You are on page 1of 7

Departamento de Matemtica Name___________________________________ ID: 1

_ h2x0P1\5h iKbuKtCaE jSVoJfQtVwjaFruey aLrLoC_.N y QA]lLlY TrAi^gdhAtHsR srweMsEeLrHvpeGdK.

lgebra Date________________
Divide.

1) (k k k) (k) 2) ( x x x) ( x)

A) k k A) x x
k x

B) k k B) x x
k x

C) k k
C) x x
x
D) k k
k
D) x x
x
E) k k
k E) x x

3) ( p p p) ( p) 4) ( x x x) ( x)

A) p p A) x x
p x

B) p p B) x x
p x

C) p p C) x x
p x

D) x x
D) p p
p
E) x x
E) p p x

5) (n n n) (n)

A) n n
n

B) n n
n

C) n n

D) n n
n
E) n n

-1- Worksheet by Kuta Software LLC


Y J2s0u1o5C qKnuatba[ mSdomfHtnwTaOrLeD VLbLzCo.f d sAOl^lS ZrPiggqhitbsD frJeRslezrlv`eNdR.N M SMsafdeej Kwcittwh] AIxnXfMiqnTiGtAe xAwlmgAeObPr ae k2j.
Divide. No remainder and no fractions

6) (n n) (n) 7) (r r) (r)

8) (x x) ( x) 9) ( x x) ( x)

10) (m m) (m)

Simplify each expression.

11) k kk kk k k
A) k k k
B) k k k
C) k k k
D) k k k
E) k k k

12) m m mm m mm m m
A) m m m m
B) m m m m
C) m m m m
D) m m m m
E) m m m m

13) r rr rr r rr r
A) r r r B) r r r
C) r r r D) r r r
E) r r r

14) xx x xx x xx x
A) x x x B) x x x
C) x x D) x x
E) x x

-2- Worksheet by Kuta Software LLC


p E2x0y1m5A DKMultRaI GSVodf`tdwUaar^ea tLmLNCm.u L \AXlSlv GrEiygahNtwsF ArmeMsRerrhvAezdh.r d fMxatdfe^ hwtivtDhQ KI nNfTi[nliDtBeA mA^lWg eXbsrNaN s2u.
15) a aa a a aa a a
A) a a a a
B) a a a a
C) a a a a
D) a a a a
E) a a a a

16) (nn n )(n n )(nn n n )


A) n n n n B) n n n n
C) n n n n D) n n n n
E) n n n n

17) (n n )(n n )(n n n )


A) n n n B) n n n
C) n n n D) n n n
E) n n n

18) ( x xx )(x x)(x xx x )


A) x x x x
B) x x x x
C) x x x x
D) x x x x
E) x x x x

Simplify each difference.

19) (


)(
x xx x x



x x
)( )

A) x x x


B) x x x


C) x x x


D) x x x


E) x x x

-3- Worksheet by Kuta Software LLC


[ F2v0A1E5I KJuMtUaA rSfoIfwtuwPatrPeS ELtLxCB.U u ]AplblT RrWi]gmhEtFsJ CrYe`s`edrgv\ecd\.f m hMoafdte^ hwViztwhE EIWn]feianCiHtJee aAglUgyembbrHaa L2q.
20) (




)(


x x x x x
)( )

A) x x


B) x x


C) x x


D) x x


E) x x

21) (




)(





v v v v v v v
)( )

A) v v v B) v v v


C) v v v D) v v v


E) v v v

22) (




)(


)(
u v u u v u v u v u v u u v
)

A) u v u u v


B) u u v u v uv


C) u u v u v uv


D) u u v u v


E) u u v u v uv

-4- Worksheet by Kuta Software LLC


Y G2h0P1T5w oKYuOtaaQ zSvovfjtlwBaVrwe[ JLILuCR.H [ UAwlFlZ FrTiWgQhtt`sF OrCeMshe rHvAeudh.s Z YMza^d[eP PwZiFt]hg PIKnTfBiJnPiytkeA pA lmgZebbPrlaG Y2M.
(


)(



)(
23) x x y xy xy x xy x y x
)

A) x y x xy


B) x y x xy


C) x y x xy


D) x y x xy


E) x y x xy

24) (

y y


)(




)(
x y y y x y )

A) y yx y


B) y yx y


C) y yx y


D) y yx y


E) y yx y

25) (


)(
ab a b a b




)(
a b ab
)

A) a b ab


B) a b ab a b


C) a b ab a b


D) a b ab


E) a b ab a b

-5- Worksheet by Kuta Software LLC


N o2w0D1N5e jKiuetdaX oStonf]tUwGaUrJet ]LGLKCf.b p ZATlTlP VrgiOgVhstJsV arneVsre rpv^eydg.x O ^M[aodCeK hwZiItthm BI\nwfEilnjietUeJ QASlugqekbkrUaL M2Q.
Find each product.

26) ( x y)(x y) 27) (mn)(mn)

28) (xy)(x y) 29) (mn)(mn)

30) (mn)(mn) 31) (u uvv )(uv)

32) (x xy y )(x y) 33) (x xy y )(xy)

34) (



x y
) 35)
v
(
u v
)

36) (



x y
) 37)
(
ab
a ab b
)

38)
x y
(
y x xy
) 39) (



a ab b
)
Name each polynomial by degree and number of terms.

40) v v 41) r
A) quartic monomial A) quartic binomial
B) quartic binomial B) linear binomial
C) quadratic polynomial with four terms C) linear polynomial with four terms
D) quartic trinomial D) quartic monomial
E) linear monomial E) cubic monomial

42) x 43) a
A) quartic binomial A) linear trinomial
B) quadratic monomial B) linear monomial
C) linear binomial C) constant monomial
D) linear trinomial D) quintic monomial
E) linear monomial E) linear binomial

-6- Worksheet by Kuta Software LLC


C V2u0B1K5Q YKvubtNaU vSuosfVtcwXaPr]eM \LELxC\.q v yAxlHlh hrii^gShktasN trQeWsCeCrOvyejdo.v D ZMYaodteN CwBiktnhu tISnnfkiwngiztKer BADlSgxembqrxa Q2d.
Answers to lgebra (ID: 1)
1) C 2) E 3) E 4) D
5) C
6) n 7) r 8) x
n r x
11) C 12) E
9) x 10) m
x m
13) D 14) B 15) D 16) E
17) A 18) C 19) A 20) C
21) B 22) A 23) A 24) E

25) A 26) x xy y 27) m mnn
28) x xy y 29) m mnn 30) m mnn
31) u u vuv v 32) x x yxy y

33) x x yxy y
34) x y 35) vu v


36) x y 37) a b a b ab 38) x y x y x y

40) B 41) D
39) a ab b

42) C 43) B

-7- Worksheet by Kuta Software LLC


p F2[0r1^5G bKKustVaa eSRoAfdtJwCaCrIer JLCLVCK.\ x lAClEl\ MrriUgEhctns ]rLeksceGryvhe^d\.f A fMLafdreG lw]iutahx cIEnFfDiDnhiBtMeg eARljgoeJb`r\aY f2f.