps?
Ans:Yesyouhavetousebothinapps,forappspatchesyouwilluseadpatchutilityandforapplyingdatabasepatch
inappsyouwilluseopatchutility

19.WhatisformsserverexecutableName?
Ans:f60srvm

20.WhereisHTMLCachestoredinOracleAppsServer?
Ans:OracleHTMLCacheisavailableat$COMMON_TOP/_pagesforsomepreviousversionsyoumightfinditin
$OA_HTML/_pages

21.WhatisGWYUID?
Ans:GWYUIDstandsforGatewayUserIDandpassword.UsuallylikeAPPLSYSPUB/PUB

22.Whatare.odffileinappspatch?
Ans:odfstandsforObjectDescriptionFilesusedtocreatetables&otherdatabaseobjectswhileapplyingapatch.

23.DoesAPPS_MRCSchemaexistforMRCin11.5.10andhigher?
Ans:No,apps_mrcschemaisdroppedwith11.5.10Upgrade&11.5.10newInstall.ThisisreplacedbymoreIntegrated
Architecture.

24.Findapplicationserverversion?
Ans:FND_PRODUCT_GROUPS

25.HowwillyoufindtheApache,forms,reportsversioninanEBSsuite?
Ans:httpvApache

f60genForms
ar60runReports

26.Findjinitiatorversion?
Ans:ClientsideControlpanel
ServersideSID_hostname.xml(s_jinit_ver_)

27.Listsomeadutilitiesandtheirfunctions?
Ans:adadmin,adctrl,adpatch,adlicmgr,admrgpch,adspliceandadworker

28.ListoutthemodulesrelatedtooracleAppsDBA?
Ans:FNDApplicationObjectLibrary,AUApplicationUtilities,ADApplicationDBA

29.Whatareprofileoptions,whatarevarioustypesofprofileoptions?
Ans:User,application,responsibilityandsite

30.IfthepatchisrunninginPreInstallmode,wherewouldthepatchhistoryfilesbestoredin
OracleApplicationsR12configuredonaUNIXoperatingsystem?
A)$AD_TOP/admin
B)$APPL_TOP/admin
C)$TEMP/runInstaller
D)$APPL_TOP/admin/
E)$COMMON_TOP/admin/
Ans:D

31.InwhichthreecasesisitmosteffectivetorunvalidationontheAPPSschemaintheOracleApplications
R12EBusinessSuitesetup?(Choosethree.)
A)beforeperforminganexportorimport
B)afterapatchormultiplepatchesareapplied
C)Immediatelyafteranupgradeorafterapplyingamaintenancepack
D)afterconvertingtomultipleorganizationsormultiplereportingcurrencies
E)wheneveryoureceivearuntimeerrorthatsuggeststhataproblemiscausedbytheAD_DDLpackage
Ans:B,C,E

32.TheADAdministrationtaskutilityCompileAPPSSchemaissimilartotheValidateAPPSSchematask,
exceptthatinsteadofjustproducingalistofinvalidobjects,itcompilesinvalidobjectsusingmultiple
workersinanattempttomovethembacktothevalidobjectstate.Thistaskismostoftenrunwhencustom
packagesaremovedintotheAPPSschema,andduringtheupgradeprocess.TheCompileAPPSSchema
taskcanbetoggledtocompileallobjectsorjusttheinvalidobjects.Choosethreecorrectbenefitsofusing
thistask.(Choosethree.)
A)increasesruntimeperformanceintheapplications
B)correctsallcorruptschemapackagebodiesandheaders
C)findstrulyinvalidobjectsbeforeusersgetaruntimeerror
D)allowsnewcustomorpatchedpackagestobeimmediatelyvalidated
Ans:A,C,D

33.WhichtwotaskscanyouperformwiththeApplicationDBA(AD)Controllerutility?(Choosetwo).
A)Restartafailedpatch.
B)Reviewtheworkerstatus.
C)Assignajobtotheworker.
D)Restartacompletedworker.
E)Restartaterminatedworker.

Ans:B,E

34.YoudownloadedanHRMSpatchfromOracleMetaLink,andyourunAutoPatchtoapplyittotheOracle
ApplicationsR12testsetupinyourcompany.IfAutoPatchshowsanerrorinoneoftheworkersjobs,howdo
youdeterminethesourceoftheerror?
A)ChecktheAutoPatchlogfileforthesourceoftheerror.
B)Reviewadworkxxx.login$APPL_TOP/admin//log.
C)UsetheADControllerutility,andchoosetheReviewworkerstatus.
D)SearchtheOracleMetaLinkWebsitefortheworkercontrolnumber.
Ans:B

35.InOracleApplicationsR12EBusinessSuite,whatisthebestmethodtorelinktheApplicationDBA(AD)
executableprograms?
A)UseADAdministration(adadmin).
B)UsetheADControllerutility(adctrl).
C)UseAutoConfigtorelink(adautocfg.sh).
D)UsetheADrelinkcommandlineutility(adrelink.sh).
Ans:D

36.OneofthespecialADControllerutilities,ShowWorkerStatus,collectsworkerstatusinformationfromthe
FND_INSTALL_PROCESSEStemptable.Ittracksmultipleworkersforfivecategories:Worker,Code,Context,
FileName,andStatus.Thesevenstatusesare:
1. Failed
2. Completed
3. Waiting
4. Fixed/Restart
5. Running
6. Assigned
7. Restarted

Choosethesequencethatwouldplacetheprocessstatusesintheproperfloworderwhenaninprocessing
errorisreceived.
A)5,1,4,6,7,3,2
B)1,3,4,6,7,5,2
C)3,6,5,1,4,7,2
D)7,3,6,5,4,1,2
E)6,1,4,3,5,7,2
Ans:C

37.OracleApplicationsRelease12usestwoContextfilestostoreallapplicationspecificconfiguration
information.WhataretheadvantagesoftheContextfiles?(Choosethree.)
A)TheContextfilecanbeeditedusingOracleApplicationManager(OAM).
B)Configurationinformationisrepresentedinaplatformindependentformat.
C)ThedatabaseenvironmentandtheAPPL_TOPenvironmentarereadilydescribedinasinglefile.
D)TheXMLformatiseasiertoreadandusethanavarietyofformatsinanindividualconfigurationfile.
E)Itiseasiertointegrateintotheprocessofcloningnewsystems,asopposedtoeditingnumerousfiles.
Ans:A,B,D

38.InADController,whenajobfailsthefirstandsecondtime,themanagerautomaticallydefersittotheendof
thephaseandassignsanewjobtotheworker.Ifthedeferredjobfailsthethirdtime,thejobstaysatthefailed
statusandtheworkerwaits.Atthispoint,youmustaddressthecauseofthefailure,andthenrestartthejob
usingADController.
Choosetwocorrectstepsthatwouldhelpyoutotroubleshootthefailureofthejobandenableyoutorunthe
jobtocompletion.(Choosetwo.)
A)VerifywhethertheprocessisconsumingCPUtime.
B)ReviewtheadworkXXX.logworkerlogfilein$APPL_TOP/admin//logtofindtheerror.
C)Reviewthefilenameandworkercolumnsofthefailedworkertofindthenameofthefailedfileandtheworker
number.

D)CheckforanentryforthisprocessintheV$SESSIONtabletogathercluesaboutwhattheprocessisdoingin
thedatabase.
Ans:B,C

39.InyourOracleApplicationsR12EBusinessSuiteimplementation,thedatabaseiscorrupt.Toresolveit,the
databaseJavaVirtualMachine(JVM)wasreloaded.Identifythetypeofproblemthatmayoccurandtherelated
correctsolution.
A.Problem:ManyinvalidobjectsarefoundintheAPPSschema.
Solution:RuntheValidateAPPSschemataskbyusingtheadadminutility.
B.Problem:AllOracleApplicationsJavaclassesaremissing.
Solution:RuntheReloadJARfilestotheDBtaskbyusingtheadadminutility.
C.Problem:TheApplicationscreendisplaydoesnotcomeupwithoneoftheinstalledlanguagecharacters.
Solution:RuntheConvertCharactersettaskbyusingtheadadminutility.
D.Problem:TheApplicationwindowdoesnotshowanyoftheAccountsReceivablesdata.
Ans:B

40.TheOracleApplicationsR12databaseadministrator(DBA)runstheRecreategrantsandsynonymsfor
APPSschemataskbyusingtheadadminutilitywhengrantsorsynonymsaremissingfromthe
database.Whichthreecausesareresponsibleforthis?(Choosethree.)
A)incompletedatabasemigrations(exportsorimports)
B)patchandadministrativesessionsthatfailedtorunsuccessfullytocompletion
C)invokingPL/SQLroutinestomaintainmultilingualtablesbyaddingmissing,untranslatedrows
D)installingormaintainingOracleApplicationsR12EBusinessSuiteunderlyingdatabasecomponentsoroptions
suchasReplication

Ans:A,B,D

41.WhendoestheFND_INSTALL_PROCESSEStablegetcreatedintheOracleApplicationsR12EBusiness
Suitedatabase?
A)whenevertheADControllerutilityisused
B)whenAutoPatch,AutoUpgrade,orADAdministrationprogramsprocessjobs
C)duringtheupgradetoR12EBusinessSuitefromtheearlierversionofOracleApplications
D)whentheR12EBusinessSuitedatabaseiscreatedinaRealApplicationClusters(RAC)setup
E)duringtheR12EBusinessSuiteinstallationand,morespecifically,atthetimeofthedatabaseAPPSschema
creation
Ans:B

42.YousuddenlystartreceivingerrorsindicatingthattherearenumerousJavafilesinthedatabasethatare
corruptedandcannotberun.YoudeterminedthatyoumustreloadtheJavaVirtualMachine(JVM)tofixthe
errors.
InadditiontoreloadingtheJVM,whatOracledatabaseutilities,ifany,doyouneedtorunandwhy?(Choose
allthatapply.)
A)CompiletheMenuinformationtorestoreJavamenufilestotheapplicationforms.
B)ReloadJARfilestothedatabasebecauseafterreloadingtheJVM,theJavaclassfileswouldbemissing.
C)CompiletheAPPSschemabecauseaftertheJVMhasbeenreloaded,APPSpermissionsneedtobe
reestablished.
D)NoneoftheOracledatabaseutilitiesneedtoberunbecausebyreloadingtheJVM,allcorrectedJavafilesare
correctedwiththenewfilesloadedduringthisprocess.
Ans:B

43.Considerasituationwhereaworkerfailedwithacoredumpandcannotberestarted.Althoughtheworkeris
listedasrunningintheadctrlutility,thereisnooperatingsystemlevelprocessfortheerringworker.
Inthissituation,theonlyoptionistorestartthepatch.Whatarethestepsperformedtorestartthepatch?

1. Tellthemanagerthataworkeracknowledgesquit.
2. Restartthepatch.
3. Tellthemanagerthataworkerfaileditsjob.
4. Telltheworkertoshutdownorquit(allworkers).
Identifythecorrectsequenceinwhichyouperformthetaskintheabovescenario.
A)1,3,4,2
B)4,3,1,2
C)4,1,3,2
D)1,3,2,4
E)3,4,1,2
Ans:B

44.WhichtwostatementsaretrueifyouchoosetheRecreategrantsandsynonymsforAPPSschematask
optionfromtheadadminutility?(Choosetwo.)
A)ThisoptionrecreatesgrantsonsomepackagesfromAPPStoSYSTEM.
B)ThisoptionrecreatesgrantsandsynonymsfortheAPPLSYSPUBschema.
C)ThisoptionrecreatesgrantsandsynonymsforthecodeobjectsoftheAPPSschematothebaseproduct
schemas.
D)Thisoptionspawnsparallelworkerstorecreategrantsandsynonymslinkingsequencesandtablesinthebase
productschemastotheAPPSschema.
Ans:B,D

45.WhatistrueabouttheworkerprocessintheOracleApplicationsR12environment?
A)Whenaworkerrunsajobforthefirsttime,ifthejobfails,themanagerautomaticallydefersthejobtoretryata
latertime.
B)Whenaworkerrunsajobforthethirdtime,ifthejobfails,thestatusofthejobstaysatfailedandtheworker
startsthenextjob.
C)Aslongasthetotalruntimeislessthan10minutes,themanagerdefersthejobtoretryattheendofthecurrent

phase,evenifthatjobfailedthepreviousthreetimes.
D)Whenaworkerrunsajobforthesecondtime,ifthejobfailsandthetotalruntimeis15minutes,thenthestatus
ofthejobstaysatfailedandtheworkerstartsthenextjob.
Ans:A

46.Identifythreesituationswhererelinkingmaybenecessary.(Choosethree)
A)afterrunningAutoConfig
B)aftertheserverlibrariesareupdated
C)aftertheproductJARfilesaregenerated
D)whenexecutableprogramsbecomecorrupted
E)whenexecutableprogramsareaccidentallydeleted
Ans:B,D,E

47.Whatistheresultofexecutingthefollowingcommand:
$adrelink.shfndall
A)relinkstheALLexecutableprogram
B)relinksallFNDexecutableprograms
C)relinksallproductexecutableprograms
D)backsupandrelinksallFNDexecutableprograms
Ans:B

48.WhichthreestatementsaretrueabouttheEBusinessSuiteApplicationsContextfile?(Choosethree)
A)Itisasystemconfigurationfile.
B)ItiswritteninXMLformat.
C)Itdescribesthedatabaseenvironment.
D)Itiswritteninaplatformdependentformat.
E)Itcanbeusedtosynchronizemultiplenodes.

