You are on page 1of 7

TEKS PENGACARAAN MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG

SEKOLAH KEBANGSAAN AMAN JAYA 2016
TENTATIF
Ketibaan
VVIP

BUTIRAN PENYAMPAIAN
Ketibaan Yang Berbahagia, Profesor Dr. Hajah Hamsiah binti Haji
Ismail, Presiden KUSDA Holding Sdn. Bhd, diiringi oleh dif-dif
kehormat.
Rumpun tebu ambil sebatang,
Kuntum melati letak di riba,
Yang ditunggu sudah pun datang,
Yang dinanti telah pun tiba.

CATATAN
Avra

Yang Berbahagia, Profesor Dr. Hajah Hamsiah binti Hj. Ismail,
Presiden KUSDA Holding Sdn Bhd.
Yang berusaha, En. Mohamad Fuad bin Ahmed,
Guru Besar, Sekolah Kebangsaan Aman Jaya
Yang dihormati, En. Rosli bin Hamid,
Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru,
Sekolah Kebangsaan Aman Jaya

Zaki

En. Baharuddin bin Che Mid,
Penolong Kanan Pentadbiran,
Sekolah Kebangsaan Aman Jaya

Kata AluAluan

En. Illias bin Ismail,
Penolong Kanan Kokurikulum,
Sekolah Kebangsaan Aman Jaya
Barisan ahli Jawatankuasa PIBG SK Aman Jaya, guru-guru SK Aman
Jaya, ibu bapa, tuan-tuan, puan-puan dan seterusnya anak didik SK
Aman Jaya yang dikasihi sekalian.
Assalamualaikum w.b.t, Salam Sejahtera, Salam Sehati Sejiwa, dan
Salam Kedah Serata-rata.

Zaki

**************************************
Kebaya butang cantik disulam,
Dihias intan molek dipandang,
Selamat datang semanis kalam,
Buat jemputan yang kami undang.

*******

Avra

Bagi pihak majlis, kami merakamkan ucapan terima kasih dan
penghargaan kepada Yang Berbahagia, Profesor Dr. Hajah
Hamsiah binti Hj. Ismail, Presiden KUSDA Holding Sdn Bhd. difdif kehormat serta sidang hadirin sekalian yang sudi hadir bagi
menyerikan lagi Majlis Anugerah Cemerlang Sekolah Kebangsaan
Aman Jaya bagi tahun 2016. Selamat datang kami ucapkan.

1

Zaki (Bacaan Al-Quran) Demikian tadi bacaan Al-Quran yang telah disampaikan oleh. majlis mempersilakan al-Fadhil Ustaz Azizi bin Md. Untuk pengetahuan hadirin sekalian. semoga majlis kita pada pagi ini akan berjalan dengan lancar dan dirahmati Allah. Terima kasih diucapkan.TENTATIF Bacaan Doa BUTIRAN PENYAMPAIAN Tumbuh buluh di tanah rendah. Rosli bin Hamid. Diambil seikat dagang ke desa. Mohon berkat dari Yang Esa. Avra (Bacaan doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada al-Fadhil Ustaz Azizi bin Md. En. Hadirin sekalian. kedua-dua murid ini adalah dari tahun 3 Aman. Pandang ada maksud tersimpan. Marilah kita sama-sama menghayati hafazan sebahagian daripada surah Al-waqiah ayat 75-96 beserta terjemahan. Rosli bin Hamid. Undang pinta beri ucapan. Saad untuk memimpin bacaan doa. Bacaan AlQuran Bagi memberkati lagi majlis pada pagi ini. Undang bukan sebarang undang. Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru. En. Adik Nur Qatrunnada binti Shaharuddin dan akan diterjemahkan oleh Adik Muhammad Najmi bin Murshidi. Hafazan surah ini akan disampaikan oleh Adik Nur Qatrunnada binti Shaharuddin dan akan diterjemahkan oleh Adik Muhammad Najmi bin Murshidi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sekolah Kebangsaan Aman Jaya atas ucapan sebentar tadi. Avra (Ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Yang dihormati. CATATAN Dengan harapan. Ucapan NYDP PIBG Majlis pada pagi ini diteruskan lagi dengan mempersilakan Yang dihormati. Pandang bukan sebarang pandang. Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Jemari sepuluh kami menadah. Sidang hadirin sekalin. Majlis mempersilakan. Sekolah Kebangsaan Aman Jaya untuk menyampaikan ucapan. Saad atas bacaan doa sebentar tadi. 2 .

