You are on page 1of 28

3.

2 ESPAIS I LLOCS DE MEMÒRIA DEL
PASSAT
3.2.1 L’ANY QUE JO VAIG NÉIXER
A) Vaig néixer el 19 de novembre
un diumenge molt solejat a la
una i vint minuts. El part va ser
a la clínica Sagrada Família de
Barcelona . El meu pare va
portar la meva mare en cotxe
ràpidament ja que el part va ser una setmana
abans de la data prevista . Vaig néixer per
cesària i al quiròfan va sonar de fil musical
una cançó que es molt important per mi , que
sempre em fa sentir be i que mes endavant
faria un musical on aparèixer ;
“Somewere over the rainbow “
del mag d’Oz . Durant la intervenció
va sorprendre que al meu cordo
umbilical tingues un nus verdader .
Es un fet excepcional , per això a la meva
partida de naixement queda explicid . Al sortir

teniar ja cabell al cap i molt negre ; vaig pesar
3, 7 kg i feia 50 cm.
El meu pare va trucar a tots els meus tiets ,
que son sis i al seu germà que vivia a Madrid .
També van vindre els meus avis materns i la
seva mare . No vaig estar sola en cap moment
. Tenia molta gana i de seguida vaig créixer .
Ma mare sempre em diu que aquell dia
sempre brillarà a la seva memòria .

B) El dia del meu naixement van passar altres
coses :
Polític :

“Aznar reta al PSOE a que explique si está
dispuesto a pactar con el PNV”
Aquesta noticia tracta de com el president
aznar , enfront de la amenaça terrorista al país
demana el el suport d’altres partits per unir
forces amb el PNV del país vasc i sancionar
aquella comunitat autònoma per deixar
aquest grup , ETA , fer tant de mal a espanya ,
demana responsabilitat i nomes mesures ; a la
vegada que més poder per el PP en aquest
assumpte.

De manera pionera a Espanya s’ha començat un projecte que es basi en proporcionar una sèrie de cursos d’autisme i trastorns generalitzats a l’aula de psicologia evolutiva de la universitat de Màlaga . . Ara per ara té una assistència de 40 alumnes .Cultural : “Curso sobre autismo en Málaga “ L’ autisme es una especialització poc treballada i com a defecte encara hi han moltes coses per descobrir .

Aquest debat es celebra al Forum d’Energies ón s’ha baixat el seu preu que anteriorment era de 30 dòlars . Als activistes mediambientals no saben que pensar .Económica : “EE UU considera aceptable un precio entre 20 y 25 dólares para el petróleo” Explica com els principals països consumidors de petroli intenten trovar un preu adequat tant per països en vies de desenvolupament com d’altres que son potencies mundials .

De vacances van anar a descobrir Merida amb el seu Seat Toledo blau. Aquell any havien viatjat molt per anar a veure a la família materna ja que era una any molt especial . que actualment no es l’edifici on vivim per l’arribada de les meves dues germanes . Ma mare treballava al ajuntament . el canvi de mileni .sobre convertir el preu del petroli tant baix per tot l’impacte que té com a combustible no renovable . C ) La vida del meu pare i la meva pare aquell any : Tot dos vivien en un pis al carrer costa i cuixat . el 2000. concretament a serveis socials del barri del Carmel . .

El meu pare treballava en una estació de serveis amb el manteniment del gas . Seria la primera neta pels meus avis materns i la família estava nerviosa per la meva arribada . Es van enterar de la noticia de la meva arriba quan tenien 33 i 34 anys i els va fer molta il·lusió . D) Fets importants que van passar l’any del meu naixement Fet Data important L’agencia 14 de espacial de Febrer USA aconseguei x col·locar la nau espacial Near al Fotografia .

esteroide Eros Augusto Pinochet torna després de 503 dies a Xile i es converteix en senador Hugo Chavez torna a ser triat com a president a Veneçuela 3 de març 30 de juliol XXVII edició 15 de del Jocs setembre Olímpics . aquest any a Sydney .

7 de Bush novembr guanya les e eleccions presidencia ls del EEUU Vicente 1 de Fox desembr assoleix el e poder de la Republica a Mèxic .Irak va en 3 de contra del Novembr Consell de e seguretat de la ONU i les seves propostes de inspeccions en busca d’armes de destrucció massiva George W.

Leonid 15 de Kuchma desembr dona ordres e directes per apagar l’últim reactor de la Central nuclear de Chernòvil .

C ) La música : Sex Bomb (Tom Jones) The bad touch (Bloodhound Gang) El cinema : Billy Eliot Chocolat El teatre : L’amour de loin Seussical .

Els llibres : Els programes : Gran hermano La guerra de sexos .

