You are on page 1of 7

Real Intensive

Program

General English

Spotting Errors (Day 2)


Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students
#38, Burkit Road, T Nagar, Chennai
Chennai-17
Ph: 044 6456 3030, Mob: 9043303030, www.theRace.in
Blog: Http://raceinstitute.blogspot.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]

Spotting Errors (Day 2)


Practice set -1
1. The teacher (a)/ together with his (b)/ wife and daughter (c)/ were drowned (d)/ no error (e)
2. The taxi was (a)/ hired by (b)/ the ladies for (c)/ its picnic (d)/ no error (e)
3. Having been found guilty (a)/ on murder (b)/the accused was (c)/sentenced to death (d)/ no error (e)
4. The father as well (a)/as the sons were (b)/ mysteriously missing (c)/ from the house (d)/ no error (e)
5. The issue are (a)/ complex and (b)/ has been obscured (c)/ by other factors (d)/ no error (e)
6. Neither the size (a)/ nor the colour (b)/ of the gloves (c)/ were right (d)/ no error (e)
7. It is in 1929 (a) / that we first (b)/ flew to (c)/ the United States (d)/ no error (e)
8. Hardly had (a)/ l left the house (a)/ than it began (a)/ to rain (a)/ no error (a)
9. A more irrational world (a)/ to this one in which (a)/ we presently live (a)/ could hardly be conceived
(a)/ no error (a)
10. He hoped to finish (a)/ the work in the last week (a)/ but in fact (a)/ he could not (a)/ no error (e)

Practice set -2
1. He not only comes there (a)/ for swimming (b)/ but also for coaching (c)/ new swimmers (d)/ no error
(e)
2. He could not cut (a)/ the grass today because (b)/ the handle of the machine (c)/ has broken a few
days ago (d)/ no error (e)
3. His ability to (a)/ talk to strangers (b)/ is one of his (c)/ stronger points (d)/ no error (e)
4. My brother said (a)/ that he preferred (b)/ the white shirt (c)/ than the black one (d)/ no error (e)
5. She was the daughter (a)/ of a working farmer (b)/ who was one of the (c)/ headman of his village (d)/
no error (e)
6.No king in that period (a)/ was so intensely involved (b)/ in the welfare of his people (c)/ as king
Ashoka (d)/ no error (e)
7. What to talk of charity (a)/ Rajan does not practice (b)/ even (c)/ ordinary humanity (d)/ no error (e)
8. I have hunted and (a)/ shot myself (b)/ so I know what (c)/ it is like (d)/ no error (e)
9. He only wrote (a)/ on one side of (b)/ the paper (c)/ no error (d)
10. The two sisters (a)/ struck (b)/ one mother (c)/ at the platform (d)/ no error (e)

Practice set -3
1. I am very thirsty (a)/ give me (b)/ little water (c)/ to drink (d)/ no error (e)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]
2. Everybody was (a)/ in the garden (b)/ amusing (c)/ themselves (d)/ no error (e)
3. If I was you (a)/ I would not (b)/ attend (c)/ the function (d)/ no error (e)
4. These organizations (a)/ work lest (b)/ their activities (c)/ may be banned (d)/ no error (e)
5. Avinash and his friends (a)/ were walking towards (b)/ the station when (c)/ they met this common
friend (d)/ no error (e)
6. Priyamvada was unhappy (a)/ to hear the news (b)/ of her sons failing (c)/ in the final examination
(d)/ no error (e)
7. For expecting the company to pay (a)/ for the transport (b)/ of the personal furniture of the employee
(c)/ was not fair (d)/ no error (e)
8. Aditi was unable (a)/ to support her parent (b)/ even though both of them (c)/ had no income of their
own (d)/ no error (e)
9. Tax evaders should (a)/ be heavily fined (b)/ as they are doing (c)/ it intentionally (d)/ no error (e)
10. The idea that shook (a)/ the whole world was (b)/ published in one (c)/ of the unknown journal (d)/
no error (e)

Practice set -4
1. The information supplied (a)/to us were not as (b)/useful as we first(c)/thought it would be (d)/no error
(e)
2. The man (a)/appears to have seen (b)/more happier days (c)/no error (d)
3. Have you read (a)/this book (b)/farther than I? (c)/no error (d)
4.The production of different kinds of artificial materials (a)/are essential to the conservation of (b)/our
natural resources (c)/no error (d)
5. My brother in law with his wife (a)/now in Singapore (b)/were present at the function (c)/no error (d)
6. She (a)/eagerly wishes (b)/to help me (c)/no error (d)
7. The sun is shining good (a)/about (b)/the horizon (c)/no error (d)
8. To lead a well balanced life (a)/you need (b)/to have other interests besides studying (c)/no error (d)
9. Nehru was (a)/a great politician (b)/and a great statesman (c)/no error (d)
10. The disclosure of the synopsis of (a) / the Thakkar commission report (b)/ on the assassination of Mrs.
Gandhi has raised several vital questions (c)/ no error (d)

