Asortarea tenişilor la costum. O necesitate?

Moda adoptă tendinţe tot mai casual şi unii bărbaţi au început să poarte tenişi la costum. Când vezi pe cineva în acestă ţinută este evident că refuză să meargă la serviciu în ţinute neconfortabile, totuşi, mulţi nu înţeleg despre ce e vorba, aşa că am decis să aduc anumite clarificări asupra acestei ţinute.

Mie îmi place această ţinută, chiar dacă alţii nu o agreează, considerând că purtatul tenişilor la costum este o greşeală în stil deoarece mulţi nu ştiu cum să poarte tenişii la costum. Mie nu-mi place cum sunt îmbrăcaţi bărbaţii din poza alăturată, fiindcă încălţămintea sport aleasă le strică ţinuta. Nu îţi dai seama dacă au venit de la sală sau dacă sunt tot la sală. Ai încheia o afacere cu cineva îmbrăcat la costum şi în tenişi? Nu totul depinde de atitudine şi de felul în care te simţi când porţi o astfel de ţinută. Atitudinea ţi-o creezi singur, eu vreau să-ţi scriu despre a doua parte, asortarea.

Copyright © www.stilmasculin.ro , autor: Nagy Laszlo Crinel

DE UNDE SĂ ÎNCEPI: Justin Timberlake este unul care a popularizat purtarea acestora cu costumul. El a fost ales de către GQ (ediţia americană) în top 10 cei mai stilaţi bărbaţi din America. Întrebat de ce poartă tenişi la costum el a răspuns simplu: “I just put sneakers on because I couldn’t dance in the shoes I had” .”I couldn’t leap with just insoles and dress shoes. I would’ve hurt myself”.

Acest caz nu este singular. O altă persoană aleasă de GQ în top 10 cei mai stilaţi bărbaţi din america, Kanye West, poartă şi el tenişi la costum. Astfel, dacă eşti convins că ţi s-ar potrivi o asemenea ţinută, poţi să ai în vedere câteva recomandări. Recomandări dacă vrei să porţi tenişi la costum: 1. Fii conservativ în alegerea materialului, a culorilor şi a stilului. Tu nu trebuie să fii încălţat pentru a juca fotbal, basket sau orice alt sport.

Copyright © www.stilmasculin.ro , autor: Nagy Laszlo Crinel

2. Materialul: pânză sau piele. Evită nailonul, imitaţii de piele sau orice alt material sintetic. 3. Culoarea: Alege una care se potriveşte culorii costumului; poate să fie din aceaşi familie de culori cu cea a costumului. Tenişii trebuie să fie simpli şi de o singură culoare. Prin urmare, talpa cauciucată trebuie să fie de aceeaşi culoare cu materialul din partea superioară. 4. Stilul: Poartă o pereche special concepută pentru a fi purtată la costum, aşa că evită alte tipuri de tenişi. Aceştia trebuie să fie confortabili. Sugestile mele pentru tenişii sunt “slipon” şi de o singură culoare. Modele recomandate: Vans slip ons, Converse All Stars. Tenişi la o ţinută formală? Tenişii purtaţi la costum vor transforma ţinuta din formal în casual. Crezi că aceştia se pot purta la nuntă, la un interviu, sau un alt eveniment unde ţinuta formală este obligatorie? Nu se poartă la asemenea evinimente. Ei sunt excelenţi pentru o ieşire în oraş, club sau, de ce nu, la o întâlnire cu sexul opus. Această tendinţă a luat naştere din mai multe influenţe: confortul şi boemia lipsită de imaginaţie. Nu sunt de acord pentru ai purta la nuntă acestă combinaţie:

Alte sfaturi O combinaţie la care poţi purta tenişii la costum este să-l porţi fără cămaşă şi fără vestă. Optează în locul acestora la un tricou simplu. În acestă situaţie costumul nu mai este formal şi ţinuta înclină înspre casual. Dacă nu-ţi place combinarea costumul cu tenişii, nu e o tragedie. Totuşi, cât timp nu porţi acestă combinaţie la birou sau la nuntă, ea merge aproape peste tot. Pentru a completa Copyright © www.stilmasculin.ro , autor: Nagy Laszlo Crinel

ţinuta poartă o curea casual, desfă un pic nodul de la cravată şi desfă nasturele de la gât. Nu uita, tu trebuie să pari relaxat când porţi o asemenea ţinută. Poartă şosete foarte joase care practic nu se văd deloc. Când vine vorba de stil aproape orice merge dacă este făcut cu gust şi urmează o lege. Voi completa regulile de bază conturate mai sus pentru a putea continua asortarea tenişilor la costum. Pentru a asorta pantofii la costum trebuie să ne amintim de regula generală: pantofii şi cureaua trebuie să fie de aceeaşi culoare şi din acelaşi material. Asta te va ajuta la punerea fundaţiei în ţinută, pentru că vom încălca această regulă. De obicei, acest scenariu se aplică atunci când purtăm pantofi negri sau maro. Pentru a putea introduce tenişii în ţinută, aplică această regulă. Asta înseamnă că atunci când porţi tenişi negri asortează-i la o curea neagră, iar când porţi tenişi maro, cureau trebuie să fie tot de aceeaşi culoare. Dacă vrei să porţi tenişi albi atunci, cureaua maro este cea mai potrivită. Când porţi tenişi care sunt de o nuanţă mai deschisă, poartă-i cu o curea maro. În cazul în care tenişii sunt închişi la culoare, cureaua potrivită este neagră. Pentru asortarea corectă a tenişilor la costum trebuie să înţelegi regula de aur că ei nu ar trebui să fie văzuţi ca o pereche de tenişi. Pe lângă această regulă, tu trebuie să reuşeşti să asortezi tenişii şi la pantaloni. Asta înseamnă ca trebuie să aplici aceeaşi discreţie ca la asortarea pantofilor la curea. Tenişi negri – costum negru, tenişi maro – pantofi maro. Pantofii maro nu sunt recomandaţi la pantaloni gri închis, dar merg cu pantaloni gri deschis.
Concluzie

Copyright © www.stilmasculin.ro , autor: Nagy Laszlo Crinel

Dacă urmăreşti aceste reguli îţi vei adăuga personalitate stilului tău. Dacă ai găsit o cale mai bună de asortare anunţă-mă, sunt curios de răspunsul tău. Ca să poţi încălca regulile este bine să le cunoşti.

Copyright © www.stilmasculin.ro , autor: Nagy Laszlo Crinel

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful