You are on page 1of 16

MyConcept Kft.

1136, Hegedűs Gyula u. 49-51.
E-mail: office@myconcept.hu
Tel.: (30) 606-7110
Tel.: (70) 614-3008

MyConcept Üzleti Terv Sablon
Az üzleti tervek felépítését számos tényező befolyásolja. A terv céljától, a projekt kidolgozottságától
függően változhat az elemzés fókusza, a különböző fejezetek súlya, így az anyag szerkezete is.
Az alábbi sablont a MyConcept csapatával eddigi tapasztalataink, valamint a befektetők, pénzintézetek
igényei alapján állítottuk össze, melynek eredménye egy átfogó, általános Üzleti Terv struktúra, ezért
mindenkit arra bíztatunk, hogy bátran változtasson rajta addig, amíg tökéletesen a saját projektjére,
vállalkozására nem szabja.
Az üzleti terv felhasználásától függően egy-egy terület külön figyelmet érdemel:

Ötletgazdák (vállalkozás indítása előtt): Már az ötletelés során javasoljuk mindenkinek a tervezést,
de kezdetnek még bőven elég néhány alapkérdést végiggondolni, melynek eredménye lehet egy
OnePager, vagy pár oldalas terv, amely tökéletesen megfelel arra, hogy ötletünket prezentáljuk
ismeretségi körünkben, külső felek számára, illetve, melynek célja a csapat toborzása, validálás
(iparágban jártas ismerősök/szakértők véleménye alapján) lehet.
Legfontosabb alapkérdések:
o Pontosan mi a termékünk/szolgáltatásunk?
o Milyen problémát old meg, vagy hiányt elégít ki a termék/szolgáltatás?
o Miért fogják (inkább) ezt a terméket választani?
o Hol, kiknek és hogyan szeretnéd értékesíteni?
o Mire van szükséged, hogy ezt elkészítsd (eszközök, HR, pénz, tudás, stb.)?
Ezt a tervet mindenképpen Te magad készítsd el! Nagyon hasznos segítség erre a célra a jól ismert
Business Model Canvas kitöltése.

Induló hagyományos & Innovatív (StartUp) vállalkozások: Először egy rövidebb, de az üzleti koncepció
minden részét érintő üzleti terv összeállítását javasoljuk, amelyben alaposan megvizsgálod a piacot
és versenytársakat, megjelölöd céljaidat, meghatározod az üzleti modellt és a stratégiád, továbbá
elkészíted a bővíthető, frissíthető pénzügyi modellt, amely a költségek és az árbevétel-terv részletes
bemutatásán felül az jövedelmezőségről is ad némi információt.
A legjobb, ha egy ilyen üzleti tervet Te magad készítesz és utána megmutatod egy tapasztalt
vállalkozó ismerősödnek, az adott iparág iparági szakértőjének, vagy az üzleti tervezésben jártas
szakembernek.

Hiteligénylés, vagy cégeladás előtt álló vállalkozások: ilyen esetben vállalkozásod működését
részletesen bemutató, piaci környezetét, valamint eddigi teljesítményét, illetve a jövőre vonatkozó
terveit teljes körűen leíró, tényekkel alátámasztó Üzleti Tervre van szükséged.
o Hitelfelvétel esetén a bankok elsősorban arra kíváncsiak, hogy az igényelt finanszírozás mögé
milyen biztosítéki rendszert tudsz állítani, illetve miből fogod visszafizetni azt, ezért törekedj a
kamatfizetés és tőketörlesztés ütemezésének és összegének pontos meghatározására, valamint
alaposan támaszd alá, hogy ezek teljesítését a jövőben is biztosan tudod vállalni.

ezért fontos.és makrokörnyezetére (különösképpen a piaci potenciálra és a versenytársak elemzésére). Mivel az üzleti terv külső fél számára készül. így feladatod annak részletes. vagy vállalkozást teljes egészében bemutató komplex Üzleti Terv elkészítése szükséges. valamint ezekkel támasztható alá a felvázolt növekedési pálya. de a súlyok a felépítésen belül jelentősen eltérhetnek az előző csoporthoz képest. valamint az üzleti modelledhez leginkább illeszkedő metodika alapján a helyes (védhető) cégértéknek a kiszámítása. felhasználásának. logikusan felépített. 49-51. hogy mindez a lehető legtökéletesebben sikerüljön! Ötletgazdák Induló hagyományos és innovatív (Startup) vállalkozások Cégeladás. szakszerű és megfelelő módon alátámasztott bemutatása. illetve megtérülésének részletes bemutatása. Hegedűs Gyula u.hu Tel. 1136. ütemezése. o Elvárás a tervvel kapcsolatban a szükséges befektetői tőke pontos meghatározása. vagy magántőke bevonást tervező vállalkozások: Ebben az esetben szintén a projektet. hogy objektív legyél és az állításaid releváns tényadatokkal kerüljenek alátámasztásra. Az adott helyzet elvárásainak megfelelő. vagy magántőke bevonását tervező Startupok . valamint a stratégia bemutatására. o A befektetők Startup vállalkozások esetében kiemelt figyelmet fordítanak a működés mikro. Ne feledd.MyConcept Kft.: (30) 606-7110 Tel. szakszerűen megfogalmazott tartalom eléréséhez ezt a tervet ajánlott tapasztalt szakértővel együttműködve elkészíteni. vagy hiteligénylés előtt álló vállalkozások & Kockázati-. Az objektivitás. mivel ezek határozzák majd meg a növekedés irányát. ezért ebben az esetben is szakértővel történő együttműködését javasoljuk. E-mail: office@myconcept. lehetőségeit. valamint a megtérülés és tervezett befektetői exit forgatókönyvének leírása. bemutatkozni csak egyszer lehet. a szakszerű tartalomra és felépítésre vonatkozó elvárások itt is meghatározóak. ezért törekedj arra.: (70) 614-3008 o Cégeladás esetében az érdeklődők vállalkozásod jelenlegi és jövőbeni profittermelő képességére kíváncsiak.  Kockázati-.