Practice set-5
1. Her (a)/knowledge of English are (b)/very limited (c)/no error (d)
2. There are so many filths (a)/ all around (b)/ the place (c)/ no error (d)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]
3. Do you really believe (a)/ that she blamed us (b)/ for the accident especially you and I? (c)/ no error
(d)
4. Nobody offered to give up (a)/ their seat to the lady (b)/ holding her child in her harms (c)/ no error
(d)
5. He labours (a)/ hard lest (b)/ he may fail (c)/ no error (d)
6. You have (a)/ no (b)/ excuse (c)/ to be late (d)/ no error (e)
7. The flowers smell sweetly (a)/ and (b)/ are (c)/ of great value (d)/ no error (e)
8. His all daughters (a)/ are ugly so (b)/ they cannot be married (c)/ no error (d)
9. Two men have (a)/ been arrested (b) / by the police who are believed (c)/ to be involved in the robbery
(d)/ no error (e)
10. The price (a)/ of his car is (b) / is higher (c)/ than your car (d)/ no error (e)

Practice set-6
1. He suggested (a)/ that I should (b)/ see him (c)/ in his letter (d)/ no error (e)
2. I am hardly pressed (a)/ for time (b)/ I cannot (c)/ accompany you (d)/ no error (e)
3. Even so great a poet (a)/ like Shakespeare (b)/ has his (c)/ faults (d)/ no error (e)
4. I have great pleasure (a)/ move (b)/ this resolution (c)/ for your consent (d)/ no error (e)
5. Did not the teacher (a)/ instruct you (b)/ to revise your answer (c)/ if time was available? (d)/ no error
(e)
6. No sooner the bell rang (a)/ than the teacher entered the class (b)/ no error (c)
7. Wearing costly suit (a)/ and flaunting a foreign accent (b)/ does not make (c)/ one respectable (e)/ no
error (e)
8. I have pleasure (a)/ to certify (b)/ that Shamim worked meritoriously (c)/ for the last three years in our
organization (d)/ no error (e)
9. Pappu was happy that Jyoti and (a)/ his sister was going (b)/ on the same train (c)/ next day (d)/ no
error (e)
10. The manager tested (a)/ the peon to see (b)/ if he could (c)/ read English (d)/ no error (e)

Practice set-7
1. It was difficult (a)/ to persuade Subas to agree (b)/ to read the book (c)/ to the blind man (d)/ no error
(e)
2. How to solve the problems (a)/ is the main concern (b)/ of the organizers (c)/ at the moment (d)/ no
error (e)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]
3. Up on arrival (a)/ at any place of posting (b)/ I found it greatly different than (a)/ what I had imagined
(d)/ no error (e)
4. Neither the speaker (a)/ nor his secretary (b)/ were informed (c)/ of the cancellation (d)/ no error (e)
5. When learning to swim (a)/ one of the most important things (b)/ is to relax (c)/ no error (d)
6. Each girl (a)/ was given a bunch of flowers (b)/ which pleased her very much (c)/ no error (d)
7. He says he (a)/ is going to (b)/ cut down his smoking (c)/ no error (d)
8. The department of modern Indian language (a)/ is running a course in comparative literature (b)/ for
the last fifteen years (c)/ no error (d)
9. After you will return (a)/ from Shimla (b)/ I will come and see you (c)/ no error (d)
10. Had he follow (a)/ the directions carefully (b)/ he would have felt (c)/ better much quicker (d)/ no
error (e)