3 . Ismail. Presiden KUSDA Holding Sdn Bhd untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Majlis Anugerah Cemerlang Sekolah Kebangsaan Aman Jaya bagi tahun 2016. Hajah Hamsiah binti Hj. (Persembahan) Majlis merakamkan ribuan terima kasih atas persembahan itu tadi. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Tempat sejarah dahulu kala. Avra (Ucapan) Majlis merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kepada Yang Berbahagia. Tanjung Tuan khazanah tersimpan. maka sempurnalah majlis yang penuh bermakna ini. Jemputlah tuan tampil ke depan. Profesor Dr. Guru Besar Sekolah Kebangsaan Aman Jaya untuk menyampaikan ucapan beliau. Hendak mencari si buah hati. ucapan yang telah disampaikan oleh Yang berusaha. Yang berusaha. Hadirin sekalian. Zaki Dengan itu. terimalah persembahan Deklamasi Sajak dari muridmurid Tahun 4 Aman. tanpa hulunya. Mohamad Fuad bin Ahmed. Persembahan menyusul memeriahkan majlis. Profesor Dr. Majlis mempersilakan. Hadirin sekalian. Ismail. Ucapan Guru Besar Majlis dengan ini mempersilakan. Ucapan Perasmi Maka. Dengan ucapan beliau itu tadi. Zaki (Ucapan) Demikianlah tadi. Mengungkap madah sepatah dua. Presiden KUSDA Holding Sdn Bhd atas kesudian menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Majlis Anugerah Cemerlang SK Aman Jaya bagi tahun 2016. majlis dengan penuh sukacitanya mempersilakan Yang Berbahagia. Tidak sempurna majlis. Majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan. Hajah Hamsiah binti Hj. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih. Tidak sempurna keris. Moga hadirin terhibur di hati. Persemba han Murid (Sajak) Dari Kedah pergi ke Perlis. En. Guru Besar Sekolah Kebangsaan Aman Jaya. tanpa perasminya.TENTATIF BUTIRAN PENYAMPAIAN CATATAN Hadirin sekalian. Mohamad Fuad bin Ahmed. En.

Presiden KUSDA Sdn.TENTATIF BUTIRAN PENYAMPAIAN Sidang hadirin sekalian. Hajah Hamsiah binti Haji Ismail. Sekolah Kebangsaan Aman Jaya. Presiden KUSDA Sdn. bagi menyempurnakan penyampaian anugerah ini. En. Tempat tempua bersarang rendah. Majlis mempersilakan. Hadirin sekalian. Yang dihormati. Avra (Rujuk senarai nama penerima anugerah Terbaik Mata Pelajaran TAHAP 1) Terima kasih diucapkan kepada Yang dihormati. Untuk pengetahuan hadirin sekalian. CATATAN Pohon kuini di pinggir huma. majlis dengan sukacitanya mempersilakan. bagi menyempurnakan penyampaian anugerah ini. Majlis mempersilakan. Bhd. Majlis Penyampa ian Anugerah Cemerlang (Cemerlan g Mata Pelajaran –TAHAP SATU) Oleh itu. Bhd. Majlis Penyampa ian Anugerah Cemerlang (Prestasi Terbaik) Avra Aturcara seterusnya ialah Penyampaian Anugerah Cemerlang bagi Prestasi Terbaik. Profesor Dr. Hajah Hamsiah binti Haji Ismail. Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Yang Berbahagia. Sekolah Kebangsaan Aman Jaya untuk menyampaikan hadiah kepada para penerima anugerah. Untuk pengetahuan hadirin sekalian. Oleh itu. Bermula kini acara utama. Mohon bersedia penerima anugerah. Naib Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Profesor Dr. atas penyampaian hadiah itu tadi. En. Majlis Anugerah Cemerlang SK Aman Jaya akan diteruskan dengan penyampaian hadiah bagi Anugerah Cemerlang Mata Pelajaran. untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan penyampaian anugerah. Rosli bin Hamid. anugerah ini disampaikan kepada murid yang mendapat Prestasi Terbaik bagi setiap Darjah. atas penyampaian hadiah itu tadi. Rosli bin Hamid. 4 . (Rujuk senarai nama penerima anugerah Prestasi Terbaik) Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia. majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Anugerah ini disampaikan kepada murid-murid yang mencapai kecemerlangan dalam setiap Mata Pelajaran.

