You are on page 1of 8

7 Aspecte de care trebuie sa tineti cont in

momentul in care doriti sa cumparati o locuinta
intr-un bloc nou, aflat in constructie,
direct de la Dezvoltator
1. Informarea asupra zonei.
Sunt anumite aspecte de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va alegeti zona in care va
doriti sa locuiti.
De regula, majoritatea se orienteaza ca viitoarea casa sa fie aproape de serviciu sau prieteni INSA,
analizand ulterior posibilitatile, ajung sa se orienteze in functie de pret.
Drept urmare, zonele periferice sunt cele mai accesibile la acest capitol. Bucurestiul dispune de
constructii noi in toate cele 4 zone geografice si nume:
in NORD avem cartierele Baneasa, Pipera, Bucurestii Noi, Pajura, Chitila;
in EST avem cartierele Colentina, Fundeni, Dragonul Rosu, Dobroiesti, Pantelimon, Titan, Theodor
Pallady;
in SUD avem cartierele Vitan, Vacaresti, Berceni, Aparatorii Patriei, Dimitrie Leonida, PopestiLeordeni, Metalurgiei, Giurgiului, Rahova, Bragadiru;
in VEST avem cartierele Ghencea, Drumul Taberei, Iuliu Maniu, Militari Residence, Rosu, Giulesti.
Ca si facilitati ale zonei, zona de SUD beneficiaza si de preturi atractive, si de acces rapid la
mijloacele de transport in comun, in special Metrou Aparatorii Patriei si metrou Dimitrie Leonida.
In afara de cele mentionate mai sus, mai sunt de luat in calcul urmatoarele aspecte ce tin de
latura investitionala:

Zona linistita, finalizata sau zona circulata, care se dezvolta prin constructii continue?

Este cu potential de crestere a pretului la revanzare sau nu va mai cumpara nimeni daca
vreti sa vindeti peste cativa ani?

Se construieste intr-un ritm accelerat in zona? Vor fi constructii si in viitor?

Infrastructura existenta este suficienta sau se va dezvolta? Exista planuri pentru
modernizare?

Diferente intre FINALIZAT si AFLAT IN CONSTRUCTIE. cum va veti simti cand ajungeti ACASA. Variantele finalizate sunt foarte putine iar cele care mai sunt disponibile sunt fie la demisol.  alegerea orientarii geografice (Sud. fie la mansarda.  alegerea compartimentarii camerelor (vreti sa transformati 3 camere in 2 camere mai mari.  alegerea pozitionarii constructiei (mai aproape de metrou sau mai aproape de RATB). 2 sau 3). acolo unde veti locui?  Acces la metrou sau la RATB? Mers pe jos sau cu masina? 2. inchisa?  Geam la baie?  Bloc cu regim scazut de inaltime (P+3) sau cu regim mediu (P+5)?  Blocul sa aiba lift sau nu?  Etaj intermediar sau duplex?  Ansamblu rezidential cu acces privat (costuri de mentenanta lunare) sau bloc individual?  Loc de parcare individual sau la mica intelegere ? Majoritatea acestor aspecte se pot clarifica in momentul in care va luati un timp sa va ganditi ce va doriti cu adevarat. Identificarea cat mai detaliata a viitoarei locuinte. . in propria casa  3. eventual sa va si imaginati cum va arata complet utilat si mobilat.  Cati metri patrati utili sa aiba?  Cate camere de locuit?  Decomandat sau open-space?  Bucatarie spatioasa. Sud-Vest sau Sud-Est). Avantajele cumpararii inca din stadiu de constructie sunt multiple :  alegerea etajului intermediar (1. Conteaza atat de mult sa fie cu buletin de Bucuresti ? Sau conteaza mai mult sa ziceti Bun Venit ACASA .

 alegerea pozitionarii instalatiilor (vreti sa montati masina de spalat in bucatarie.  alegerea finisajelor (vreti sa va personalizati interiorul dupa bunul plac cu gresie. De ce NU mai exista riscul sa-ti iei teapa in momentul in care achizitionati un apartament in bloc nou. Multa lume a avut de suferit datorita neseriozitatii unor asa zisi oameni de afaceri/dezvoltatori imobiliari. de cablu TV si internet. vreti sa faceti 3 camere unind 2 camere cu o garsoniera. in stadiu de constructie. prin pereti fara sa umblati cu prelungitoare prin toata casa). vreti sa transformati 2 camere in 3 camere mai mici etc. 4. in baie sau pe hol. calorifere sau chiar centrala termica). dezvoltatorul nu mai are nevoie urgenta de bani si poate astepta 45 de zile. beneficiati de un discount semnificativ de 5% (in unele cazuri chiar de pana la 10%) aplicat la suma de bani pe care sunteti dispusi sa o achitati la perfectarea antecontractului de vanzare-cumparare autentificat la notariat. puteti achita diferenta iar montajul este inclus indiferent de pretul finisajelor sau obiectelor sanitare. Toate acestea sunt incluse in pretul apartamentului/casei insa fiecare dezvoltator ofera un anumit buget pentru fiecare iar daca va doriti altceva. pana primeste suma integrala de la un comparator ce achita prin credit bancar.  vreti 4 camere. Cel mai bun pret sau cel mai mic cost? Cand cumparati intr-un bloc finalizat. Cand cumparati in stadiu de constructie. in medie.  vreti sa mutati bucataria pe balcon iar bucataria sa o transformati intr-o camera.  vreti sa incorporati instalatiile electrice.  vreti o garsoniera simpla recompartimentand una dubla SAU vreti sa transformati o garsoniera simpla intr-o garsoniera dubla. . obiecte sanitare. parchet. Motivul este acela ca odata finalizat blocul. unind doua apartamente de 2 camere. sanitare. 5. usi. in anii 2007-2010. faianta. dezvoltatorii vand pe pretul de lista chiar daca achitati CASH ( cu banii jos ).).

ceea ce pentru dezvoltator inseamna cash. 6. In zona de SUD. “per sa nu fi trecut deja prin aceasta situatie… . urmand ca la finalizarea lucrarilor sa-si recupereze investitia (si marja de profit) de la banci. a programului de creditare Prima Casa si relansarii tranzactiilor imobiliare. Ce faceti in cazul acesta? Urmariti anunturile lor. beneficiati din start de o dobanda de 5% net pentru perioade ce tin de ordinul a catorva luni. In schimb. Va place stilul in care sunt scrise? Exista anunturi corecte. din anul 2012. nici macar un an (discount-ul acordat pentru plata in avans).Explicatia este extrem de simpla. corespunzatoare cu realitatea? Da. este momentul sa treceti la actiune! Primul pas este sa cautati informatii despre acei agenti care sunt experti pe zona respectiva si apoi sa-i contactati in vederea stabilirii unor vizionari asupra imobilelor care corespund cerintelor dumneavoastra. sunt si agenti care posteaza anunturi mincinoase doar pentru a va atrage sa-i sunati. majoritatea dezvoltatorilor construiesc blocurile din surse proprii. in anul 2009. Cereti opinia unui specialist din zona in care doriti sa investiti! Dupa ce ati trecut prin cele 6 puncte de mai sus. achitand pretul acum. Un procent de aproximativ 10% este reprezentat de vanzarile prin credit Ipotecar/Imobiliar iar diferenta de aproximativ 20% sunt tranzactii cu plata CASH (multe din aceste tranzactii sunt efectuate tot in urma unor credite in sensul ca cineva a facut credit pentru un apartament in centrul Bucurestiului iar proprietarul acelui apartament cumpara apoi cu banii de la banca. pe langa dobanda anuala de maxim 2% vi se va opri si impozit pe venit. reale. in urma vanzarilor catre clientii ce au ales sa cumpere achitand cu credit bancar. Platiti pretul acum sau achitati avansul minim? Tineti banii la banca si achitati diferenta la finalizarea blocului? Lasarea banilor in banca este cea mai dezavantajoasa (sa nu zic proasta) optiune deoarece. 7. Datorita lansarii. va spun ca sunt de actualitate si apoi la vizionare va arata altceva. vanzarile prin credit Prima Casa sunt de peste 70% din totalul imobilelor disponibile. diferit de ceea ce va doriti. Cu siguranta sunt mai multi experti zonali INSA foarte putini spre deloc au o reputatie online. un apartament mai ieftin sau cu o suprafata mai mica).

