PRACTICE TEST QUESTIONS Downloaded from FILIPINO NURSES CENTRAL {www.filipinonursescentral.wordpress.

com}

1. Which of the following is not associated with Wilson's disease? A. Asterixis B. Basal ganglia C. Cirrhois D. Pancreatitis 2. Which of the following is not associated with Reye's syndrome? A. Coma B. Hyperglycemia C. Influenza B D. Fatty liver tissue 3. Emphysema is not linked to which of the following terms? A. Blue Bloater B. Dyspnea C. Liver cirrhosis D. Tachycardia 4. Guillian-Barre' is not linked to which of the following statements? A. Infections often present. B. Greater initial upper extremity deficits C. Increased CSF protein levels D. Hypertension 5. Pancoast's tumor is not linked to which of the following statements? A. Horner's syndrome B. Anhidrosis C. Cervical plexus involvement D. Arthritis 6. Wermer's syndrome is considered a? A. MEN type I B. MEN type II

C. MEN type III D. MEN type IV 7. Which of the following is not a cause of acute pancreatitis? A. Hyperlipidemia B. Ethanol C. Steroids D. Hypotension 8. Which of the following is not directly related with Alzheimer's disease? A. Senile plaques B. Diabetes mellitus C. Tangles D. Dementia 9. Which of the following is not directly related with Horner's syndrome? A. Miosis B. Malaise C. Ptosis D. Anhidrosis 10. Which of the following is not directly related with Goodpasture's syndrome? A. Hematuria B. Anemia C. Adrenal atrophy D. Hemoptysis 11. Which of the following is not directly related with Hasimoto's thyroiditis? A. Hypothyroidism B. Slow onset C. Neuropathy D. Autoimmune disease 12. Which of the following is not a causative agent with syndrome of inappropriate antidiuretic hormone secretion? A. Pulmonary disorders B. TBI

C. Drug induced D. HIV 13. Which of the following is not a type of embolus? A. Air B. Bacteria C. Tumor D. Viral 14. Which of the following is not directly related with Buerger's disease? A. Claudication B. Thromboangitis obliterans C. Night sweats D. Poor tolerance of cold 15. Which of the following is not directly related with Kawasaki disease? A. Lymphadenitis B. Fever C. Arthritis D. Conjunctiva 16. Which of the following is not directly related with Pericarditis? A. Conjunctiva B. SLE C. Uremia D. Rheumatic fever 17. Which of the following is not directly related with pheochromocytoma? A. Pallor B. Perspiration C. Decreased blood pressure D. Headaches 18. Which of the following is not directly related with Sarcoidosis? A. Interstitial fibrosis B. Elevated levels of ACE C. RA D. Obstructive lung disease

19. Which of the following is not a risk factor for hypertension? A. Genetics B. Obesity C. Youth D. Smoking 20. Which of the following is not a characteristic of MS? A. Nystagmus B. Elevated IgE levels C. Optic neuritis D. Tremors Answer Key 1. D 2. B 3. A 4. B 5. D 6. A 7. D 8. B 9. B 10. C 11. C 12. D 13. D 14. C 15. C 16. A 17. C 18. D 19. C 20. B

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.