You are on page 1of 6

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TAMAN DAYA

KERTAS KERJA DASAR
PELANCARAN ROSEHIDAY LAUNDRY 2015

ANJURAN:

PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI
SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TAMAN DAYA
PASIR GUDANG
2015

Pengajaran dan pembelajaran luar bilik darjah adalah aktiviti yang boleh menambah pengetahuan dan pengalaman dikalangan murid dan guru pendidikan khas Program Amal’s Bakery ini dilaksanakan bermatlamat memberi pendedahan kepada pelajar untuk menempuh alam pekerjaan setelah tamat persekolahan.0 OBJEKTIF . Program ini juga dilaksanakan bagi memenuhi sukatan pelajaran kemahiran hidup dalam asas masakan. dapat mengeratkan jalinan persahabatan antara warga sekolah dengan sistem sokongan yang lain dan dapat melahirkan masyarakat penyayang untuk membentuk modal insan yang berkualiti. Selain itu. 3.0 MATLAMAT Projek ini dibuat untuk melatih murid-murid berkeperluan khas menguasai kemahiran dalam bidang membuat roti secara tidak langsung dapat membimbing mereka hidup berdikari.0 NAMA PROGRAM Perasmian Bengkel Amal’s Bakery Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Simpang Bekoh.0 PENGENALAN Pendekatan Pengajaran dan Pembelajaran murid Pendidikan Khas ialah satu proses yang memerlukan pelbagai kaedah dan pendekatan. 2. Pelaksanaan projek ini juga dapat mendidik serta mendedahkan peluang perniagaan dalam bidang bakeri.Pengajaran dan pembelajaran tidak hanya terhad atau terbatas di dalam bilik darjah sahaja. 4. KERTAS KERJA PELANCARAN AMAL’S BAKERY SMK SIMPANG BEKOH 2016 1.

iv. Meningkatkan keyakinan diri murid-murid berkeperluan khas dalam pergaulan dan berinteraksi dengan masyarakat setempat. Membina sistem sokongan yang baik terhadap murid-murid berkeperluan khas dalam kalangan warga sekolah dan pihak luar. i.0 SASARAN Semua guru & murid Pendidikan Khas SMK Simpang Bekoh 9.0 JAWATANKUASA PROGRAM Penasihat : Tuan Haji Tuah bin Talip (Pengetua) Pengerusi : En Mohd Zaini bin Md Zan (Penolong Kanan Pendidikan Khas) .0 TEMPAT Amal’s Bakery Program Pendidikan Khas Integrasi SMK Simpang Bekoh 7. Melatih murid murid pendidkan khas yang boleh menyertai alam pekerjaan dalam bidang bakeri selepas tamat persekolahan iii.0 PERASMI Encik Abdull Aziz bin Nahar ( Ketua Sektor Pendidkan Khas dan Pendidikan Swasta Jabatan Pelajaran Melaka) 8.0 TARIKH PELAKSANAAN PERASMIAN 16 Februari 2016 6. Melahirkan murid-murid berkeperluan khas yang berkemahiran dalam membuat pelbagai jenis roti dan kek ii. 5.

Fuziah Binti Muhammaddin Pn. Timbalan Pengerusi : En Roslan bin Yaakop ( Penyelaras Pendidikan Khas) Setiausaha : En Muhamad Kashfi bin Mahali Bendahari : Pn.20 pagi Perasmian Bengkel Amal’s Bakery 10. Sekhar a/l Marimutthu Pn.00 pagi Ketibaan tetamu jemputan 2016 10. Plak Perasmian (RM 50 x 1 ) RM 50.0 ANGGARAN BELANJAWAN Sumber Duit Tabungan Pendidikan Khas Perbelanjaan i.30 pagi Demonstrasi membuat roti 10.00 11.00 iii. Hamper Perasmi (RM 15 x 1 ) RM 15. Makan dan minum murid (RM 3 x 28) RM 84.00 JUMLAH RM 249. Nurul Jannah Binti Sa’aid Pn.50 pagi Jamuan . Hatipah Binti Rasul Pn Rabitah Binti Abdul Sahak Pn Izzati binti Salim 10.00 ii. Anggrek Nusantara Binti Abdullah Ahli Jawatankuasa : En. 16 Februari 10.00 iv. 1.10 pagi Ucapan alu aluan (Selasa) 10.0 TENTATIF PROGRAM Bil Tarikh/Hari Masa Program Catatan . Makan dan minum jemputan /Guru (RM 5 x 20) RM 100.

.... PENUTUP Semoga projek ini memberi manfaat kepada murid berkeperluan khas dan dapat dilaksanakan dengan jayanya selaras dengan matlamat dan objektif telah dinyatakan. …………………... (En Muhamad Kashfi bin Mahali ) Setiausaha.SMK Simpang Bekoh... kejayaan projek memerlukan kerjasama dan komitmen semua pihak dalam memastikan pelaksanaan dan kelangsungan projek ini berjalan dengan lancar “ NORMALISASI ASPIRASI KAMI” Disediakan oleh : Disemak oleh : Disahkan oleh : ……………………………......... …………….............. Pasir Gudang. Disediakan oleh: . (NUR IZZATY BINTI KHALIL) AJK Kertas Kerja Dasar SMK Taman Daya... Disemak Oleh: ......... Program Amal’s Bakery PPKI... Sehubungan itu..

................. Disokong oleh: .................................. (ROSITA BINTI MANAS) Pengetua SMK Taman Daya Pasir Gudang .... (SITI NORBAYAH BT JEMAAT) Guru Penolong Kanan Pendidikan Khas.............. SMK Taman Daya Pasir Gudang..........................