You are on page 1of 19

ARGUMENT

Datorită situaţiei economice din România, o caracteristică importantă a agenţilor
economici din turism o constituie forţa financiară redusă. Aceasta nu a permis firmelor
româneşti din domeniu aderarea la tendinţa mondială, de integrare a tuturor elementelor
pachetului de servicii.
În plus, oferta turistică românească are o serie de puncte slabe:
 Valorificarea necorespunzătoare a resurselor turistice, fapt care a contribuit la
diminuarea valorii de piaţă a acestora, la prezentarea necompetitivă a
produselor turistice la nivel iternaţional;
 Carenţe în adaptarea ofertei turistice la cererea turistică internă şi
internaţională;
 Inexistenţa unui cadru adecvat de promovare a produselor turistice pe piaţa
internaţională;
 Lipsa unei concepţii clare privind politica economică şi tarifară.
Cu toate acestea, au existat încercări, mai mult sau mai puţin reuşite, de integrare a
unor activităţi conexe, în afara celei de bază. Unităţile hoteliere sau întreprinderile de
transport şi-au deschis agenţii proprii, de exemplu, lanţul de hoteluri Continental, societăţile
Romtur şi Tarom. De asemenea, mari grupuri financiare, comerciale şi industriale s-au
implicat în domeniul turismului, cum este cazul grupului de firme “Ion Ţiriac”, care a înfiinţat
o companie aviatică, o agenţie de turism activând şi în domeniul rent a car.
Agenţia de turism este principalul intermediar din turism. Activitatea acesteia constă
în:
 Organizarea (producţia), oferirea şi comercializarea unor pachete de servicii turistice
sau componente ale acestora;
 Vânzarea unor servicii turistice izolate;
 Gestionarea şi intermedierea proceselor de rezervare, distribuţie şi vânzare a
serviciilor şi a produselor turistice.
Agenţia de turism detailistă este o agenţie cu activitate de vânzare a aranjamentelor
1

Agenţia de turism S. la produse adresate oamenilor de afaceri. organizează petreceri. de Crăciun.”. filială a agenţiei de turism Anna Travel S.” îşi propune analiza structurii tehnice şi comportamentul pe piaţă al agenţiei de turism mai sus menţionată.R. rezervă bilete de avion. de la vacanţe tematice. În primul capitol am identificat tipul agenţiei de turism şi am dat câteva date generale despre aceasta.R.C.. Capitolul trei supune atenţiei un studiu de caz intitulat: “Structura tehnică a agenţiei de turism Anna Travel S. În capitolul doi am tratat câteva aspecte teoretice cu privire la structura tehnică a unei agenţii de turism întâlnită în practică. precum şi documente de prezentare a produsului turistic din capitolul patru. exotice. Anna Travel S.R. Lucrarea de faţă.L. detailistă. similar cu agenţiile de voiaj din străinătate.C. intitulată “Structura organizatorică a agenţiei de turism S. Mangalia este un revânzător de pachete de servicii turistice preluate de la touroperatori. Anna Travel S. Constanţa.turistice organizate de touroperatori. în special online.R. Agenţia comercializează. UC 12 C1 Planifică necesarul de resurse umane UC 16 C1 Oferă informaţii despre diferitele tipuri de agenţii de turism C3 Stabileşte relaţii cu prestatorii de servicii turistice UC 17 C1 Analizează principalele component ale structurii organizatorice 2 . microbuz.L. În anexe am ataşat un contract de prestări servicii marca Anna Travel. autocar.L. Din lectura acestui studiu de caz reiese că agenţia de turism Anna Travel este o agenţie mică. Am conceput proiectul cu scopul de a dobândi competenţe specifice.L. sărbători de Paşte. caracteristice calificării technician în turism. toate tipurile de produse turistice.