F)ItcanbeeditedusingOracleApplicationsManager(OAM)AutoConfig.
Ans:B,E,F

49.TheworkershowstheRunningorRestartedstatus,buttheprocessisnotreallyrunning.Whicharethetwo
correctiveactionsthatyouwouldperformtorestartaworker?(Choosetwo.)
A)Telltheworkertoquit.
B)Telltheworkertoshutdown.
C)Restartaworkeronthecurrentmachine.
D)Tellthemanagerthataworkerhasfailedinitsjob.
E)Tellthemanagerthataworkeracknowledgesquit.
Ans:C,D

50.WhichstatementaboutApplicationDBA(AD)Controlleristrue?
A)TheAD_DEFFERED_JOBtableiscreatedbyADController.
B)TheFND_INSTALL_PROCESSEStableiscreatedbyADController.
C)TheADControllerwindowisinvokedautomaticallywhenaworkerfailsitsjob.
D)ADControllergathersworkerstatusinformationfromtheFND_INSTALL_PROCESSEStable.
Ans:D

51.WhileworkingwithWebformsanapplicationusersometimescomesacrossaperformanceissue.The
initialscreentakestoolongtoappearwiththeWebformscreen,showingthestatusDownloadingJAR
filesforalongtime.Identifythereasonsforthis.(Choosetwo.)
A)ItalwaystakestimetoloadtheWebforms.
B)AnolderversionofSunJ2SEpluginisinstalledontheDesktoptier.
C)JARfilesfortheFormsclientappletaredownloadedautomaticallythefirsttimeitisused.
D)ThebrowserwillautomaticallyretrievenewJARfilesiftheyhavechangedontheapplicationtier.
E)TheInternetExplorerbrowsersecuritylevelshouldbesetasLowforthezonethatcontainstheOracle
ApplicationRelease12Webpages.

Ans:C,D

52.YouexperiencereporterrorproblemsintheInventorymoduleafterapplyingapatchtothesamemodule.
YouruntheADAdministrationutility,andselecttheGenerateApplicationFilesmenu.Becauseyouhave
reportproblems,youdecidetorunGenerateReportFiles.Youansweredthefollowingquestionsduringthe
utilityrun:
1. DoyouwanttogenerateOraclereportobjectsusingthecurrentcharacterset?(YouanswerYes.)
2. DoyouwanttoregeneratetheOraclereportsPL/SQLlibraryfiles?(YouanswerNo.)
3. DoyouwanttoregenerateOraclereportsexecutablefiles?(YouanswerYes.)
4. ForwhichproductsdoyouwanttogenerateOraclereportobjects?(YouanswerallreportsinINV.)
AfteryouruntheADutilities,mostreportsinInventoryrunwithnoerrors.However,youstillexperienceerrors
withtworeports.Whichtwostatementsexplainwhythetworeportsstillrunwitherrors?(Choosetwo.)
A)Youhavereportsinadifferentlanguage.
B)Youhavereportswithexternallibraryfiles.
C)Youhavecustomreportsinacustomdirectory.
D)YouhavereportsfromadifferentmodulebeingreferencedontheInventoryreportmenu.
Ans:B

53.YoudiscoverthatyouwillbeapplyinganapplicationpatchonyourAPPL_TOPbyusingAutoPatch,which
containsacompatiblefeature,theprereqline.Toensurethattheautomatic,prerequisitepatchchecking
featureoperatesduringtheapplicationofthepatch,youmustrunADAdministration,MaintainSnapshot
Information,thenperformsomekeytasks,andthenAutoPatch.
SelectfourkeyMaintainSnapshotInformationtasksorcombinationoftasksthatwillensurethatthe
prerequisitepatchcheckingfeatureoperatesduringtheapplicationofthepatch.(Choosefour.)
A)Updateacurrentviewsnapshot,orcreateanamedsnapshot.
B)Exportasnapshottoafile,andthendeletethenamedsnapshot.
C)ImportanuptodatesnapshotfromafilefromadifferentAPPL_TOP.
D)Listsnapshots,deletethenamedsnapshot,andcreateanamedsnapshot.

E)Copytheexistingsnapshot,deletethenamedsnapshot,andthencreateanamedsnapshot.
Ans:A,C,D,E

54.Asadatabaseadministrator(DBA),youhavebeentryingtoapplyamaintenancepatch,butithasfailedto
runsuccessfullytocompletion.YouchecktheADAdministrationlogfileforanerror.Thelogfilereveals
severalentriesthataregenericerrorsabouttheinabilityofpatchcodestohaveaccesstoproductpackages
fromtheGLproductmodules.
YourememberthatoneoftheoccasionswhenyoushouldruntheRecreateGrantsandSynonymsAD
Administrationutilityisifthepatchandtheadministrativesessionsfailtorunsuccessfullytocompletion.You
havefoundoneoccasiontousethisutilityinthecaseabove.Nowchoosethreeotheroccasionswhenyou
wouldrunthisprocessagain.(Choosethree.)
A)aftercustomdevelopment
B)whenapplyingapatchtotheoperatingsystem
C)afterapplyingapatchtotheApplicationstechnologystack
D)incaseofincompletedatabasemigrations(exportsorimports)
E)wheninstallingormaintainingunderlyingdatabasecomponentsoroptionssuchasReplication
Ans:A,D,E

55.InanOracleApplicationsRelease12environment,wheredoyoufindthe.xmlfile?(Choosetwo.)
A)/admin/
B)/admin/
C)/appl/admin/
D)/appsutil/
E)/apputil/
Ans:C,E

56.WhatarethetwooccasionswhenitisappropriatetorunCompileAPPSschemabyusingtheAD
AdministrationutilityintheOracleApplicationsR12EBusinessSuiteenvironment?(Choosetwo.)

A)duringtheOracleApplicationsR12EBusinessSuiteupgradeprocess
B)whencustompackagesaremovedtotheAPPSschemaandneedtobecompiled
C)afterenablingthemultiplereportingcurrenciesintheOracleApplicationsR12EBusinessSuiteenvironment
D)afterenablingthemultiorganizationfunctionalityintheOracleApplicationsR12EBusinessSuiteenvironment
E)whenencounteringinvalidobjectsintheSYSandSYSTEMschemasintheOracleApplicationsR12EBusiness
Suitedatabase
Ans:A,B

57.Duringinstallation,theRapidInstallprocesscreates______thatareusedtostartandstoptheserver
processesonthedatabasetier.
A)JServerloadbalancers
B)costbasedoptimizers
C)databaseresourcemanagers
D)sessionpersistentloadbalancers
E)databasetierserverprocessscripts
Ans:E

58.ADAdministrationcontainsautilitynamedMaintainSnapshotInformation.Whichstatementscorrectly
describethefunctionalityofthisutility?(Chooseallthatapply.)
A)Youcancreateacopyofanexistingsnapshot.
B)Youcandeletethecurrentviewsnapshot.
C)Youcancreatealistofthecurrentviewandnamedsnapshotsstoredinyoursystem.
D)Youcanexportanexistingsnapshottoafileforstorageortoanothersystem.
E)Youcanupdatethecurrentviewsnapshotwithanychangestothesnapshotsincethelastupdate.
Ans:A,C,D,E

59.AreportoutputfileisgeneratedwhenyourunValidateAPPSschemabyusingtheadadminutilityinthe
OracleApplicationsR12EBusinessSuiteenvironment.Ifthereportshowssomethingsimilarto

GL_CODE_COMBINATIONStabledoesnotexistorisaninvalidobject,whatisthefirststepthatthedatabase
administrator(DBA)shouldperformtocorrectthisissue?
A)RuntheADRelinkutilityandrelinktheGLproduct.
B)UseLicenseManager,andregistertheGLproduct.
C)RunRapidInstalltoreinstalldatabasecomponents.
D)RunAutoPatch,andapplytheGLlatestavailablepatch.
E)RuntheRecreategrantsandsynonymsfortheAPPSschemataskbyusingtheadadminutility.
Ans:E

60.Whatarethetwopossiblesequencesofworkerstatuswhileajobisbeingcompletedbyaworker?(Choose
two.)
A)Waiting=>Assigned=>Running=>Completed
B)Assigned=>Waiting=>Running=>Completed
C)Waiting=>Assigned=>Running=>Failed=>Fixed,Restart=>Restarted=>Completed
D)Assigned=>Waiting=>Running=>Failed=>Fixed,Restart=>Restarted=>Completed
E)Waiting=>Assigned=>Running=>Failed=>Fixed,Restart=>Restarted=>Running=>Completed
Ans:A,C

61.IdentifythefilesthatarechangedwhenyourunAutoConfig.(Chooseallthatapply)
A)/listener.ora
B)/.env
C)/admin/adconfig.txt
D)/.env
E)/appl/admin/.xml
Ans:A,B,D

62.AfterthesuccessfulinstallationofOracleApplicationsRelease12,environmentfilesarecreated.Which
environmentfileisusedtoidentifyanddescribethirdpartyandcustomapplicationslinkedwithOracle

Applications?
A)thecontextfile
B)thedevenv.envfile
C)thefndenv.envfile
D)theadovars.envfile
E)theadconfig.txtfile
Ans:B

63.Beforeyouapplyapatch,youreadthereadme.txtfile.OneoftheareasofOracleApplicationstowhichthe
patchwillbeappliedisJAVA_TOP.ThereadmefilementionsthatyoumayneedtogenerateproductJARfiles
intheADAdministrationutilitiesafterthepatchisapplied.WhengeneratingproductJARfiles,theAD
Administrationutilitywillpromptyouwiththequestion:DoyouwanttoforcethegenerationofallJARfiles?
WhatarethethreeoccasionswhenyouneedtoforcethegenerationofallJARfiles?(Choosethree.)
A)afterchangingyourdigitalsignature
B)afterupdatingtoanewJavaversion
C)ifyoufindyouhavemissingoroutofdateJARfiles
D)ifyouareupgradingtheOracleDevelopertechnologystack
Ans:A,B,D

64.Enterformstogenerate,orenterall[all]:FNDSCSGN.fmxTheutilityfinishedwithnoerrorsinthelog
file.Whatistheoutcomeofrunningtheadadminutility?
A)Allformsintheproductgroupfndnowrenderwitherrors.
B)Allformsintheproductgroupfndnowrenderwithouterrors.
C)Allformsbutoneintheproductgroupfndnowrenderwitherrors.
D)Allformsbutoneintheproductgroupfndnowrenderwithouterrors.
Ans:C

65.WherecanyoufindthegeneratedreportfileafterrunningtheValidateAPPSschemataskintheOracle

ApplicationsR12EBusinessSuitesetup?
A)/admin/.lst
B)/admin/out/.lst
C)/admin/out/.lst
D)/admin//out/.lst
E)/admin//out/.lst
Ans:E

66.HowcanyoumonitortheprogressofparallelprocessingjobsintheOracleApplicationsR12environment?
A)usingtheAutoPatchutility
B)usingtheAutoConfigutility
C)usingtheADControllerutility
D)usingtheADAdministrationutility
Ans:C

67.YoursystemcrasheswhilerunninganApplicationDBA(AD)utility.Whicharethecorrectiveactionsyou
performtosynchronizetheutilitystatusandsystemstatusbeforerestartingtheutility?(Chooseallthatapply.)
A)StarttheADpatch.
B)StartADController.
C)Telltheworkertoquit.
D)Telltheworkertorestartafailedjob.
E)Tellthemanagerthataworkerfaileditsjob.
Ans:B,D,E

68.IdentifytwowaysinwhichyouvalidatetheAPPSschemaintheOracleApplicationsR12EBusinessSuite
setup.(Choosetwo.)
A)Runthe/appsutil/scripts//advrfapp.shscript.

