You are on page 1of 5

Intrebari pentru examen EIE (partial 2

)
CURS 8
1)Ce este inductia electromagnetica?
2)Exprimati legea inductiei electromagnetice.
3)Care sunt cele doua tipuri de t.e.m. generate de
variatia fluxului magnetic?
4)Aplicati regula lui Lenz pentru o situatie data.Se va
reprezenta fluxul magnetic de reactie si sensul curentului
indus in spira.
5)Ce este un circuit magnetic?Care este motivul
construirii circuitelor magnetice din tole si nu masiv?
(explicati)
6)Cum functioneaza contorul de energie electrica cu disc?
7)Principiul de functionare al generatorului de curent
alternativ (desen+expresia t.e.m.)
8)Definiti inductanta si dati unitatea de masura.
9)Stabiliti semnul inductantei mutuale pentru o situatie
data.(3pct)
10)Definiti tensiunea magnetica, tensiunea
magnetomotoare si solenatia (unitati de masura)
11)Expresia legii circuitelor magnetice
CURS 9

reprezentarea tensiunii si curentului)(3pct) 6)Circuit cu bobina ideala (desen circuit. reprezentarea tensiunii si curentului)(3pct) 7)Circuit cu condensator ideal (desen circuit. triunghiul puterilor)(4pct) 9)Factorul de putere si imbunatatirea lui (definitia.1)Expresia matematica a unei marimi alternativ sinusoidale (cu precizarea marimilor care intervin) Desenati 2 marimi alternativ sinusoidale: 2)in faza 3)in opozitie de faza 4)in cuadratura 5)Circuit cu rezistor ideal (desen circuit. marimi caracteristice. expresia capacitatii electrice a condensatorului)(4pct) CURS 10 1)Reprezentarea unui sistem monofazat si a unui sistem trifazat simetric. reactiva. reprezentarea tensiunii si curentului)(3pct) 8)Expresiile puterilor in circuite de curent alternativ sinusoidal(activa. unitati de masura. 2)La ce unghi sunt decalate fazele unui sistem trifazat simetric? . marimi caracteristice. imbunatatirea lui. consecintele unui factor de putere scazut. aparenta. marimi caracteristice.

3)Ce sunt receptoarele electrice?Clasificare cu exemple. (2pct) 4)Dati o clasificare a instalatiilor electrice (un criteriu). (2pct) 6)Structura instalatiei electrice la consumator.3)Care este conditia ca un receptor trifazat sa fie echilibrat? 4)Ecuatiile unui sistem trifazat simetric. 8)Cand se produce deplasarea neutrului si ce consecinte are acest fapt? CURS 11 1)Ce este o instalatie electrica si un echipament electric? (2pct) 2)Schema simplificata a unui sistem electroenergetic cu precizarea notatiilor.Clasificarea energiilor primare cu exemple. 5)Schema de transformare a energiei primare in energie electrica. 7)Ce sunt curbele de sarcina? . 5)Conexiunea stea si conexiunea triunghi la generator (2pct) 6)Reprezentarea tensiunilor de faza si de linie pentru sistemul trifazat conexiune stea (care sunt si relatia dintre Ulinie si Ufaza) (2pct) 7)Reprezentati un receptor trifazat in stea cu fir neutru.

5)Ce tipuri de caracteristici de functionare cunoasteti la motoarele asincrone trifazate? 6)Enumerati tipurile de reglare a turatiei motoarelor asincrone. functionare (3pct) . 4)Redresor monoalternanta:schema electrica. forme de unda. 4)Descrieti functionarea motorului asincron. functionare (3pct) 5)Redresor dubla alternanta cu punct median:schema electrica. 7)Cum se opreste motorul asincron trifazat? CURS 13 1)Schema bloc a unei surse de curent continuu cu explicarea rolului blocurilor componente (2pct) 2)Descrierea transformatorului si a functionarii lui (cu simbol) 3)Dati o clasificare a redresoarelor.CURS 12 1)Ce este o masina electrica si care sunt regimurile ei de functionare? 2)Avantajele si dezavantajele motorului asincron. 3)Descrieti constructia motorului asincron. forme de unda. functionare (3pct) 6)Redresor dubla alternanta in punte:schema electrica. forme de unda.

functionare (3pct) CURS 14 1)Schema bloc a unui sistem de control al accesului cu tehnologia RFID 2)Enumerati componentele sistemului de control acces si pontaj 3)Utilitatea implementarii unui sistem de control acces si pontaj 4)Enumerati componentele unui sistem de monitorizare video 5)Avantajele utilizarii unui sistem de supraveghere video 6)Enumerati minim cinci senzori de detectie ai intrarii neautorizate si incidentelor .7)Redresor monoalternanta cu filtru capacitiv:schema electrica. forme de unda.