DAFTAR COINBOX dengan klik pada pautan di bawah

:

https://coinbox.biz/cbjy7av
Paparan ini akan mucul, sila klik SignUp seperti dalam gambar.

Paparan Maklumat pendaftaran akan keluar. Pastikan isi dengan
lengkap dan betul: Lengkapkan sehingga selesai. Email akan
dihantar utk tujuan verifikasi pendaftaran. Sila semak email.
Sekali lagi verifikasi Code akan dilakukan melalui no HP..sila
daftarkan no HP menggunakan format 013xxxx tanpa kod negara.
1. Nama Penuh sama seperti nama akaun bank yg akan
digunakan dalam Internet Banking bersama CoinBox.
2. Email mesti aktif utk tujuan verifikasi pendaftaran.
3. Password simpan dengn selamat. Buat catatan jika mudah
lupa.

PAPARAN OVERVIER COINBOX ANDA. anda boleh login ke site COINBOX menggunakan user (email anda) dan password yg anda cipta semasa mendaftar.LOGIN ke COINBOX: Setelah selesai daftar dan diaktifkan menggunakan dua siri verify. . Anda akan melihat overview begini jika anda berjaya login.

Langkah 1. Nilai BTC akan dihantar ke address BITCOIN kita. Oleh kerana COINCE menyediakan methof BITCOIN. Address BITCOIN anda boleh diperolehi melalui kaedah seperti dlm paparan. Selepas anda copy address BITCOIN itu. Sila ikut langkah mengikut turutan nombor. Langkah 2: . sila tutup dengan tekan close. Oleh itu RM yg kita bank in kepada COINBOX hendaklah ditukar terus kepada bentuk BTC. Tujuannya adalah untuk menukar nilai RM kepada BTC. maka kita perlu memasukan deposit melalui saluran di COINBOX dahulu.CARA UNTUK DEPOSIT COIN DARI BANK TEMPATAN KE COINBOX BERBENTUK NILAI BTC.

Semak semua bertanda kotak seperti paparan di bawah. Selepas siap dan klik continue. Sila ikut turutan nombor utk melakukannnya. . Jika ok. Elakkan menggunakan kemudahan deposit / withdrawal MYR dlm paparan Coin Marketplace. Masih berada di paparan COINBOX. sila masuk menu Coinbix Exchange Service.BUY COIN (Deposit BTC) melalui bayaran Transfer FUND Internet Banking. klik continue. satu paparan akan muncul utk pengesahan.

Sila lihat paparan.Jika menggunakan Maybank anda akan diberi pilihan utk memilih salah satu akaun syarikat untuk tujuan pembayaran BUY COIN. . Langkah 3: Bank In pembayaran ke akaun syarikat melalui transfer Fund. Jika menggunakan CIMB anda terus dibawa ke paparan no akaun syarikat.

Sebaiknya lakukan kerja ini menggunakan computer yg boleh menyediakan paparan lebih baik dan boleh membuka lebih dari satu site dalam satu masa. jngan tutup paparan tersebut sebab kita akan klik PAID sebaik sahaja selesai membuat transfer Fund.Semasa Langkah 3. Contoh paparan: .

Ada yg cepat selesai ada yg ambil masa bergantung kepada system semasa. Paparan akan Nampak mcm ini. Jika berlaku perbezaan. Dalam proses validation system akan mengambil masa beberapa lama utk memeriksa pembayaran telah dilakukan atau tidak. . Setelah semua urusan di atas selesai. wang akan dikembalikan ke no akaun berkenaan nnti. Sistem akan buat matching nama akaun CoinBox dengan Penama Akaun Bank yg melaukan transfer Fund. PAPARAN OVERVIEW COINBOX selepas selesai transaksi deposit BUY COIN. Anda boleh melihat status terkini transaksi. anda boleh klik PAID di CoinBOX utk validation. anda akan berada kembali ke halaman overview COINBOX anda. system akan menolak secara automatic.Sebaik sahaja anda selesai melakukan pembayaran melalui transfer fund ke bank syarikat. Sebab itu nama harus SAMA.

. sila tunggu sahaj system approved dan nilai BTC anda telah dikreditkan di dalam kotak COIN BALANCE berbentuk BTC.Dalam keadan ini.