tervek. 3. 3.6. 4.3. 2.3. 4.és Iparágelemzés 2. Függelékek .4.1. Pénzügyi elemzés 5.: (70) 614-3008 Menedzsment Összefoglaló 1. Mérleg Finanszírozás & Cash-flow Megtérülés.3.MyConcept Kft.4.2. Készletek.3. Értékesítés & Stratégia 3.6. Vállalkozás bemutatása 1.2. 4.1.8.5.3. Szűk keresztmetszetek Raktározás. Teljes piac. Termékek & Szolgáltatások Célcsoport Értékesítés Marketing tevékenység . 4. Ingatlanok Eszközök Folyamatok.5.7. 1. 1. 5. küldetés 2. 4.4.hu Tel.6.2.1. 1. Hegedűs Gyula u. ütemezése Üzleti modell Célok.Menedzsment & Alkalmazottak 5. 4. Vállalkozás bemutatása Tulajdonosi szerkezet Projekt bemutatása Beruházás bemutatása. Működés 4. 5.4. 5.7.1.és iparág vizsgálata Célpiac elemzése Versenytárs analízis Belépési korlátok 3. EXIT (Startup – Kockázati tőke) Adósságszolgálat (KKV – bankhitel) 6.: (30) 606-7110 Tel. 5.2.5. 49-51. Piac.2. E-mail: office@myconcept. 5. 3. 1136.4. 1. 2. 1. 3.Promóció Árképzés SWOT analízis 4. Logisztika Vevők Szállítók (Kiszervezett folyamatok) Szervezeti struktúra . 5. Eddigi tevékenység elemzése Bevételek Költségek Jövedelmezőség Tőkeszerkezet. 3.6. 2. 5. Gyártás.5.1.

Törekedj a lényegre törő bemutatásra! 2. eddigi tevékenységedet és eredményeidet. előremutatóvá – egy jó üzleti terv részei tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz. tervekre a későbbiekben megfelelő módon reflektálj.: (30) 606-7110 Tel. E-mail: office@myconcept. Ügyelj arra.hu Tel.MyConcept Kft. alapja. kompetenciákkal rendelkeznek az egyes tulajdonosok. ez milyen irányban változott az elmúlt években? Eddigi működésed legfontosabb mérföldkövei. Vállalkozás bemutatása A terv első része. fejezetet érints. a vállalkozás/projekt elhelyezésében. így könnyebben készítheted el az üzleti terv kivonatát. kapcsolódik-e hozzá egyéb vállalkozás (Cégstruktúra)? . 1136. Összeállítását hagyd utoljára. fő tevékenység. 2. Menedzsment Összefoglaló A menedzsment összefoglaló célja összefoglalni az üzleti terv tartalmát. annak minden lényeges részét röviden kiemelve.2. 49-51. alapítók? Jelenleg milyen pozíciót töltenek be/feladatot látnak el a tulajdonosok a vállalkozásban? A vállalkozás tagja-e cégcsoportnak.: (70) 614-3008 1. jövőre vonatkozó célokra. Vállalkozás bemutatása Mutasd be vállalkozásodat. Kérdések:      Kik a vállalkozásod tulajdonosai (magánszemélyek és vállalkozásosok)? Milyen részaránnyal rendelkeznek a tulajdonosok? Milyen képességekkel. Befektetők esetében jellemző. A következő kérdések megválaszolása segít a fejezet összeállításában:     Mi a vállalkozásod fő tevékenysége? Mikor alapították/alapítottad? Mi volt az alapítás célja. hogy az itt leírt stratégiai pontokat. és minden fontos részt. a legfontosabb adatokkal (elnevezés. A mérföldkövek leírásánál időrendben haladva. jegyzett tőke. a tulajdonosi struktúrát és a részarányokat. hogy maximum 1-2 oldal legyen. gondolatjeles felsorolást alkalmazz a könnyű áttekinthetőség érdekében. hogy ezt elolvasva döntenek a terv további részeinek megtekintéséről! 2. Igyekezz az üzleti terv szempontjából leginkább releváns tényeket közölni. Hegedűs Gyula u. új információ ne szerepeljen benne.1. ennek eredményeképpen válik a terved élővé. adószám). eredményei (track record)? Cégkivonat segítségével célszerű egy táblázatot létrehozni. Tulajdonosi szerkezet Mutasd be az alapítókat és tulajdonosokat. amely segít a teljes kép megalkotásában. Feladatod. alapítás dátuma. tulajdonos/ok.

