You are on page 1of 3

Ja çfarë duhet

t’i shtoni ujit
për të
përmirësuar
sytë
22.02.2017|22:23
0

Të shtoni vitaminë B3 në ujë mund të 
mbroheni kundër glaukomës, ka zbuluar një 
studim i ri. Në një studim në minj, 
shkencëtarët gjetën se kjo vitaminë ndihmoi 
që shëndeti i tyre i syve të forcohej për më 
gjatë – duke reduktuar rrezikun nga zhvillimi i
glaukomës.
Ekspertët thonë se këto gjetje mund të ofrojnë një 
zgjidhje më të lirë dhe më të mirë për trajtimin e 
problemeve me sy tek njerëzit e vjetër, në vend të 
përdorimit të pikave. Hulumtuesit në Laboratorin 
‘Jackson’ në Maine, SHBA e shtuan vitaminën në ujin 
e minjve të cilët gjenetikisht ishin të prirë të kishin 
glaukoma. Rezultatet treguan se shëndeti i tyre i syve 
ishte më i mirë për më gjatë dhe mbrojtja ndaj 
glaukomës ishte më e fortë./lajmi.net