You are on page 1of 1

Saya nk share pasal isu tenga viral di media sosial.

Apa
pun saya x pasti betul kh tidak tetapi apa salahnya
mencuba...
Guru- guru dan murid seluruh Malaysia yang
memerlukan software original Microsoft Office 2016
terbaru (Word, Excel, Powerpoint, etc) dengan percuma
boleh download menggunakan ID Yes Bestarinet masingmasing.
Selain itu, anda akan dapat 1TB OneDrive (sama mcm Dropbox) dengan percuma.
Perisian Office 2016 untuk PC, Mac, Android dan Apple iOS. 1 akaun dapat guna untuk 5
devices sekali gus.
step 1 : buka link ni https://products.office.com/EN-MY/student/office-in-education?
tab=teachers
step 2 : tekan student atau teacher
step 3 : masukkan emel yes student atau teacher
step 4 : bukak emel yes tu, verify
. (Email Yes boleh dibuka di https://hopin.frogasia.com/app/me dan klik pada yesMail di tab
bahagian kiri)
step 5 : download office 365 tu free, dan boleh guna one drive 1tb free.
Pakej ini jika di luar bernilai RM 29.90 sebulan, tapi kerajaan sediakan utk SEMUA GURU
dan MURID tanpa apa- apa BAYARAN dan PERCUMA. Rugi kalau kita tak manfaatkan.
Kerajaan dah belanja banyak untuk perisian- perisian original seperti ini untuk memudahkan
kerja kita semua.
Tolong sebarkan mesej ini kepada semua warga pendidik diseluruh negara.
Office
Office in Education, for Students, Teachers & Schools
Office 365 Education is a free plan for students, teachers and schools that provides
collaboration tools.