F ) Fets esportius més destacats l’any del meu naixement Tenis Competició Els Jocs Olímpics Categoria individual Dobles Open d’Austràlia Individual Dobles ATP Sexe Yeugeny Kafelnik ou (RUS) Sebastia n Larfeau & Daniel Nestor (AN) Andre Agassi Venus Williams (USA) Serena Williams & Venus Williams (USA) Lindsay Davensp ort Ellis Ferreira /Rick Leach Mundial Gustavo Kuerten (BRA) La copa federación Mundial (solo femenina) Monica Seles (USA) .

5 63.Boxa : Competició Catego Guanyador ria -48 kg Brahim Aslouh (FRA) 48-51 Wijan Ponlid (THA) 51-54 54-57 Jocs Olímpics de Sídney 57-60 60-63.5-67 67-71 71-75 75-81 Guillermo Rigondeaux (CUB) Bekzat Sattarkhanov (KAZ) Mario Kindelar (CUB) Mahamadkadyz Abdullaev (UZB) Oleg Saitov (UC) Yermakhan Ibraimor(KAZ) Jorge Gutiérrez (CUB) Alexander Lebziak (RUS) .

Les minifaldes van triomfar juntament .Vestits curts i “polos” escotats - .Els pantalons Oxford van tornar a la moda .Es deixen de produir els pantalons alts i els nous models eren a l’alçada dels malucs amb la intenció de mostrar l’estómac i la espatlla .Les -. .81-91 +91 Felix Savón (CUB ) Audley Harrison (GBR) G ) La moda d’aquell any : .

Per anar de festa vestits vaporosos .juntament amb els jeans desgastats desgastats .Un pentinat d’aquella epoca .En els homes va surgir la moda dels pantalons amples . també era molt popular vestir com els cantants de rap i hip hop .

Amb el mateix model de cotxe que el seu besavi Lee . Des de aquell moment va destacar en totes les competicions . H ) Aquell any ens van deixar persones destacades Adam petty Va néixer el 10 de juliol de 1980 . La seva primera temporada va ser molt bona . . -Al 2000 també va sorgir un moviment conegut com “Emo” . en el qual els nois i noies vestien de negre i portaven el serrell llarg .era el cabell curt amb molta gomina . formava part de la quarta generació de pilots de Nascar . Ell . Amb 18 anys va començar a competir . l’única de la historia. Li encantaven els cotxes des de ben petit. a Nova Jersey .

Petty va morir instantàniament a causa d’una fractura de crani . Malauradament la següent no va ser així . Abans de dedicar-se al cinema . va tenir molts problemes amb el motor . i no va ser fins . Tenia 19 anys i mai va arribar a competir amb el seu pare . el seu somni. Jean Peter Va ser una famosa actriu americana Va néixer el 15 d’octubre de 1926 A Ohio. va Treballar de mestre . La seva família i molts altres pilots van aconseguir fer un monument en el mur en el seu record i crear un campament de cotxes per a joves amb el seu nom.quedant tercer en la majoria de tornejos i quart a la classificació final. En una sessió de practiques per el Bunch 200 l’accelerador es va espatllar i es va topar de front amb un mur .

Blue Demon Va ser un famós lluitador Professional i actor mexicà. Al 1957 es va casar i va deixar les pantalles. Va néixer el 24 d’abril de 1922 a Nuevo León. El seu debut va ser amb la pel·lícula :El capità de Castella. l’últim marit va morir després de 19 anys de matrimoni. . De ben jove va deixar els estudis per treballar als ferrocarrils de la seva ciutat. sense fills i a causa d’una leucèmia severa.que va guanyar un concurs de bellesa nacional que va ser contractada per la Fox . Es va casar tres cops . Era una dona forta y admirada. Al carrer va tenir l’oportunitat de conèixer un d’aquells lluitadors del moment i li va demanar que li ensenyes tot el que sabia. Ella va morir amb 74 anys .

Va néixer el 28 d’agost de 1912 . encara no era conegut . una de les mes mítiques que es recorden .Aquest li va suggerir portar una mascara blava . La seva carrera va començar en Texas . I va guanyar el títol del campionat mundial de Welter. . la qual li faria una llegenda. Va fer pel·lícules i un tour per tot el món . Mes endavant va conèixer a Black Shadow que seria el seu company en les competicions dobles. casat i amb un fill va sofrir d’una parada cardíaca i va morir . George Alcock Va ser un dels mes exitosos astròlegs en el camp dels cometes y de les nebuloses . Blue va participar en una batalla en l’estadi Arena de Mèxic . Un dia . a Peterborought. El 16 de desembre del 2000 als 78 anys . van desqualificar al seu company i com a venjança .

Hi ha un cometa que porta el seu cognom. de fet es va especialitzar en aquesta rama de la ciència .L’interessava les pluges d’estrelles . Té nombrosos premis i honors. Ell va morir vidu el 15 de desembre del 2000 amb 88 anys. Hertha Bothe Va ser una dona que va servir a la SS durant la Segona Guerra Mundial . La seva tècnica era memoritzar patrons de milers d’estrelles per després poder identificar ràpidament qualsevol intrús . Es va casar al 1941 amb una noia anomenada Maria que compartia la seva pasio pels estels.

