You are on page 1of 3

MIERCURI, IANUARIE 28, 2009

Pinguini măslinii
Am salvat poza cu pinguinii maslinii acum foarte multa vreme de pe un site. Daca nu ma insel, era vorba despre allrecipes.com, site-ul meu preferat in materie de retete culinare. Pinguinii maslinii, pot fi folositi pentru a decora diverse aperitive, cum ar fi o salata de boeuf pe care o puteti indesa intr-un bol rotund pe care mai apoi s-o rasturnati pe un platou, pe post de iglu si sa o inconjurati de pinguini. Sau pur si simplu ii puteti servi ca si atare pe post de aperitive, fiind o reteta culinara care va asigura... nota maxima pentru impresia artistica. Aveti nevoie de cateva masline, crema de branza (eu am folosit Philadelphia), un morcov si cateva scobitori.

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit decupam o felie din maslina, apoi umplem golul ramas cu crema de branza pentru a forma burtica pinguinului. Curatam morcovul, il taiem rondele si apoi taiem un triunghi din fiecare rondel, astfel incat sa facem piciorusele. Taiem putin maslina pentru a se fixa mai bine pe picioruse si urmeaza sa ne ocupam de capul pinguinului.

Crestam putin o maslina si introducem acolo triunghiul decupat de la picioruse. Gata, pinguinul nostru are si cioc. Fixam, maslina-cap de maslina-trunchi cu ajutorul unei

scobitori.

In 2 timpi si 3 miscari aveti o armata de pinguini mai ceva ca Happy Feet :)

Daca ti-a placut reteta, nu uita sa o votezi si sa comentezi putin mai jos. In cazul in care vrei sa primesti mail de fiecare data cand scriu o reteta pe blog, aboneaza-te la feed.