You are on page 1of 3

***** WIPRO - INFOTECH *****

NOTE: Here it was open only for ECE and CSE.


Wipro Systems hasn't visited our campus yet.

Time: 40 min. No. of questions 20 (All objective type only)

1. A TRUTH TABLE was given and the smallest expression was to be identified.
Don't bother about the Table. The answer is
(AB'C)' + ABC + one more term we have forgot.
the choice is B (perfectly correct)

2. JK Flipflop is a combination of
Ans.: SR FlipFlop and T FlipFlop
3. Find the no. of page fault. No of frames is 4. The page req. sequence is
1,8,1,7,8,2,7,2,1,8,3,8,2,1,3,1,7,1,3,7
Ans.: 6
4. There are 10 blocks. Files are to be arranged sequentially. File size:
fa = 1, fb = 3, fc=5, fd = 6
Which of the following is not possible ?
Ans.: save(fc)Save(fd)delete(fc)save(fd)
5. Find the O/P of the following ASM code.
LOAD X
MULT Y
STORE T1
MULT T1
STORE T1
LOAD Z
ADD Y
ADD T1
STORE R
Ans.: (XY)^2 + Y + Z
6. Languages of string with even length:
(00|01|11|10)*
7. ASM Language Program.
What does this program do ?
Ans.: Finding the Largest of two numbers
8. Find the O/P of the folowing program
char *s1="Hello "; // Note the space after Hello
char *s2="World";
char *s3=strcat(s1,s2);
Choices:
a)HelloWorld
b)Hello World
c)HW
d)Core is dummped // seems to be the correct answer
e)Hello world
Ans.: Try it yourself. We don't know the correct answer.
Run this program in UNIX (or LINUX) env.
Our choice is : d)
9. Find the GRAY CODE of 527
Ans.: Try it yourself.
Probably ( 110011010 )
10. A PC has a speed of 60HZ. The timer in the PC takes 2msec. Find the %
CPU time taken by the timer
Ans.: 12 %

11. A problem on state machine. Two states. A input sequence is given.


You have to find the output sequence. Try solving some very simple
problems like this, that are available in GATE books. That
is sufficient.

12. A spanning tree is given. You have to find the minimun path.
Ans.: 14

13. What does "working set" mean int the context of OS.
Ans.: List of processes that are currently executing.
14. When a process is interrupted when will the interrupt be served ?
Ans.: After the execution of the current machine cycle.

Four C Programs . You have to find the function of the program.


15. Program with the following syntax:
printf(" text text text \
text text \
");
Ans.: It will print the text given within quotes.
Aim.: Check whether multiple line end characters (\) works in a
printf statement

16. Find the function of the given C program.


Ans.: Circular Link List. Check it your self.

17. Find the function of the given C program.


Ans.: Prime Number or fibonacci series. Check it your self

18. Find the boolean expression for the given AND OR gate combinations.
Ans.: You can do it during test. A simple quesion.
Note: The symbol ( / ) performs the operation of invertion.

19. Deadlock: Bankers Algo. Given the processes and the resources, find
the resources needed to avoid deadlock.
Ans.: 3

20. Find the correct boolean expression.


Ans. A+A'B = A+B

Note: The symbol (') refers the negation property.

All the answers we have listed are perfectly correct. You can follow it
blindly.