You are on page 1of 4

MINIT MESYUARAT AJK PIBG KALI PERTAMA 2013

Tarikh :
Masa
Tempat

: 14 Januari 2013
: 3.00 petang
: Bilik Mesyuarat SKPJ 4

Kehadiran :
BIL.
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11.
12.

NAMA / T.TANGAN
En. Azarizam bin Turot
Pn. Evelyn Lee
En. Safwan Bin Wagino
Cik Mollyne Chari
Cik Alizea bt Bayan
En. Muhajir bin Nohing
Pn Mas Ayu bte Sapahat
Pn Nor Azian Bt Badri
Pn. Norizan Bt Mohd Mustafa
En. Jamaludin bin Yusof
En Akmal Fadhil bin Azaman
En. Mohd Amirul Asyraf bin Md Zin

TIDAK HADIR.
BIL.
NAMA / T.TANGAN
01. En Harizal bin Ismail
02. En. Rasyide Bin Md Rasip
03. En. Mohd Riduan Azmi bin Mohd Alwi
04. En Azmilin bin Jamilan
05. En Zailani bin Ismail
06.

Agenda
1.
2.
3.
4.

Ucapan Pengerusi Majlis
Pengesahan minit mesyuarat yang lalu
Perkara berbangkit dari minit mesyuarat lalu
Hal-hal lain

CATATAN
YDP
Penasihat
AJK Ibu bapa
AJK Guru
AJK Guru
AJK Guru
Pemegang Amanah
Pen. Setiausaha
AJK Ibu bapa
Pemeriksa Kira Kira
AJK guru
Bendahari

CATATAN
NYDP PIBG
Setiausaha
AJK guru
AJK Ibu bapa
AJK Ibu bapa

550. Beliau juga mengharapkan kerjasama semua pihak untuk meningkatkan prestasi murid dan sekolah. . 03  Wakil Setiausaha. Pembentangan dan pengesahan minit mesyuarat. Azarizam bin Turot )  02 Tuan pengerusi mengalu-alukan dan berterima kasih di atas kedatangan AJK terutama kepada Guru Besar Pn Evelyn Lee dan berharap agar mesyuarat kali ini dapat menyelesaikan isu – isu yang masih belum selesai serta mengharapkan sekiranya ada cadangan dan pendapat daripada AJK yang hadir. 01 Agenda Ucapan pengerusi ( En. mengesahkan minit mesyuarat yang lalu dan disokong oleh Pn Nor Azian Bt Badri. Beliau berharap untuk sama-sama dapat menceriakan sekolah. Ucapan penasihat ( Pn Evelyn Lee )    Penasihat mengucapkan terima kasih di atas kehadiran AJK atas dasar tanggungjawab bersama . Perbelanjaan Mesyuarat Agung PIBG dan Hari Anugerah Cemerlang sebanyak RM1.  Cik Mollyne Chari.Bil. Amirul Asyraf meminta semua AJK untuk memeriksa dan seterusnya mengesahkan minit mesyuarat jika tiada masalah.  Mesyuarat Agung PIBG -  Pembentangan belanjawan Mesyuarat Agung Makanan dan minuman ibu bapa dan murid Hadiah murid cemerlang UPSR 2012 Hadiah kepada Mantan Guru Besar Hj Alias Bin Keling Peruntukan yang telah dipersetujui dan diluluskan: 1. Perkara berbangkit.00 Tindakan . En.

Beliau mengharapkan agar kerjasama yang jitu bagi memastikan PIBG sekolah ini dapat dilaksanakan dengan jayanya. 1. 3. Sumbangan PIBG bagi tahun 2013 En.2. .  04 Masalah kerosakan papan putih/whiteboard di kelas-kelas .En Safowan sudah dapat sebut harga tanah merah bagi sebuah lori (18 ela tanah) sebanyak RM 150. Membina brochure/poster besar YDP mencadangkan untuk membina brochure/poster besar yang boleh menaikkan semangat murid untuk meningkatkan prestasi pembelajaran. 05 Penutup Yang Dipertua mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua AJK yang hadir pada petang ini bagi menjayakan mesyuarat AJK PIBG kali pertama ini.YDP dan semua AJK telah bersetuju. 3. Segala perbelanjaan makan minum murid yang terlibat dengan sukan mewakili sekolah akan diluluskan mengikut keperluan. Perkhemahan unit beruniform sebanyak RM1000 6.KIV dahulu kerana perlu susulan daripada pihak HEM Hal – hal lain. Senarai murid miskin tegar YDP telah memohon kepada pihak sekolah agar menyediakan senarai nama murid yang miskin tegar untuk rujukan pihak AJK dan dipertimbangkan dalam bayaran sumbangan PIBG.Poster tersebut akan diletakkan di tempat yang mudah murid lihat setiap hari. 2. Tanah merah untuk padang sekolah . Safowan telah mencadangkan sumbangan PIBG tahun 2013 adalah sebanyak RM40 bagi satu keluarga. Baju sukan / jersi bola jaring telah diluluskan sebanyak RM300 5. Baju sukan / jersi bola sepak telah dipersetujui untuk separuh bayaran sebanyak RM 350 4.

MESYUARAT DITANGGUHKAN PADA JAM 5. Disediakan Oleh : __________________________ ( NOR AZIAN BINTI BADRI ) Penolong Setiausaha PIBG Sk Permas Jaya 4 PENGESAHAN MINIT MESYUARAT Disahkan Oleh : _____________________________ ( AZARIZAM BIN TUROT ) Yang Dipertua PIBG Sk Permas Jaya 4 .10 PETANG.