Projekt bemutatása Ismertesd az üzleti terv tárgyát képző projektet. . hogy miért szükséges a projekt megvalósítása és miben segíti működésedet. beruházási egységekhez. Mutasd be. Hegedűs Gyula u. mekkora összeg kapcsolható az egyes beruházási tételekhez? Milyen ütemezés mellett valósul meg a beruházás? A beruházásokat táblázatos formában (is) mutasd be a könnyebb átláthatóság kedvéért. 2. Beruházás leírása Mutasd be a projektedhez kapcsolódó beruházást. ütemezése? Amennyiben a vállalkozás és a projekt egybeesik. vállalkozásod növekedését. E-mail: office@myconcept.hu Tel. folyamatok megvalósításához mekkora beruházási összeg tartozik.3. Kérdések:     Mi a beruházás célja? Milyen tételekből/részekből áll a beruházás? Mekkora a beruházás teljes összege. így törekedjünk arra.: (30) 606-7110 Tel.4. energia és pénz felhasználásával jutottál el idáig? Milyen részei vannak még hátra? Milyen változásokat eredményez? Projekt megvalósításának folyamata. Ez elsősorban meghatározó előélettel nem rendelkező vállalkozások esetében fordulhat elő (Startup). A projekt ütemezésének bemutatásához készíts Gantt diagramot. továbbá a beruházási összegeket érdemes feltüntetned a Gantt diagramban a sorok/oszlopok végén az egyes folyamatokra vetítve. hogy képesek a felvázolt célok elérésére.: (70) 614-3008 A tulajdonosok. alapítók bemutatása (ha ők irányítják a vállalkozást) a Startup vállalkozások esetében kiemelten fontos. abban az esetben a Projekt bemutatása helyettesítheti a Vállalkozás bemutatása részt. hogy bemutatásuk bebizonyítsa. Pontosan mit tartalmaz. 49-51. Kérdések:         Mi a projekt tárgya és célja? Miben változik a tevékenységed/lehetőségeid megvalósítását követően? Jelenlegi stádiuma? Projekt USP? Menyin idő. melyben a tevékenységek egymásra épülését szemléltetheted! 2. illetve egyes tartalmi elemekhez.MyConcept Kft. 1136.

hogyan kívánsz szolgálni ezzel. ügyelj arra. kikkel kell ebben a környezetben osztoznod. projekted megvalósításának alapelvét. hogy az terv részei kapcsolódjanak.MyConcept Kft. Üzleti modell Az üzleti modell vállalkozásod működésének alapmechanizmusát mutatja be röviden. céljaid ne legyenek megvalósíthatóak.: (70) 614-3008 2. akkor is megértse. E-mail: office@myconcept. Kérdések:     Mit. hol és hogyan értékesítesz? Az üzleti modell bemutatása elég 1-3 bekezdésben. és milyen társadalmi értékekben hiszel és képviselsz. hogy mindig maradj racionális. így a vállalkozásod jövőbeni piaci részesedését. infógrafikát. Teljes piac és iparág Iparág – Kínálati oldal (termelés) . ha pusztán ezt olvassa. 3. kiket. Hegedűs Gyula u. Tűzz ki magadnak mennyiségi és minőségi célokat. túlzóak. A céljaid leírásával egyértelműen jelöld meg a fejlődésed tervezett irányát.és Iparágelemzés A piacelemzés feladata. A piacelemzés akkor tekinthető eredményesnek. Kérdések:   Mi a vállalkozásod küldetése? Melyek a rövid-. Célok. az értelmezés segítéséhez készíthetsz ábrát. és hogyan származik a tevékenységből árbevételed. hogy mekkora az a tér. egymást erősítve alkossanak egy egészet. közép-. hogy egy külső fél.hu Tel. kinek. Törekedj. amelyben mozoghatsz és a fejlődés milyen irányban lehetséges. megteremti annak alapját.6.: (30) 606-7110 Tel. Az elemzése rávilágít. 1136. hogy bemutassa vállalkozásod helyét a gazdaságban. küldetés Küldetésed megfogalmazásával írd le a vállalkozásod. 3. ha előkészíti a pénzügyi elemzést. mivel foglalkozol. versenyezned. Leírása során figyelj arra. Piac.1.5. növekedését a lehető legreálisabb keretrendszeren belül tervezheted. hosszútávú céljaid? A Stratégia bemutatásánál az itt megfogalmazott célokat támasztod majd alá. A részletes kifejtésére a Stratégia leírásánál kerül sor! 2. 49-51. lényegre törően.

