You are on page 1of 5

Lirik Lagu Tema Merdeka 2015: Sehati

Sejiwa

Lirik: Malaysia.... Di Sini Lahirnya
Sebuah Cinta

Demi ……tanah yang bertuah
Taman….. cinta merdeka ..aaa
Kasih …di hatiku ini
Untukmu ….tanah pertiwi …iii

Cinta
Cinta kepada nusa
Kini dan selamanya
Tak berbelah bagi

Dari …..utara selatan
Juga….. timur ke barat
Turut gagah ….Sabah Serawak
Se….hati Sejiwa
Chorus
Ku dengar janjimu
Bayu Kinabalu
Ku dengar sumpahmu
Rejang yang membiru
Bersatu denganku
Tegap Titiwangsa
Malaysia Sehati sejiwa
Bridge
Laut luas terbentang
Bukan satu halangan
Untuk kita bersama
Melafaz janji setia
Demi mu Malaysia
Cinta kasih di jiwa
Tidak akan kami khianatinya…..
Chorus
Walaupun berbeza
Budaya Agama
Bukanlah penghalang
Kita bergandingan
Marilah bersatu
Sehati sejiwa
Malaysia Kekal Sejahtera … Korus Iban
Kadazan…
(Mi i so ginavo) kadazan
(Kitai Dekak Mujur) iban
( mi i so ginavo)kadazan
(Ngetan Ke Menua) iban
(Mi i soginavo) kadazan
(Nyuluk Cita Mulia) iban
Malaysia Sehati Sejiwa

Cinta bergema
Sejarah kebangkitan
Semangat bagai pahlawan
Alangkah oh bertuahnya
Kita
Punya rasa yang dalam
Pada pertiwi ini
Kita terus berganding ke mercu
Chorus
Di sini lahirnya sebuah cinta
Cinta yang semarakkan
Penyatuan kita semua
Di sini lahirnya sebuah cinta
Curahkan sepenuhnya
Jasa dan budi kita
Segala cabaran
Kita terus tempuhi
Jangan ada yang leka
Tetap berjuang
Di sini lahirnya sebuah cinta
Cinta yang semarakkan
Penyatuan kita semua
Di sini lahirnya sebuah cinta
Curahkan sepenuhnya
Jasa dan budi kita
Ayuhlah berbakti
Hingga akhirnya

Saya Anak Malaysia

pada mereka yang ingin Berjaya.Sembilan belas lima puluh tujuh. semangatku terus membara janji ku pada mu. kita inspirasi pada dunia. harapanmu ingin ku. India. perubahan. Kadazan Portugis pun ada… Semua kaya dengan budaya dibawah kibaran satu bendera. satu impian. oh berjuta harapan………. laksanakan……. Satu impian nyawaku pertaruhkan Genggaman tanganmu. janji ku pada mu. Cina. harapanmu ingin ku. terus berjuang. teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar Ku. Kau. Bumi bertuah hasil melimpah siapa rajin hidup mewah Saya Anak Malaysia x 4 Melayu. adalah ilham. Walaupun cantik negeri orang. Kamikaze dan Portugis. laksanakan Satu Malaysia. kebanggaan. semangatku terus membara. Nama kan dijulang. India. Genggaman tanganmu. Kadazan Portugis pun ada… Semua kaya dengan budaya dibawah kibaran satu bendera… Saya Anak Malaysia x 4 LIRIK: Malaysia Satu Ku. bulan 8 kita merdeka Setelah dijajah oleh orang Inggeris. tentunya Malaysia Cantik lagi! Melayu. Cina. kita menjadi. Iban. Saya Anak Malaysia x 4 Hujan emas dinegeri orang.. harapanmu ingin ku. terus berani. Dari Perlis ke Kota Kinabalu rakyat bersatu dan maju. melangkah maju ke hadapan. laksanakan oooooooo kau. bersama bergandingan……… Genggaman tanganmu. demi membawa. Hujan batu dinegeri kita. (2X) . semangatku terus membara. Satu wawasan. Iban. janji ku pada mu.

Faizal Tahir .Gemuruh Bila bertalu rentak di kalbu Hasrat yang tersirat semakin ku buru Bila bergema laungan gempita Harapan bernyala nadiku berganda Gemuruh jiwa semangat membara Dari puncak ingin ke angkasa Berkalungkan bintang berkelipan Menyerlah jauh dari yang biasa Bila bertalu rentak di kalbu Hasrat yang tersirat semakin ku buru Bila bergema laungan gempita Harapan bernyala nadiku berganda Gemuruh jiwa semangat membara Dari puncak ingin ke angkasa Berkalungkan bintang berkelipan Menyerlah jauh dari yang biasa Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi Segalanya pastikan terbukti nanti Gemuruh jiwa semangat membara Dari puncak ingin ke angkasa Berkalungkan bintang berkelipan Menyerlah jauh dari yang biasa FAIZAL TAHIR : GO! MALAYSIA GO! Terbentang luas medan ku berdiri megah Terus ku melangkah Biar semarak api semangat Ku tawan puncak kejayaan Impianmu harapanmu Tersemat bersamaku Semangatku matlamatku Hanya Satu Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkan Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkanlah Go malaysia Go! Go! Go! Go Malaysia Go Arena ku memanggil ku berdiri megah Tak mungkin mengalah Biar bermula biar terasa Gemilang puncak keemasan Impianmu harapanmu Tersemat bersamaku Semangatku matlamatku Hanya Satu Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkan Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkanlah Go malaysia Go! Go! Go! X7 Go Malaysia. Go Malaysia (Go Malaysia Go! Go! Go! Go!) Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkan Go Malaysia Go Malaysia Go! Go! Go! Laungkanlah Go Malaysia Go! .

Warisan (Anak Kecil Main Api) Anak kecil main api Terbakar hatinya yang sepi Warisan (Anak Kecil Main Api) .2 Air mata darah bercampur keringat Anak kecil main api Terbakar hatinya yang sepi Air mata darah bercampur keringat Bumi dipijak milik orang Nenek moyang kaya-raya Tergadai seluruh harta benda Akibat sengketa sesamalah kita Cinta lenyap di arus zaman Bumi dipijak milik orang Nenek moyang kaya-raya Tergadai seluruh harta benda Akibat sengketa di antara kita Cinta lenyap di arus zaman Indahnya bumi kita Warisan berkurun lamanya Hasil mengalir ke tangan yang lain Kita kan merintih sendiri Jangan buang waktu lagi Majulah raih sebuah mimpi Hapuskan sengketa Teruskan usaha Kita kan gagah di nusantara Kita kan gagah di nusantara Kita kan gagah di nusantara Kita kan gagah di pentas dunia Indahnya bumi kita ini Warisan berkurun lamanya Hasil mengalir ke tangan yang lain Peribumi merintih sendiri Masa depan sungguh kelam Kan lenyap peristiwa semalam Tertutuplah hati terkunci mati Maruah peribadi dah hilang Kini kita cuma tinggal kuasa Yang akan menentukan bangsa Bersatulah hati bersama berbakti Pulih kembali harga diri Kita sudah tiada masa Majulah dengan maha perkasa Janganlah terlalai teruskan usaha Melayu kan gagah di nusantara Melayu kan gagah di nusantara Melayu kan gagah di nusantara .