B)RuntheADAdministrationutilityinnoninteractivemodewiththedefaultfilehaving
menu_option=VALIDATE_APPS.
C)RuntheADAdministrationutilityininteractivemode,andthenselectCompile/ReloadApplicationsDatabase
Entitiesmenu>CompileAPPSSchemaoption.
D)UseSQL*PLUS/@$AD_TOP/admin/sql/advrfapp.sql.
Ans:B,D

69.IdentifythepatchthatyouapplytoupgradetheOracleApplicationssystemfromthe11.5.5versiontothe
11.5.10version.
A)diagnosticpatch
B)standalonepatch
C)maintenancepack
D)productfamilyreleaseupdatepack
Ans:C

70.Whichcommandcanbeusedonlywithasinglenodeinstallation?
A)rapidwizrestart
B)rapidwiztechstack
C)rapidwizservername
D)rapidwizsilentconfig
Ans:C

71.DuringtheAutoUpgradeprocess,aworkerprocessfailstocompletetheassignedjob,andupdatesthe
statusasfailed.TheReviewworkerstatuswindowofADControlleralsoshowsthattheworkerstatusisfailed.
Thelogfileshowsthatoneofthetablesthatneedstobeupdatedislocked,andtheworkeriswaitingforthe
locktobereleasedandtimedout.Ifthejobisdeferredaftertheworkerfails,whatdoyoudonext?
A)Resolvetheerrorandrestartthefailedjob.
B)Reviewtheworkerlogfileandresolvetheerror.

C)Restartthefailedjobandverifytheworkerstatus.
D)Noimmediateactionisrequiredunlessthejobfailsagain.
Ans:D

72.WhichthreestatementsabouttheApplicationsContextfilearetrue?(Choosethree.)
A)Itisasystemconfigurationfile.
B)Itmustbeeditedmanuallyusingatexteditor.
C)ItisstoredinanOracleApplicationsManager(OAM)schema.
D)ItcanbedownloadedfromOracleApplicationsManager(OAM).
E)ItiscreatedbyRapidInstallusingAutoConfigduringinstallationandupgrade.
F)ItstoresallinformationrequiredtoconfigureanOracleApplicationsinstance.
Ans:D,E,F

73.Aspartofthecloningprocess,theApplicationsDBAneedstocopytheapplicationtierfilesystemtothe
targetsystem.WhichstepisNOTapartofthisprocess?
A)Shutdowntheapplicationtierserverprocesses.
B)Logontothetargetsystemapplicationtiernodesastheoracleuser.
C)CopytheAPPL_TOPdirectoryfromthesourcenodetothetargetnode.
D)Copythedirectoryfromthesourcenodetothetargetnode.
E)Copythedirectoryfromthesourcenodetothetargetnode.
F)Copythedirectoryfromthesourcenodetothetargetnode.
G)Copythe<806ORACLE_HOME>directoryfromthesourcenodetothetargetnode.
Ans:B

74.WhichApplicationDBA(AD)utilitydoyouusetomonitortheprogressofaworkerintheOracle
ApplicationsRelease12environment?
A)ADSplicerutility
B)ADControllerutility

C)ADAutoPatchutility
D)ADAdministrationutility
Ans:B

75.YouwanttoapplyapatchonyourOracleApplicationssystem.Beforedoingthis,youwanttoviewthefiles
thatarenew,changed,andignoredwhileapplyingthepatch.WhichfeatureofthePatchWizardwouldhelpyou
accomplishthis?
A)PatchFilters
B)PatchImpactAnalysis
C)RecommendedPatches
D)PatchInformationBundle
Ans:B

76.IdentifyfourscenariosintheOracleApplicationsR12EBusinessSuiteenvironmentinwhichyouwould
needtorunAutoConfig.(Choosefour.)
A)afterrelinkingproductlibraries
B)afterrestoringapreviousconfiguration
C)afterregisteringproductsandlanguages
D)afterusingADSplicertoaddaproducttotheexistingstack
E)afteraddinganewvariabletotheexistingcontextparameters
F)afterusingtheOracleApplicationsManager(OAM)shoppingcart
Ans:B,C,D,E

78.YouinstalledOracleApplicationsRelease12asamultinodesystemwhereeverynodehasaseparate
APPL_TOP.Considerthefollowingconfiguration:Node1hostsFormsserverandWebserver.Node2hosts
batchprocessingservicesanddatabaseserver.Aspertheaboveconfiguration,whichvalueswillyoufindin
theApplicationsContextfileofNode1?(Chooseallthatapply.)
A)s_isAdWeb=Yes

B)s_isAdConc=Yes
C)s_isAdAdmin=No
D)s_isAdForms=Yes
E)s_isAdAdmin=Yes
Ans:A,C,D

79.WhichtableisusedbyAutoPatchasastagingareaforthejobinformationinparallelmodeandneedstobe
droppedtostartanewautopatchsessioniftheearliersessionfailed?
A.FND_JOBS
B.FND_PROCESSES
C.FND_INSTALL_PROCESSES
D.FND_INSTALLED_PROCESSES
Ans:C

80.WhatarethethreebenefitsofhavingtheAPPSschemaintheOracleApplicationsR12database?(Choose
three.)
A)ByusingtheAPPSschema,theeffectofinefficientadhocqueriesislimited.
B)Byeliminatingtheneedforcrossproductgrantsandsynonyms,theAPPSschemaimprovesreliability.
C)TheAPPSschemahelpstoensurethatthehighestprioritybusinessactivitiesalwayshavesufficientresources.
D)ByusingoneAPPSschemathatcanaccessallOracleApplicationsobjects,crossproductdependenciesare
eliminated.
E)Byeliminatingtheneedforcrossproductgrantsandsynonyms,theAPPSschemareducesthetimeneededfor
installation,upgrade,andpatching.
Ans:B,D,E

81.WhichthreereportscanyougetbyusingtheLicenseManagerWebutility?(Choosethree.)
A.languagesreport
B.appliedproductpatchesreport

C.countryspecificfunctionalitiesreport
D.licensingtermsandconditionsreport
E.licensedproducts/sharedproductsreport
Ans:A,C,E

82.WhichpatchestablishesthecompatibilityofthecurrentversionofOracleApplicationswiththenewer
versionofthedatabaseortechnologystackcomponent?
A.diagnostic
B.translation
C.newfeature
D.intraoperability
E.interoperability
Ans:E

83.Youareapplyingapatchonthedatabasetier.YourunAutoConfigasapostinstallationtaskofthepatch.
ButtheAutoConfigscriptexitswithnonzerostatus.Whatshouldbeyourfirstactiontoresolvetheproblem?
A.Restartthepatch.
B.RestartAutoConfig.
C.Check/admin/log//adconfig.logforthereportederror.
D.Check/appsutil/log///adconfig.logforthereportederror.
Ans:D

84.Whichstatementcorrectlydescribesthepurposeofthegeneratedriverofapatch?
A.Thegeneratedriverperformsdatabaseupdates.
B.Thegeneratedrivergeneratesforms,reports,and/ormessagefiles.
C.Thegeneratedrivercopiesnewfilesfromthepatchdirectorytotheproductdirectory.
D.ThegeneratedriverrelinksdependentOracleApplicationsexecutableswiththeOracleserver.

Ans:B

85.Howdoyourestoreanolderconfiguration(aconfigurationthatisolderthanthatimmediatelypriortothe
currentone)intheOracleApplicationsR12environment?
A.Usetherestore.shrollbackscriptandruntheAutoConfigscripttogeneratenewconfigurationfiles.
B.UsetheSupportCartfeatureinOracleApplicationsManager(OAM)andruntheAutoConfigscripttogenerate
newconfigurationfiles.
C.UsetheContextEditorWizardfromthecommandlineandruntheAutoConfigutilitymanuallyfrom/bin.
D.UseOAMAutoConfigtocompareandreplaceindividualvaluesinthecurrentconfigurationwiththecorresponding
valuesfromtheolderconfiguration,andsavethem.Thenruntheadautocfg.shscript.
Ans:D

86.WhatarethedifferentAutoConfigscripts?(Choosethree.)
A.adconfig.pl
B.adautocfg.pl
C.adconfig.sh/cmd
D.adautocfg.sh/cmd
E.adautoconfig.sh/cmd
Ans:A,C,D

87.AsanApplicationsdatabaseadministrator(DBA),youhavethetaskofupdatingthelevelofAccounts
Payable.Oraclerecommendsapplyingthepatchnumber123456.Whichprogramshouldyouusetoupdatethe
AccountsPayablelevel?
A.adctrl
B.adpatch
C.admerge
D.adadmin
E.adsplice

Ans:B

88.WhichpieceofinformationiscapturedaspartofthePatchImpactAnalysisofaparticularpatch?
A.prerequisitepatchesthatcanbemergedandapplied
B.objectsthatwouldberenderedinvalidafterapplyingthepatch
C.objectsthatwouldbedroppedfromthedatabaseduringpatchapplication
D.prerequisitepatchesrequiredbythepatchalongwiththereadmeofeachpatch
Ans:D

89.WhatarethethreebenefitsoftheApplicationsContextfile?(Choosethree.)
A.Itenablesyoutosynchronizemultiplenodes.
B.Itavoidstheneedforrepeatedconfigurationinformation.
C.Thedatabaseenvironmentisreadilydescribedinasinglefile.
D.Configurationinformationisrepresentedinaplatformdependentformat.
E.ItsupportssharedAPPL_TOP(singleAPPL_TOPdistributedtomultiplemachines).
Ans:A,B,E

90.YourunareportthatgeneratesoutputinPDFformat.ThereportcompleteswiththeerrorREP3000:
InternalerrorstartingOracleToolkit.Howwillyouresolvethis?
A.SetuptheDISPLAYenvironmentvariablein.profileofthedatabaseuser.
B.SetuptheDISPLAYenvironmentvariablein.profileoftheapplicationuser.
C.NoDISPLAYsettingsarerequired.BouncingtheservicesunderAPPSTierwillfixtheissue.
D.SetuptheDISPLAYenvironmentvariableinadovars.envtopointtoanactiveXWindows.
E.SetuptheDISPLAYenvironmentvariablein$CONTEXT_FILEofthedatabasetiertopointtoanactiveX
Windows,andthenrunAutoConfig.
F.SetuptheDISPLAYenvironmentvariablein$CONTEXT_FILEoftheapplicationtiertopointtoanactiveX
Windows,andthenrunAutoConfig.
Ans:F

91.Therearemanycomponentsofapatch.Whichfouraredrivers?(Choosefour.)
A.copy
B.unified
C.database
D.generation
E.accumulation
AnsA,B,C,D

92.WhichtaskisperformedbyAutoPatchwhileapplyingapatch?
A.AutoPatchwouldrelinkexecutablesin10.1.3ORACLE_HOME.
B.AutoPatchwouldrelinkexecutablesin10.1.2ORACLE_HOME.
C.AutoPatchdisablesmaintenancemodeafterapplyingthepatch.
D.AutoPatchuploadspatchhistoryinformationtothedatabase(ifneeded).
E.AutoPatchrestartstheapplicationserverprocessesafterapplyingthepatch.
Ans:D

93.Whatistrueabouteditingandsavingthe.xmlfilebyusingtheOracleApplicationsManager(OAM)Web
page?
A.TheContextfileiseditedandsavedonlytothefilesystem.AutoConfigpicksupthechangeswheneveritruns
nextaftertheupdate.
B.AutoConfigautomaticallystartsandpicksupthechangesandpropagatesthemwhentheContextfileissavedon
theOAMWebpage.
C.AfterchangesmadetotheContextfilearesavedontheOAMWebpage,youmustlogoutandloginagainto
OAMtoapplyandpropagatethechanges.
D.WhenyoumakechangestotheContextfileontheOAMWebpageandsavethefile,thechangesarestoredin
theOAMdatabaseandtheContextfileisupdated.
Ans:D

94.AcustomerencounteredsomebugsinOracleAccountsPayableandhaslearnedthatbugfixesare
available.Thebestapproachistolookfora_____.
A.minipack
B.megapack
C.familypack
D.maintenancepack
Ans:A

95.Identifyfourconfigurationutilities.(Choosefour.)
A.ADRelink
B.ADSplicer
C.AutoConfig
D.LicenseManager
E.ADCheckDigest
F.FileCharacterSetConverter
Ans:B,C,D,F