sajátosságait. valamint iparági fókusz alapján jelölhető meg (pl. technológiai verseny. Kérdések:       Milyen jellegű a verseny a piacon? (pl.2. ahol tevékenykedni fogsz. így földrajzi elhelyezkedés alapján. majd vizsgáld meg annak legfontabb jellemzőit.) Mennyire telített a piac? Kik a legnagyobb versenytársak? (közvetlen.: árverseny. 3. amelyeket jelenleg érintesz. amelyeket a jövőben tervezel elérni.: (70) 614-3008 Piac – Keresleti oldal (vásárlók) A teljes piac és iparágelemzés célja elsősorban a vállalkozásod makro környezetének elemzése. teljes piac/iparág tagolása Elemzésed során támaszkodj nyilvános forrásokra.MyConcept Kft. bizonyítsa be.       Mekkora a teljes piac (értékben és/vagy mennyiségben)? Elmúlt évek tendenciái.3. mik válnak meghatározóvá a jövőben (trendek)? Milyen szezonalitás jellemzi a piacot? Milyen általános vevőcsoportok alkotják a piacot? Részpiacok meghatározása. Hegedűs Gyula u. Célpiac A célpiac leírásának segítségével helyezd el a teljes piacon belül vállalkozásodat. várható jövőbeli alakulás? Milyen trendek mozgatják. Alkalmazz sok grafikont és ábrát a szemléltetés eszközéül. valamint figyeld meg és részletesen elemezd versenytársaidat. A célpiacodat határozd meg részpiac (iparági szegmens) és lokáció alapján (régiók/országok).: (30) 606-7110 Tel. Válaszd ki azokat a részpiacokat. Először definiáld. milyen ütemezés mellett? Mi a célpiacok jellemzői? Melyik célpiac a legfontosabb? A célpiacok megjelölése a „Hol értékesítünk?” kérdésre ad választ. hogy működésünk ebben a környezetben lehet a legeredményesebb.hu Tel. stb. tanulhatsz a szereplők hibáiból és eredményeiből egyaránt. szakmai cikkekre. jellemzőit. azonosítsd a piacot. 1136. 49-51. 3. Verseny Ismerd meg a verseny szerkezetét. elérhető tanulmányokra.: Magyarország elektromos személygépjármű piaca) A stratégiánk támassza alá a célpiac választásunk helyességét. Kérdések:     Teljes piac mely részpiacait érinti tevékenységed? Mely célpiacokat tervezed a jövőben elérni. és azokat. közvetett) Mi a versenytársak versenyelőnyei és versenyhátrányai? Melyek a sikertényezők a piacon? Milyen a saját versenyhelyzetünk? . E-mail: office@myconcept. A versenytárs elemzés segít a piaci lehetőségeid feltérképezésében.

szaktudás. melyből stratégiád kidolgozásához is segítséget kaphatsz.MyConcept Kft. Ügyelj arra. nem technológiai leírás! 4. kapcsolatrendszer. amelyben egymással párhuzamba állítva a szereplőket vizsgálod a legfontosabb tényezőket. A termékeidet? Milyen új lehetőségeket/versenyelőnyt jelent ez számodra? A K+F tevékenység hatására hogyan változik termékeid életciklus görbéje? . Termékek & Szolgáltatások Mutasd be pontosan. hogy a stratégia bemutatása támassza alá az előrevetített növekedést.1.hu Tel.     Mik a tervezett fejlesztések? Milyen irányban változtatja meg a kutatási tev. Szemléltetés érdekében versenytársaidat és saját projektedet helyezd el egy versenytárs térképen. Értékesítés & Stratégia Az értékesítési rendszer és a stratégia bemutatása. tapasztalat. K+F Írd le K+F tevékenységed. Belépési korlátok Milyen tényezők akadályozzák az új szereplőket a piacra lépésben? (Tőke. 49-51. hogy „Mit?”. és mutasd be. „Kinek?” és „Hogyan?” értékesítesz. és hogy ennek mi lesz az eredménye a termékeidre vetítve. magyarázza meg. stb. és mindenki számára érthetően (hozzá nem értők számára is!) a terméked/szolgáltatásod. hogyan érhetjük el azokat a leghatékonyabban. 1136.: (70) 614-3008 Az elemzéshez készíts benchmark táblát.: minőség. miért lehetséges azt elérni. technológia.         Mit értékesítesz? Milyen problémát old meg? Milyen termékek. jogi szabályozás.1. a versenyelőnyökre és az értékteremtő képességre. 3. Ne feledd. stb.1.4. E-mail: office@myconcept. termékcsoportok találhatók kínálatodban? Mi ezek legfőbb jellemzője (Pl.) Mitől egyedi a terméked? Mik a versenyelőnyei? Kapcsolódó szolgáltatások? További termékfejlesztési tervek/lehetőségek? Helyezd a hangsúlyt az innováció tartalomra. mutasd be milyen intenzitása és milyen céllal fejlesztesz. Hegedűs Gyula u. hogy a meghatározott célokat fejtsd ki.: (30) 606-7110 Tel. anyaghasználat. A benchmark táblából nagyon sokat tanulhatsz.) 4. 4. tulajdonságokat. Ügyelj arra. kidolgozása során feladatunk válaszolni arra.

