You are on page 1of 7

Muntele Everest e in crestere

www.flickr.com/photos/joehastings/538538099/

Desi este ciudat, in unele situatii nu poti renunta la lupta desi nu mai ai pe cine invinge. Asta se
intampla chiar si in natura. Astfel, desi este cel mai inalt varf din lume, Everest continua sa
creasca cu circa 4 milimetri pe an, relateaza The Lonely Planet.

In prezent, varful Everest, din Muntii Himalaya, masoara 8.850 de metri inaltime.

Mexico City se afunda

www.flickr.com/photos/rutlo/5448594342/

Daca Everest este in continua crestere, in cazul Mexico City situatia este cea opusa. Capitala
statului Mexic se afunda cu o rata de 10 centimetri pe an, de 10 ori mai rapida decat cea a
orasului italian Venetia.

Mexico City a fost construit intr-o zona in care patura de apa freatica este foarte aproape de

800 de locuitori.suprafata. Garzile elvetiene. Vaticanul are 44 de hectare. garzile elvetiene ale Vaticanului inca mai poarta uniforme inspirate de pictorul renascentinst Rafael. cladirile care stau sa cada si cele 23 de trepte adaugate in plus catre statuia Ingerul Independetei (foto). motiv pentru care afundarea orasului poate fi recunoscuta din trotuarele crapate. un imn si o moneda nationala care poate fi folosita in Italia si in Uniunea Europeana. Vaticanul si Italia www.com/photos/xiquinho/3481561337/ Cu toate ca este inconjurat de Italia. cel mai mic stat din lume. Numele "lung" al orasului LA . o tara in care moda este aproape litera de lege. Astfel.flickr. Vaticanul. ramane ferm pe pozitie si isi pastreaza traditiile.

.com/photos/brazzalle/2546759748/ Aidoma orasului Los Angeles si Buenos Aires din Argentina a avut o alta denumire. Doamna Noastra Sfanta Maria a Bunului Aer).flickr. turistii pot vizita Catedrala Our Lady of the Angels (foto).r. Numele intreg al orasului Buenos Aires www. ceva mai lunga si mai pompoasa: Nuestra Senora Santa Maria del Buen Aire (n. Satul de fermieri care s-a nascut in 1781 si care s-a dezvoltat in ceea ce stim astazi ca "orasul ingerilor" era situat undeva unde se afla in prezent monumentul istoric El Pueblo.www. care a fost construita in secolul XXI si are 11 etaje.com/photos/sheilaellen/113060930/ El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles (LA). Pentru un ecou ultramodern al orginii lingvistice a orasului.flickr. Acesta este numele pe care orasul american Los Angeles l-a avut initial.

metroul londonez s-a dovedit a fi un adevarat succes. inca mai pastreaza ceva din ruta originala din secolul XIX. in cautare de barbati si femei pe care sa-i inlantuiasca in ritmuri senzuale de tango Metroul londonez www.flickr. Italia . din zilele noastre. Astfel.Covent Garden . in ciuda aburului si tunelelor pline de fum dens. care faceau legatura intre Paddington si Farringdon si. in 1863 au fost inaugurati primii 6 kilometri. la Paris. prin parcuri si piete. cafenele cosmopolite si multe petreceri. Buenos Aires este totodata si locul in care poate fi cu adevarat savurat cel mai melancolic dans: tangoul. La o plimbare cu gondola in Venetia. iar al treilea. Ruta Paddington . Muzeul inca pastreaza unul dintre motoarele locomotivelor de metrou de atunci. in 1900. Pentru cei curiosi: al doilea metrou din Europa a fost construit in 1896 la Budapesta.Oras seducator cu strazi ce amintesc de perioada coloniala. Acesta pulseaza prin sali de bal decolorate de vreme.r.com/photos/28990363@N05/2709248854/ Nu multe persoane stiu ca primul metrou din lume este cel londonez. Muzeul Londonez de Transporturi).London Transport Museum (n.

in timp ce luneta este simbol pentru Podul Rialto.flickr. in timp ce varful subtire si ridicat ii confera ambarcatiunii mai multa manevrabilitate. gondolele au o usoara alura de semiluna. ci pe bucati. Ce este si mai intrigant. . partea din fata aminteste de cele sase cartiere ale orasului.com/photos/insmu74/1304194113/ Una dintre experientele la care orice turist. fiecare dintr-un alt tip de lemn.www.com/photos/matt512/4065627169/ Toata lumea stie ca cea mai mare constructie militara de pe pamant este Marele Zid Chinezesc. insa putini stiu ca acesta nu a fost construit tot o data. Fiecare gondola este facuta din nici mai mult nici mai putin de 280 de piese diferite. este faptul ca gondola este de fapt "un mozaic al orasului". Astfel. Partea stanga este mai larga decat cea dreapta cu 24 de centimetri. spatele gondolei reprezinta Insula Giudecca. care ajunge in Venetia. iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stim. Marele Zid Chinezesc www. Insa pe masura ce ne avantam in josul Marelui Canal.flickr. va renunta cu greu este o plimbare cu gondola. astfel.

are si asa ceva: o fata de masa pufoasa. si unificate de primul imparat al Chinei Qin Shi Huang in anul 210 i. poate exista o fata de masa pe masura. Insa acest platou imens (1. aproximativ 2.H. tesuta din nori.850 cat are in total Marele Zid Chinezesc. Australia . de regatele care se aflau pe teritoriul Chinei intre secolele VII si IV inainte de Hristos. Uluru.r.com/photos/marc_smith/5054460834/ Nici prin cap nu ne-ar putea trece ca pentru o "masa" asa de mare. in mod independent.000 de kilometri din cei circa 8.flickr. Table Mountain: O fata de masa suficient de mare pentru un munte? www.Astfel. Table Mountain (n. Muntele Masa). care uneori umbreste orasul Cape Town din Africa de Sud. au fost construiti initial pe bucatele.087 metri).

Aceasta capata culoarea rosie dupa ce este expusa oxizilor de fier si ruginii.www.com/photos/58769188@N00/280327421/ Este foarte interesant.flickr. Aceasta formatiune stancoasa extraordinara se inalta in mijlocul desertului australian si ofera o priveliste de neuitat la fiecare apus. Uluru nu este ruginit deloc. ca desi este atat de rosu. . ai crede ca este facut din gresie rosie. Pe masura ce ocolesti baza Uluru. probabil cel mai mare monolit din lume.