96.YouhaveamultinodeinstallationwithFormsservicesandBatchProcessingservicesconfiguredon
separatenodes.YouattempttoupdatetheContextvariableonthebatchprocessingnodealthoughOracle
ApplicationsManager(OAM)fails.Whatshouldyoudotoresolvetheproblem?(Choosetwo.)
A.CheckwhethertheWebserviceisuponFormsservices.
B.CheckwhethertheFormsserviceisuponthemiddletier.
C.CheckwhetherthelistenerserviceisuponFormsservices.
D.Checkwhetherthebatchprocessingserviceisuponthemiddletier.
E.EnabletheTNSlistenerserviceintheApplicationsContextfileandrunAutoConfig.
Ans:C,E

97.TimhasatwonodeconfigurationofOracleApplications.Theconfigurationofthesystemissuchthatthe
databaseserver,concurrentprocessingserver,andthereportsserverresideonnode1,whereastheWeb
serverandtheFormsserverresideonnode2.AsanApplicationsDBA,heisrequiredtopatchtheOracle
Applicationssystemtofixabug.Tosavetime,Timdecidestoapplythepatchonboththenodes
simultaneously.Identifythestepthathecanperformonboththenodessimultaneouslyaspartofthe
AutoPatchsession.
A.Runcopydriveronnodes1and2.
B.Rungeneratedriveronnodes1and2.
C.Rundatabasedriveronnodes1and2.
D.Runcopydriveronnode1anddatabasedriveronnode2.
E.Rundatabasedriveronnode1andcopydriveronnode2.
Ans:A

98.Whicharethetwomostcommontypesofinstallationsandnodetypes?(Choosetwo.)
A.developmentenvironmentmultinode
B.highvolumetransactionenvironmentmultinode
C.demonstrationenvironmentmultinode
D.trainingenvironmentsinglenode
E.moderatehardwareandalargesetofuserssinglenode
Ans:B,D

99.YouhavetopatchanOracleApplicationsenvironmentconfiguredonaUNIXnode.TostartanAutoPatch
session,youlogintotheapplicationtierservernodeastheapplicationsfilesystemowner.Youenteradpatch
atthecommandpromptandgetthefollowingerror:bash:adpatch:commandnotfoundOncloser
observation,youfindthattheapplicationsenvironmentisnotset.WhichfilewouldyouruntosettheOracle
Applicationsenvironment?
A.$APPL_TOP/APPS.env
B.$APPL_TOP/APPS_.env
C.$APPL_TOP/admin/APPS.env

D.$APPL_TOP/admin/APPS_.env
Ans:A

100.Whichthreestatementsaretrue?(Choosethree.)
A.Expressinstallationcanbeusedwithmultinodeinstallation.
B.Multinodeinstallationprovidesahighlyscalableenvironment.
C.SharedAPPL_TOPisapplicableonlywithmultinodeinstallation.
D.Theloadbalancingsetupwindowappearsduringthemultinodeinstallationprocess.
E.Therapidwizservernamecommandcanbeusedduringmultinodeinstallation.
Ans:B,C,D

101.TheApplicationsContextfilehasbeenaccidentallydeletedandwasalsolostaccidentally.Howdoyou
restoretheApplicationsContextfile?
A.Execute$perl/clone/bin/adclonectx.plretrieveontheapplicationtier.
B.Execute$perl/clone/bin/adclonectx.plretrieveontheapplicationtier.
C.Execute$perl/appsutil/clone/bin/adclonectx.plretrieveonthedatabasetier.
D.Execute$perl/appsutil/clone/bin/adclonectx.plretrieveontheapplicationtier.
Ans:B

102.Identifythesituationsinwhichyouwouldselectamultinodeinstallation.(Chooseallthatapply.)
A.DatasecurityisaconcernandtheapplicationservesusersontheInternet.
B.Thenumberofconcurrentrequestsmayuseupto80%oftheCPUonanalltimebasis.
C.Theinformationtechnology(IT)teamissettingupasystemtoshowusersaspecificfunctionalityusage.
D.TheCIOreceivedarequestfromtheusersforanenvironmentwheretheuserscanperformsmalltestruns.
Ans:A,B

103.WhichstatementsaboutAutoConfigaretrue?(Chooseallthatapply.)
A.AutoConfigreadstheContextfileandupdatesconfigurationfiles.
B.AutoConfigchecksfortheavailabilityofportsduringportchanges.
C.AutoConfigupdatesthedatabasewiththevaluesfortheContextfile.
D.AutoConfigcreatesanewContextfilewheniffindsamissingxmlfile.
E.AutoConfigisatoolthatcentralizesandsimplifiesOracleApplicationsconfigurationmanagement.
Ans:A,C,E

104.OracleApplicationsareshowingbugsinmanyproducts.Youshouldlookfora_____.
A.megapatch
B.mergedpatch
C.diagnosticpatch
D.maintenancepatch
Ans:D

105.Whathappensifyourunthe/admin/scripts/adautocfg.shscript?
A.ItrunsAutoConfigintestmode.
B.ItrollsbackthepreviousAutoConfigsession.
C.Itcreatesthecfgcheck.htmlconfigurationreport.
D.Itupdatesconfigurationandprofilesonthedatabasetier.
E.Itupdatesconfigurationandprofilesontheapplicationstieranddatabasetables.
Ans:E

106.YourOracleApplicationssystem,whichisconfiguredacrossthreenodes,isreportingaproblem.The
solutionistoapplypatch#456789.Thesystemisconfiguredsuchthatnode1housesthedatabaseserver,
node2housestheconcurrentprocessingserver,andnode3hoststheWebandtheFormsservers.Identifythe
nodesonwhichyouwouldrunanadpatchsessiontoapplythepatch.

A.nodes1and3
B.nodes1and2
C.nodes2and3
D.nodes1,2,and3
Ans:C

107.WherecanyoufindthescriptsforrollingbackanAutoConfigsession?
A./admin/
B./admin/scripts/
C./admin/out/
D./appsutil/bin
E./admin//out/
Ans:C

108.SamhastoapplyapatchonhisOracleApplicationssystem.Hehasalreadybroughtdowntheserviceson
theapplicationtier.Thedatabasetierandthedatabaselistenerareupandrunning.Hegoesthroughthe
readmeofthepatchanddiscoversthatthreeprerequisitepatchesneedtobeappliedonthesystembefore
applyingthemainpatch.Now,Samneedstocheckiftheseprerequisitepatcheshavealreadybeenappliedto
thesystem,sohedecidestoextractthisinformationfromthedatabase.Identifythetablesthatwouldhelphim
inextractingtheaboveinformationfromthedatabase.(Chooseallthatapply.)
A.ad_bugs
B.fnd_bugs
C.ad_patches
D.ad_patches_applied
E.ad_applied_patches
Ans:A,E

109.WhichcanbepatchedusingtheAutoPatchutility?(Chooseallthatapply.)

A.OracleDatabase
B.OracleApplications
C.OracleApplicationServer
D.OracleDevelopmentTools
Ans:B

110.WherecanyoufindtheAutoConfiglogfilesintheapplicationtieranddatabasetier?(Choosetwo.)
A./admin/log/
B./admin/log//
C./admin/log//
D./admin//log//
E./appsutil/log///
Ans:B,E

111.WhichstatementistrueregardingAutoPatchintheOracleApplicationsRelease12environment?
A.AutoPatchisplatformindependent.
B.ThereisalimittothenumberoftimesAutoPatchcanberestarted.
C.Iflanguagetranslationpatchesneedtobeappliedinadditiontothepatchyouareapplying,AutoPatchnotifies
you.
D.Ifalltheprerequisitepatcheshavenotbeenapplied,AutoPatchliststhemissingprerequisitesandcontinueswith
applyingthecurrentpatch.
E.AutoPatchreplacesthefilesintheproductdirectorywiththefilesinthepatchdirectoryincasethelatterhavethe
sameversionastheformer.
Ans:C

112.AsanApplicationsDBA,youhavebeenaskedtoapplyapatchthatupdatestheApplicationsContextfile
andrunsAutoConfig.Theapplicationdoesnotworkproperlywiththenew,updatedapplicationenvironment.
WhatshouldyoudotorollbackanAutoConfigsession?

A.Usetherestore.shscriptwhichislocatedat/admin/out/.
B.Usetherestore.shscriptwhichislocatedat/admin/log/.
C.Usetherollback.shscriptwhichislocatedat/admin/log/.
D.Usetherollback.shscriptwhichislocatedat/admin/out/.
Ans:A

113.WhichthreestatementsaretrueaboutAutoConfig?(Choosethree.)
A.AutoConfigmovesfilesanddirectoriesasneeded.
B.AutoConfigremovestheneedtomakemanualupdatestoconfigurationfiles.
C.AutoConfigupdatesdomainnameserver(DNS)entriesandchecksportnumbers.
D.TheAutoConfigscriptusestemplatefilestodeterminethebasicsettingsthatareneeded.
E.TheAutoConfigscriptusesinformationfromtheContextfiletogenerateallapplicationsconfigurationfilesandto
updatedatabaseprofiles.
Ans:B,D,E

114.WhichtwoOracleApplicationsRelease12servicesshouldbeupforrunningAutoConfigsuccessfully?
(Choosetwo.)
A.Webserver
B.Formsserver
C.Weblistener
D.Databaseserver
E.Databaselistener
Ans:D,E

115.Whatisthebestmethodtoeditthe.xmlfile?
A.AfterchangesaremadetotheContextfilethroughtheOAMWebpage,youmustlogintoOAMagainforthe
changestotakeeffect.
B.WhenyoumakechangestotheContextfileusingatexteditorandsavethefile,AutoConfigpicksupthe

changeswheneveritrunsnextaftertheupdate.
C.WhenyoumakechangestotheContextfileontheOAMWebpageandsavethefile,thechangesarestoredin
theOAMdatabaseandtheContextfilegetsupdated.
D.AutoConfigautomaticallystartsandpicksupthechangesandpropagatesthemwhentheContextfilegetssaved
ontheOracleApplicationsManager(OAM)Webpage.
Ans:C

116.YouhavedoneasinglenodeinstallationofOracleApplicationsR12onnode1.Becauseofsomeresource
issues,youmoveonlyDB_ORACLE_HOME(10.2.0.2)andthedatabase(.dbffiles)toanewserver(node2).
WhichstatementiscorrectaboutuXXXXXX.drvbeingappliedtonode1andnode2?
A.uXXXXXX.drvonlyonnode2
B.uXXXXXX.drvonlyonnode1
C.uXXXXXX.drvonnode1,andthenonnode2
D.uXXXXXX.drvonnode2,andthenonnode1
Ans:B

117.WhendoyourunAutoConfig?(Choosethree.)
A.aftertheJARfilesaregenerated
B.whenanyADXproductpatchisapplied
C.whenyouadddatainOracleApplicationsManager(OAM)supportcart
D.whenyouhavemadeupdatestoaContextfile(viaOracleApplicationsManager)
E.whenanOracleMetaLinknoteinstructsyoutorunAutoconfigaspartofanupgrade,migration,cloning,and/or
configurationprocess
Ans:B,D,E

118.WhichoperatingsystemusernamewouldyouusetoconnecttoanOracleApplicationssystemtorunan
AutoPatchsession?
A.sys

B.apps
C.system
D.oracle
E.applmgr
Ans:E

119.Youmigratedadatabasetiertoanewhostorplatform,buttheapplicationtierstilltriestoconnecttothe
olddatabase.Howwillyoufixthisproblemsothattheapplicationtierconnectstothenewdatabase?(Choose
two.)
A.RunAutoConfigonthedatabasetierfollowedbyallapplicationtiers.
B.Resetthes_dbsid,s_dbhost,ands_dbportContextvariablesinthecontextfilefortheapplicationtier.
C.Resetthes_apps_jdbc_connect_descriptorContextvariableinthecontextfilefortheapplicationtiertoanempty
string.
D.Executethe$perl/bin/adgentns.plappspass=contextfile=removesystemcommand.
Ans:A,D

120.AstheApplicationsDBA,youaretaskedtoapplyapatchandusetheadpatchutilityinthecommandline.
Onlythedatabasedrivershouldbeapplied.Choosethecorrectadpatchcommandlinesyntax.
A.adpatchoptions=applydatabaseportion
B.adpatchoption=nocopyportion,nogenerateportion
C.adpatchOPTIONS=NOCOPYPORTION,NOGENERATEPORTION
D.adpatchoptions=nocopyportion,nogenerateportion
E.adpatchoption=nodatabaseportion,nocopyportion,nogenerateportion
Ans:D

