You are on page 1of 4

Airene Mariel L.

Magbanua

Mr. Marco Meduranda

Professional Education (2016-2017)

August 21, 2016


Multiple Choice

1. The roles and responsibilities of the principals/school heads are specified in


________.
a. R.A. No. 7784
b. R.A. No. 9392
c. R.A. No. 9155
d. R.A. No. 7696
2. In what R.A. did the R.A. No. 7836 of The Philippine Teachers
Professionalization Act of 1994 was amended?
a. R.A. No. 9155
b. R.A. No. 7796
c. R.A. No. 9293
d. R.A. No. 7784
3. The organizational structure of an elementary school in any order consist
of:
a. Principal, teachers, librarian, students
b. Students, head teachers, guidance counselor, teachers
c. Students, teachers, principal, guidance coordinator
d. Teachers, students, principal, guidance counselor
4. The teacher Education Council consists of _____ members.
a. 3 members
b. 7 members
c. 4 members
d. 5 members

5. Batas Pambansa Blg, 232 is otherwise known as the _______.


a. Education Act of 1982
b. Higher Education Act of 1994
c. Presidential Commission on Educational Reform
d. Philippine Professionalization Act of 1994
6. What R.A. No. that The Commission on Higher Education was created?
a. R.A. No. 7722
b. R.A. No. 7784
c. R.A. No. 7292
d. R.A. No. 7293

7. EDCOM strongly recommended to:


a. Professionalize teachers and teaching
b. Encourage alternative learning modes to literate people

c. Give focus on the education in private university


d. Prioritize education in urban areas than remote areas
8. All are the key ideas in the provision of the constitution except:
a. Free public education
b. Inculcating patriotism and nationalism and optional religious instruction
c. Indigenous learning systems
d. State shall select a profession or course of study for every region and will focus
on it
9. The following are teachers obligation under the Education Act of 1982:
a. Perform his duties to the school by discharging his responsibilities in accordance
with the philosophy, goals, and objectives of the school.
b. Render regular reports on performance of each student to the latter and the latters
parents or guardians with specific suggestions for improvement.
c. Make some deductions in students scholastic ratings for acts that are clearly not
manifestations of poor scholarship.
d. Render regular reports on performance of each student to the latter and the latters
parents or guardians with specific suggestions for improvement.
10. EDCOM stands for:
a. Education Commission
b. Education Division Commission on Memorandum
c. Education Diversity Constitutional Memorandum
11. Older name of Department of Education is ________.
a. CHED
b. DECS
c. TESDA
d. PCER
12. The Act that created the Board of Professional Teachers is ______.
a. RA No. 7836 Philippine Teachers Professionalization Act of 1994
b. R.A. No. 9293 Amending Certain Sections of R.A. No. 7836
c. R.A. No. 9155 Governance of Basic Education Act of 2001
d. R.A. No. 7784 Creating the Teacher Education Council (1994)
13. In the council that build the members of Teacher Education Council the following
subject teachers are included except:
a. One representative of Science teachers
b. One representative of Filipino teachers
c. One representative of Social Studies teachers
d. One representative of Mathematics teachers
14. The rights of school personnel and teachers obligation is mainly discuss in the act of
_______.
a. Education Act of 1982
b. Higher Education Act of 1994
c. Presidential Commission on Educational Reform
d. Philippine Professionalization Act of 1994
15. When CHED and TESDA were created the Department of Education mainly focus in
___________ and _________ levels.

a. Elementary and tertiary


b. Secondary and tertiary
c. Vocational and tertiary
d. Elementary and secondary
16. The Licensure examination for teachers (LET) is given annually in accordance to
what act?
a. R.A. No. 7836
b. R.A. No. 7784
c. R.A. No. 9293
d. R.A. No. 7796
17. The Autonomous Region in Muslim Mindanao (ARMM) is headed by a
_____________.
a. Regional Secretary
b. Offices of the secretary
c. Undersecretary
d. Assistant Secretary
18. The _________ creates the Commission on Higher Education (CHED).
a. R.A. No. 7796
b. R.A. No. 7836
c. R.A. No.9155
d. R.A. No.7722
19.Article ______ of the Philippine Constitution mandates that the state shall
establish and maintain a complete, adequate, and integrated system of
education.
a. ArticleXVI
b. ArticleXIV
c. ArticleXVII
d. ArticleXIII
20._________ creates the Technical Education and Skills Development
Authority (TESDA).
a. R.A. No. 9293
b. R.A. No. 7796
c. R.A. No. 9155
d. R.A. No. 7722

Answer Keys:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

C
C
D
B
A
A
A

8. D
9. C
10.A
11.B
12.A
13.B
14.A
15.D
16.A
17.A
18.D
19.B
20.B