You are on page 1of 6

SEKOLAH KEBANGSAAN PERMATANG PASIR

42700 BANTING, SELANGOR

KERTAS KERJA
PERTOLONGAN CEMAS DAN IKHTIAR HIDUP
UNIT BERUNIFORM
SK PERMATANG PASIR 2016

BADAN-BADAN UNIT BERUNIFORM
SEKOLAH KEBANGSAAN PERMATANG PASIR
1

2. SUMBER KEWANGAN Unit Kokurikulum SK Permatang Pasir. TENTATIF PROGRAM (Rujuk Lampiran 2) 11. Banting.1 Teori Dan Amali Kain Anduh 8. 3. setiap murid perlu mengetahui ilmu asas ini supaya mereka boleh mempraktikkan dalam kehidupan seharian kelak apabila medepani situasi yang mencabar dan sukar. Memupuk nilai bekerjasama dan bertoleransi antara murid-murid. AKTIVITI YANG AKAN DIJALANKAN 8. 3. Penaung : Encik Abdul Razak bin Supar 2 . AHLI JAWATANKUASA INDUK.2 Masakan Rimba 9. NAMA PROGRAM Pertolongan Cemas Dan Ikhtiar Hidup Unit Beruniform Sk Permatang Pasir 2016 . TARIKH DAN TEMPAT AKTIVITI 20 Julai dan 27 Julai 2016 Setiap Hari Rabu Dataran Perhimpunan SK Permatang Pasir. kedua-dua ilmu asas ini sangat penting dalam kehidupan seseorang individu sekiranya menghadapi situasi yang sukar. 5. 3.KERTAS KERJA PERTOLONGAN CEMAS DAN IKHTIAR HIDUP UNIT BERUNIFORM 2016 BADAN-BADAN UNIT BERUNIFORM SK PERMATANG PASIR. Secara dasarnya. OBJEKTIF. Oleh itu. KOS DAN PERBELANJAAN (Rujuk Lampiran 1) 10. Banting 7. MATLAMAT Melahirkan individu yang boleh berdikari dan berkeinginan untuk membantu orang lain dalam situasi yang mencabar. BANTING 1. 6. 4.2 Membentuk sikap berani mencuba sesuatu yang baru dan berani menyahut cabaran 3. PENDAHULUAN Pertolongan cemas dan ikhtiar hidup merupakan perkara asas yang akan dipelajari dalam setiap Unit Beruniform terutamanya di Sekolah Rendah.1 Mendedahkan pengetahuan asas dalam unit beruniform kepada murid-murid. Banting 8.3 dalam diri murid-murid. SASARAN Murid Tahun 4 dan Tahun 5 SK Permatang Pasir.

BANTING 3 .................... ABDUL RAZAK BIN SUPAR) GURU BESAR SK PERMATANG PASIR..... NOLIZA BINTI SUMINDAR) PENOLONG PEMIMPIN TKRS. BANTING .. BANTING..... Disemak oleh..... SK PERMATANG PASIR............... SK PERMATANG PASIR....... Pengerusi : Cik Ain Zuraidah binti Dzulkifli Setiausaha : Cik Saidatul Najihah binti Jaafar Bendahari : Cik Aini Diyana binti Ahmad Fakhruradzi 12................. ..... (SAIDATUL NAJIHAH BINTI JAAFAR) SETIAUSAHA........ ... Disokong oleh............ JAWATANKUASA KERJA (Rujuk Lampiran 3) 13..................... (EN. (PN......Penasihat : Encik Muhammad Nawawi bin Kandar Pengerusi : Cik Nini Karlina binti Md Yusof N. Disediakan oleh....... PENUTUP Diharapkan program ini dapat dilaksanankan dalam masa yang ditetapkan dan mendapat kerjasama dari semua pihak agar ianya berjalan dengan lancar dan mencapai matlamat serta objektif yang telah dirancang....

LAMPIRAN 1 KOS DAN PERBELANJAAN Sumber Kewangan Sumber Jumlah Jumlah besar Unit Kokurikulum Sk Permatang Pasir JUMLAH KOS PERBELANJAAN BIL PERKARA JUMLAH 1. Gula __x__ =____ 3. Garam __x__ =____ 4 . Tepung Gandum __x__ =____ 2.

LAMPIRAN 2 Nama Program : Pertolongan Cemas Dan Ikhtiar Hidup Unit Beruniform SK Permatang Pasir Tarikh : 20Julai dan 27 Julai 2016 Hari : Hari Rabu Masa : Waktu Kokurikulum (4.00-6.00 Petang) Tempat : Dataran Perhimpunan TARIKH AKTIVITI YANG AKAN DIJALANKAN 20 Julai 2016 Teori Kain Anduh dan Amali 27 Julai 2016 Masakan Rimba 5 .

LAMPIRAN 3 AHLI JAWATANKUASA KERJA BIL NAMA GURU KUMPULAN 1 KUMPULAN 1 2 KUMPULAN 2 3 KUMPULAN 3 4 KUMPULAN 4 5 KUMPULAN 5 6 KUMPULAN 6 7 KUMPULAN 7 8 KUMPULAN 8 6 .