121.AutoPatchis_____.
A.appliedautomatically
B.autilityusedtoapplyapatch

C.apatchappliedasasideeffectofanotherpatch
Ans:B

122.WhereistheAutoPatchexecutablelocatedinOracleApplicationsR12?
A.$AD_TOP
B.$AU_TOP/bin
C.$AD_TOP/bin
D.$APPL_TOP/admin
E.$COMMON_TOP/bin
Ans:C

123.IdentifythecorrectstatementregardingtheAutoPatchutilityinR12.
A.AutoPatchdoesnotverifytheAPPL_TOPname.
B.AutoPatchpromptstheuserfortheSYSTEMandAPPSpasswords.
C.AutoPatchdoesnotverifyifthesystemisinmaintenancemodeornot.
D.AutoPatchdoesnotverifywhethertheconcurrentprogramsareinstalledinthecurrentAPPL_TOP.
E.AutoPatchdoesnotverifywhetheritispointingtothecorrectdatabaseandApplicationstechnologystack.
Ans:B

124.InOracleApplicationsRelease12,youwanttosetupyourXDisplay.Afterchangingthevalueofthe
DISPLAYvariableintheContextfilesofthedatabaseandapplicationtiers,whichadautocfg.shfilesdoyou
executeforthesechangestotakeeffect?(Choosetwo.)
A./admin/scripts/adautocfg.sh
B./admin/scripts/adautocfg.sh
C./admin/scripts/adautocfg.sh
D./admin/scripts//adautocfg.sh
E./appsutil/scripts//adautocfg.sh
F./appsutil/scripts//adautocfg.sh

Ans:A,F

124.WhichexecutableisusedbyOracleApplicationstoinvokeanAutoPatchsession?
A.adadmin
B.adpatch
C.admrgpch
D.autopatch
E.adsplice
Ans:B

125.IdentifyfiverequiredpostinstallationtasksforOracleApplicationsR12EBusinessSuite.(Choosefive.)
A.Setupastagedirectory.
B.Configuretheclientsoftware.
C.Reviewsecuritypractices.
D.InstallthelatestJavaDevelopmentKit.
E.UpdatethelogandoutPL/SQLdirectories.
F.Configuredatabaseinitializationparameters.
G.Implementproductandcountryspecificfunctionalities.
Ans:B,C,E,F,G

126.TheCumulativeUpdate2(CU2)patchwasappliedtothetestenvironment.Thepatchtookafewhoursto
apply.TheApplicationsDBAwasassignedthetaskofinvestigatingthechangesmadebytheCU2patch.The
investigationwouldinvolveacomparisonoftheprepatcheddevelopmentenvironmentandthepatchedtest
environment.WhichtoolshouldtheApplicationsDBAuse?
A.OracleEnterpriseManager
B.OracleApplicationsManager
C.OracleDiscovererreportingtool
D.OracleApplicationsconcurrentrequest(SystemAdministrator)reports

Ans:B

127.WhichthreestatementsarecorrectregardingcloningusingtheRapidCloneutility?(Choosethree.)
A.Itismandatorytorunpostclonestepsfirstondatabasetier,andthenontheapplicationtier.
B.Thereisnoneedtorunpreclonestepsoneachnodeinamultinodeenvironment.
C.ItismandatorytoapplythelatestRapidClonepatchbeforecopyingsourcefiletoTarget.
D.AfterapplyingthelatestRapidClonepatch,itismandatorytorunAutoConfigontheapplicationtier.
E.Alwaysrunthepreclonestepsifanydatabasestructuralchangesweremadetothesystemsincethelast
precloningactivity.
Ans:A,D,E

128.Aspartofthecloningprocess,theApplicationsDBAneedstocopythedatabasetierfilesystemtothe
targetsystem.WhichstepisNOTapartofthiscloningprocess?
A.Performanormalshutdownofthesourcesystemdatabase.
B.Copythedatabasefilesfromthesourcetothetargetsystem.
C.Logontothesourcesystemapplicationtiernodesastheoracleuser.
D.Copythesource10.1.2andRDBMSOraclehomedirectorytothetargetsystem.
Ans:D

129.InsteadofusingthebrowsersJavaVirtualMachine(JVM),OracleApplicationsRelease12usesaplugin
toaccessforms.Identifythepluginused.
A.Javaapplet
B.OracleJInitiator
C.SunJ2SENativePlugin
D.OracleJ2SENativePlugin
Ans:C

130.TheconnectionbetweentheclientandOracleApplicationsR12EBusinessSuiteformsisprovided
through_____.
A.Net8
B.SQL*Net
C.Anapplet
D.JavaDatabaseConnectivity(JDBC)
Ans:C

131.TheApplicationsDBAneedstoclonetheProductionsystem.Examinethelistofstepsthatthe
ApplicationsDBAisconsidering.
1. RunAutoConfigontheapplicationtier.
2. SetupRapidCloneonthedatabasetier.
3. Preparethesourcesystem.
4. Copythesourcesystemtothetargetsystem.
5. Configurethetargetsystem.
WhichstepisNOTapartofthecloningprocess?
A.step1
B.step2
C.step3
D.step4
E.step5
Ans:C

132.InOracleApplicationsRelease12,whatarethecomponentsusedinOracleApplicationFramework?
(Choosethree.)
A.WebListener
B.ServletEngine

C.MetadataUIDefinition
D.BusinessComponentsforJava(BC4J)
E.ApplicationObjectLibraryJava(AOL/J)
Ans:C,D,E

133.Theconcurrentmanagerlogandoutputfilesareconsolidatedintoasingledirectoryacrossallproducts.
Whichenvironmentvariableidentifiesthetopleveldirectory?
A.APPLCSF
B.APPLOUT
C.APPLLOG
D.APPLPTMP
E.APPCPNAM
Ans:A

134.Usersarenotabletoviewtheoutputandthelogfileoftheconcurrentrequestaftercompletion.Therewere
nochangesintheconfigurationofOracleApplications.Therewerenopatchesapplied.Itwasdeterminedthat
notallapplicationtierprocessesransuccessfully.Therewasstatus1inoneofthescripts.Whichaction
shouldyoutake?
A.RestarttheWebserver.
B.RestarttheFormsserver.
C.RestarttheReportserver.
D.RestarttheFulfillmentserver.
E.RestarttheTCFSocketserver.
F.Restarttheconcurrentmanagers.
G.RestarttheApplicationsRPClistener.
Ans:G

135.YourOracleApplicationsinstallationisconfiguredonaWindowsoperatingsystem.AstheApplications
DBA,youneedtoruntheadadminutilitytocarryoutcertainmaintenancetasksonthesystem.Identifythe

stepsyouneedtoperformandtheircorrectsequencetocompletethetaskmentionedabove.
1. Logintotheapplicationtiernodeastheownerofthedatabasefilesystem.
2. Logintotheapplicationtiernodeastheowneroftheapplicationsfilesystem.
3. Run%APPL_TOP%\APPS.cmd.
4. Run%APPL_TOP%\envshell.cmd.
5. Runtheadadminutilityinthewindowinstep3.
6. Runtheadadminutilityfromthewindowcreatedinstep4.
A.1,3,5
B.2,3,5
C.2,4,6
D.1,4,6
Ans:C

136.IdentifythescriptthatisusedtocontroltheFormsserverprocessinsocketmode.
A.adfrctl.sh
B.adfrmctl.sh
C.adapcctl.sh
D.adalnctl.sh
E.adformsrvctl.sh
Ans:E

137.HowmanyORACLE_HOMEsdoesOracleApplicationsRelease12have?
A.four
B.five
C.two
D.one
E.three
Ans:E

138.Whichthreestatementsarecorrect?(Choosethree.)
A.adcfgclone.plmustsuccessfullyfinishonthedatabasetierfirst.
B.adcfgclone.plmustsuccessfullyfinishontheapplicationtierfirst.
C.Theappspasswordisrequiredtorunadcfgclone.plontheapplicationtier.
D.Theportpoolinformationisrequiredforrunningadcfgclone.plonthedatabasetier.
E.Thesystemdatabaseuserpasswordisrequiredtorunadcfgclone.plontheapplicationtier.
F.adcfgclone.plcanberuninanysequence.Itcanberunonthedatabasetierfirstorontheapplicationtierfirst.
Ans:A,C,D

139.WhatistheversionoftheJavaOraclehomeinOracleApplicationsRelease12?
A.10.2
B.8.1.7
C.8.0.6
D.10.1.3
E.10.1.2
Ans:D

140.Asthesystemadministrator,younoticethattheconcurrentmanagersarenotrunning.Thesolutionisto
runoneoftheapplicationtiercontrolscripts.Whichscriptshouldberun?
A.adrepctl.sh
B.addisctl.sh
C.adalnctl.sh
D.adcmctl.sh
Ans:D

141.IdentifytheenvironmentalvariablethatdefinestowhichORACLEschematheSystemAdministration

responsibilityconnects.
A.GWYID
B.DBNAM
C.FNDNAM
D.FNDCPASS
E.APPLFENV
Ans:C

142.InOracleApplicationsR12,theApplicationsmodules(packagedintheformsapp.earfile)aredeployedto
theOC4JFormsinstance.IdentifytheORACLE_HOMEusedbythisOC4Jinstance.
A.8.0.6
B.8.1.7
C.10.1.2
D.10.1.3
E.10.2.0.2
Ans:D

143.Theadovars.envfilespecifiesthelocationofdifferenttypesoffiles,byusingvariousenvironment
variables.Identifythreeparametersthatarepartofthisenvironmentfile.(Choosethree.)
A.FND_TOP
B.OAH_TOP
C.JRE_TOP
D.JAVA_TOP
E.CLASSPATH
F.OA_JAVA_TOP
G.SH_LIBRARY_PATH
Ans:B,D,E

144.OracleApplicationsproducestemporaryPL/SQLoutputfilesusedinconcurrentprocessing.Thesefiles
arewrittentoalocationonthedatabaseservernodespecifiedbytheAPPLPTMPenvironmentsetting.What
wouldbethevalueofAPPLPTMPintheenvironmentsetting?
A.thetemporarydirectoryusedbytheoperatingsystem
B.the$COMMON_TOP/tempdirectorywherethecommonfilesarelocated
C.thelastvaluedefinedfortheUTL_FILE_DIRparameterintheinit.orafile
D.thefirstvaluedefinedfortheUTL_FILE_DIRparameterintheinit.orafile
E.the$APPLCSF/outdirectorywheretheApplicationscommonoutputfilesarelocated
Ans:D

145.Ifaparticularproductsdirectoryislocatedonadifferentdiskthanotherproducts,howdoyoufindthe
locationofthatproductsfiles?
A.usingtheadadminutility
B.usingtheAutoConfigutility
C.usingOracleEnterpriseManager
D.usingthe.envfile
Ans:D

146.WhichdirectorystructureiscreatedbydefaultwhenyouinstalltheOracleApplicationsR12filesystem?
A.db/apps_st/10.2.0
B.apps/tech_st/10.2.0
C.apps/tech_st/10.1.2
D.apps/apps_st/common
Ans:C

147.Whatkindoffilescanbefoundinthe/admindirectory?
A.datamergefilesusedtoupgradeseeddata

B.driverfiles,whichcontrolAutoUpgradeprocesses
C.productspecificfilesusedbyAutoUpgradetoupgradethatproduct
D.objectdescriptionfilesusedtocreatetablesandotherdatabaseobjects
Ans:C

148.IdentifythreeapplicationtiertechnologycomponentsusedinOracleApplicationsRelease12.(Choose
three.)
A.Jserv
B.OracleDeveloper10i
C.OracleJDeveloper9i
D.ApplicationServer10.1
E.OracleHTTPServer/Apache10.1.3
Ans:B,D,E

149.InOracleApplicationsR12,wherewillyoufindinformationregardingminimumorrequiredsettingsfor
databaseinitializationparameters?
A.applora.txt
B.applprod.txt
C.applcust.txt
D.adconfig.txt
E.appl.txt
Ans:A

150.Tocreateanewcontextfileinthedatabasetier,thefollowingcommandisexecuted:
cd/appsutil
perl./bin/adclonectx.plcontextfile=$CONTEXT_FILE

Whatisthecorrectformatofthenewcontextfilecreatedinthecurrentworkingdirectory?
A._.cfg
B._.xml
C._.txt
D.__.cfg
E.__.xml
F.__.txt
Ans:B

151.HowmanytimescanAutoPatchberestarted?
A.unlimitedtimes
B.nomorethan20times
C.nomorethan50times
D.nomorethan10times
E.asmanytimesasdefinedintheNumberofWorkers
Ans:A

152.ChoosetwostatementsthatarecorrectforAutoPatchrunninginTestMode.(Choosetwo.)
A.ItRelinksanyexecutables.
B.Itdoesnotrecordpatchhistory.
C.Itreadsandvalidatesthepatchdriversfile.
D.Itgeneratesanyforms,reports,PL/SQLlibraries,ormenufiles.
E.Itcopiesanyfilesfromthepatchdirectorytotheinstallationarea.
Ans:B,C

153.Therewasanerrorwhileapplyingapatch.TheAutoPatcherrormessageindicatesthatthe
FND_INSTALL_PROCESSEStablealreadyexists.AutoPatchasksifyouwanttodropthetable.Whichtwo
stepsneedtobeperformedbeforedroppingthetable?(Choosetwo.)