Kérdések        Mi az értékesítési stratéga célja? Hogyan tervezed az értékesítést megvalósítani? Milyen értékesítési csatornákat használsz? o Célcsoportra o Régióra o Termékcsoportokra bontva Milyen intenzitású.hu Tel. vevőcsoportokat (profil) Mi jellemzi őket? Hol a legnagyobb az előfordulásuk a célpiacon belül? Hol lehet őket legnagyobb csoportban. írj róluk külön – ennek függvényében válhat ketté az értékesítési stratégiád és a promóciós tevékenységed.: saját értékesítés. kik lesznek a terméked vásárlói? Mutasd be a vevőket. E-mail: office@myconcept. Kérdések:     Kinek értékesítesz. leghatékonyabban elérni? Mekkora vásárlóerővel bírnak? Célcsoport elemzésénél törekedj a potenciális célpiacod méretének lehető legpontosabb számszerű meghatározására! Vizsgáld meg a csoportokat. különböztesd meg őket. Hegedűs Gyula u. majd összesítsd őket táblázatos formában! Amennyiben a terméked vásárlói és annak végfelhasználói nem esnek egybe.MyConcept Kft. szezonalítású az értékesítés? Milyen értékesítési estközöket alkalmazol? Ki végzi az értékesítést? (pl. megbízott értékesítők. .) Partnerhálózatod kiépítését hogyan tervezed? (ha van) Milyen irányú az értékesítési stratégiád fejlődése? (célpiacok bővülésével párhuzamba állítva) Ha vállalkozásodnak még nem volt számottevő piaci tevékenysége. Marketing tevékenység . 4. stb.3.: (70) 614-3008 4.2. mivel ezzel tudod meggyőzni a külső feleket az üzleti modelled életképességéről. hogyan tervezed a kitűzött piaci részesedést. Értékesítés Itt mutatod be a piaci stratégiádat. Célcsoportok A célcsoport kifejtésénél jelöld meg a piacodon található vevőcsoportok közül a számodra legfontosabbakat.: (30) 606-7110 Tel. Amennyiben bonyolult a stratégiád. valamint legfontosabb elemeit az értékesítési stratégiához kapcsolva. leírod. a potenciális vevőidet magába foglaló halmazokat. A célcsoportod tulajdonságai határozzák meg az értékesítési lehetőségeidet. fordíts kiemelt figyelmet ennek a résznek a bemutatására. 49-51. 1136. meghatározott értékesítési mennyiséget elérni. partnerhálózat.Promóció A promóciót leíró rész a marketingterv rövid. amely bemutatja a marketingstratégia fő célját. lényegre törő kivonata.4. megvalósítását. alkalmazz ábrákat a szemléltetéshez! 4.

6. illetve a működés további éveiben? Milyen szezonalitás jellemzi a marketingtevékenységet? Mekkora a tervezett marketingbüdzsé és ez milyen módon kerül felhasználásra? Ki végzi a marketingtevékenységet? Amennyiben megbízott ügynökség. illetve megmutatja. kérj részletes ajánlatot a vállalkozásodra vonatkozóan.MyConcept Kft. árazási stratégiádból milyen előnyeid származhatnak.        Mi a marketingtevékenységed célja? Értékesítési csatornákhoz kapcsolva. 1136. ezzel tényszerűen tudod alátámasztani a tervekben foglaltakat.: Prémium termék. 4.hu Tel. melyik termékhez kapcsolódik a legnagyobb profithányad. milyen módon valósul meg a promóció? o Célcsoportra o Régiókra o Termékcsoportokra bontva Milyen eszközöket alkalmazol? Mennyire intenzív a tevékenység kezdetben.: (30) 606-7110 Tel. úgy mutasd be őket és a vállalt feladatokat.5. 49-51. E-mail: office@myconcept. igényeit és az alapján dolgozd ki a leghatékonyabb promóciós stratégiát. az árazási pozíció? Milyen árréseket realizálhatsz csatornánként? Az árképzési stratégiád az értékesítési céljaidat hivatott támogatni.: (70) 614-3008 Azonosítsd a fogyasztóid médiafogyasztási szokásait. szűk rétegnek – low end ár -> ellentmondás) 4. ügyelj rá. Árképzés Az árképzési stratégia mutatja be az árazási politikádat általánosan és termékcsoportokra bontva. Amennyiben külső ügynökséggel dolgozol. SWOT analízis A Stratégia leírása lezárásaként készítsd el SWOT analízisedet megvizsgálva a vállalkozásodat alakító:   belső tényezőket o Erősségek o Gyengeségek külső tényezőket o Lehetőségek o Veszélyeket . Kérdések:       Mi az árképzési stratégia célja? Mi alapján állapítottad meg az alkalmazott árszínvonalat? Milyen belső és külső tényezők határozták meg? Származik versenyelőny az árképzési stratégiánkból? Versenytársakhoz képest. Hegedűs Gyula u. hogy ne legyen ellentmondás a két rész között (pl.

