You are on page 1of 4

Centrul Scolar de Educatie Incluziva, Nr 1 Bacau

Profesor psihopedagog:
Numar de ore pe saptamana: 1
Clasa

Optional:,,MISCARE SI MUZICA”
AN SCOLAR 2015-2016

Aria curriculara - Arte

Sa diferentieze sunetele vocalice de cele instrumentale. -exerciții de mișcare pentru gesturile vocalice instinctive”iiiatămă”.legitațiile vorbirii și muzicii. euritmia este vorbire “vizibilă” și muzică ”vizibilă”. Obiective de referință 1.Transpusă în domeniul vizual. Prin gesturi și mișcare ale membrelor superioare și corpului sunt redate în principal sunetele vorbirii.”oooh”.ARGUMENT Euritmia este o artă a mișcării care exprimă prin gesturi și forme specifice de mișcare ale membrelor și corpului.”uuuf”.”eeei”. Activități de învățare -exerciții de mișcare pentru gesturile vocalice instinctive:”aaah”. stări sufletești. Parcursurile de învățare oferite elevilor cu CES asigură continuitate in progresul elevilor. armonii musicale. Vorbirea și muzica îmbinate cu diferite forme de mișcare ale corpului acționează formator și configurator asupra constituției elevului. -exerciții de mișcare pentru gesturile vocalice instinctive:”aaau”. . Opționalul “MIȘCARE ȘI MUZICĂ” cuprinde obiective care sunt centrate pe formarea de capacități și atitudini esențiale în formarea personalității.

Sa-si formeze exercitii de coordonare a miscarii capului. membrelor si controlului tinutei corporale. 5. Sa-si dezvolte amplitudinea si a sigurantei miscarii membrelor.Sa-si dezvolte relatiile Activități de învățare -jocuri de mișcare pentru conștientizarea componentelor corpului. echilibrate.Sa intoneze cantece pentru copii acompaniati de educatoare. -Joc euritmic cu alternanțe între motive ritmice și “în tact”. -exercițiu euritmic de întâlnire. Sa constientizeze formarea unei rinute corporale cultivate. Sa exprime prin miscare starea sufleteasca creata de muzica audiata. . Sa exprime intr-un joc impresia muzicala. trunchiului.de despărțire.de stabilizare lateral a poziției picioarelor și de cuprindere frontal cu brațele. 9. 4.lateralitate ”a” și frontalitate ”o”. Sa acompanieze ritmic cantecele. 11. Sa constituie propria imagine prin coordonarea miscarilor capului. -jocuri pentru gesturi consonantice de redare a unor forme de mișcare din natură:”b” pentru boltă. trunchiului. Obiective de referință 7.2. 6. -jocuri de pășire atentă și pășire precipitantă. in melodia cantecului. -jocuri pentru gesturi consonantice de redare a unor forme de mișcare din natură: “r” pentru rostogolire. 8. -jocuri de mișcare pentru “așteptare”și ”acțiune”. membrelor si controlului tinutei corporale. -exercițiu euritmic pentru verticalitate “i”. 10. -exerciții de sărituri peste bagheta de cupru. -exerciții de îndreptare a trunchiului. 3Sa evidentieze prin miscare -exerciții pentru redarea ritmului simplu diferențiat între “scurt” și elementele de limbaj muzical intalnite ”lung” prin bătăi din palme și pășire.de revenire.

“Psihologia Educației Fizice” Ed. demonstratia. “Teoria activităților motrice”.Sport-Turism. București 1976 3.P.interpersonale prin constientizarea pozitiei spatiale. E.Bota A. Teme posibile : Drag mi-e jocul romanesc. Daca vesel se traieste.Dragnea A.Turism.Epuran M.D. O vioara mica de-as avea. cantarea pe grupe. “Euritmia-formă artistică de exprimare ” Ed.Stoenescu G.Sport. București 1981 . București 1999 2. CONȚINUTURILE ÎNVĂȚĂRII: -Ritmul simplu diferențiat -Mișcări corporale pentru realizarea unor ținute care redau trăsăturile unor personaje -Forme de pășire a ritmului -Forme de mers “ușor” și ”apăsat” -Componentele mari ale corpului -Amplitudinea și siguranța mișcărilor membrelor -Coordonarea mișcărilor corpului -Mișcări corporale pentru conștientizarea poziției spațiale METODE DE EVALUARE -Probe practice -Probe orale Metode : exercitiul vocal.. BIBLIOGRAFIE 1. exercitiul.