A.Shutdowntheconcurrentmanagersprocess.
B.TheusersneedtologoutofOracleApplications.
C.DetermineifthereareerrorsinthePatchlogfiles.
D.DetermineifotherusersarerunningtheADMergeprogram.
E.Checkwhetherapreviouspatchsessiondidnotruntocompletion.
F.DetermineifAutoPatchoranyotherADUtilityisrunninginanothersession.
G.ThepasswordfortheAPPSuserisinvalid.ConfirmthepasswordoftheAPPSuser.
Ans:E,F

154.Whichcommandlineargumentispassedtoadmrgpchtonamethemergeddriverfilethatiscreatedasa
resultofmergingmultiplepatches?
A.mergename
B.mergedname
C.merge_name
D.merged_name
Ans:C

155.WhichoptionisrequiredwhenusingtheAppliedPatchesAdvancedSearchfeatureinOAM?
A.PatchID
B.Language
C.ServerType
D.ApplicationsSystemName
E.Productthatownsthepatch
F.AppliedFromDateandToDate
G.APPL_TOPwherethepatcheswereapplied
Ans:D

156.WhichstatementholdstruewhenAutoPatchisrunintestmode?

A.AutoPatchrunsAutoConfigintestmode.
B.AutoPatchrelinksexecutablesintestmode.
C.AutoPatchrunsSQLscriptsoranyexecutablesintestmode.
D.AutoPatchgeneratesforms,reports,menus,andPL/SQLlibrariesintestmode.
Ans:A

157.YouareinthemidstofapplyingapatchonanOracleApplicationssystemwhenAutoPatchreportsthat
oneoftheworkersfailedandthatitrequiresyoutofixthiserrorbeforeproceeding.Wherewouldyouget
detailedinformationaboutthecauseoftheworkersfailure?
A.adpatch.lgi
B.adpatch.log
C.adwrkXXX.log
D.adworkXXX.log
E.adworkerXXX.log
Ans:D

158.Whichtaskwouldyouperformasapostautopatchtask?
A.Backupconfigurationfiles.
B.Enablemaintenancemode.
C.Disablemaintenancemode.
D.Bringdownapplicationtierserverprocesses.
Ans:C

159.ApplyingapatchinPreInstallmodeperformswhichthreeactionsonly?(Choosethree.)
A.generatesJARfiles
B.readsproductdriversfile
C.relinksalltheexecutables

D.performsfilecopyactions
E.performsversionchecking
F.relinksFNDandADexecutablesonly
Ans:D,E,F

160.Whenyourunanautopatchsession,theAutoPatchutilitypromptsyoutomentionbatchsizetobeusedfor
thecurrentsessionalongwithasuggestedvalue.Whatisthesignificanceofbatchsizewhileapplyingthe
patch?
A.batchsizedeterminesthenumberofparallelworkerstobeusedduringtheautopatchsession.
B.batchsizedeterminesthenumberofscriptsthatwouldberuninparallelduringtheautopatchsession.
C.batchsizedeterminesthenumberofobjectsthatwouldbecompiledinparallelduringtheautopatchsession.
D.batchsizedeterminesthenumberofrowsthatwouldbecommittedwhencertainscriptsarerunduringthe
autopatchsession.
Ans:D

161.IdentifythetasksAutoPatchwouldperforminPreInstallmode.(Chooseallthatapply.)
A.generatingfiles
B.performingFilecopyactions
C.checkingversions
D.readingproductdriverfiles
E.applyingmaintenancepacks
F.runningSQLorEXECcommands
G.relinkingFNDandADexecutables
Ans:B,C,G

162.WhichAutoPatchoptionisusedtorunanoninteractiveautopatchsession?
A.defaultfile
B.defaultsfile

C.default_file
D.defaults_file
Ans:B

163.WhichthreetypesofpatchescanbemergedbyusingtheADMergePatchutility?(Choosethree.)
A.APpatches
B.ADpatches
C.FNDpatches
D.alltypesofpatches
E.patchesofdifferentreleases
F.patchesofdifferentplatforms
G.genericpatcheswithpatchesofaspecificplatform
Ans:A,C,G

164.WhenyouchooseSearchPatchesfromOracleApplicationsManagerSiteMap,itdefaultstotheApplied
PatchesSimpleSearchpage.WhatcanyoudofromthisAppliedPatcheshomepage?
A.GotoOracleEnterpriseManager(OEM).
B.GotootherOAMfunctionalitybyselectingitfromtheoptionbuttons.
C.ClicktheCalendarbuttontoviewthepatchesappliedonaspecificdate.
D.ClicktheFamilyPackbuttontoviewallappliedfamilypackpatches.
E.ClicktheAdvancedSearchbuttontoaccesstheAppliedPatchesAdvancedSearchpage.
Ans:E

165.Whataretheprerequisites(minimumversion)attheoperatingsystemlevelbeforecloninganenvironment
inOracleApplicationsRelease12?
A.tarversion4.x(Minimum)andzipversion3(Minimum)
B.perlversion5.x(Minimum)andzipversion2.3(Minimum)
C.gzipversion2.5(Minimum)andtarversion5.0(Minimum)

D.gunzipversion5.x(Minimum)andperlversion5.x(Minimum)
E.perlversion2.3(Minimum),zipversion5.x(Minimum),andgunzipversion5.x(Minimum)
Ans:B

166.Whichcommandneedstoberuntoaddanewnodetoanexistingsystem?
A.perladautocfg.pl
B.perladaddnode.pl
C.perladcfgclone.pladdnode
D.perladcfgclone.plappsTier
Ans:B

167.IdentifythevalidcomponentofR12OracleApplicationsTechnologyStack.
A.Jserv
B.OracleJInitiator
C.OracleDeveloper6i
D.OracleJDeveloper9i
E.OracleContainersforJava(OC4J)
Ans:E

168.WhichscriptmustbeusedtostartallapplicationservicesinOracleApplicationsR12?
A.adstrtal.sh
B.adfmsctl.sh
C.adapcctl.sh
D.adfmcctl.sh
Ans:A

169.WhichdirectoryinOracleApplicationsR12containsORACLE_HOMEusedforthetoolscomponentsofthe
Applicationstechnologystack?
A.apps/tech_st/8.1.7
B.apps/tech_st/8.0.6
C.apps/tech_st/10.1.3
D.apps/tech_st/10.1.2
E.apps/tech_st/10.2.0
Ans:D

170.Youwanttorunprecloneondatabasetier.Youloggedintothedatabasenodeandrealizedthatthe
appsutildirectoryismissing.Identifythecommandyouusetorecreateappsutil.zip,sothattheappsutil
directorycanberecreated.
A.perl/bin/admkdbutil.pl
B.perl/bin/admkappsutil.pl
C.perl/appl/bin/admkappsutil.pl
D.perl/appl/bin/admkappsutil.pl
Ans:B

171.Whichtwovaluesmustbesetforchangingthetemporarydirectoryforlogandoutputfilesfromthe
PL/SQLconcurrentprogram?(Choosetwo.)
A.TMP_DIRvariable
B.APPLPTMPvariable
C.APPLTMPparameter
D.Utl_file_dirparameter
Ans:B,D

172.WhichOracleApplicationsenvironmentfileisusedtocompileandlinkcustomOracleFormsuserexits
andconcurrentprogramswithOracleApplicationsR12?

A.fndenv.env
B.devenv.env
C.adovars.env
D..env
E.APPS_.env
Ans:B

173.IdentifythedefaultversionofdatabasetiertechnologyusedinOracleApplicationsRelease12.
A.OracleDatabase9i
B.OracleDatabase11g
C.OracleDatabase10g
D.OracleDatabase11i
Ans:C

174.Postclonecompletedsuccessfullybothonthedatabasetierandtheapplicationtier.Allservicesstarted
normally,buttheloginpagewasblank.Whichactionwouldyouperformtofixthiserror?
A.CompileJSPs.
B.Recompileallfndforms.
C.Relinkallfndexecutables.
D.Regenerateallmessagefiles.
E.Maintainsnapshotinformation.
Ans:A

175.InOracleApplicationsR12configuredonaUNIXoperatingsystem,wherewillyoufindthevarious
applicationtiercontrolscripts?
A.$INST_TOP/admin
B.$APPL_TOP/admin/scripts

C.$INST_TOP/admin/scripts
D.$COMMON_TOP/admin/scripts
E.$INST_TOP/admin/scripts/$CONTEXT_NAME
Ans:C

176.Thepatch384610wasappliedtothetestenvironmentsuccessfully.Toschedulethepatchtobeappliedto
theproductionenvironment,theApplicationsDBAshouldinformtheusersoftheunavailabilityofthe
productionenvironment.WhichreportcantheApplicationsDBAlookattodeterminetheestimateddurationof
thetask,assumingthatthehardware,serverload,andapplicationsrunningontheserversareunchanged?
A.Timingreport
B.BugFixesreport
C.FilesCopiedreport
D.ActionDetailsreport
E.PatchDetailsreport
F.ActionSummaryreport
Ans:A

177.TheapplicationtierhasadualroleinthearchitectureofOracleApplicationsRelease12.Identifythetwo
roles.(Choosetwo.)
A.providestheabilitytorunthedatabaseinstance
B.hoststhevariousserversthatprocessthebusinesslogic
C.managescommunicationbetweenthedesktoptierandthedatabasetier
D.distributesconcurrentmanagersacrossmultiplenodesinaclusterenvironment,spreadingconcurrentprocessing
acrossavailablenodes
E.containstheOracledataserverfilesandOracleApplicationsdatabaseexecutablesthatphysicallystorethe
tables,indexes,andotherdatabaseobjectsforthesystem
Ans:B,C

177.WhichfourstatementsaretrueabouttheRapidCloneutility?(Choosefour.)

A.Itremovescomponentsofthefilesystem.
B.Itdoesnotremoveanycomponentsofthefilesystem.
C.Itcanbeusedtomigrateanexistingsystemtoanewserver.
D.Itreimplementsthesavedconfigurationonthetargetsystem.
E.ItisappliedinNormalmodetoallAPPL_TOPsonthesourcesystem.
F.ItpreservestheOracleApplicationsconfigurationinformationthatisspecifictothetargetsystem.
Ans:A,C,D,F

178.AllservicesofOracleApplicationsR12(applicationtieranddatabasetier)aredown.Onwhichtierwould
thepreclonefinishsuccessfully?
A.noneofthetiers
B.databasetieronly
C.applicationtieronly
D.bothapplicationanddatabasetiers
Ans:C

179.ApatchwasappliedsuccessfullylastnighttotheOracleApplicationsenvironmenttofixabug.Tocheck
thebugfix,theApplicationsDBAaccessedtheBugFixesReport.Thereare1,000filesdisplayedinthe
report.Theintendedfileforthebugfixdoesnotappear.WhatshouldtheApplicationsDBAdonext?
A.AccesstheTimingreport.
B.Checkreadme.txtforpostinstallationsteps.
C.StarttheOracleApplicationManager(OAM)process.
D.Usethefiltertoreducethenumberoffilesinthereport.
E.ReapplythepatchontheOracleApplicationsenvironment.
Ans:D

179.YoudecidetobringupthedatabasemanuallywhilecloningOracleEBusinessSuiteR12.Identifythe
optionsofadcfgclone.plthatyouwouldchoosetosuccessfullycompletethecloneonthedatabasetier.