: (70) 614-3008 Ha jól dolgoztál a SWOT elemzés során. 1136. stb. 5. erősségeid és lehetőségeid mit tesznek lehetővé. vagy béreltek? Tervezett. 49-51. eszközberuházásokra vonatkozó terveket. stb. figyeld meg. felszereltség.3. Elemezd a leírtakat. amelyet a beruházás. táblázatos formában (is) mutasd be. a fejlesztési tevékenységet ütemezve. a kisértékűeket aggregálva. műhely. Folyamatok. a kapacitáskihasználás optimalizálását. érték.2. Szűk keresztmetszetek Mutasd be a termelési. fejlesztés érint. amelyben tevékenységed folyik. értékét alátámasztó dokumentumokat a függelékek között feltűntetheted. . értékesítés.) Mekkora értékűek ezek? Beruházáshoz kapcsolódik-e eszközvásárlás? Származik-e versenyelőnyöd az alkalmazott eszközökből? Szerepel-e a tervek között eszközbővítés? Az eszközt részletesen bemutató. E-mail: office@myconcept. és folyamatait hivatott bemutatni. mutasd be az ingatlant. fizikai működésének körülményeit. valamint hitelfelvétel esetén.) Saját tulajdonban állnak. Működés A működési rész a vállalkozásunk tényleges.MyConcept Kft. ezzel hitelesítheted az eszközökre.: közvetve vagy közvetlenül kapcsolódik a termeléshez). vagy szükséges a bővítésük. vesd össze a tényezőket. 5. a működést meghatározó eszközöket részletesen. Kérdések:      Milyen eszközöket használsz tevékenységed közben? (Termelés.1. gyártóüzem. felújításuk? Biztosítéki érték? Bankhitel igénylés esetén az ingatlanok bemutatását értékbecsléssel is alátámaszthatjuk. a nagyértékű. 5. 5. tevékenységeden belül mely folyamatok jelentik a szűk keresztmetszeteket. Határozd meg. Eszközök Tevékenység végzéséhez szükséges eszközöket csoportosítva (pl.) Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek ezek? (méret. Gyártás. kirajzolódnak a fő stratégiai irányok. gyártási folyamatokat vázlatosan. maximális kapacitásodat és mutasd meg.hu Tel. Kérdések:      Milyen ingatlanok kapcsolódnak a tevékenységünkhöz? (iroda. azokat hogyan tudod leghatékonyabban kiaknázni. stb. Ingatlan Ismertesd az ingatlant. szállítás. illetve írd le ennek jövőbeli megoldását. amelyek biztosítékként szolgálnak.: (30) 606-7110 Tel. illetve a veszélyeket milyen eszközökkel tudod elkerülni. Hegedűs Gyula u.

legyél mindenki számára érthető! 5.MyConcept Kft. és ezekre milyen megoldást alkalmaz a vállalkozás? Amennyiben a termeléshez.: (70) 614-3008 Kérdések:        Hogyan történik a gyártás. stb. vagy hosszú távú együttműködő partnerek? Átlagos vásárlás értéke? Milyen a vevőkkel kialakított szerződés típusa? Mekkora a vevői függőség mértéke? Egy vevő elvesztése mekkora kockázatot jelent? Milyen hosszú az átlagos vevői fizetési határidő? Eddigi TOP 10 vevőd bemutatása és vevőkorosítás? Bankhitel esetén a vevőállomány és vevői függőség bemutatása kiemelt jelentőségű. vagy a szűk keresztmetszetek kiküszöböléséhez alvállalkozókat veszünk igénybe.      Milyen raktárakban tárolod termékeidet/készleteidet? (Mekkora.5.4. Készletek.: (30) 606-7110 Tel. termelés? Milyen fő lépésekből áll össze? A felhasznált technológia jelent-e versenyelőnyt számunkra? Szükséges-e hatékonyság növelő beruházás? Mekkora a maximális termelési kapacitás Átlagosan mekkora a kapacitáskihasználtság szintje. ennek raktározása hogyan valósul meg.hu Tel. 1136. mutassuk be azokat is részletesen.) Mekkora készletet tartasz átlagosan? Ennek mekkora a forgási sebessége? Szezonalitás jellemzi-e a készletezést? Hogyan valósul meg a kiszállítás. logisztika? 5. Ügyelj arra. Hegedűs Gyula u. E-mail: office@myconcept. a fejlesztést követően ez meddig emelkedik? Mely folyamatok jelentik a szűk keresztmetszetet. saját/bérelt. Vevők A vevők bemutatásánál a vevőkkel kialakított és a jövőben kialakításra kerülő kapcsolat jellegét mutasd be. Raktározás. 49-51. mekkora készletmennyiségre lesz szükség működésed során. illetve termékeid hogyan fognak elérkezni a célcsoportodba tartozókhoz célpiaci régiótól függetlenül. felszereltség. fejlesztéshez. Logisztika Tervezd meg. hogy ne keveredjen ez a rész a célcsoporttal! . Nem technológiai leírás. Kérdések:       Milyenek a vállalkozásod vevői? Ad hoc jellegű vásárlók.