4. Seterusnya.. En. Avra (Persembahan) Anugerah Peningkat an LINUS Demikian tadi persembahan deklamasi sajak yang dibawakan oleh murid-murid Tahun 4 Aman. 5. Hadirin sekalian. Terima kasih diucapkan. Suhaimi (2 Jaya) Putri Balqis Najwa bt. Majlis mempersilakan. Hadirin sekalian. 1. Diambil sunti letak di sisi. Oleh itu. 2. En. majlis mempersilakan. Majlis Anugerah berehat sebentar. Azdha (2 Aman) Nur Auni Irdina bt. (Rujuk Penerima Nilam) NILAM 5 . 6. Mohamad Fuad bin Ahmed.TENTATIF Majlis Penyampa ian Anugerah Cemerlang (Cemerlan g Mata Pelajaran –TAHAP DUA) Persemba han Murid (Nyanyian Lagu Arab BUTIRAN PENYAMPAIAN Seterusnya. Zakaria (3 Aman) Seterusnya ialah. Gasing merah ligat berputar. Fahmy (2 Aman) Muhammad Syazizi b. Mohd Zain (3 Aman) Bibi Zahirah bt. 7. Guru Besar. Majlis Anugerah Cemerlang SK Aman Jaya diteruskan dengan penyampaian hadiah bagi anugerah Peningkatan LINUS. Baharuddin bin Che Mid. bagi Anugerah Cemerlang Mata Pelajaran TAHAP DUA.. Ayuh nikmati persembahan puisi.. 3. majlis mempersilakan Yang Dihormati. SK Aman Jaya atas penyampaian hadiah itu tadi. En. Masariza (2 Jaya) Mohamad Dinie Akhram b. SK Aman Jaya bagi menyempurnakan penyampaian hadiah. Majlis mempersilakan. Zaki Muhammad Afif Hazwan bin Mohd. Yang Berusaha. Avra Anugerah Cemerlang Dipersilakan. marilah kita sama-sama saksikan sebuah Nyanyian Lagu Arab yang akan dipersembahkan oleh murid-murid dari Tahun 4 Aman. penyampaian Anugerah Cemerlang NILAM. Guru Besar. SK Aman Jaya untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. CATATAN (Rujuk senarai nama penerima anugerah Terbaik Mata Pelajaran TAHAP 2) Zaki Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha. Mohamad Fuad bin Ahmed. Penolong Kanan Pentadbiran. Suhaimi (2 Aman) Adam Fariezal Qayyum b.

..... Tahun 4.... Seterusnya Pengawas Sekolah Tahun 6..... Seterusnya Pengawas Sekolah Tahun 5....TENTATIF Majlis Penyampa ian Anugerah Cemerlang : Sijil Pengharga an (Pengawa s Pusat Sekolah) Majlis Penyampaia n Anugerah Cemerlang : Sijil Penghargaa n (Pengawas Pusat Sumber Sekolah) Majlis Penyampaia n Anugerah Cemerlang : Sijil Penghargaa n (Pengawas SPBT) BUTIRAN PENYAMPAIAN CATATAN Seterusnya ialah Penyampaian Sijil Bagi Pengawas Sekolah..... Tahun 6....... Sekolah Kebangsaan Aman Jaya. (Penyampaian Sijil Penghargaan) Terima kasih diucapakan kepada Yang dihormati. Tahun 4.. bagi Pengawas Skim Pinjaman Buku Teks......... En.... Tahun 5..... Tahun 6......... Dimulakan dengan.......... Tahun 6...... (Rujuk senarai nama Pengawas Sekolah....... Seterusnya Pengawas Sekolah Tahun 4..... 6 ............................ Avra Pengawas Sekolah Tahun 3................ Majlis Penyampaia n Anugerah Cemerlang : Sijil Penghargaa n (Ketua & Penolong Ketua Kelas) Tahun 3....... Tahun 4... (Penyampaian Sijil Penghargaan) Seterusnya. Dimulakan dengan....... atas penyampaian Sijil Penghargaan itu tadi.. Zaki Tahun 3... ) Seterusnya ialah Penyampaian Sijil Pengawas Pusat Sumber Sekolah.... Tahun 5.. Tahun 3.... bagi Ketua & Penolong Ketua Kelas................. Seterusnya.. Tahun 5........... Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Mohd Afzal bin Ghazali......................

Majlis Bersurai *************************** Di samping itu. Avra Maka. Semoga kita berjumpa lagi. Pantun dikarang menutup bicara.TENTATIF BUTIRAN PENYAMPAIAN Tuan-tuan dan puan-puan. bagi pihak majlis juga kami memohon ribuan keampunan dan kemaafan atas segala kekurangan sepanjang perjalanan majlis pada hari ini. Dibuat pagar tepian perigi. Muatan sampan nelayan jati. Zaki Kelah belida tapah kelisa. Avra *************************** Hendak menebang pohon bidara. Semoga kejayaan yang dikecapi pada hari ini dapat dijadikan batu loncatan dan juga inspirasi untuk mencapai kecemerlangan yang lebih besar pada masa akan datang. Zaki Sekian.. Kami sudahi majlis ini dengan lafaz yang mulia Wabillah . 7 .. Kalau ada terkasar bahasa. CATATAN Kalau berkayuh sudah sampai ke muara. Usah disimpan di dalam hati.. bagi pihak majlis kami mengucapkan Tahniah dan Syabas kepada semua penerima anugerah pada kali ini. Kalau berenang sudah sampai ke tepian. Kalau berjalan sudah sampai ke penghujungnya. Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah s. Kalau berlari sudah sampai ke garisan penamat.. sebelum Majlis Anugerah Cemerlang SK Aman Jaya melabuhkan tirainya.w.t dan segala yang buruk itu datang daripada kami sendiri.