) Dalam forex, anda hanya diberi 2 pilihan sahaja untuk melakukan buy dan sell.

Tetapi anda
juga diberi pilihan sama ada untuk memilih buy/sell utk trend panjang atau buy/sell untuk
trend pendek. Tapi berapa jauh market berjalan? adakah anda tahu?
cuba lihat gambar di bawah

2) Tiada siapa yang tahu ke mana arah tuju market forex. Indicator hanya membantu tetapi
ramai yang silap. Ramai yang menganggap indicator sebagai kunci untuk mendapatkan
keuntungan. Bila indicator mendatangkan rugi, maka indicator pula yang di persalah. Saya
percaya ramai di antara anda memiliki berpuluh indicator, malah tak kurang beratus. Sebab
apa? sebab anda mencari indicator terbaik untuk mendapatkan profit yang maksimum. Tak
salah anda menggunakan indicator..

.3) Mari kita lihat keuntungan yang kita boleh dapat dari pergerakkan turun naik market.

Duit makin lama makin habis. Untung hari ni 30 pip. Sama la dengan perangai saya dulu. Tetapi bagaimana pula kalau margin call? 4) Disini timbul la perasaan tamak dalam diri kita. Banyak tu.303 USD. Kalau boleh kita nak dpt 1.303 pip. Kenapa kita tak dapat 1.303 pip? tetapi yang kita dapat -1. Mungkin boleh hold sampai market turun. esok rugi 120 pip. Kalau banyak duit takpelah. Saya rasa ramai yang mengalami masalah yang serupa. Kenapa begitu? .244 + 169 + 148 + 59 + 72 + 95 + 176 + 245 + 95 = 1. untung cuma rasa 2-3 kali. last-last yang saya dapat adalah margin call.303 pip. Kadang rasa timbul perasaan nak berhenti sahaja dari main forex.303 pip? Memang berkerut dahi kalau dapat -1.303 pip Wow. makan sebulan pun tak habis. tentu banyak bukan? kalau 1 pip 1USD tentu anda dah dapat 1.