A.adcfgclone.pldbTechStackonly
B.adcfgclone.pldatabaseTechStackonly
C.adcfgclone.pldatabaseandadcfgclone.pldbconfig.xml
D.adcfgclone.pldbTechStackandadcfgclone.pldbconfig.xml
Ans:D

180.WhichtwostatementsarecorrectaboutmultinodecloningusingRapidClone(adcfgclone.pl)forOracle
ApplicationsR12?(Choosetwo.)
A.RapidClonecannotbeusedforcloningifthesourcesystemisusingasharedfilesystem.
B.Postclonemustberunfirstontheapplicationtiernodeandthenonthedatabasenode.
C.RapidClonecanbeusedwherethesourcesystemorthetargetsystemisamultinodesystem.
D.RapidClonecannotbeusedforcloningifthesourceisusingParallelConcurrentProcessing(PCP).
E.Onecopyoftheapplicationsnodefilesmustbecopiedtothetargetsystem,regardlessofwhetherasharedfile
systemisbeingusedonthesourceorthetargetsystem.
Ans:C,E

181.YouhavetoperformatwonodeinstallationofOracleApplicationsRelease12.Theconfigurationshould
bethefollowing:ApplicationDatabaseandConcurrentProcessingshouldbedeployedonServerA,andWeb
andFormsservicesshouldbedeployedonServerB.Whichservicesshouldyouinstallontherespective
nodes?(Choosetwo.)
A.WebEntryPointServicesonServerB
B.BatchProcessingServicesonServerA
C.BatchProcessingServicesandOtherServiceGrouponServerA
D.RootServices,BatchProcessingServices,andOtherServiceGrouponServerA
E.RootServices,WebEntryPointServices,andWebApplicationServicesonServerB
Ans:B,E

182.YourOracleApplicationssystemisreportingsomeproblemandthesolutionistoapplyapatch.Before

applyingthepatch,youwanttochecktheeffectsthisnewpatchwouldhaveonyoursystem.Whichcommand
wouldhelpyouachievethis?
A.adpatch
B.adpatchtest=y
C.adpatchapply=n
D.adpatchpreinstall=y
Ans:C

183.UsersareencounteringissuesonOracleApplications.Thoughtheyareabletologinandviewtheir
responsibilities,therearenonavigableformsfortheresponsibilities.Theyseethefollowingerrormessage:
TherearenovalidNavigationsforthisresponsibility.TherewasapatchappliedontheOracleApplications
environmentbeforestartingtheserverprocesses.TheApplicationsDBAstoppedalltheserverprocesses.
Whatshouldyoudotosolvetheerror,beforestartingtheserverprocesses?
A.EnableMaintenancemode.
B.DisableMaintenancemode.
C.Regeneratethemenususingadadmin.
D.Startthedatabasetierlistenerprocess.
E.RuntheADAdministrationutilityandgeneratetheforms.
Ans:B

184.Yourpatchwasappliedandfinishedwithoutencounteringanyerrorduringtheprocess.WhichisNOTa
correctpartofthepostpatchprocess?
A.updatingtheMLS
B.removinganyobsoletefiles
C.restartingallserverprocesses
D.cleaningupthelog,restartingandoutdirectories
E.pinningpackagesandsequencesintheSystemGlobalArea
F.performinganymanualstepsonthebasisofreadme.txtofthepatch
G.usingtheChangeMaintenanceModeoptionofADAdministrationtoenablemaintenancemode

Ans:G

185.Accordingtoreadme.txtofthepatch,theAPPSschemamustberecompiledandtheARformsmustbe
regeneratedafterthepatchisappliedsuccessfully.Therewouldbeseveralinvalidobjectsinthedatabase.
Whichisthecorrectstep?
A.RuntheAutoPatchandchoosethegeneratedriveronlyinlinemode.
B.RunSQL*PlusastheAPPSuser.Recompiletheinvalidobjectsandgeneratetheforms.
C.RuntheADAdministration.RecompiletheAPPSschemaandregeneratetheARFormsexecutables.
D.LogintoOracleApplicationsandsubmitaconcurrentrequesttorecompiletheAPPSschema.Submitanother
concurrentrequesttoregeneratetheFormsexecutables.
Ans:C

186.WhichtwostatementsarecorrectaboutRapidClone?(Choosetwo.)
A.RapidClonedoesnottakecareoforaInventory.
B.RapidCloneupdatesonlysitelevelprofileoptions.
C.RapidCloneitselfdoesnotstarttheapplicationservicesautomaticallyonthenode.
D.RapidCloneautomaticallycreatesacontrolfileandbringsupthedatabaseonthedatabasetier.
E.RapidClonedoesnotconfigurethesourceapplicationprinterconfigurationinthetargetsystem.
Ans:B,D

187.Whatdoesthe/resourcedirectorycontaininOracleApplications?
A.productspecificGIFfiles
B..pllfilesusedbyOracleReports
C..plland.plxfilesusedbyOracleForms
D.SQLscriptsusedbyOracleApplicationsproductsatruntime
Ans:C

188.IdentifythreemodesinwhichAutoPatchcanberun,inadditiontothenormalpatchapplicationmode.
(Choosethree.)
A.hotptch
B.Testmode
C.Preinstallmode
D.Noninteractiveoperation
E.PatchImpactAnalysisMode
Ans:B,C,D

189.OracleWorkflowprovidesinfrastructurefortheenterprisewidecommunicationofdata.Thisdataisrelated
todefinedbusinessevents,providingcapabilitiesneededto_____.(Choosethree.)
A.manageconcurrentprocessing
B.streamlineandautomatetransactionflows
C.notifyusersaboutspecificdatabaseexceptions
D.supportstandardandpersonalizedbusinessrules
E.delivernotificationemailstoanyOracleApplicationsorInternetuser
Ans:B,D,E

190.Youneedtoapplypatchestotheproductionenvironment.Applyingthepatchesonthetestenvironment
wassuccessful.Whenyouappliedthepatchestotheproductionenvironment,thepatchesfinishedwithout
anyerrorsduringtheprocess.However,patchchangeswerenotappliedandthepatchhistorieswerenot
changed.Whatcouldbethecauseofthissituation?
A.Theproductiondatabaseisdown.
B.TheAutoPatchversionisincorrect.
C.Thetableforthepatchhistoryisfull.
D.ThepatchwasappliedinTestmode.
E.ThepatchwasappliedinNormalmode.
Ans:D

191.AcompanyhasimplementedOracleApplicationsRelease12.Itwantstoconfigureasystemthatsends
emailstokeydatabaseadministrators(DBAs)whenatablespaceintheOracleApplicationsdatabasedoesnot
haveadequatefreespace.IdentifywhichcomponentintheOracleApplicationstechnologylayerperformsthis
task.
A.OracleAlert
B.OracleWorkflow
C.OracleEmailNotification
D.OracleApplicationsFramework
Ans:A

192.IdentifythreefeaturesthatINST_TOPsupports.(Choosethree.)
A.readonlyfilesystems
B.centralizationoflogfiles
C.centralizationofallJSPfiles
D.centralizationofdatafilesandcontrolfiles
E.centralizationofapplicationanddatabaseservercontrolscripts
F.sharingofAPPL_TOPandtechnologystackamongmultipleinstances
Ans:A,B,F

193.WhichstatementregardingtheOracleApplicationsR12technologystackiscorrect?
A.Thefrmwebexecutableisinvokedfromthe10.1.2ORACLE_HOME.
B.JServisoneofthecomponentsoftheOracleApplicationsR12technologystack.
C.TheApplicationsmodules(packagedintheformsapp.earfile)aredeployedintheOC4JFormsinstancerunningin
the10.1.2ORACLE_HOME.
D.TheApplicationServer10.1.3ORACLE_HOMEreplacesthe8.0.6ORACLE_HOMEprovidedbyOracle9i
ApplicationServer1.0.2.2.2inRelease11i.
E.TheApplicationServer10.1.2ORACLE_HOMEreplacesthe8.1.7basedORACLE_HOMEprovidedbyOracle9i
ApplicationServer1.0.2.2.2inRelease11i.

Ans:A

194.Youtrytorunadpatchandadadmin,butitfailswiththefollowingerror:YourcurrentApplicationstop
directorydoesnotmatchthatoftheconfigurationfile.Pleasecheckthatyourenvironmentiscorrect.Which
configurationfileshouldyouchangetofixthisissue?
A.config.txt
B.adcert.txt
C.adsign.txt
D.topfile.txt
E.appltop.cer
F.adconfig.txt
Ans:F

195.TheApplicationUtilities(AU_TOP)directorycontains_____.
A.aconsolidatedsetofallproductfiles
B.utilitiessuchasAutoUpgradeandAutoPatch
C.filesandscriptsusedbyAutoUpgradeduringupgrade
D.consolidatedlogsandoutputdirectoriesusedbyconcurrentprocessing
Ans:A

196.WhatistheprimarypurposeoftheAPPL_TOPdirectory?
A.tostoremetricsserverprocessscripts
B.tostoreHTTPserveradministrationandmaintenancefiles
C.tostorefilestorunandmaintaintheOracleApplicationsdatabase
D.toidentifythetopleveldirectoryfortheOracleApplicationsinstallation
Ans:D

197.R12RapidInstallsetstheAPPL_TOPdirectoryvalueto_____.
A./APPL
B./APPL
C./APPL
D./apps/apps_st/appl
E./APPL
Ans:D

198.IdentifythethreecommonsubdirectoriesoftheAPPL_TOPdirectoryoftheOracleApplicationsfile
system.(Choosethree.)
A.au
B.fnd
C.xla
D.util
E.clone
F.portal
G.scripts
Ans:ABC

199.InOracleApplicationsR12,towhichdirectorydoesthe$OA_HTMLenvironmentvariablepoint?
A.$INST_TOP/html
B.$COMMON_TOP/html
C.$INST_TOP/webapps/oacore/html
D.$COMMON_TOP/webapps/oacore/html
Ans:D

200.Identifyfourstatementsthatcorrectlydescribeaschema.(Choosefour.)

A.Aschemaisanamedcollectionofdatabaseobjects.
B.Thedatabaseuserandtheschemaneverhavethesamename.
C.Aschemacanallowanotherschematouseitsobjectsbygrantingaccess.
D.Thereisnoonetoonerelationshipbetweenschemasandusersinadatabase.
E.AnOracleApplicationproductsdatabaseobjectsaredividedbetweentheproductschemaandtheAPPS
schema.
F.Theconceptofadatabaseschemaisdirectlytiedtotheconceptofadatabaseuser,oragrantfromtheschema
owner.
Ans:A,C,E,F

201.WhichthreestatementsaretrueabouttheAPPL_TOPdirectory?(Choosethree.)
A.RapidInstallinstallsanewAPPL_TOPdirectorywhenyouupgrade.
B.AdirectoryforaproductexistsunderAPPL_TOPonlyiftheproductislicensed.
C.MultiplereleasesandproductversionscanbeinstalledunderasingleAPPL_TOPdirectory.
D.Adirectoryforeachproduct,licensedornot,isinstalledundertheAPPL_TOPdirectoryduringinstallation.
E.EachAPPL_TOPdirectoryisassociatedwithasingleOracleApplicationsdatabaseontheOracleDatabase
server.
Ans:A,D,E

202.InOracleApplicationsR12,whichenvironmentvariablespecifiesthelocationoftheJavazipfiles?
A.$AF_JLIB
B.$JAVA_LIB
C.$JAVA_TOP
D.$CLASSPATH
E.$AF_CLASSPATH
Ans:A

203.Identifytheenvironmentvariablethatpointstothe$COMMON_TOP/javadirectoryinOracleApplications
R12.

A.JDK_TOP
B.JRE_TOP
C.JAVA_TOP
D.JAVA_BASE
Ans:D

204.WhichthreearethecorrectdefinitionsoftheobjectsintheOracleApplicationsdatabase?(Choosethree.)
A.Hybridobjectscontainmaterializedviewobjects,andstoreandprocessdata.
B.Codeobjectscontainindex,PL/SQLpackage,andJavastoredprocedureobjects.
C.Dataobjectscontaintable,index,andsequenceandindexorganizedtableobjects.
D.HybridobjectscontainPL/SQLpackageandJavastoredprocedure,andprocessdataobjects.
E.Codeobjectscontaintrigger,PL/SQLpackage,Javastoredprocedure,synonym,andviewobjects.
Ans:ACE

205.Identifytworeasonswhyallcodeobjects(synonyms,views,triggers,andpackages)forallproductsreside
intheAPPSschema.(Choosetwo.)
A.tofacilitatecentralprivilegeaccess
B.toseparatefunctionalcodefromtheproductdatatables
C.toallowsaferpatchingconditionsbecausetheydonotimpactproductdatatables
D.toconnectuserstotheAPPSschemaiftheyareconnecteddirectlytoproductschemassuchasINV,they
wouldnothaveaccesstoobjectssuchasmultiorganizationviews
Ans:A,D

206.WhichfourstatementsaretruewithrespecttotheAPPSschema?(Choosefour.)
A.Ithassynonymstoallbaseproducttablesandsequences.
B.EachproductsschemagrantsfullprivilegestotheAPPSschema.
C.Itcontainsonlyitsowndataobjects(tables,sequences,andindexes).