stabilirea modalitatii de plata (cash sau credit – Prima Casa . daca achizitionati printr-un credit bancar. puteti beneficia din nou de consultanta GRATUITA din partea broker-ului de credite partener. si astfel economisiti si bani si timp pretios deoarece nu va trebui sa faceti nenumarate drumuri la fiecare banca in parte pentru simulari diverse. f) Semnarea CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE! Acest act se perfecteaza tot la notariat (de regula. din partea Dezvoltatorului. daca sunteti multumiti de serviciile acestuia. timpul si logistica broker-ului imobiliar. cu toate finisajele montate (in cazul celor care au achitat cash) respectiv dupa aprobarea creditului bancar (in cazul celor care au ales aceasta modalitate de plata). consultanta. iata pasii urmatori prin care trebuie sa treceti pentru a achizitiona locuinta mult-visata: a) Programarea VIZIONARII! Sunati un consultant imobiliar din zona in care v-ati decis sa cumparati si. precum si detalii referitoare la predarea la cheie a apartamentului/casei. va incadrati la punctul 4 de mai sus. Dupa ce v-ati clarificat ceea ce va doriti. d) REZERVAREA locuintei dorite! In momentul in care ati identificat locuinta/casa dorita. stabiliti impreuna cu el/ea o zi si o ora la care sa va intalniti pentru a viziona acele imobile care corespund criteriilor dumneavoastra! b) Vizionarea GRATUITA! Beneficiati de experienta. parcurgand cele 7 puncte de mai sus. e) Semnarea ANTECONTRACTULUI de vanzare-cumparare! Conform celor stabilite la REZERVARE. Rezervarea presupune achitarea unei sume de 500 euro (nu este o taxa ci se scade din pretul total ) si consta in blocarea si scoaterea de la vanzare pentru alti potentiali cumparatori a acelei locuinte. semnarea antecontractului se face la un Notar Public agreat. in mod gratuit. a termenelor de plata (antecontract sau promisiune bilaterala de vanzare-cumparare si/sau contract de vanzare-cumparare). pentru a viziona toate ansamblurile disponibile din zona. puteti sa-i faceti un cadou la final ) . dupa ce locuinta a fost predata la cheie . in mod GRATUIT! (INSA.PAS CU PAS catre CASA MEA! Mini-ghid de cumparare. Aici se va achita avansul stabilit (mai putin cei 500 euro achitati deja la rezervare). Ipotecar. Imobiliar). c) Modalitatea de ACHIZITIE! Daca achizitionati cu plata CASH. la acelasi notariat unde s-a semnat si antecontractul). este necesar a semna un contract de rezervare pe aceasta. Aici se dobandeste calitatea de PROPRIETAR! Broker-ul imobiliar are datoria (in cazul unora este si placerea) de a va insoti si consilia pe tot parcursul derularii procesului de achizitionare a locuintei.

. Acest lucru nu este neaparat de aruncat cu pietre  deoarece exista un flux de apartamente si garsoniere care se vand extrem de rapid si este mai mult de munca pentru a elimina si a adauga la zi ofertele. C-tin Brancoveanu. Mihai Bravu. Oltenitei. Sos. metrou Dimitrie Leonida. cu preponderenta zona Berceni..Cine sunt eu si de ce am creat acest ghid? Numele meu este Liviu Dumitru si sunt broker imobiliar si project manager pentru ansamblurile rezidentiale din toata zona de SUD a Bucurestiului. zona in care se afla ansamblurile este relativ noua (s-au construit primele blocuri in 2010) iar cumparatorii nu cunosc acest aspect si nu in ultimul rand. se loveste de urmatoarea situatie (sa nu-i zic problema) : sunt extrem de multe anunturi care nu mai sunt valabile. Sunt anunturi din ansambluri rezidentiale pe Bucuresti. Sunt casatorit cu o sotie extraordinara si impreuna avem doi baieti superbi. in special in zona Berceni – metrou Dimitrie Leonida. gemeni nascuti in luna martie 2015. Am convingerea certa ca.A. mi-am dorit sa ma evidentiez. care au fost vandute in urma cu cateva luni iar cei care le-au postat nu mai actualizeaza oferta de disponibilitati la zi. metrou Aparatorii Patriei. sa fiu diferit. am constatat faptul ca in momentul in care o persoana se hotaraste sa caute oferte online si tasteaza apartamente de vanzare Bucuresti . Piata Sudului. ma veti contacta in momentul in care va doriti sa va mutati in casa noua. oferind informatii de valoare. Eclipsei. Ii iubesc maxim  Motivul pentru care am creat acest e-book este foarte simplu: si eu mi-am cumparat o locuinta in zona metroului Dimitrie Leonida (pe Str. la CREATIVE RESIDENCE 4) si stiu ce inseamna sa treci prin acest proces din perspectiva cumparatorului. Popesti-Leordeni si adiacent. Din experienta acumulata pana in prezent si din sutele de discutii cu clientii. I. fiind concurenta foarte mare in randul agentilor. Bd-ul Metalurgiei. Al.R. Obregia. Internetul este plin de oferte neactualizate.