3 .C. CAPITOLUL I AGENŢIA DE TURISM S.C2 Stabileşte birourile şi compartimentele ce formează structura tehnică a unei agenţii de turism C4 Elaborează instrumente specific structurii organizatorice a agenţiei de turism.L.R. ANNA TRAVEL S.

11. 0241 740 771 adresa email office@annatravel. Oferta agenţiei de turism Agenţia de turism ANNA TRAVEL oferă servicii de cea mai înaltă calitate în domeniul turismului şi al călătoriilor.R.C.5306/27. dinamică şi pasionaţi de ceea ce facem. Date de contact Societatea Comercială ANNA TRAVEL S. Sediul în Mangalia.1. este o agenţie de turism detailistă. cât şi pentru grupuri sau corporaţii. Suntem o echipă tânără. oferim toate informaţiile necesare. Fiecare client va fi consiliat de unul sau dintre agenţii noştri care vor lucra strâns cu acesta. 0241 740 770. Tipul agenţiei Agenţia de turism S. atât pentru turiştii individuali sau oamenii de afaceri. CUI – 7740260 Titulară a Licenţei de turism nr.03.3. Oituz nr. găsim cele mai bune soluţii potrivite bugetelor şi politicilor de călătorie în scop de afaceri.ro 1. filială a agenţiei Anna Travel Constanţa.R. înţelegând astfel nevoile şi dorinţele acesteia pentru a furniza cele mai bune opţiuni turistice la costurile potrivite. Anna Travel S.L.2012 Tel. str. Ne considerăm consultantul turistic personal pentru clienţii noştri. 1. Printre produsele turistice comercializate de agenţie se numără: 4 .1.2.L. Fax.

last minute. America de Nord. vacanţe exotice. croaziere. Oferte pentru publicul larg: sejur avion. 1. servicii complexe produse de cealaltă agenţie. Turism Seniori&Social.  Furnizorii de servicii secundare (corespondenţii) Două agenţii de turism sunt în raport de corespondenţă când una din ele furnizează propriile prestaţii clienţilor celeilalte sau vinde în zona sa jurisdicţională. rezervări online. 5 . America de Sud.4. destinaţii în ţară. incentive. team building. Asia.  Oferte pentru corporaţii: business. întâlniri de afaceri. vacanţe tematice. petreceri private etc. litoral. în virtutea unui acord scris între părţi. care sunt tipărite în atâtea exemplare câte birouri urmează să le utilizeze. precum şi în Europa. deci. oferte special. Odată încheiat contractul. Clauze minore. toate informaţiile referitoare la clauze şi tarife sunt prezentate în pliante şi prospecte.  Receptivitate (şi cele auxiliare anexe). Durata acordului. sejur autocar. Se poate. oferte cazare în ţară şi în străinătate. defini „corespondentă” acea agenţie care asistă clientela altei agenţii de turism sau vinde servicii organizate de aceasta. Furnizorii şi corespondenţii O agenţie de turism intră în relaţii cu două categorii de furnizori:  Furnizorii de servicii primare – sunt furnizorii de servicii de:  Transport. training. Condiţiile şi tarifele la care vor fi prestate serviciile. city break. conferinţe. autocar. circuite avion. seminarii.  Asistenţă turistică locală (primire şi acces) Acordul dintre agenţia de turism şi furnizorul de servicii cuprinde:     Natura şi categoriile serviciilor prestate.

CAPITOLUL II STRUCTURA TEHNICĂ A UNEI AGENŢII DE TURISM – NOŢIUNI GENERALE 2. Elementele componente ale structurii organizatorice ale unei agenţii de turism sunt aceleaşi cu ale oricărei alte întreprinderi:       posturile funcţiile personalului compartimentele ponderea ierarhică nivelurile ierarhice relaţiile organizatorice.1. 6 .

