You are on page 1of 15

BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.

0

EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.0
Legalis 2.0 este:
•o baza de date online, de
dimensiuni foarte mari
destinate informarii juridicoeconomice
•impartita pe mai multe
sectiuni:
•Legislatie
•Jurisprudenta
•Doctrina Civila
•Doctrina Afaceri
•Reviste online
juridice si economice
•Bibliografie

BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.0 ESTE UN
PRODUS CONCEPUT, REALIZAT SI COMERCIALIZAT DE
EDITURA C. H. BECK ROMANIA

•Documente ale
Uniunii Europene,
inclusiv Jurisprudenta
Curtii Europene de
Justitie

Contact: e-mail - legalis@beck.ro, tel. - 021.410.08.01

•http://www.ro.0 Contact: e-mail .021.0.08. Beck va ofera posibilitatea de a testa timp de 14 zile aplicatia Legalis 2. tel.410.ro/creeazacont/ este pagina care va permite continuarea pasilor necesari autentificarii dumneavoastra in sistemul informatic Legalis 2. fara obligatii financiare din partea dumneavoastra.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. Editura C.0 Cum “intru” in Legalis 2. .legalis.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.legalis@beck.01 . H. Gratuit.0? • Important! Spre deosebire de alti producatori.

tel.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. O vedeti si in aceasta prezentare.legalis@beck.ro.ro •Dupa ce pagina s-a incarcat.legalis. “Andrei” nu este totuna cu “andrei” Contact: e-mail .0 Autentificare = Intrare in aplicatia Legalis 2.01 .021. intotdeauna veti gasi in partea dreapta sectiunea “Autentificare”. Altfel spus. .BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. •Introduceti Utilizatorul si Parola apoi apasati butonul “Intra” •ATENTIE! Si in cazul utilizatorului si in cazul parolei sistemul tine cont de litere mici si majuscule.410.0 • In browserul dumneavoastra preferat tastati www.08.

in stanga va fi afisat cuprinsul acestuia.08.410. Contact: e-mail . .021. pe sectiuni si subsectiuni.legalis@beck.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. Daca un act este deschis in panoul din mijloc.01 .0 Asadar in panoul din stanga este afisat cuprinsul aplicatiei. tel.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.ro.

0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2..BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. Contact: e-mail .410. .0 Panoul din mijloc este destinat fie afisarii listelor de rezultate obtinute in urma unei cautari fie a continutului unui act normativ.ro.08.01 .legalis@beck. decizie. capitol dintr-o carte. etc.021. tel.

Lista de rezultate este afisata in panoul din mijloc. 6.. •In acest caz se da clic pe sectiunea dorita.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.08.. . pe sectiuni. in “TAB” -ul dorit (Documente EU.021.. Am efectuat o cautare • In caseta de cautare simpla am scris cuvintele cheie “cesiune creanta” si apoi am apasat butonul “GO” din dreapta casetei 2.legalis@beck. Impartirea rezultatelor.0 1. 4. 5.) Contact: e-mail . Am obtinut niste rezultate pentru cuvintele cheie introduse • Este evident ca pentru “cesiune creanta” s-au obtinut foarte multe raspunsuri. in toate sectiunile aplicatiei Legalis. Acte normative. •Lista este distribuita pe mai multe pagini (urmariti sageata groasa . 3.01 . • De regula se doreste vizualizare rezultatelor doar pentru o anumita sectiune (asa numitul proces de Cautare Verticala). 3.1... 2.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. Jurisprudenta.ro. etc. tel.410..

tel. ordonanta de urgenta OUG.0 Am dorit afisarea Legii 31/1990.ro.legalis@beck.410.01 . Exemplu: L 24/200 pentru ordonanta simpla: OG.doc” si apoi poate fi utilizat de dumneavoastra asa cum doriti.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.021. Regula de scriere este simpla: “tipact numar/an” pentru lege se scrie “l” sau “L”. Contact: e-mail . ordin O. . in format “.legalis.08. hotarare HG.ro/suport/ Incarcarea integrala a textului actului normativ se obtine apsand butonul “Act integral” Textul actului sau a documentului incarcat in panoul din mijloc poate fi exportat intr-un fisier exterior. etc. Consultati si zona de suport de pe site-ul legalis: http://www.

