You are on page 1of 5

Seine, Si Tong Runtah

Sungai Seine nambahkeun keendahan kota Paris, Perancis. Saha
nu nyangka ,kapungkur nyaeta sungai nu kotor pisan.

 Ti Paris

 Tong Sampah nu Ageung Tapina.Sungai Seine nyaeta sungai nu paling panjang nomer dua ti Perancis. Ti heula. jeung limbah rumah tangga ti jalanan. tempat wisata jeung sajabana. Sungai Seine nu pang penting eta kungsi dijadikeun tong runtah buta ku masyarakat Paris.Dina waktos hujan. Akibatna. limbah industri jeung limbah tatanen dipiceun ka Sungai Seine. limbah manusa. Sungai seine bogoh peran nu penting. Salah sahijina nyaeta Kota Paris. Sungai seine ngalirna ngaliwatan sababaraha wilayah di Perancis. Sungai Seine jadi tempat dagang. Seine oge sumber cai herang masarakat Paris! . Panjangna 780 km. beracun sarta ambeu. runtah jeung limbah-limbah eta kabawa jeung ngalir ka Sungai Seine. Ti Paris.Padahal. jalur transportasi.Heunteu ngan eta. dina jaman baheula. Sungai Seine dadi tercemar. masarakat Paris miceun sagala runtah.

 Sumber Penyakit Sungai Seine nu pinuh ku bakteri jeung racun jadi sumber panyakit.000 jalma pupus. panyakit kolera mahabu. Paris diselimuti kasedihan oge…  Sistem Pamiceunan Limbah Kota Paris teu cumin cicing ku kasedihan eta. saurang ahli teknik. dijieun system pamiceunan limbah ku Bapa Eugene Belgrand.Kiwari. Sakitar 18. Taun 1832. Wabah panyakit eta terus nerus babarengan ku panyakit-panyakit laen dina taun 1800-an eta. . system pamiceunan jeung pangolahan limbah ti Paris tos ngajadikeun Sungai Seine leuwih bersih. Sistem pamiceunan limbah jieunan Bapa Belgrand eta teras disampurnakeun salila puluhan nepi karatusan taun.Taun 1850an.

 Salmon Balik Pamiceunan ti Sungai Seine nyebabkeun ikan-ikan beuki ngurangan. . dina taun 1990-an. sakitar 500 ton ikan maot tiap taun ti Sungai Seine. Bahkan.

ikan-ikan mimiti datangbalik.Tatapi. Perlu puluhan salila ratusan taun pikeun ngabersihkeun Sungai Seine. Salah sahijina ikan salmon. sakitar 1. bisa nteu sungai-sungai tercemar di nagara kita oge dibersihkeun? Kumaha nurutkeun anjeun? . Kiwari.000 ekor salmon ngaliwatan Sungai Seine waktos migrasi. sanggeus Sungai Seine dibersihkeun salila puluhan taun. Lamun Sungai Seine bisi dibersihkeun. Sungai Seine dipinuhan sakitar 32 spesies ikan.Taun 2009.