Structura tehnică a unei agenţii de turism de dimensiuni mari.Compartimentul/biroul Vânzări 5.Outgoing . Deşi activităţile desfăşurate în cadrul unei agenţii de turism sunt în mare parte 7 .În ceea ce priveşte compartimentele/birourile care fac parte din structura tehnică a unei agenţii de turism. Compartimentele întâlnite la majoritatea agenţiilor de turism sunt:  Biroul de turism intern. în România 1.  Biroul de turism extern. aşa cum este întâlnită în practică.Compartimentul/biroul Turism.Compartimentul/biroul Ticketing şi/sau Transporturi 3.Compartimentul/biroul Administrativ 8. organizarea agenţiei fiind diferită de la o agenţie la alta.Compartimentul/biroul Resurse umane De reţinut faptul că nu există o structură organizatorică standard. cu activitate complexă.Compartimentul/biroul Financiar-contabil 7. în cadrul căreia se desfăşoară o activitate complexă.Turism de afaceri/evenimente/Corporate 4. organizat pe subactivităţi:  Turism intern  Turism internaţional/extern: .Incoming .Compartimentul/biroul Marketing 6.Compartimentul/biroul Secretariat 2.Compartimentul/biroul IT-Programare 9. prezint în continuare principalele birouri ale unei agenţii de turism de dimensiuni mari. organizat pe:  Outgoing  Incoming  Biroul de transporturi dacă dispune de parc propriu  Ticketing  Contabilitate (se poate externaliza sau apela la un collaborator)  Eventual marketing.

de regulă. inexistent. încheierea contractelor cu furnizorii de servicii de transport şi asigurarea serviciilor de transport este. agenţiilor care dispun de bază proprie de transport şi are rolul de a asigura exploatarea şi valorificarea cu maximum de eficienţă a bazei auto. de cele mai multe ori. În cazul în care agenţia nu dispune de parc auto propriu.2. cu secţiile aferente. de regulă. activităţile specific acestuia – de natura relaţiilor publice – revenind directorului agenţiei sau compartimentului/biroului de Marketing.aceleaşi.  Poate să lipsească. activităţile specific fiind cumulate de către agentul de turism sau de altă funcţie. ceea ce diferenţiază o agenţie de turism de dimensiuni mici de una de dimensiuni mari este volumul activităţii desfăşurate şi nu activităţile în sine. biroul Secretariat:  Poate fi redus la activitatea unei singure secretare. structurat la rândul său. de regulă. pe subactivităţi precum:  Turism intern. 8 . a cărui activitate vizează toate operaţiile ocazionate de vânzarea biletelor. biroul turism este organizat. Datorită faptului că nu există un volum de activitate care să necesite înfiinţarea celor două oficii. Biroul Transporturi este specific.  Poate fi concentrate la nivelul societăţii comerciale de care aparţine agenţia de turism. o activitate desfăşurată în cadrul biroului turism sau în cadrul biroului Ticketing. pe cele două component:  Outgoing (trimitere de turişti români în străinătate)  Incoming (trimitere de turişti străini în România)  Turism de afaceri. Birourile importante ale agenţiei de turism – considerente practice În funcţie de condiţiile concrete ale agenţiei. Biroul Dezvoltare este. precum şi din considerente practice.  Turism internaţional. 2.