6. a menedzsment kellően tapasztalt. Kérdések:    Kik a menezsment tagjai. hogy a team. Menedzsment & Alkalmazottak Mutasd be. milyen kompetenciákkal. A tervezés időtávját tekintve igen eltérő lehet. 1136. Pénzügyi elemzés A pénzügyi tervezés és elemzés az üzleti terv írásának leginkább pénzügyi és iparági ismereteket. Milyen alkalmazotti pozíciók vannak a vállalkozásnál.: (70) 614-3008 5. az azt követőeket bemutathatod éves bontás szerint is. és külső fél számára készül a terv. A menedzsment bemutatása – amennyiben betöltött a pozíció – név szerint történhet. mindenképpen kérjünk szakértői segítséget. valamint vállalkozói. milyen alvállalkozók segítségét veszed igénybe.7. E-mail: office@myconcept. az alkalmazottak pedig megfelelően képzettek.MyConcept Kft.hu Tel. amely szemlélteti a pozíciókat betöltők számát és a szervezeti hierarchiát. Kidolgozása során a szaktudás és tapasztalat azért szükséges. Hegedűs Gyula u. Legalább az első évet havi (vagy negyedéves) bontásban tervezd. tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek? Bizonyítsd. Ha még nem készítettünk pénzügyi elemzést. Kérdések:      Kik a vállalkozás jelenlegi szállítói és kik lesznek a jövőben? Milyen a szállítókkal kialakított szerződés típusa? Mekkora a szállítói függőség mértéke? Egy szállító elvesztése mekkora kockázatot jelent? Milyen hosszú az átlagos szállítói fizetési határidő? Eddigi TOP 10 szállító bemutatása és szállítókorosítás? 5. kikkel dolgozol együtt a működés során. az alkalmazottak pozíció alapján aggregálva írhatók le.: (30) 606-7110 Tel. pl. és mi jellemzi a velük kialakított kapcsolatot. banki tapasztalatokat igénylő része. Eddigi tevékenység elemzése . 49-51. 6. milyen feladatot töltenek be.1. akivel dolgozol. hogy a terv a valósághoz leginkább közel álló képet alkossa a jelenről és a jövőre vonatkozóan. alkalmas a vállalkozásod működtetésére. egy napelem erőmű esetében ez 20-25 év is lehet. Szállítók & Kiszervezett folyamatok Mutasd be. Míg egy ICT termékre vonatkozóan a tervezést maximum 3-5 évig lehet hitelesnek tekinteni. addig egy hosszútávra szóló beruházás. mik az általános elvárások az egyes pozíciókra vonatkozóan? Készíts szervezeti ábrát.6. hogy a menedzsment alkalmas a tervezett növekedés elérésére.

4. ügyelj.: (30) 606-7110 Tel. A költségeket viszonylag pontosan meg lehet becsülni. E-mail: office@myconcept. Bevételek A bevétel-tervben mutasd be a tervezett árbevétel növekedést termékcsoportokra és/vagy értékcsatornákra. hogyan növekszik a szervezet. hogy bevétel-tervünk párhuzamban áll-e az eddig leírtakkal. 1136. szolgáltató). anomáliákat mi magyarázza? Alkalmazzunk táblázatokat és grafikonokat a szemléltetéshez. mérleg szerinti eredménye. 6. így a kapcsolódó költségek mértéke? Milyen egyéb tételek sorolhatók a költségek közé? Az üzleti modell alapján ellenőrizd le. ellenőrizzük le a tervezett piaci növekedés és piaci részesedés racionalitását. Költségek A költség-struktúrában írjuk le a vállalkozások közvetlen és közvetett költségeit. Jövedelmezőség . 49-51. Kérdések:   Mekkora volt és hogyan változott a vállalkozás árbevétele.2.: (70) 614-3008 Elemezd vállalkozásod eddigi működésének legfontosabb eseményeit (max 3 évre visszamenőleg) számszerű formában.3. A múlt elemzése megadja a jövőre vonatkozó tervek kezdőpontját.hu Tel. a trendek pedig meghatározzák a növekedés pályáját. Bontsuk azokat költségtételekre. Hegedűs Gyula u.: gyártó vs. valamint belföldi és export árbevételekre bontva. alkossunk gyűjtő csoportokat (érdemes a számviteli törvény alapján összeállítani a költségtervet). vizsgáljuk meg. hogy reális-e a költségek növekedése az árbevétel növekedésének tükrében (pl. Kérdések:     Melyek a vállalkozásunk anyagjellegű ráfordítása? Az anyagköltségek és egyéb közvetlen költségek az bevételek hány százalékát alkotják. 6. hogy reálisak-e a terveink.MyConcept Kft. hogy minden költségtételt összegyűjts! 6. azok növekedésével milyen mértékben változnak? Mekkora a vállalkozás személyi jellegű ráfordításainak összege. Kérdések (a vizsgált időszak egészére vonatkozóan):     Milyen csatornákon keresztül érkezik az árbevételed? Milyen éven belüli szezonalitás jellemzi árbevételed? Hogyan változik a bevételek növekedési üteme évről-évre? Milyen valós események állnak a változások mögött? A piacelemzés alapján gondoljuk végig. üzemi eredménye. saját tőkéje illetve mérlegfőösszege az előző 3 évben? Az eltéréseket.