Després se li van fer moltes entrevistes. se li va acusar per utilitzar la pistola contra els cautius i per apallissar-los .2 Entrevista als avis contemporanis sobre la guerra civil i la postguerra Nom de l’avi/a : Landelina Lloc i data de naixement : Vinaceite (teruel ) 19/1/1941 . Al 42 va ser reclutada per ser guardià al camp de concentració de Stutthof. Amb 18 anys es va fer membre de La lliga de noies alemanyes i sobresortia en els esports.2. va succeir el alliberament i els Aliats es van sorprendre per la seva alçada i força . 3. Era coneguda com la mes sàdica de tots els oficials . Durant uns dels seus trajectes amb les brigades de presoneres cap el camp . Deu anys van ser la seva pena final . Més endavant . Va morir el 16 de marça del 200 per una parada cardíaca amb 79 anys .a camps de concentració.

.Que t’han explicat sobre el 18 de juliol de 1936? .Les tropes de Franco es van posar al front per derrocar a la república que en aquell moment governava Espanya. el meu pare.La teva família es sentia atreta per la república o els sollevats? .Estudis i professió: Acadèmia de comercio (fins els 14) Va treballar en oficines d’empreses Fins que es va casar amb 25 anys PREGUNTES: . . el meu pare vivia a Barcelona i era república però al poble on jo vivia amb la meva germana i la meva mare la majoria eren nacionals . el FAI .Pertanyia algun familiar algun partit o sindicat? .La meva família estava dividida .Sí .

. .Algú va ser ferit a la guerra? . . també el meu pare a la resistència de Barcelona . al seu del bàndol perdedor va ser encarcelat a Bilbao durant molts anys .Si . El meu pare .quan va acabar la guerra per Barcelona . ja que tothom volia sobreviure .De gravetat no .La família va patir algun “paseo”? . Gracies als contactes del seu germà nacional va poder sortir 4 anys després. el poble va fer un col·lectiu on es compartien els beneficis de les terres dels diferents propietaris .Quants familiars propers van anar a la guerra ? En quin bàndol van lluitar? . per això després de la guerra aquest tema de propietats no es va tocar.Sí. però ningú es va atrevir a fer oficial aquesta ruptura .? .Van ser col·lectivitzades algunes terres . però no família directa . empreses . Quan la guerra estava en el seu moment mes tens aquest pacte es va trencar .El meu tiet Balero li va tocar el Servei a Africà i va lluitar la guerra allà.. ..

La teva família va sofrir algun bombardeig ? . però ma mare abans de donar-me a llum . .Quina era l’alimentació? . Amb 5 anys recordo que hi havia racionament . peix blau .Jo la veritat es que no .Vas passar gana? . . Allà tenies un cupons que et permetien comprar el menjar . com el seu poble era molt a prop de Belchite sempre m’ha parlat del seu bombardeig . Ma mare anava al Colmado amb una llibreta sempre .Es solia menjar molta llegum . Que la gent no va saber reaccionar i molts van morir a les bodegues o a les “parideres “ dels animals a xafats.No . i això era molt estressant per les famílies amb fills . . pa i fruita de temporada .Quin era l’ambient al teu poble ? . La carn nomes es tastava al Nadal i la xocolata era molt dolenta. Si tels acabaves abans del mes cap establiment podia donar-te menjar . lo pitjor ja havia passat ..

Vàreu patir vexacions? . . cada cop que passava un bàndol o un altre s’acordava que fins que s’anessin els soldats el poble seria de la mateixa ideologia . .Fins i tot . quan el bàndol nacional va agafar el poder a la plaça major lis rapaven els cabells. la cançó dels legionaris i la de “De cara al sol “ que encara canten els falangistes.La situació econòmica va canviar? .Una mica peculiar .Va canviar . .La Carmela . el meu tiet cura el van ajudar a fugir quan els republicans hi eren . de cop i volta tots tenien els mateixos problemes per sortir-se endavant. .Et sona alguna cançó? ..Viva Franco y viva España! . moltes noies intimaven o fins i tot tenien fills amb republicans i clar després . .En el poble sí. abans hi havia alguna família rica .Recordes algun eslògan famós ? . Recordo que al mati ens el feien dir al col·legi.

2.Àvia paterna (Adela) .Avi patern (Marian o) .Àvia matern a (Landel ina) 05/03/1936 16/12/39 23/11/1936 19/1/1941 .Avi matern (Manol o) .3.3 Data naixement avis .

Javier ) Mare(Susan a) 13/5/19 66 31/10/1 967 El meu naixement 19/11/2 000 El meu inici 2003 al parvulari Naixement de les meves germanes 11/10/2 004 Inici a l’escola primària 2006 .Pare ( F.

Primera 16 / comunió 5/2009 La meva representa ció a “Alicia torna al submón” Inici secundaria Canvi d’escola 8/9/201 2 11/9/20 15 .