iar vânzarea poliţelor de asigurare nu înregistrează un volum de activitate care să necesite înfiinţarea unei secţii specializate. acestea putând intra în atribuţiile biroului marketing sau secretariat. Birouri funcţionale ale agenţiei de turism În ceea ce priveşte modalitatea de organizare a activităţilor funcţionale. Birouri opţionale ale agenţiei de turism Având în vedere faptul că agenţiile de turism din România nu emit cecuri de călătorie şi nici cărţi de credit. care nu se caracterizează printr-un volum de activitate care să necesite constituirea biroului tarife şi documentare.3.4.2. În cazul agenţiilor mici. Astfel. nu se ocupă cu expedierea bagajelor. 2. înfiinţarea biroului trafic accesoriu nu este necesară. activitatea de marketing este preluată de către directorul agenţiei sau de către biroul turism. necesitatea desfăşurării unei activităţi complexe de marketing. şi biroului transporturi/ticketing. presupune constituirea unui birou de marketing. În acelaşi timp. în agenţiile de turism tur-operatoare de dimensiuni mari se pot întâlni: 9 . aceasta diferă de la o agenţie de turism la alta. Volumul redus al acestor activităţi nu face necesară constituirea unui birou specializat. a materialelor publicitare şi a corespondenţei. eventual.  Întocmirea şi actualizarea fişierului general al clienţilor. activitatea acestui birou poate reveni biroului turism şi. Biroul difuzare şi fişier general se ocupă cu:  Expedierea documentaţiei. În cadrul agenţiilor mari. În condiţiile concrete ale agenţiilor de turism din ţara noastră. care să nu se limiteze numai la publicitate (biroul publicitate). trebuie evidenţiată eficienţa vânzării asigurărilor de către agenţii de turism care vor oferi servicii în completarea pachetelor/serviciilor turistice vândute.

majoritatea agenţiilor de turism apelează la o structură organizatorică simplificată. consiliere juridică. În practică. resurse umane. cărţi de muncă.  Un birou/serviciu/compartiment/department economic care concentrează toate aceste activităţi: marketing.  Externalizarea prin contracte economice încheiate cu firme de profil pentru asigurarea serviciilor de contabilitate. administrative-juridic. financiar-contabil. 10 . jurist. resurse umane/salarizare. În agenţiile de turism mici se recurge la:  Angajarea unor colaboratori: contabil. administrativ. IT. resurse umane. perfecţionare. financiar-contabil. Compartimente/birouri specializate: marketing. care include numai câteva compartimente.

o agenţie de turism poate fi organizată pe diferite structuri organizatorice.CAPITOLUL III STRUCTURA TEHNICĂ A AGENŢIEI DE TURISM S. 31/1990 privind societăţile comerciale. ANNA TRAVEL SRL CUI: 7740260 11 . de competenţa managerială. ANNA TRAVEL S.R. structura tehnică trebuie adaptată. de dimensiunea agenţiei.C. J13/2512/1995 este următorul: activităţi de comercializare a produselor turistice sau componente ale acestora. Conform contractului de societate şi statutului. într-o agenţie mică aceste activităţi pot fi cumulate de o singură funcţie. agenţia Mangalia. Societatea comercială Anna Travel S. în timp ce într-o agenţie de turism de dimensiuni mari există compartimente specializate pe fiecare dintre subactivităţile desfăşurate în cadrul unei agenţii de turism. nu în ultimul rând. s-a înfiinţat în anul 1995. Domeniul de activitate înscris în Certificatul de Înregistrare la Registrul Comerţului nr. forma juridică şi. Studiu de caz În funcţie de tipul şi dimensiunea agenţiei. care aparţin touroperatorilor.L.. Date de identificare firmă S.L. ceea ceface ca.R.C. În funcţie de volumul activităţii. este organizată ca societate cu răspundere limitată având un asociat unic. în conformitate cu prevederile legii nr.

Lapusneanu.264 lei. am dedus următoarea structură tehnică a agenţiei de turism:  Director agenţie care are în subordine:  Agenţi de turism 12 . Agenţia de turism realizează publicitate pe site-ul firmei şi prin afişe la locul vânzării. Al. 41. Din informaţiile furnizate de Anna Travel S. 207/1994 agenţia deţine licenţa de turism şi un director de agenţie posesor de brevet de turism.256 lei Profit net 2012: -2. 3.264 lei Veniturile firmei provin din vânzarea de produse turistice preluate de la touroperatori.256 lei.2012 Brevet de turism nr.2014 Număr angajaţi 2014: 9 Cifra de afaceri 2012: 580. Structura agenţiei S.annatravel. 111.2013 valabilă până la data de 31.Reg.Oituz. Constanţa Licenţa de turism nr. Bl. 5306/27. adică a lucrat în pierdere.03. Sediul central al firmei se află în Constanţa Bd. IF1829 din 28. 11.1994 şi Ordinului Ministrului Turismului nr.ro . în anul 2012 înregistrând o cifră de afaceri de 580. Nr. 14648/26. Profitul net corespunzător pentru această perioadă a fost de -2. 634/09. în condiţiile în care deţinea un număr de 6 angajaţi.03.R.03.L. Anna Travel S. Ap. pe site-ul www.2009 Poliţă asigurare nr. Mangalia.R. nr. Com.L. J13/2512/1995 IBAN: RO32RZBR0000060010997095 Banca: Raiffeisen Bank Mangalia Adresa: Str. AL1.C. Constanta . Conform Hotărârii de Guvern nr.900388.03.1.