Practice set-8
1. Once he realized (a)/ that he has committed a mistake (b)/ he admits it (c)/ and arrected without delay
(d)/ no error (e)
2. Since we do not accept cheques (a)/ you will have to buy (b)/ a draft so that to pay (c)/ for you tickets
(d)/ no error (e)
3. The parents scolded the child (a)/ for having broke the window (b) but their words fell (c)/ on deaf cars
(d)/ no error (e)
4. Each cigarette which (a)/ a person smokes some (b)/ does (c)/ harm to him (d)/ no error (e)
5. He hoped to finish (a)/ the work in the last week (b)/ but in fact (c)/ he could not (d)/ no error (e)
6. It was apparent to (a)/ everyone present that (b)/ he would die (c)/ if doesnt receive time help (d)/ no
error (e)
7. The speech he made (a)/ on his visit to our college (b)/ concerning our societies needs (c)/ have
bothered me greatly (d)/ no error (e)
8. The driver his best (a)/ to avert the accident by (b)/ bringing the car (c)/ to a suddenly stop (d)/ no
error (e)
9. The lecture to be held (a)/ in the auditorium tomorrow (b)/ was open to the public (c)/ and free of
charge (d)/ no error (e)
10. There appears to be (a)/ very little liaison (b)/ among the two of (c)/ the various wings of the party
(d)/ no error (e)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]
Practice set-9
1. Everyone of the survivors (a)/ of the ill fated aircraft (b)/ have told (c)/ the same story (d)/ no error
(e)
2. My neighbor along with his children (a)/ are going tonight (b)/ to see the Taj Mahal (c)/ at Agra (d)/ no
error (e)
3. But for his cousins help (a)/ he would have been (b)/ at the height (c)/ of his career (d)/ no error (e)
4. He would not have (a)/ written this letters (b)/ if he would not have (c)/ heard the news (d)/ no error
(e)
5. Soon after their child was born (a)/ he went off (b)/ leaving her (c)/ in the lurch (d)/ no error (e)
6. She was able (a)/ to free herself (b)/ with her debts (c)/ by working very hard (d)/ no error (e)
7. Hardly had we (a)/ settled down for the nights rest (b)/ when we were started by (c)
/ loud noises outside the house (d)/ no error (e)
8. No sooner did (a)/ the train arrived at the station (b)/ than the passengers towards it (d)/ no error (e)
9. I have worked (a)/ in the office for six years (b)/ but I now work (c)/ in a different office (d)/ no error
(e)
10. A first European sailor (a)/ to come to India (b)/ in modern times (c)/ was Vasco Da Gama (d)/ no
error (e)

Practice set-10
1. All we could find (a)/ from his neighbours are (b)/ that he has (c)/ a job in the competition (d)/ no
error (e)
2. None of the rooms (a)/ are available (b)/ for occupation (c)/ at present (d)/ no error (e)
3. Drawing water from the well (a)/ is preferable (b)/ than depending on (c)/ the erratic tap water supply
(d)/ no error (e)
4. May I know (a)/ whom (b)/ you wish (c)/ to see now (d)/ no error (e)
5. Sumitra appealed (a)/ to the managing committee (b)/ that she may be (c)/ allowed to join the
volunteer force (d)/ no error (e)
6. Being a short vacation (a)/ Vanita had to return (b)/ without visiting (c)/ many of the places (d)/ no
error (e)
7. An uncle of mine (a)/ who is lawyer (b)/ gave me a useful advice (c)/ when I went to see him there
weeks ago (d)/ no error (e)
8. An old man in the crowd (a)/ wanted Julius Caeser (b)/ from the danger of death (c)/ on a certain day
(d)/ no error (e)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in

R.A.C.E
Rapid Academy of Competitive Exams
[Unit of Seeman Education]
9. If John had told me (a)/ last Thursday (b)/ I will have given him the money (c)/ but now it is too late
(d)/ no error (e)
10.Never I have listened (a)/ to such beautiful music (b)/ as the piece we heard on the radio (c)/ last
night (d) / no error (e)

ANSWER KEY
Set 1: 1. (d) 2. (d) 3. (b) 4. (b) 5. (c) 6. (d) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (a)
Set 2: 1. (a) 2. (d) 3. (d) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (a) 8. (b) 9. (a) 10. (c)
Set 3: 1. (c) 2. (d) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (c) 7. (a) 8. (b) 9. (c) 10. (d)
Set 4: 1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (b) 5. (c) 6. (b) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (a)
Set 5: 1. (b) 2.(a) 3. (c) 4. (b) 5. (c) 6. (d) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (d)
Set 6: 1. (d) 2. (a) 3. (a) 4. (b) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (c) 9. (b) 10. (b)
Set 7: 1. (b) 2. (e) 3. (c) 4. (c) 5. (a) 6. (c) 7. (a) 8. (b) 9. (a) 10. (a)
Set 8: 1. (c) 2. (c) 3. (b) 4. (a) 5. (a) 6. (d) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (c)
Set 9: 1. (c) 2. (b) 3. (b) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (e) 8. (b) 9. (a) 10. (a)
Set 10: 1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (b) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (c) 9. (c) 10. (a)

Exclusively prepared for RIP V (IBPS PO) Students


NO. 38, Burkit road, T. Nagar, Chennai-17 Ph: 044-64563030 Mob: 9043303030 www.theRace.in