You are on page 1of 8

SKRIP PENGACARA HARI KOKURIKULUM KALI KE-10 SMK SINAR BINTANG

24 SEPTEMBER 2010
TIM
E

8.00

MC

ROSNAH

QUE
MENJEMPUT
PASUKAN
PERBARISAN
MASUK KE TAPAK
PERHIMPUNAN

ANNOUNCEMENT

BISMILLAH HIRRAHMAN NIRRAHIM…
Hadirin hadirat yang dimuliakan. Majlis pada hari ini akan dimulakan dengan
perbarisan masuk Unit Beruniform SMK Sinar Bintang. Perbarisan ini terdiri
daripada 5 pasukan Unit Beruniform dengan anggota seramai 96 orang. Perbarisan
ini diketuai oleh Saudara Ng Boon Seng daripada Pasukan KRS dan diapit oleh
Saudari Kirbashini dari pasukan Kadet Polis dan Saudara Frederine Loo dari
pasukan Persatuan Bulan Sabit Merah.
MUZIK

8.10

ROSNAH

MENGUMUMKAN
KETIBAAN VIP

Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha, Encik Abd. Razak bin Shafie, Ketua Unit
Kokurikulum, Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Majlis
mengalu-alukan kedatangan beliau.

8.15

ROSNAH

MENJEMPUT VIP KE
TAPAK
PERHIMPUNAN

Majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha Encik
Abd Razak bin Shafie, dengan diiringi oleh Yang Berbahagia, Puan Sumarni bt
Junin, Pengetua SMK Sinar Bintang ke tapak perhimpunan untuk acara selanjutnya.

1

marilah sama-sama kita nyanyikan lagu kebangsaan. Indah nian Indera loka. Agar majlis terus berseri. PEMERIKSAAN PERBARISAN Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Encik Abdul Razak b Shafie di atas kesudian memeriksa perbarisan pasukan Unit Beruniform sebentar tadi.Indah suasana di langit petang. NEGARAKU Seterusnya majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha Encik Abd 8. Hadirin diminta berdiri. Pemanis kata selamat datang. 2 . Mega membelah di angkasa raya. Bagi memulakan majlis. Dipersilakan. Awal Bismillah pemula bicara. dengan diiring oleh Puan Sumarni bt Junin untuk memeriksa perbarisan Unit Beruniform yang terdiri daripada 96 orang anggota. Bermain keris raja bestari Kehadiran tuan amat bermakna.20 ROSNAH MENJEMPUT VIP UNTUK PEMERIKSAAN PERBARISAN Razak b Shafie. Negaraku.

PERSEMBAHAN YOYO CINA Demikianlah tadi persembahan yang menarik dari Kelab Taekwondo dan Kelab Yoyo Cina.40 HAYATI DEMONSTRASI SENI Hadirin dan hadirat sekelian. Diharap para hadirin telahpun terhibur. marilah kita saksikan pula persembahan daripada Kelab Yoyo Cina. DEMONSTRASI TAEKWONDO Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kelab Taekwondo . Seterusnya. Dipersilakan. Persembahan ini diketuai oleh Saudari Teh Chya Chya dan di bawah pimpinan guru penasihat.ARAHAN TUTUP BARISAN Seterusnya ialah upacara perbarisan keluar Unit Beruniform. Demonstrasi itu tadi diketuai oleh Saudara Alvin Ong. Pn Lim Cheng Cheng. MUZIK 8. Dipersilakan. majlis pada pagi ini diteruskan dengan persembahan MEMEPERTAHANKA demontrasi seni mempertahankan diri daripada Kelab Taekwondo SMK Sinar N DIRI & YOYO CINA Bintang. Pihak majlis mengucapkan ribuan terima kasih 3 .

marilah sama-sama kita nyanyikan lagu sekolah dan lagu Wilayah Persekutuan. Pn. Penolong Kanan Petang. sebelum kita ke acara seterusnya. SMK Sinar Bintang. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Puan Sumarni bt Junin. Penolong Kanan Kokurikulum dan Pn Tay Moh Nah.00 HAYATI PERASMI KE DEWAN acara seterusnya. 9. Pn Pauline Koh Choi Lan. Dipersilakan dengan segala hormatnya. SMK Sinar Bintang.10 HAYATI KATA-KATA ALUAN Yang Berusaha. Encik Abd Razak bin Shafie. 4 . Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Maju dan Sejahtera. Hadirin diminta berdiri. Ketua Unit Kurikulum. untuk masuk ke dewan bagi 9. Pengetua. Noraizan Mohamed. Encik Angus Ng. Pn Puziah bt Ahmad. Puan Sumarni Junin. Penolong Kanan Tadbir dan Kurikulum. majlis menjemput Saudara Mohd. MASUK DEWAN Hadirin dan hadirat sekelian. Yang Dipertua PIBG. Selamat Sejahtera dan Salam 1Malaysia. 9.Seterusnya majlis menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha Encik Abd Razak bin Shafie diiringi Puan Pengetua.20 HAYATI BACAAN DOA Bagi memberkati majlis kita pada hari ini . Yang Berusaha. Jabatab PENGERUSI MAJLIS Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