Organigrama agenţiei de turism Director agenţie 1 Birou turism. când cererea manifestată atinge cea mai mare valoare. cu o gamă variată de posibilităţi de cazare şi agrement.2. iar ponderea ierarhică a directorului de agenţie este 8. Perioada cea mai intensă în activitatea agenţiei o reprezintă sezonul estival. resurse umane/salarizare. referenţi touroperatori  Birou ticketing Activităţile funcţionale pot fi asigurate :   Apelând la colaboratori: contabil. 13 . Pe lângă staţiunile de munte. al concediilor şi vacanţelor. Agenţi de ticketing  Birou turism/programe/rezervări. consiliere juridică. 3. prin contracte economice încheiate cu firme de profil. jurist Prin externalizarea serviciilor de contabilitate. rezervări Agent turism intern 2 Agent turism extern 2 Birou ticketing Referent touroperator 2 Agent ticketing 2 Nivelul ierarhic este 1. programări. referenţi touroperatori  Turism extern: agenţi turism. structurat pe:  Turism intern: agenţi de turism. agenţia include în oferta sa şi staţiunile de litoral. perfecţionare.

L. informaţii privind transportul aerian: 3. programele concepute în cadrul biroului -încheie. contracte de închiriere a unor curse Charter. alternative de călătorie. tarife. în unităţi de alimentaţie. sejururi pe litoral sau la munte. -oferă. pentru orice destinaţie: cazare în hoteluri sau pensiuni. oferă şi vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora şi efectuează diferite categorii de rezervări: de locuri în unităţi de cazare. Agent ticketing:  Rezervă şi vinde bilete de avion. transport. speciale. circuite ce includ vizitarea unor obiective de interes major. Agent turism intern:  Concepe. în vederea realizării unor programe turistice. timp de legătură. Agent turism extern. Anna Travel S. unităţi de agrement pentru clienţi care doresc să călătorească în afara ţării. unităţi de agrement pentru clienţi pe plan intern. în unităţi de alimentaţie.R. Referent touroperator:  Organizează călătorii individuale şi de grup în ţară şi în străinătate. pentru turişti sau oameni de afaceri.viză). -rezervă/emite bilete de avion în vederea asigurării transportului pentru 14Turism. la solicitarea biroului Turism. la solicitarea biroului Turism. autocar etc. coordonează şi urmăreşte desfăşurarea eficientă a activităţii de ansamblu a agenţiei de turism. conexiuni. Relaţiile dintre compartimente rute curente.Atribuţiile angajaţilor S.  Concepe. precum şi pentru turiştii străini care vin în ţară.3. avantajele oferite de unele rute de călătorie (preţ. punând la dispoziţia clientului gama de servicii specifice. tipul Biroul ticketing avionului. Director agenţie:  Planifică. oferă şi vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora şi efectuează diferite categorii de rezervări: de locuri în unităţi de cazare. precum şi eventualele dezavantaje ale acestora. .C. tratament.