1136.: (70) 614-3008 Az eredménykimutatás pontos összeállítása pénzügyi ismereteket igénylő feladat. Ügyelj a mérleg egyezőség elvére! Munkádat ellenőriztesd le szakemberrel! 6. Kockázati-. Kérdések:       Mekkora a vállalkozás nettó árbevétele. valamint ezeknek a vagyonelemeknek finanszírozását (forrás oldal). A jövedelmezőség mértékét a működés bevételeinek és ráfordításainak összehasonlításával határozhatód meg. pályázat. A Cash-flow terv elkészítésével kirajzolódik a projekt megvalósításához szükséges pontos tőkeigény.: (30) 606-7110 Tel. E-mail: office@myconcept. amely egy időszakra vonatkozóan bemutatja számodra a pénzeszközök állományában bekövetkezett változásokat.). ezt akár több forgatókönyv alapján is megvizsgálhatod. Tőkeszerkezet. bankhitel kockázati-/ magántőke. hogy működését milyen módon finanszírozza.hu Tel. Elkészítésével bemutathatod vállalkozásod tőkeszerkezetét és azt. vagy magántőke bevonása esetén. valamint azokon belüli tételek arányát a mérlegfőösszeghez mérten. stb.6. 6. és milyen ütemezésben tervezzed lehívását. illetve írd le. Exit A Cash-flow terv alapján vizsgáld meg.MyConcept Kft.7.5. Megtérülés.8. hogy a befektetői exit leghamarabb mikor válik lehetségessé. milyen magasak a működési bevételek? Milyen magasak a vállalkozás működési költségei? Mekkora a vállalkozásod Üzemi Eredménye (EBIT) és Mérleg Szerinti Eredménye? Mikor éri el vállalkozásod a fedezeti pontját (bevételek és a ráfordítások mértéke megegyezik)? Hogyan növekszik a vállalkozás jövedelmezőségi szintje? Hogyan változik a vállalkozás árbevétel arányos jövedelmezősége (EBIT/nettó árbevétel)? Az eredménykimtatásod elemzéséhez a projekted szempontjából leginkább releváns pénzügyi mutatókat vizsgáld. Adósságszolgálat . Összeállítását követően vizsgáld meg az eszköz és forrásoldal egymáshoz viszonyított helyzetét. 49-51. mikor térül meg a befektetés a tervezett hozamelvárással együtt. hogy ezt a tőkét milyen forrásokból kívánod előteremteni (saját forrás. Hegedűs Gyula u. Munkádat ellenőriztesd le szakemberrel! 6. Mérleg A mérleged megmutatja a vállalkozásod vagyonának összetételét (eszköz oldal). 6. Finanszírozás & Cash-flow Készítsd el saját cash-flow kimutatásodat. Mutasd be részletesen.

ábrákat. stb.hu . projekted megvalósításával. Hitelfelvétel esetén.MyConcept Kft.hu Tel. táblázatokat. hogy ez mekkora terhet jelent a vállalkozásunk számára. bizalommal fordulj hozzánk! office@myconcept. 1136. melyek a vállalkozás/projekt megértéséhez szükségesek. Függelékek Ide csatolhatod azokat a dokumentumokat (terveket. illetve azt. Hegedűs Gyula u. 7.: (30) 606-7110 Tel. 49-51. Amennyiben az Üzleti Terv Sablonnal.). finanszírozásával kapcsolatban kérdésed van.: (70) 614-3008 Az adósságszolgálat az igényelt hitel és kapcsolódó kamat törlesztésének körülményeit mutatja be. vagy vállalkozásod növekedésével. de méretük miatt a terv lényegi részében nem szerepeltethetőek.myconcept.hu www. Pénzintézetek számára kiemelten fontos leírni a tőketörlesztés valamint kamattörlesztés megvalósulásának módját. E-mail: office@myconcept.