alte Acte normative care fac referinta la actul deschis de dumneavoastra.021.0 Intotdeauna. daca actul normativ dorit de dumneavoastra a suferit modificari in timp. mai vechi.legalis@beck. . Legalis va incarca ultima versiune a acestuia. tel.ro. apasati butonul “Afiseaza extins” sau “mai mult” si alegeti. Daca doriti sa vizualizati alte versiuni ale actului.01 . urmarind in titlul legaturii.. etc. consolidata si valabila la data la care va aflati.08.410. conexiuni catre capitolele diferitelor Carti aflate in Sectiunile de Doctrina (Biblioteca).BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. perioada de valabilitate a respectivei versiuni FOARTE IMPORTANT! Legalis 2.0 va afiseaza toate conexiunile unui act normativ cu celelalte documente aflate in baza sa de date: decizii din sectiunea Jurisprudenta care amintesc despre actul normativ respectiv. Contact: e-mail .

integral. Dupa acest tabel este afisat actul normativ.021. tel.. toate actele normative deschise ulterior. intotdeuana.legalis@beck. Facilitatea “Punte in Timp” (PIT) rezolva aceasta cerinta. In caz contrar.prin butonul “Astazi” . Doriti afisarea unei alte versiuni a actului normativ deschis? Nici o problema.la data curenta.410.. un tabel cu toate actele care au intervenit de-a lungul timpului asupra textului acestuia. Daca doriti sa reluati cautarile anterioare sau sa va duceti direct la un act deschis cu ceva timp in urma. .08. aveti grija sa treceti . se vor raporta la data diferita setata de dumneavoastra! Contact: e-mail .ro. ATENTIE! Dupa ce ati terminat de analizat un act normativ la o data diferita de cea a zilei in care va aflati efectiv.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.0 Dupa deschiderea integrala a actului veti avea posibilitatea sa vizualizati.01 .

.legalis@beck. Apasati pe butoanele indicate.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.ro. Contact: e-mail . mai ales pentru rezolutii mai mici ale ecranului calculatorului dumneavoastra.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.0 Este posibil sa doriti.08.410.021.01 . tel. extinderea spatiului de afisare al unui document deschis.

pentru o mai atenta filtrare/rafinare a rezultatelor.0 Puteti apela. la mastile de cautare avansata.021. Din campul “Cauta in” se alege sectiunea in care doriti sa cautati Contact: e-mail .ro. tel.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. Inchiderea si deschiderea mastilor se face apasand “Cautare avansata”.410.08.01 . .BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. Functionarea acestora este usor de inteles.legalis@beck.

Contact: e-mail . pot exista mai multe acte cu acelasi Nr/An.. .0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.0 Emitentii diferiti.ro. tel. pentru ca acestea sunt publicate de mai multe organisme publice. pentru Ordin 120/2004 In mod special in cazul Ordinelor..01 .08.410.legalis@beck.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. In acest caz sunt afisate toate actele cu acelasi numar si an.021.

.0 forma din Monitor Un act normativ poate aparea in ambele sub sectiuni al sectiunii Legislatie: si in Legislatie actualizata si in Monitorul Oficial. un act apare atunci cand sufera modificari/completari si are mai multe versiuni.01 .410. De ce?! Pentru ca in subsectiunea Monitorul Oficial veti gasi prezentate toate actele asa cum au fost acestea publicate in MO.08. INITIAL! In sectiunea Legislatie Actualizata.ro. tel.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.021. valabile la momente diferite de timp. forma din Legislatie Actualizata Contact: e-mail .legalis@beck.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.

legalis@beck.01 . Apasati butonul “GO” 5.08. o luna dintrun an) 1.ro.021.0 Intrebare des intalnita: Cum stiu care si cate Monitoare Oficiale apartin unei perioade? (un an. . Selectati “Cauta in” = Monitorul Oficial 3.410.BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2. Se afiseaza lista cu Monitoare Contact: e-mail . Selectati “Cautare avansata” 2. Introduceti parametrii de cautare doriti 4. tel.0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2.

01 .0 EXPLICATII RAPIDE PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI LEGALIS 2. BECK ROMANIA Contact: e-mail . SUNTEM DESCHISI DIALOGULUI. ACTUALIZARI.410.legalis@beck. .0 VA MULTUMIM SI VA ASIGURAM DE FAPTUL CA VA VOM ASISTA IN ORICE MOMENT IN CARE DUMNEAVOASTRA AVETI INTREBARI DESPRE LEGALIS 2. ETC. NEGOCIERILOR SI SUNTEM MANDRI DE FIECARE CLIENT LEGALIS PE CARE IL AVEM IN PORTOFOLIU. DESPRE CONTINUTUL BAZEI DE DATE. tel..BIBLIOTECA LEGISLATIVA ONLINE LEGALIS 2.08.ro. H.0. ECHIPA LEGALIS EDITURA C. INTERFATA. FACILITATI.021.