Generalitat de Catalunya Departament d’Educació SEETDiC SEE Trastorns del Desenvolupament i Conducta

FASES I ESTRATÈGIES PER LA GESTIÓ DE L’ENUIG Fases Calma Comportament Estabilitat emocional, comportaments productius i interaccions amb altres Estratègies Utilitzar rutines, estructures, normes i expectatives predibles; comunicació clara, instruccions de qualitat, atenció al comportament positiu i promoure el desenvolupament d’habilitats socials. Utilitzar la resolució de problemes, resolució de conflictes i estratègies de gestió de l’estrès.

Desencadenant

Agitació

Situacions i/o circumstàncies que comencen el cicle (conflictes, desacords, pressions, errors, estressors...) No resoldre els problemes té com a conseqüència l’excitació emocional (enuig, disgust, inquietud, frustració...) i el descentrament del comportament (mirada fixa, pobre contacte ocular, retraïment, sons i paraules curtes...)

Acceleració

Punt més alt

Baixada

Recuperació

Utilitzar estratègies per calmar com reconèixer els sentiments (“Veig que estàs disgustat”, “estic segur que estàs frustrat/enfadat,...) Deixar espai i temps per calmar-se (separar, deixar de parlar temporalment sobre els problemes, caminar al voltant...) i fer una activitat de distracció temporalment (alguna cosa divertida o interessant). L’escalada del comportament Evitar l’escalada verbal de involucra a altres en el conflicte declaracions (lluites de poder, (discussió, desafiament, culpar); estar en calma, mantenir el comentaris provocatius, protestes, respecte i l’objectivitat; explicar el plors, amenaces, intents de fugida, comportament esperat i la abús verbal...) conseqüència si no es segueix (s’ha de tenir un pla elaborat prèviament) i seguir el procediment aplicant la conseqüència. Amenaces greus a la seguretat Aïllar i apartar als altres de la situació de còlera; demanar ajuda; i, d’un mateix o dels altres (destrucció de la propietat, si es necessita, contenir la còlera del assalts,autolesions, nen (guiar-lo físicament a un lloc hiperventilació...) segur o limitar completament) Reducció de l’agitació amb un Aïllar i supervisar a l’alumne, deixant comportament poc col·laborador un temps per refredar la situació, (confusió, retraïment, culpa, mantenir a l’alumne dedicat a un negatives, eludir la discussió, treball independent i restablir les possible receptivitat a les condicions de l’entorn (recollir i instruccions...). netejar alguna cosa que hagi resultat malmesa a causa de l’incident). Retornar a l’estat de calma, però Retornar a les rutines normals, amb un to baix, amb l’anhel o continuant amb les conseqüències, impaciència de tornar a la tasca o desenvolupant un pla per el proper l’activitat. incident, i comunicant les expectatives de comportament.
Document elaborat pel SEETDiC Vallès Occ.