D.ItistheonlyschemathathasuniversalaccesstoOracleApplications.
E.RuntimeusageofOracleApplicationsisthroughtheAPPSschemaonly.
F.DataobjectsfortheApplicationstechnologylayerproducts(FND,AD,andsoon)arestoredundertheAPPS
schema.
Ans:A,B,D,E

207.Youruntheadadminutilitytogeneratemessagefiles.Itcompleteswitherrors.Wherewillyoufindthelog
file(adadmin.log)?
A.$INST_TOP/logs/appl/admin/log
B.$INST_TOP/logs/ora/10.1.2/log
C.$APPL_TOP/admin/$CONEXT_NAME/log
D.$AD_TOP//log,whereisthevalueofyourORACLE_SIDorTWO_TASKvariable(UNIX)orLOCALvariable
(Windows)
E.$APPL_TOP/admin//log,whereisthevalueofyourORACLE_SIDorTWO_TASKvariable(UNIX)orLOCAL
variable(Windows)
Ans:E

208.IdentifytheformulabasedonwhichADutilitiesprovidethedefaultnumberofworkers.
A.2*(thenumberofCPUsonthedatabaseserver)
B.2+(thenumberofCPUsonthedatabaseserver)
C.2*(theparallel_max_serversinitSID.oraparameterinthedatabase)
D.2+(theparallel_max_serversinitSID.oraparameterinthedatabase)
Ans:A

209.WhichdatabaseuseristheownerofFND_INSTALL_PROCESSESandAD_DEFERRED_JOBStables?
A.ad
B.fnd
C.apps

D.applsys
E.applsyspub
Ans:D

210.Parallelprocessingiscontrolledbyjobmanagers.Choosethecorrectsequenceofactionsperformedby
thesejobmanagers.
1)Starttheworkersandassignstasks.
2)Telltheworkerstoshutdown.
3)DroptheFND_INSTALL_PROCESSEStable.
4)PolltheFND_INSTALL_PROCESSEStable,lookingforupdatesfromtheworkers.
5)Updateeachrowwiththenexttaskinthelistandleavemessagesfortheworker.
6)UpdatetheFND_INSTALL_PROCESSEStablewithasubsetofthelistofjobsonejobperworker.
A.1,6,5,3,4,2
B.5,6,1,4,2,3
C.6,1,4,5,2,3
D.4,1,5,6,3,2
E.6,1,5,4,2,3
F.5,1,6,4,2,3
Ans:C

211.ThedatabaseserverprocessscriptsarecreatedbyRapidInstall.Inwhichtwoprocesseswouldyouuse
thesescripts?(Choosetwo.)
A.Startingthedatabase
B.Stoppingthedatabaselistener
C.StartingtheAPPS_SIDlistener

D.Startingtheconcurrentmanager
E.Stoppingtheconflictresolutionmanager
Ans:A,B

212.Whenyouexecuteadutconf.sqlastheappsdatabaseuser,itcreatesafilecalledadutconf.lst.Identifythe
configurationinformationthatwillbecapturedinadutconf.lst.(Choosefour.)
A.Productinstallationstatus
B.Rollbacksegmentinformation
C.VersionofOracleApplications
D.StatusofMultiorgenabledornot
E.Locationandsizeofdatabasedatafiles
F.VersionsofallORACLE_HOMEsusedbyOracleApplicationsR12
Ans:A,B,C,D

213.InanOracleApplicationsR12environment,workerrestartfilesareusedtocontinueprocessingfromthe
pointwhereitstopped.Wherecanyoulocatethesefiles?
A.$AD_TOP/admin//log
B.$APPL_TOP/admin//log
C.$AD_TOP/admin//restart
D.$APPL_TOP/admin//restart
E.$APPL_TOP/admin//wrkr/log
F.$AD_TOP/admin//wrkr/restart
Ans:D

214.Identifywhichthreestatementsaretrueaboutrestartfiles.(Choosethree.)
A.Eachworkerhasarestartfilecalledadworkxxx.rf9.
B.Allworkershaveonerestartfilecalledadwork.rf9.
C.Bydefault,ADutilitiesdeletetheirrestartfileswhenprocessingcompletes,butleavenobackupversions.

D.Theworkercreatestherestartfilewhenthemanagerassignsitajobanddeletestherestartfilewhenitfinishes
thejob.
E.Bydefault,ADutilitiesdeletetheirrestartfileswhenprocessingcompletes,butleavebackupversionswiththe
.bak,.bk2,or.bk3extensions.
F.Restartfilesarestoredin$APPL_TOP/admin//restartorin%APPL_TOP%\admin\\restartonWindows.
Ans:A,D,E

215.Whichthreestatementsaretrue?(Choosethree.)
A.applterr.txtcontainscustomerrormessages.
B.adlinkbk.txtlistsfilesthattheADRelinkutilityshouldbackup,ratherthandelete.
C.adconfig.txtcontainsenvironmentinformationaboutallportsusedbyOracleEBusinessSuiteR12.
D.applprod.txtisaproductdescriptionfile,whichisusedtoidentifyallproductsandproductdependencies.
E.adalldefaults.txtisatemplatedefaultsfilethatcontainsentriesforalldefaultsenabledpromptsintheADutilities
forOracleEBusinessSuiteR12.
Ans:B,D,E

216.WhichtwostatementsaretrueabouttheAPPSschema?(Choosetwo.)
A.TheAPPSschemaownsallcodeobjects.
B.TheAPPSschemaownsalltheproductsdataobjects.
C.TheAPPSschemahassynonymsforallbasetablesandsequences.
D.TheAPPSschemaownsthetechnologylayer(FND,AD,andsoon)data.
Ans:A,C

217.WhatarethefourbenefitsofusingsharedAPPL_TOP?(Choosefour.)
A.Diskspacerequirementsaregreatlyreduced.
B.Administrativetasksneedtobecarriedoutonlyonce,onanynode.
C.Thereisanincreasedperformanceforlargerworkloadsandgrowinguserpopulation.
D.Allactiveinstancescanconcurrentlyexecutetransactionsagainstashareddatabase.

E.Itprovidesextensiblesystemarchitecturemachinescanbeeasilyaddedtoanexistingsystem.
F.ByenablingtheuseofdistributedAD,itimprovestheefficiencyofpatchapplication,therebyreducingthedown
time.
Ans:A,B,E,F

218.WhichstatementistrueforOracleApplicationsRelease12?
A.Youneedtoset$ORACLE_HOME8.0.6whenadadminhastoberun.
B.Youneedtoset$ORACLE_HOME8.1.7whenadadminhastoberun.
C.Youneedtoset$ORACLE_HOME10.1.2whenadadminhastoberun.
D.Youneedtoset$ORACLE_HOME10.1.3whenadadminhastoberun.
E.Youneedtoset$ORACLE_HOME10.2.0.2whenadadminhastoberun.
Ans:C

219.WhatiscontainedintheFND_APPLICATION_TLtablefoundintheOracleApplicationsR12database?
A.tablelistofallOracleApplicationObjectLibrary(AOL)objects
B.transactionloadstatisticsofApplicationObjectLibraryusage
C.triggerlogicforallApplicationObjectLibrary(AOL)relatedtables
D.languagetranslatedinformationaboutallapplicationsregisteredwithApplicationObjectLibrary
Ans:D

220.Thedatabasesystemidentifier(SID)nameoftheinstalledOracleApplicationsR12databaseis
prod.
Thelistenernameisdevlisnr.
Theportis1534.
Whichcommandcanbeusedtostartthedatabaselistener?

A.lsnrctlstart1534
B.addbctl.shstartdevlisnr
C.addlnctl.shstartdevlisnr
D.addlnctl.shstartprod1534
Ans:C

221.WhatarethethreebenefitsoftheOracleApplicationsTablespaceModel?(Choosethree.)
A.takesadvantageofmanualsegmentmanagement
B.simplifiesmaintenanceandrecoverybyusingfewertablespaces
C.useslocallymanagedtablespaces,andenablesmorecontroloverunusedspace
D.decreasesblockpackingcomparedtotheoldermodel,increasingtheoverallnumberofbuffergets
E.makesbestuseoftherestrictednumberofrawdevicesavailableinRealApplicationClusters(RAC)andother
environments
Ans:B,C,E

222.AsanOracleApplicationsDBA,youareaskedtobringuptheOracleApplicationsR12environment,which
isrestoredfrombackup.Youtrytostarttheservicesandfindthatthestartupscriptsadapcctl.sh,adalnctl.sh,
andadcmctl.sharemissing.Identitywhichutilityyouwillusetorecreatethesescripts?
A.adrelink.sh
B.adgensgn.sh
C.adautocfg.sh
D.adcfginfo.sh
E.adcrscrpts.sh
Ans:C

223.IntheOracleApplicationsR12filesystem,wheredoyoufindtheserverprocessscriptsofthedatabase
tier?

A./admin/scripts
B./admin/scripts
C./scripts
D.<8.0.6ORACLEHOME>/appsutil/scripts
E./appsutil/scripts//
F./
Ans:E

224.WhichthreestatementscorrectlydescribesharedAPPL_TOPfeaturesandfunctionality?(Choosethree.)
A.ItispossibletomergemultipleAPPL_TOPstocreateasinglesharedAPPL_TOP.
B.YoumusthaveasharedAPPL_TOPtousedistributedADforimprovedefficiencyofpatchapplication.
C.AsingleAPPL_TOPcannotprovideservicesforallapplicationnodetypes(Forms,Web,concurrentprocessing,
andadministration)simultaneously.
D.InasharedAPPL_TOPenvironment,eachnodehasitsownenvironmentfile(APPS.env)andapplications
contextfile(xml).
Ans:A,B,D

225.OnadatabaseserverthatusesaWindowsplatform,therearetwowaystostopadatabase.Onewayisto
gototheWindowsServiceswindow,andthenclickStop.Whichistheotherway(onaWindowsplatform)?
A.$addbctl.shstopnormal
B.$addinctl.shstop
C.C:\>addbctl.cmdstopnormal
D.C:\>addinctl.cmdstop
E.C:\>addbctl.cmdshutdownimmediate
Ans:C

226.IdentifythreefactsthatyoushouldconsiderwhenplanningasharedAPPL_TOPOracleApplications
installation.(Choosethree.)

A.ItsupportsasharedApplicationstechnologystack.
B.Overalldiskspacerequirementsmaynotbereduced.
C.Itcanmaximizesystemavailabilityandmeetadditionalusagerequirements.
D.ItprovidesforutilizationofdistributedAD,improvingpatchapplicationefficiency.
E.Administrativetasks,suchaspatchapplication,needtobecarriedoutonlyonce.
F.ItprovidesflexibilitybecauseOraclehomesinasharedAPPL_TOParenotrequiredtobeatthesamepatch
level.
G.ItprovidesversatilitybecauseAPPL_TOPcanbesharedacrossnodesrunningoperatingsystemsthatarenot
binarycompatible.
Ans:C,D,E

227.IdentifythreevalidADutilitiesforOracleEBusinessSuiteR12.(Choosethree.)
A.admail
B.adjkey
C.adident
D.adsplice
E.adcontrol
F.adcfgclon
G.adlicmgr.sh
Ans:B,C,D

228.Youneedtoexecutetheadadminutility.Youloginasanapplicationsuser(applmgr).Whichenvironment
fileshouldyouruntoexecuteadadminsuccessfully?
A.$APPL_TOP/SID.env
B.$INST_TOP/.env
C.$APPL_TOP/.env
D.$INST_TOP/APPS.env
E.$APPL_TOP/APPS.env
Ans:E

ContactUs

ImportantLinks

DBATechnologies

MainWebsite

AdityaEnclave,303A,NilgiriBlock

Experience

Ameerpet,HyderabadIndia

Projects

Telephone:04065555689

Certifications

Mobile:+919441172718

OnlineTraining

Email:training@dbatechnologies.net

ClassroomTraining
CorporateTraining

Address2:
3rdFloor,TMCBuilding
Dilsukhnagar,HyderabadIndia
Telephone:04024052718

2014DBATechnologies.AllRightsReserved.|WebsiteDesignbyBWT