You are on page 1of 3

Groundhop nummer:

193

Datum:

26-12-2016

Uur:

13.00

Land:

Engeland

Wedstrijd:

Brentford FC-Cardiff City FC 2-2

Reeks:

The Championship

Niveau reeks:

2

Afgelegde afstand (enkel):

273,1 km

Transportmiddel:

Auto

Reistijd (enkel):

6u35

Weer:

5° – Zonnig

Prijs ticket:

£25

Toeschouwers:

11.098

Voor de tweede keer dit seizoen ging het het kanaal over. Ditmaal was Brentford aan de beurt, waarmee ik de profclubs in het westen van Londen allemaal zou bezocht hebben. Om 6u 's ochtends was ik op de vaste afspraakplaats met fcbisart en in Brugge kwam ook S. erbij, waarna we richting shuttle reden. Het regende en er was weinig verkeer, we bereikten dan ook vlot Calais, waarna de steeds verder vorderende veiligheids-en migratiepsychose voor anderhalf uur vertraging zorgde. Eenmaal aan de overkant van het kanaal, deed een vrolijk winterzonnetje dat snel vergeten. Ook in Engeland was het vrij rustig rijden en na een vlotte rit rond heel Londen om het bij Heathrow gelegen Brentford te bereiken, moesten we wel even zoeken om de auto kwijt te raken. Een eerste ondergrondse parkeergarage bleek te ver van het stadion te liggen, in de buurt van het stadion bleek bovengronds parkeren een illusie, maar uiteindelijk vonden we op 500m van het stadion een ondergrondse parking waar plaats te over was.

Groundhop nummer: 193 Datum: 26-12-2016 Uur: 13.00 Land: Engeland Wedstrijd: Brentford FC-Cardiff City FC 2-2 Reeks:

Na een bezoek aan de fanshop werd de eerste pub aangedaan, The Griffin, waar we hadden afgesproken met fc_emmen en zijn kompaan en dat was ingenomen door de Cardiff-aanhang. Vandaar trokken we naar the Princess Royal en toen werd het al snel tijd om naar het stadion te gaan. Van buiten was al te zien dat dit een heerlijk, nauwelijks aangepast oud stadion was. Dit gaf de gebruikelijke te smalle doorgangen en onlogisch te bereiken zitplaatsen, maar een echte liefhebber neemt dit voor lief en verkiest dit boven de wellicht veiligere en comfortabelere, maar zielloze prefab-stadions die de hedendaagse architectuur oplevert. Zelfs de voor het zicht hinderende dakpilaren zijn dan iets waar je blij van wordt.

Na een bezoek aan de fanshop werd de eerste pub aangedaan, The Griffin, waar we hadden

De wedstrijd was, zoals wel vaker op het tweede Engelse niveau, van een bedroevend technisch niveau en op een benutte strafschop voor Cardiff na, overigens geen idee waarom die gegeven werd, was de eerste helft er één om snel te vergeten. Ook de sfeer was bijzonder tam, Brentford blijkt een familiale club met een aanhang die zich niet al te druk maakt in het spelletje en zijn capriolen.

In de tweede helft ging de thuisploeg iets beter spelen en de Welshe doelman moest twee maal stevig aan de bak om zijn netten schoon te houden. Cardiff was nergens meer, maar leek stand te gaan houden, tot in het slotkwartier de vlam alsnog in de pijp sloeg. Met een fantastische trap naar de linkerbovenhoek die via de onderkant van de lat in doel verdween, kwam Brentford op gelijke hoogte. Griffin Park kwam zowaar tot leven, maar Cardiff sloeg compleet onverwacht een tweede keer toe. Een bluebird kon met de bal aan de haal vanop links, haalde het strafschopgebied en klopte de thuisdoelman. Het uitvak dat van dichtbij getuige was, ontplofte en rekende zich al rijk. Het Welshe volkslied weerklonk nu luidkeels in het westen van de Engelse hoofdstad. Cardiff verdiende deze zege absoluut niet en met een rake kopbal in blessuretijd kreeg Brentford alsnog loon naar werken. De slotfase maakte zo de hele wedstrijd goed.

We bezochten nog de wedstrijd nog de derde pub in de onmiddellijke omgeving van het stadion,

We bezochten nog de wedstrijd nog de derde pub in de onmiddellijke omgeving van het stadion, The New Inn, gezellig zonder meer, al leek dit eerder een rugbypub, wat door het nabije Twickenham ook weer niet zo vreemd is. De terugrit verliep ook bijzonder vlot, zelfs het inchecken in Folkestone, dat nu slechts een kwartier in beslag nam.