35 HAYATI UCAPAN Majlis mengucapkan ribuan terima kasih di atas ucapan Puan Pengetua sebentar tadi. Ketua Unit Kokurikulum. Seterusnya. SMK Sinar Bintang Kali ke-10. majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha. UCAPAN PERASMIAN 5 . Dipersilakan.Azamuddin untuk memimpin bacaan doa. 9. Ucapan puan menyentuh kalbu. Jangan lupa membawa berangan. Azamuddin di atas bacaan doa itu tadi. majlis dengan segala hormatnya menjemput.25 HAYATI UCAPAN PENGETUA Hadirin dan hadirat sekelian. Puan Sumarni bt Junin. Pengetua. Encik Abd PERASMIAN Razak b Shafie. Yang Berusaha. Dengan segala hormatnya dipersilakan. SMK Sinar Bintang untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Dipersilakan DOA Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Saudara Mohd. UCAPAN PENGETUA Kalau tuan mudik ke hulu. Marilah bersama jadikan panduan 9. Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur untuk menyampaikan ucapan beliau dan seterusnya merasmikan Majlis Anugerah Kokurikulum.

Kuntum di jambangan tersusun indah Santapan mata mencuit hati Majlis meriah terasmi sudah Kini persembahan menghibur hati Hadirin dan hadirat sekelian. majlis akan dihiburkan oleh Saudari Pong Wen Xin Isabelle dan Saudari Cheong Ka Mun untuk persembahan Duo Ensamble – Violin & Keyboard. Mereka akan menyampaikan dua buah lagu pada pagi ini bertajuk “Timang Burung” dan “Togok”. dipersilakan Kumpulan Gamelan SMK Sinar Bintang yang diketuai oleh Saudari Cheah Jia Hui. Gadis-gadis ini akan memperdengarkan lagu `Minuet in G` hasil karya Johann Sebastian Bach. Dipersilakan. PERSEMBAHAN GAMELAN Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kumpulan Gamelan di atas persembahan yang sungguh menghiburkan itu tadi. Untuk itu. Seterusnya. sekarang marilah kita sama-sama nikmati persembahan daripada bakat-bakat SMK Sinar Bintang. PERSEMBAHAN DUO Terima kasih diucapkan kepada Saudari Pong Wen Xin Isabelle dan Saudari Cheong 6 .Majlis dengan ini merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Encik Abd Razak Shafie di atas kesudian beliau memberikan ucapan dan merasmikan majlis hari ini.

Diharap hadirin dan hadirat telahpun terhibur.Ka Mun di atas persembahan itu tadi. Cik Nor Hapipah bt Mohd. Shah. Untuk makluman hadirin.dipersilakan Saudari Logapriya untuk mempersembahkan Tarian klasik India. 7 . kumpulan-kumpulan itu tadi telah dibimbing oleh Guru Muzik SMK Sinar Bintang. Bagi meneruskan acara persembahan.

Kategori : PPKI 2. majlis menjemput Puan Pengetua.PENYAMPAIAN Hadirin dan Hadirat sekelian. Kategori : ANUGERAH KHAS PENGETUA Hadirin sekelian. sampailah kita kini ke upacara penyampaian Anugerah ANUGERAH Kokurikulum. 1. Kategori : ANUGERAH KHAS – HARAPAN KOKURIKULUM 7. 8 . Bagi menyempurnakan uapacara tersebut. Kategori : BADAN BERUNIFORM 5. SMK Sinar Bintang Kali ke -10. sempurnalah sudah Majlis Anugerah Kokorikulum SMK Sinar Bintang Kali ke-10 . Kategori : BADAN KHAS 3. Puan Sumarni bt Junin untuk menyampaikan anugerah. Kategori : KELAB SUKAN/ PERMAINAN 6. Kategori : PERSATUAN 4.