Biroul Turism Intern şi Internaţional Biroul Turism Intern şi Internaţional -solicită biroului Ticketing informaţii privind transportul aerian: rute curente. tarife. avantajele oferite de unele rute de călătorie. Biroul Ticketing 15 . speciale. variante alternative de călătorie. în vederea realizării unor programe turistice. -solicită încheierea unor contracte de închiriere a unor curse Charter. conexiuni. -solicită biroului Ticketing rezervarea/emiterea biletelor de avion. tipuri de documente de călătorie ce trebuie completate. servicii speciale oferite de diverse companii transportatoare. în vederea asigurării transportului pentru programele concepute în cadrul biroului Turism.

City break Paris . 10Kg) 2 nopţi cazare cu mic dejun în cameră dublă preţ/persoană: 199 euro Tariful nu include: transferul de la aeroport la hotel şi retur (opţional). toate taxele de aeroport 1 bagaj de mână (dimensiuni 55x40x20cm.Best Western Alize Montmartre Tariful include: bilet avion dus-întors.se achită numai la recepţia hotelului). taxa de oraş (obligatoriu . City Break Paris O minivacanţă în oricare dintre marile capitale ale Europei poate fi evadarea de care aveţi nevoie. Relaxaţi-vă la sfârşitul săptămânii în cele mai frumoase oraşe europene.1. asigurarea de călătorie de 5%.CAPITOLUL IV CONCEPEREA ŞI COMERCIALIZAREA UNUI PRODUS DE TIP CITY BREAK 4. 16 .

Orar de zbor: Zbor direct operat de Blue Air / Wizz Air Plecare: Bucureşti ( Otopeni) la ora 07:55 . restaurante.sosire Paris (Beauvais Tille) la ora 10:05 Retur: Paris (Beauvais Tille) la ora 10:40 . Best Western Alizé Paris Montmartre oferă recepţie cu program nonstop şi camere dotate cu acces Wi-Fi gratuit şi aer condiţionat. hotelul este 100% de nefumatori. Fiecare cameră include TV cu ecran plat cu canale prin satelit. fierbător şi baie privată cu cadă sau duş şi uscător de păr. Hotelul este situat la 2. În apropiere se găseşte o gamă largă de magazine. la 1. cafenele şi baruri.5 km de Opera Garnier şi tot la 1. la o plimbare de 20 minute de Bazilica Sacré Coeur din Montmartre.sosire Bucureşti ( Otopeni) la ora 14:30 *Toate orele sunt locale! Hotel Best Western Alize Montmartre 3* Situat lângă Place de Clichy. 17 . Hotelul serveşte zilnic un mic dejun tip bufet. Renovat în ianuarie 2013.5 km faţă de renumitul bulevard Champs Elysees .5 km faţă de marile Bulevarde şi faţă de Galeriile Lafayette.

cursele aeriene fiind aglomerate. iar zona Pigalle şi Moulin Rouge se află la 10 minute de mers pe jos.cazare 2 nopţi – 35 euro/persoană/noapte . 4. cu recalcularea tarifului. şi nu mai sunt disponibile la aceste tarife.transport avion 85 euro/persoană .2. putem modifica numărul de nopti. Sunt de evitat sejururile cu plecare vineri retur duminica pentru că locurile sunt extrem de limitate. Condiţii generale Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate cu cel putin 21 de zile înainte de data plecării. Analiza de preţ Costuri directe . cu condiţia să rămână minim 2 nopţi pentru cazare. Se poate alege orice perioadă.comision agenţie 11% 18 .mic dejun 2 zile – 10 euro/persoană/zi Costuri indirecte .Staţia de metrou Place de Clichy este la o plimbare de 1 minut.

. 0241 740 770. 11.annatravel. adresa email office@annatravel. 4. Constanţa  Pe site-ul agenţiei: www. Fax.TVA la comisionul agenţiei 24%. 0241 740 771  La sediul agenţiei din strada Oituz nr.ro . Mangalia.ro 19 . Modalităţi de rezervare  Telefonic la numerele de telefon: Tel.3.