In urma discutiei purtate cu mine si in functie de dorintele fiecarui client. vi le pot trimite pe e-mail sa le studiati. Bdul Metalurgiei. Sos. Cum? Va voi spune cand ne vom intalni  Vreti un indiciu? Cursul de schimb valutar poate fi o cheltuiala destul de mare daca nu cunoasteti persoanele potrivite. fie ea insiruita. 3. Popesti-Leordeni. triplex sau individuala. duplex. In cazul in care nu sunteti din Bucuresti dar stiti ce cautati si doriti oferte personalizate. adica va pot oferi aceleasi oferte pe care vi le prezinta si Sud Rezidential si Premier si Romar si Nemar si Royal si toti ceilalti din zona. Pentru orice imobil dintr-un complex rezidential din Bucuresti sau pentru orice casa de vanzare din Bucuresti ori pentru casele de vanzare din Ilfov. Piata Sudului. in momentul in care persoana ce cauta o garsoniera. Ba mai mult. inscriptionat cu Berceni Rezidential). si ajunge la un anunt care considera ca este OK. decat sa petreceti ore-n sir pe internet cautand printre oferte care nu mai sunt disponibile. mergem tintit pe variantele care vi se potrivesc.Cu toate astea. agentiile imobiliare din zona Berceni nu percep comision de la cumparatori asa ca este mult mai rentabil sa se discute cu un consultant de vanzari care cunoaste ansamblurile si disponibilitatile si care poate sa-i ofere clientului ceea ce-si doreste. cu aproximativ 1. in colaborarea cu mine! 1. Cunosc foarte bine zona si ansamblurile rezidentiale din Berceni – metrou Aparatorii Patriei. model face-lift an 2010. metrou Mihai Bravu. un apartament cu 3 camere. puteti ajunge sa platiti chiar mai putin cand achizitionati cu CASH. Vizionarile zonei.000 euro mai putin decat pretul cerut de dezvoltator la plata cash. Ex: am ajutat o familie sa plateasca un pret pentru un apartament cu 3 camere. . Oltenitei. Detin informatii despre fiecare complex rezidential din Bucuresti sau Ilfov din zonele mentionate mai sus. poate suna la numarul de telefon din acel anunt si poate mentiona ceea ce doreste sa achizitioneze. 5. un apartament cu 4 camere sau o vila. a ansamblurilor si apartamentelor le vom efectua cu masina mea proprie (Peugeot 207 alb. metrou Brancoveanu. Beneficiile dumneavoastra. Pretul de vanzare al imobilelor este acelasi chiar daca veti cumpara direct de la dezvoltator sau daca veti cumpara prin intermediul meu – comision ZERO. 6. 2. un apartament cu 2 camere. 4. metrou Dimitrie Leonida.

Pentru ofertele care vi se par mai OK. pe site-ul http://ansamblurirezidentialebucuresti. 9.info. electronice si electrocasnice. cu banca. alegerea si montarea finisajelor interioare. sfaturi utile despre intretinerea locuintei si/sau a gradinii.7.info Site: www. documentele necesare dosarului de creditare pentru banca. discount-uri pentru politele de asigurare. tips&tricks despre cum sa castigati si sa petreceti un timp de calitate in compania celor dragi de cel putin doua ore pe saptamana.525. nu un disconfort  . 8. de inchidere a balconului cu tamplarie PVC si geam termopan. fara comision! Tel: 0787.info . 10. Avand o relatie foarte buna cu toti dezvoltatorii din zona Berceni. puteti consulta rubrica ZONA (sa vedeti locatia exacta a blocului). Si alte beneficii viitoare cum ar fi recomandari si discount-uri la articole de mobilier (casa si gradina). Liviu Dumitru Apartamente noi direct de la dezvoltator. va pot facilita discount-uri de pret la care nu aveti acces altfel (atat pentru plata CASH. Vision Body etc. de amenajari. Imi doresc sa fac achizita sa fie o placere. Pe toata durata derularii constructiei. de design interior. abonamente speciale la sali de fitness locale. pana la vanzarea efectiva a apartamentului si chiar dupa. cat si pentru plata prin CREDIT). cu inginerul de santier si cu dezvoltatorul). relatia cu notariatul.ansamblurirezidentialebucuresti. am placerea si obligatia morala de a va sustine si ajuta cu toate informatiile si detaliile legate de acea achizitie (modificari de compartimentare. XBody.615 Mail: liviu@ansamblurirezidentialebucuresti.